🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej widzę że temat wózków poruszony 😉 na szczęście ja mam wózek po pierwszej córce bo rodzice kupili mi i mojej siostrze nowy więc przy tej córce jest tylko w domu a kupiłam używany na spacery bo mieszkamy na wsi i mi go szkoda było więc do trzeciego dziecka będę mieć ten lub kupię podwójny 🤣nosidełko mam bo zdąży córcia wyrosnąć. A weekend miałam intensywny i nawet nie zaglądałam tutaj 😉 kupiliśmy narożnik wkoncu i wczoraj miałam odpoczywać a gości mieliśmy niespodziewanych i tak posiedzieli do 18.00 i mi weekend szybko zleciał a dziś wypad nowym autem na miasto i stresu było i jeszcze ślisko od rana to już w ogóle wyczyn miałam 🤣ale z córką wrocilysmy całe i zdrowe😁
-
O wooow 😍😍😍 trzymam kciuki, żeby Wam tego nie zabrali bo super sprawa 🥰Default.owa wrote:Nie, 100%, to jakby zwykły urlop wypoczynkowy dla drugiego rodzica, więc super sprawa i trzymam kciuki żeby tego nie zmienili. Pracuję z mężem w tej samej firmie i mi przysługuje przez ten okres dopłata od firmy do macierzyńskiego, takie wyrównanie do pełnej wypłaty. Więc tym bardziej trzymam kciuki, bo wtedy i to by zabrali. 😅
Default.owa lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
17.11 128g Synka 🩵
16.12 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Honorka wrote:Dziewczyny jakie wam wyszły ryzyka trisomii 21 w teście pappa podczas pierwszych prenatalnych? Mi wyszły wysokie 1:149 i zaczynam panikować, muszę zrobić dodatkowe badania genetyczne żeby to zweryfikować 😥
Mi wyszło 1:799 skorygowane (42lata) w usg wszystko oki,ale wlaśnie dostałam wyniki sanco i wszystkie wyniki prawidłowe ryzyka bardzo niskie chłopiec 😍
Polczi5, dracaena, Honorka, anilewe, A_nulka, Firest, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
U mnie podobnie 😢 ferrytyna mi spadła z 70 na 30, a wit D z 60 na 35.... Muszę zapytać na następnej wizycie czy mogę dodatkowo brać jakąś witaminę D, bo w suplach mam tylko 2tys j. No i muszę gdzieś zdobyć zakwas z buraka żeby tą ferrytynę trochę podbićCavarathiel wrote:Zrobiłam sobie dzisiaj badania krwi z własnej inicjatywy, takie trochę szersze niż tylko morfologię i mocz dla ginekologa na jutro. Nooo i się wyjaśnia moje słabe samopoczucie i jakiś dziwny brak sił, bo mam takie niedobory wszystkiego, że tylko leżeć i płakać 🙈👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
17.11 128g Synka 🩵
16.12 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Cavarathiel wrote:Zrobiłam sobie dzisiaj badania krwi z własnej inicjatywy, takie trochę szersze niż tylko morfologię i mocz dla ginekologa na jutro. Nooo i się wyjaśnia moje słabe samopoczucie i jakiś dziwny brak sił, bo mam takie niedobory wszystkiego, że tylko leżeć i płakać 🙈
Ja na wizytę od lekarza mam zlecony tylko mocz i Cytologię, mimo ze w marcu robilam. Badania krwi do tej pory wychodziły mi super, az ciekawa jestem czy cos sie zmieniło. Mnie zastanawia czy powinnam suplementowac prenatal duo skoro tam zelazo a ja mam zelazo powyżej normy a ferrytyne 87
boje sie ze przedawkuje żelazo 😅 a ja bardzo mięsna jestem wiec wyciągam z posiłków
-
Karpatka95 Na spokojnie dorzuć sobie sama witamine D, 4tyś dziennie w zimie to taka bezpieczna norma, zwłaszcza, że jesteś przy dolnej granicy.
Ja mam D właśnie 30 a biorę 4tyś, czasami 6tyś. I jak widać i tak za mało jak na mnie 🙈 I niestety już po morfologii u mnie widać, że coś jest nie tak i ferrytyna spadła do 13 😬
dracaena, Natt99, Karpatka95 lubią tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
⏳22.12 II prenatalne

-
Dostałam wyniki PAPPA - jak już przyszły to wszystko do gardła mi podeszło ale wszystkie ryzyka niskie 🥰
dracaena, Cavarathiel, Agat99, Sosenka93, Nicole123, Default.owa, Natt99, Honorka, KurtynaMileczenia, anilewe, A_nulka, Firest, Polczi5, Kasieńka, Kaśik lubią tę wiadomość
👱♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne
👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞
☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
IUI - 03.2023r. ❌
PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
1️⃣❄️IVF - 28.08.2024 r. ❌
2️⃣❄️IVF - 25.09.2024 r. ⏸️- 9 tc.💔
3️⃣❄️IVF - 17.02.2025r. BETA HCG👉8dpt -38, 10dpt -31⬇️❌
4️⃣❄️IVF - 10.06.2025r. - ❌
5️⃣❄️IVF - 11.08.2025 r. - ❌
6️⃣❄️IVF - 11.09.2025 - 8dpt - 68mIU/ml, 11dpt- 188mIU/ml, 13dpt - 423 mIU/ml
27dpt- jest ❤️
📅Histeroskopia , konsultacja z immunologiem
💊SMOFLIPID, accofil, encorton, clexane, acard

-
Dziewczyny a ja mam pytanie czy któraś z was męczy się w ciąży z trądzikiem? Ja przed zajściem w ciążę przyjmowałam antykoncepcję ze względu na histeroskopie macicy, potem je odstawiłam i miałam na twarzy, ramionach, szyi, plecach, klatce piersiowej wysyp pryszczy 🙈 potem zaszłam w ciążę i dalej się z tym męczę do chwili obecnej, a miałam nadzieję że w 2 trymestrze dostanę to obiecywane przez wiele osób „glow”😅 jedyne co to na szyi i plecach się trochę wyciszyło. przeraża mnie ilość zmian potradzikowych i już planuje jakieś zabiegi po ciąży. Chodzę regularnie do kosmetyczki raz na miesiąc na oczyszczanie ale mimo to cera żyje swoim życiem.05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
30.12. - II prenatalne -
Widzę, że dziś intensywnie temat wózków był przerabiany 😄 ja teraz kompletnie nie wiem co jest na topie. Poprzednio miałam bebetto i byłam zadowolona. Jutro będziemy na mieście to i tak planujemy zajechać do mojego ulubionego sklepu z wózkami i zobaczę co w ogóle jest ciekawego bo kupić wózek planuje dopiero w marcu, początek kwietnia.
-
Honorka wrote:Dziewczyny jakie wam wyszły ryzyka trisomii 21 w teście pappa podczas pierwszych prenatalnych? Mi wyszły wysokie 1:149 i zaczynam panikować, muszę zrobić dodatkowe badania genetyczne żeby to zweryfikować 😥
Już nie jednej test pappa spędził sen z powiek a w rezultacie okazało się, że nie ma powodu do obaw. Tak jak napisałaś, dla własnego spokoju zrób sobie dodatkowe badania. Trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło dobrze.
Honorka lubi tę wiadomość
-
Mnie na szczęście trądzik oszczędził. Całe życie z nim walczyłam, udało mi się go wyciszyć przed ostatnim transferem dzięki sztucznej menopauzie i do teraz nie wrócił.
Natt99 lubi tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
⏳22.12 II prenatalne

-
Ja mam dwa koty i psa i koty mi śpią naprzemiennie przy brzuchu, na pewno czująNatt99 wrote:Ja dostałam radę od kolezanki zanim dostałam wózek, żebym nie myślała czasami o czarnym wózku jak mam termin na maj, bo dzidzi będzie w nim za ciepło - coś w tym może być.
Ja mam kotka, przygarnęłam go jak miał pół roku we wrześniu tego roku. Jest bardzo wdzięczny i kochany i zakochany we mnie 🤣 chodzi za mną krok w krok i się łasi, myślę że czuję ciążę 🥰
Natt99 lubi tę wiadomość
-
Natt99 wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie czy któraś z was męczy się w ciąży z trądzikiem? Ja przed zajściem w ciążę przyjmowałam antykoncepcję ze względu na histeroskopie macicy, potem je odstawiłam i miałam na twarzy, ramionach, szyi, plecach, klatce piersiowej wysyp pryszczy 🙈 potem zaszłam w ciążę i dalej się z tym męczę do chwili obecnej, a miałam nadzieję że w 2 trymestrze dostanę to obiecywane przez wiele osób „glow”😅 jedyne co to na szyi i plecach się trochę wyciszyło. przeraża mnie ilość zmian potradzikowych i już planuje jakieś zabiegi po ciąży. Chodzę regularnie do kosmetyczki raz na miesiąc na oczyszczanie ale mimo to cera żyje swoim życiem.
U mnie na początku cera spoko, a końcówka 1 trymestru już się coś popsuło i męczą mnie teraz zaczerwienienia na twarzy. Czasem mniejsze, czasem większe, ale całkiem zniknąć nie chcą. Na pocieszenie - w pierwszej ciąży też tak miałam i w końcu się poprawiło, co prawda, dopiero na koniec, ale zawsze coś 😅
W temacie wózków u nas zostaje dla malucha muuvo quick 4.0, który kupiliśmy dla starszaka, sprawdził się, no i braliśmy szary, żeby w razie czego był dla dziewczynki też. A starszakowi chcemy teraz wymieniać spacerówkę, bo zaraz zrobi głową dziurę w budce 😆😆😆 ale jakoś nic mi jeszcze w oko nie wpadło 🤦🏽♀️
My dziś po wizycie, wszystko ładnie, cały czas 4 dni do do przodu, więc termin porodu można zmienić na 15.05(tak też było na prenatalnych i tego mam się teraz trzymać).
A_nulka lubi tę wiadomość

Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️ -
Mam podobnie. Mąż póki co nic sam nie szuka, wie tyle co mu powiem. Ja dużo czytam o ciąży i porodzie, ale o wyprawce dla dzidzi też jeszcze zupełnie nic. Jeszcze nie mamy o tym pojęcia, co jest potrzebne i czekamy na szkołę rodzenia. Ale wiem na pewno, że wózek, fotelik, nosidełka, sprzęty elektroniczne itp. to będzie jego męskie zadanie, ja i tak będę miała kupę pozostałych na głowie - ogarnięcie ciuszków, kosmetyków czy innych smoczków itp. Wózek oby był wygodny do prowadzenia i w neutralnym kolorze. Niech szuka najlepszych opcji, ja tu mówię pas!☺️Bezimienna wrote:Wybór wózka i fotelika zostawiam mężowi, wiem, że zrobi najlepszy reasearch. Ja mam tylko dwie kwestie: adaptery do wpinania fotelika i kolor xD, i nic więcej.👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Tak. Że niby pomaga na niedokrwistość, krążenie itp. We Francji do tej pory ciężarne popijają winko nie raz do lunchu🍷😂Bezimienna wrote:Dobra, pytanie za 1000 punktów, słyszałyście, że lekarze w latach 80-90 zalecali kobietom w ciąży picie wina czerwonego? Było to wręcz wskazane? 👽
Mi raz tak zapachniały baryłki - cukierki z alko. Ale oczywiście nie ma mowy 🙅♀️ ☺️👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

-
Kochana w jakiej branży Ty pracujesz? Chyba się wszystkie przekwalifikujemy po macierzyńskich!🙃😆🥰Default.owa wrote:Nie, 100%, to jakby zwykły urlop wypoczynkowy dla drugiego rodzica, więc super sprawa i trzymam kciuki żeby tego nie zmienili. Pracuję z mężem w tej samej firmie i mi przysługuje przez ten okres dopłata od firmy do macierzyńskiego, takie wyrównanie do pełnej wypłaty. Więc tym bardziej trzymam kciuki, bo wtedy i to by zabrali. 😅
U mnie od pracodawcy są dodatkowe kilka dni urlopu wypoczynkowego rocznie dla matek posiadających dzieci i 2 tygodnie urlopu tatusiowego od firmy 100% płatnego w pierwszym roku po urodzeniu. Ale 18tyg? To dopiero super sprawa!👌👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

-
O to to, też tak myślę. Ja tylko dam listę z elektronicznych rzeczy co potrzeba 🤣. On ma dobry łeb do takich rzeczy, w końcu IT. i lubi szukać. I lubi nowinki technologiczneFirest wrote:Mam podobnie. Mąż póki co nic sam nie szuka, wie tyle co mu powiem. Ja dużo czytam o ciąży i porodzie, ale o wyprawce dla dzidzi też jeszcze zupełnie nic. Jeszcze nie mamy o tym pojęcia, co jest potrzebne i czekamy na szkołę rodzenia. Ale wiem na pewno, że wózek, fotelik, nosidełka, sprzęty elektroniczne itp. to będzie jego męskie zadanie, ja i tak będę miała kupę pozostałych na głowie - ogarnięcie ciuszków, kosmetyków czy innych smoczków itp. Wózek oby był wygodny do prowadzenia i w neutralnym kolorze. Niech szuka najlepszych opcji, ja tu mówię pas!☺️
Firest lubi tę wiadomość
-