🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam w tej ciąży dużą nadwagę i już coś smyrało mnie w brzuchu. Rzadko mam okazję tak usiąść i się na tym skupić ale czasem jak stoję to czuję. W pierwszej ciąży późno człowiek łapie że takie smyranie to ruchy. Potem z racji wagi maluszka już te odczucia się zmieniają.
KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość
-
Ja czasami wieczorem czuję takie przelewanie w brzuchu jak leżę na prosto i sama nie wiem czy to ruchy czy jelita 😂
Co sadzicie w ogóle o tym, że nie można niby leżeć od 2 trymestru na plecach? Ja się codziennie tak budzę w nocy, zasypiam na boku a budzę się i tak leżąc na plecach i się denerwuje 😅
Co do objawów, cierpiałam na straszne mdłości a teraz zjadłabym konia z kopytami 🙈 staram się pilnować i wklepuję wszystko w apke co zjadłam, ale codziennie i tak ta nadwyżka zawsze mała jest 🤣 no ale tłumaczę sobie, że przecież głodna też nie mogę chodzić.
Nie wiem jak u was ale ta pogoda ostatnio strasznie mnie usypia 🙈 całe dnie bym przespała. Postanowiłam jakoś produktywnie spędzać czas i zaczęłam się uczyć angielskiego, oprócz tego książki jeszcze czytam ale widzę, że jak mam za dużo wolnego czasu a z nikim się danego dnia nie spotykam to strasznie psychika mi podupada.. jestem z natury bardziej introwertykiem, lubię spędzać czas sama ze sobą, ale na dłuższą metę za bardzo mnie przygnębia „dzień do dnia podobny” 🙈05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
30.12. - II prenatalne -
U mnie z objawów zostały sporadyczne nudności i czasami tak nagle najdzie mnie głód, który muszę szybko zaspokoić bo w przeciwnym razie źle się czuję.
Ze spraw psychicznych to jak zawsze uwielbiałam wszelkie rewolucje w domu, typu przemeblowania, remonty, nawet głupie porządki w szafie tak teraz nic mnie nie cieszy. Pokoik dla niuni stoi już przygotowany do remontu, wystarczy wybrać farbę i brać się do dzieła a ja zupełnie nie mam weny ani ochoty. A z samopoczuciem sprzed ciąży to już pewnie bym tam szalala z pomysłami.
Co do ruchów, wydaje mi się, że w tym tygodniu zaczęłam już odczuwać delikatne smyranko. Jeśli dobrze pamiętam to łożysko jest z przodu.
Natt99 lubi tę wiadomość
-
Bezimienna, ja też dziś wstałam i pomyślałam że wogole nie czuję się jak w ciąży. Cycki zmiękły, brzuch jakby zmalał… okazało się że spadłam ciut z wagi. Na szczęście jutro USG 🙈
SMka fajnie że dajesz znać ☺️
Ale super z już niektóre z was czują ruchy! Wkraczacie w drugi stopień wtajemniczenia 😎
SMka lubi tę wiadomość
-
Ja ruchów jeszcze nie czuję, łożysko mam na przedniej ścianie i jestem szczupła. Nawet nie sądziłam, że to już możliwe, bo wszędzie czytałam, że to dopiero od ok 19 tyg, a nawet później więc nie brałam tego pod uwagę 😜 ale bardzo zazdroszczę, już się nie mogę tych ruchów doczekać ❤️
A co do pozycji spania, to śpię od zawsze na lewym boku, ale w dzień leżę na kanapie przed tv na plecach i nie wiem czy to też nie jest ok? 😜 chociaż podobno to spanie dopiero od 3 trymestru ma znaczenie -
Ja już widzę siebie leżącą na lewym boku, skoro w nocy się kręcę jak kret xd. Poduszka ciążowa wcale mi nie pomaga bo ona się kręci razem ze mną 🤣. Ciężka to będzie przeprawa i sprawa 😬, nie mam na razie pomysłu jak ugryźć temat, ale na razie cieszę się tym, że do 16 tygodnia mam jeszcze trochę czasu 🥵.Natt99 wrote:Ja czasami wieczorem czuję takie przelewanie w brzuchu jak leżę na prosto i sama nie wiem czy to ruchy czy jelita 😂
Co sadzicie w ogóle o tym, że nie można niby leżeć od 2 trymestru na plecach? Ja się codziennie tak budzę w nocy, zasypiam na boku a budzę się i tak leżąc na plecach i się denerwuje 😅
Co do objawów, cierpiałam na straszne mdłości a teraz zjadłabym konia z kopytami 🙈 staram się pilnować i wklepuję wszystko w apke co zjadłam, ale codziennie i tak ta nadwyżka zawsze mała jest 🤣 no ale tłumaczę sobie, że przecież głodna też nie mogę chodzić.
Nie wiem jak u was ale ta pogoda ostatnio strasznie mnie usypia 🙈 całe dnie bym przespała. Postanowiłam jakoś produktywnie spędzać czas i zaczęłam się uczyć angielskiego, oprócz tego książki jeszcze czytam ale widzę, że jak mam za dużo wolnego czasu a z nikim się danego dnia nie spotykam to strasznie psychika mi podupada.. jestem z natury bardziej introwertykiem, lubię spędzać czas sama ze sobą, ale na dłuższą metę za bardzo mnie przygnębia „dzień do dnia podobny” 🙈 -
Z większym brzuszkiem po prostu będzie Nam ciężko leżeć na plecach. Myślę że teraz nie ma to żadnego znaczenia jeśli wam wygodnie. Mnie jeszcze strasznie dokuczały skurcze więc pozycja wygodna to było marzenie
Każda zmiana pozycji to były skurcze. Tak mocne że musiałam wstawać za każdym razem -
Mnie w poprzedniej nocy strasznie bolały biodra, i leżenie na boku było bardzo dokuczliwe 🥺… dziś już było spoko, ale poprzednia noc to był lekki koszmarek. Więc leżałam na wznak.
-