🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Powodzenia na wizytach dzisiaj!
Co do urlopów w pracy dla ojców to u mnie w firmie też jest dodatkowy urlop, kolegi nie ma od lipca i wraca chyba za dwa tygodnie 😂 Niestety mój mąż nie pracuje w tej firmie co ja, także u niego będzie jak wszędzie indziej. Ogólnie, moja firma stara się być pro-rodzinna (też amerykańskie korpo), zobaczymy jak to wyjdzie później, kiedy trzeba będzie wrócić.
Czekam na zapisy do szkoły rodzenia w szpitalu, gdzie chcę rodzić, miały się pojawić w drugiej połowie listopada, a na razie cisza. Także tylko stronę odświeżam 😅 -
Jak zaczął się temat szkoły rodzenia - Mamusie starszaków idziecie w drugiej/kolejnej ciąży na takie zajęcia? Bo sama się zastanawiam nad tym2018 - początek starań
2020- start klinika
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start InVitro
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- transfer 🍀 --> 💚
2023- 💙 3540g., 53cm💙

2024/2025- start kolejne starania - efekt -> genetycznie niepoprawne zarodki - kończymy starania
2025.10 - Niespodzianka!
2025.11 - Prenatalne i bad. genetyczne OK - dziewczynka💝

-
Ja nie idę . Nawet z takiej czysto organizacyjnej strony nie mam z kim zostawić dziecka w ciągu dnia a zajęcia w mojej szkole były w godzinach przedpołudniowych. Ale też nie minęło tyle czasu od kiedy synek był noworodkiem i chyba większość pamiętam 😂Kaśik wrote:Jak zaczął się temat szkoły rodzenia - Mamusie starszaków idziecie w drugiej/kolejnej ciąży na takie zajęcia? Bo sama się zastanawiam nad tym🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Dziewczyny, życzę powodzenia na wizytach
I gratuluję pozytywnych wieści 
Ja trochę ograniczyłam ostatnio wchodzenie na forum i w ogóle internet... Mam jakieś gorsze dni, nie wiem czy to jesienna listopadowa chandra czy hormony. Z jednej strony cieszę się, że jestem na l4 i trudniej o złapanie wirusów, z drugiej strasznie mi się dłużą dni... -
Ja nie 😅Kaśik wrote:Jak zaczął się temat szkoły rodzenia - Mamusie starszaków idziecie w drugiej/kolejnej ciąży na takie zajęcia? Bo sama się zastanawiam nad tym
Nie mam co zrobić z córką , nie chodzi do żłobka 😅 z resztą jestem na bieżąco, 1 szkoła była super. Ale ćwiczenia też sobie odpuszczę bo będzie kolejna cc -
Kaśik wrote:Jak zaczął się temat szkoły rodzenia - Mamusie starszaków idziecie w drugiej/kolejnej ciąży na takie zajęcia? Bo sama się zastanawiam nad tym
Nie. Uważam,ze to jest niepotrzebne.no moze gdybym znow była w 1 ciazy,to jeszcze bym to rozważyła, ale tak naprawde to sie wszystko "samo" dzieje tj.niewiele ma sie na to wszystko wpływu. Ja pierwszy poród mialam,bo po amniopunkcji odeszły mi wody. Mialam wywoływany porod i w ogóle nie bylo poestepucporodu. Męczyłam sie nieziemsko od 1 w nocy do 21 i dopiero o 21.30 zrobili cc.w drugiej tez porod byl indukcyjny,ale juz poszedl gładko.mysle,ze żadne szkoly rodzenia nie sa w stanie tak naprawde na to przygotować,bo tam wiele dzieje sie poza nami,nasza wola i nie wiele mamy wpływu na to co sie dzieje.takie przynajmniej ja mam od zucie po 2 porodach. -
Jeżeli juz to temat laktacji, karmienia piersią, laktacja, ewentualnego kpi, chustonoszenia itd bylby ważny,ale trz poradzilamcl sobie dzięki doradcy laktacyjne w szpitalu, internetowi i milionów wypitch i jakże używanych karmi
Angolek97017 lubi tę wiadomość
-
Cześć. Czytam na bieżąco ale jakoś nie miałam siły nic napisać. Chce dziś w końcu powiedzoec w pracy ale czuję się jakbym szła na rozmowę kwalifikacyjną i odkładam to już od tygodnia.
Szkołę rodzenia polecam dla dziewczyn w pierwszej ciąży. Ja trafiłam na bardzo fajne, mądre osoby. Pierwsza pomoc i ćwiczenia. To było bardzo wartościowe. I możliwośc zwiedzania sal porodowych.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Natt99, Kassialka, Firest lubią tę wiadomość
-
Dostałam właśnie wyniki z badań krwi z prenatalnych. Wszystkie ryzyka chorób niskie 😍
Jedynie to czego się spodziewaliśmy, czyli ryzyko zahamowania wzrastania płodu przed 37 tygodniem, wysokie 1 do 74.
Ale jestem dobrej myśli bo dostanę leki i będzie git. Jestem w dobrych rękach 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 17:21
Firest, Agat99, Kassialka, Acmvj, Natt99, anilewe, Kasieńka, Nicole123, dracaena, A_nulka, Polczi5, Karpatka95, Cavarathiel lubią tę wiadomość
-
Defoult.owa, ja podobnie - umówiłam się na szpitalne spacerki w grudniu. Zobaczymy co mają do pokazania, już mam dziesiątki pytań. Teraz mniej dzieci przychodzi na świat, więc wszystkie placówki zabiegają o te ciężarne, z każdej mają kasę. Pewnie i tak nie wybiorę ze względu na szpital, a ze względu na położną. Chcę to zaklepać do końca roku.👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Ja juz po wizycie. Wszystko ok, bobo wazy 150g. Ze względu na bole brzucha zwiększył mi dawkę luteiny i mam brać Magnez 3x dziennie.
Zapytałam o płeć bo na prenatalnych bylo info ze 80% dziewczynka, szukal szukał i znalazl wargi sromowe 😂
Chyba dzis pierwszy raz wezmę nospe bo jednak bole brzucha dosc mocno mnie dzis męczą, tak jakbym miała zakwasy.
Agat99, Lila777, ami_ami, Natt99, anilewe, Kasieńka, Nicole123, Firest, A_nulka, Kaśik, Polczi5, Cavarathiel lubią tę wiadomość
-
U mnie w brzuszku już 225g człowieka siedzi. Szyjka piękna, ale dalej profilaktycznie zostaje mi 200 mg progesteronu na wieczór. No i definitywnie cesarskie cięcie. Także ja jednak będę kwietniową mamą raczej 😁
Lila777, Kassialka, Natt99, anilewe, Kasieńka, Nicole123, dracaena, A_nulka, Kaśik, Polczi5, Cavarathiel lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Ja przeszłam ten sam horror co Ty, jeśli Cię stać, to pędź na NIPT i bądź dobrej myśli ❤️ Twój i mój wynik nie różni się za wiele a mi wyniki wyszły super z NIPT. Bardzo dużo też czytałam o tym, byłam u genetyka i to tylko głupie statystki i na prawdę mini szanse, że coś będzie nie tak z dzieckiem ❤️Honorka wrote:Dziewczyny jakie wam wyszły ryzyka trisomii 21 w teście pappa podczas pierwszych prenatalnych? Mi wyszły wysokie 1:149 i zaczynam panikować, muszę zrobić dodatkowe badania genetyczne żeby to zweryfikować 😥
Bądź silna i staraj się nie dać wystraszyć - ja strasznie to odchorowałam a nie było warto 😊 mocno przytulam i rozumiem 🥹 wręcz prawie nierealne że coś będzie nie tak, ale genetyczne trzeba zrobić dla pewności 😊1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-
Ooo czyli takie bóle brzucha nie są do końca normalne? Mnie okropnie brzuch boli a moja gin twierdzi że to normalne.. a boli codziennie i to nie tylko na dole.. za każdym razem mówię o tym, ale jakoś to olewa..Kassialka wrote:Ja juz po wizycie. Wszystko ok, bobo wazy 150g. Ze względu na bole brzucha zwiększył mi dawkę luteiny i mam brać Magnez 3x dziennie.
Zapytałam o płeć bo na prenatalnych bylo info ze 80% dziewczynka, szukal szukał i znalazl wargi sromowe 😂
Chyba dzis pierwszy raz wezmę nospe bo jednak bole brzucha dosc mocno mnie dzis męczą, tak jakbym miała zakwasy.
Gratulacje dziewczyny za udane wizyty ❤️
Mi się prawdopodobnie udało załatwić dobre znajomości i chyba zmienię lekarza prowadzącego ( okaże się w czwartek ) i jestem mega dobrej myśli i poczuje w końcu spokój 😊
anilewe lubi tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-
U mnie nieciekawie. Czekam w szpitalu. Doktor na swoim sprzęcie nie widziała tętna i chyba już tylko czekam na potwierdzenie najgorszego.
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
25.08🤞🏻
Beta 203.47
16.09 🤞🏻
0.59 cm bobasa z pięknie bijącym serduszkiem 🩵
23.09
1.21 cm bobasa, bicie serduszka się rozkręciło na całego 🩵
24.10
Prenatalne, 5.4 cm zdrowego bobasa 🩵
28.10
Badania do PAPP-A - 7cm zdrowego chłopca 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Heparyna & Duphaston

-
O nie ! Trzymam mocno kciuki ❤️ czekamy na wieści !Default.owa wrote:U mnie nieciekawie. Czekam w szpitalu. Doktor na swoim sprzęcie nie widziała tętna i chyba już tylko czekam na potwierdzenie najgorszego.

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-
Default.owa wrote:U mnie nieciekawie. Czekam w szpitalu. Doktor na swoim sprzęcie nie widziała tętna i chyba już tylko czekam na potwierdzenie najgorszego.

Oby to była jakaś awaria. 🤞
Kassialka wrote:Ja juz po wizycie. Wszystko ok, bobo wazy 150g. Ze względu na bole brzucha zwiększył mi dawkę luteiny i mam brać Magnez 3x dziennie.
Ja też mam zalecony magnez 3x dziennie, bo czasami zdążają mi się mocne skurcze.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Mam nadzieję że tylko sprzęt zawiódł. Ściskam mocno. Trzymam kciuki.Default.owa wrote:U mnie nieciekawie. Czekam w szpitalu. Doktor na swoim sprzęcie nie widziała tętna i chyba już tylko czekam na potwierdzenie najgorszego.

-
O nie, może faktycznie sprzęt szwankuje. Słyszałam wiele takich historii i zakończyły się dobrze, jesteśmy z Tobą ❤️Default.owa wrote:U mnie nieciekawie. Czekam w szpitalu. Doktor na swoim sprzęcie nie widziała tętna i chyba już tylko czekam na potwierdzenie najgorszego.
05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
30.12. - II prenatalne