🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też było tak, że czułam, a potem przez parę dni spokój, a po kilku dniach znowu czuję. Czytałam że ruchy stają się regularne dopiero po 24 tyg. Teraz Bobo jest na tyle małe, że wystarczy że schowa się gdzieś z boku, albo obróci pleckami do brzucha i nic nie poczujemy. Też się martwiłam tym że "przestał się ruszać". Ale detektor uspokaja, raz wyczuwam serduszko po lewej, raz po prawej, a innym razem wyżej na środku. Także bobas nadal się rusza tylko tego nie czujemy 😊Piwonia37 wrote:Defaul.towa jestem w szoku, aż serce boli 😢. Trzymaj się dziewczyno 😢
Kilka dni temu miałam napisać, trochę się wyżalić, że jak już w poprzednim tygodniu czułam małe bąbelki to teraz jakbym nic nie czuła, ale nic się nie odzywałam bo stwierdziłam, że to pewnie moje przewrażliwienie zupełnie niepotrzebne 😔 a teraz chce mi się płakać i zaczynam panikować a wizyta dopiero w poniedziałek 😞
Piwonia37, Natt99, Wiolami lubią tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
O kurczę, ale masz sytuację. Ale dobrze, że jesteś świadoma ryzyk i psychicznie nastawiona. Oby doktor dobrze obserwował i finalnie obyś trafiła w najlepsze ręce👍🙂Acmvj wrote:U mnie niestety poprzednia ciąża zakończyła się cesarskim cięciem w 29tc. Macica wtedy nie jest do końca rozciągnięta i blizna jest w innym miejscu niż klasycznie. W sensie ta jej część na macicy, a nie od zewnątrz. Praktycznie 99% takich cięć kończy się defektem blizny po cc i dodatkowo blizna w tym miejscu powoduje dodatkowe naprężenia. Oczywiście ja też miałam defekt, dr Janowiec opracował mi go pięknie podczas histeroskopii, co nie zmienia faktu, że blizna w tym miejscu będzie cienka i łatwo da się przewidzieć, że po prostu może pęknąć podczas porodu SN. Co grozi śmiercią nie tylko dziecka, ale też moją. Dlatego będziemy oceniać stan blizny przez ciążę i decydować się odpowiednio wcześniej na cc. Ja to wiedziałam, ale chciałam potwierdzenia, żeby nie musieć kupować zbędnych gadżetów do SN jak jakieś pianki. Tylko uzbroić się porządnie w rzeczy do cesarki. Kupić żel przeciwzrostowy, odpowiednie plastry i środki higieny do rany.
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
A ja wręcz przeciwnie, miałam w tym tygodniu kupić detektor, ale po druzgocącej wiadomości od Deafoult.owa stwierdziłam, że jak nie będzie się udawało znaleźć tętna to będę teraz maksymalnie panikować. To chyba przyniesie tylko dodatkowy stres😔Cavarathiel wrote:Mnie też to strasznie rozbiło jak i Was ☹️ Na tym etapie jak zdarza sie taka sytuacja to jakoś mocniej działa na wyobraźnię, jesteśmy też już mocniej ze sobą zżyte i pewnie dlatego jest dużo ciężej.
Miałam wizytę wczoraj, a pomimo to aż mnie kłuje ze stresu od rana. Od początku ciąży nie stresowałam się chyba aż tak bardzo i z tego powodu zdecydowałam się jednak kupić detektor tętna 🙈 Będę dziś testować
Podzieliłam się wczoraj z mężem sytuacją Deafoultowej, która była przecież na tym samym etapie co ja, oboje czujemy, że jest to tragedia i ogarnął nas na cały dzień głęboki smutek. Deafoult.owa, brak mi słów by wykazać Ci współczucie😢 Mam nadzieję, że wszystko się u Ciebie powoli ułoży❤️🩹👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Karpatka95 wrote:U mnie też było tak, że czułam, a potem przez parę dni spokój, a po kilku dniach znowu czuję. Czytałam że ruchy stają się regularne dopiero po 24 tyg. Teraz Bobo jest na tyle małe, że wystarczy że schowa się gdzieś z boku, albo obróci pleckami do brzucha i nic nie poczujemy. Też się martwiłam tym że "przestał się ruszać". Ale detektor uspokaja, raz wyczuwam serduszko po lewej, raz po prawej, a innym razem wyżej na środku. Także bobas nadal się rusza tylko tego nie czujemy 😊
Niby mam tego wszystkiego świadomość, zwłaszcza, że to nie jest moja pierwsza ciąża. W poprzedniej ciąży synek w dość już wysokiej ciąży mnie zestresował bo prawie cały dzień się nie ruszał dopiero późniejszym popołudniem, więc na tym etapie to nawet nie powinno brać się ruchów pod uwagę, w sensie, żeby się nie stresować gdy ich się nie czuje ale po ostatnich wydarzeniach, których tutaj doswiadczylysmy ciężko się rozluźnić i myśleć wyłącznie pozytywnie... -
Każdemu pomaga co innego, najważniejsze, by znaleźć sposób na siebie ❤️Firest wrote:A ja wręcz przeciwnie, miałam w tym tygodniu kupić detektor, ale po druzgocącej wiadomości od Deafoult.owa stwierdziłam, że jak nie będzie się udawało znaleźć tętna to będę teraz maksymalnie panikować. To chyba przyniesie tylko dodatkowy stres😔
Podzieliłam się wczoraj z mężem sytuacją Deafoultowej, która była przecież na tym samym etapie co ja, oboje czujemy, że jest to tragedia i ogarnął nas na cały dzień głęboki smutek. Deafoult.owa, brak mi słów by wykazać Ci współczucie😢 Mam nadzieję, że wszystko się u Ciebie powoli ułoży❤️🩹Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12+3 - I prenatalne 6,2cm
16.12 20+2 - 324g
22.12 21+1 - II prenatalne 424 g

-
Dziewczyny wy między prenatalnymi a połówkowymi robicie jeszcze dodatkowe USG? Powinno się jakieś specjalne ? Ja miałam w 13 tyg i kolejne 20 tyg. I w między czasie chodzicie na jeszcze jedno ? Może się powinno… każde USG to jednak stres✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Ssilvia wrote:Dziewczyny wy między prenatalnymi a połówkowymi robicie jeszcze dodatkowe USG? Powinno się jakieś specjalne ? Ja miałam w 13 tyg i kolejne 20 tyg. I w między czasie chodzicie na jeszcze jedno ? Może się powinno… każde USG to jednak stres
Mam wizyty u mojego ginekologa, ktory zawsze robi USG. Między pierwszymi prenatalnymi a drugimi wychodza mi 2 wizyty, wczoraj byla druga. Kolejna po prenatalnych czyli 18tego. U nas ginekolog co 3 tygodnie chce wizyty I za kazdym razem zleca mi badanie moczu plus czasem dodatkowo cos jeszcze np morfologie
Natt99 lubi tę wiadomość
-
Ssilvia wrote:Dziewczyny wy między prenatalnymi a połówkowymi robicie jeszcze dodatkowe USG? Powinno się jakieś specjalne ? Ja miałam w 13 tyg i kolejne 20 tyg. I w między czasie chodzicie na jeszcze jedno ? Może się powinno… każde USG to jednak stres
Mój ginekolog chce mnie widzieć co 4 tyg więc akurat między prenatalnymi wypadają mi 2 wizyty. Z jednej strony to duży stres przed wizytą ale z drugiej chwila spokoju po USG. Lekarka na prenatalnych mi powiedziała, że częste wizyty wcale nie sprawią, że dziecko będzie zdrowsze więc to nie ma sensu chodzić co 2 tyg, bo to nic nie zmieni ale wiadomo ciężko wytrzymać bez wizyt..
-
U mnie również między pierwszymi a drugimi prenatalnymi wypadają 2 wizyty, jedna była w 15 tyg, druga będzie w 19 tyg 😊. Dla mnie usg jest mniej stresujące niż nieświadomość czy wszystko jest w porządku 🙏❤️Ssilvia wrote:Dziewczyny wy między prenatalnymi a połówkowymi robicie jeszcze dodatkowe USG? Powinno się jakieś specjalne ? Ja miałam w 13 tyg i kolejne 20 tyg. I w między czasie chodzicie na jeszcze jedno ? Może się powinno… każde USG to jednak stres
Natt99 lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
U mnie podobnie jak u dziewczyn, przy czym ja mam wizyty co 2 - 3 tygodnie, więc pewnie 3 wizyty wpadną po drodze i na każdej USG. Myślę, że to dużo też od lekarza zależy. -
Serce boli od tych złych wieści, ale też mam nadzieję, że to koniec tragedii na tym wątku 🥹
Ja w przyszłym tygodniu mam pierwszą wizytę u nowego ginekologa a 17.12 drugie badanie prenatalne. Tylko jeszcze mnie stresuje badanie z krwi przed prenatalnymi, które oni chcą mi zrobić a nie dopytałam jakie to.
A jak tak Wasze brzuszki się mają?
U mnie coś zaczyna się pokazywać, ale nadal w bluzach by nikt się nie domyślił, że jestem w ciąży 🙂1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1

-
Deafoult.owa, nie mam słów by opisać, jak bardzo Ci współczuję. ❤️🩹 Daj sobie czas na na poukładanie wszystkiego, mam nadzieję, że otrzymasz dużo wsparcia od bliskich. Trzymam mocno kciuki za Twoją dalszą drogę.
Ja mam wizyty co 3-4 tygodnie. W pierwszej ciąży też tak miałam. Teraz między pierwszymi, a drugimi prenatalnymi wypadają mi dwie wizyty.
Co do brzuszka, to już coraz bardziej widać, że jednak nie najadłam się sernika, wciąganie brzucha już nie działa😅

Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️ -
U mnie też pomiędzy będzie wizyta u prowadzącego jeden raz albo dwa razy przed połówkowymi. -
Firest wrote:O kurczę, ale masz sytuację. Ale dobrze, że jesteś świadoma ryzyk i psychicznie nastawiona. Oby doktor dobrze obserwował i finalnie obyś trafiła w najlepsze ręce👍🙂
Po przejściach z poprzedniej ciąży to nie brzmi aż tak strasznie. Po prostu próg paniki mi się mocno przesunął. Wiedziałam, że lekko nie będzie dlatego od razu do prowadzenia wybrałam perinatologa. Research wśród nich robiłam jeszcze starając się o dziecko 🤦♀️ no, ale taki mój sposób na radzenie sobie ze stresem- muszę mieć przygotowany plan A, B i C. Na wybór lekarza mam wpływ i na to, czy mu ufam. Wiem, że przy nagłym bólu brzuchu od razu karetka i szpital, ale myślę, że do tego nie dojdzie, bo będziemy bacznie się przyglądać tej bliźnie, żeby się jednak nie rozeszła przed cesarką.
Co do detektorów to fajnie, że znalazłyście sposób na to, żeby w spokoju przeżywać ciążę. Bardzo się cieszę. Ja o detektorze nie myślę, ale o domowym KTG już tak na późniejszym etapie 🤭
Co do wizyt to ja po pierwszych badaniach prenatalnych miałam 2 wizyty, czyli 2 USG. Generalnie wizyty u prowadzącej wraz z USG mam co 3 tygodnie na razie, pod koniec ciąży zakładam, że mogą być częściej. Do tego dochodzą prenatalne.
Firest lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Ja miałam wizytę 20.11 teraz kolejna 13.12 a prenatalne 22.122008👧 2009 👦
04.2023 👼💔
O3.3024👼💔
O6.2024👼💔
01.2025 👼💔
21.08.25 ⏸️
12.09.25 ♥️🌈
10.10.25 👶ma 3,87 cm
20.10.2025 👶 ma 6,06 cm
22.11.2025 👶 ma 173g
13.12.2025 👼💔 20t żegnaj synku 🩵 -
U mnie brzuszek mocno widać, nie wiem czy to dlatego, że wcześniej nie był płaski, ale wyglądam jakbym była już w 3 trymestrze 😂 Chociaż mama mi mówiła, że ona też miała bardzo duży brzuch a ogólnie była szczupła.
Miłego dnia dziewczyny! -
Mój brzuszek ewidentnie widać w obcislych bluzkach i sukienkach ale w leginsach i swetrze da się go jeszcze ukryć 😉 wejdę na wagę w sobotę i sprawdzę czy coś przybyło ale patrząc na to, że wcześniej waga stała to teraz już na pewno jakieś 1-2 kg będę do przodu
-
Mojego brzuszka już nie da się ukryć. Już nawet w płaszczu widać że coś jest na rzeczy 🥰 mnie to bardzo cieszy, długo na niego czekałam i uwielbiam się po nim głaskać 🥹
A jak u Was z rozstępami? Mi już wyszły na piersiach i o dziwo na boczkach. Wiedziałam że mam predyspozycje do rozstępów ale nie wiedziałam że aż tak 😅 Wyszły mimo używania kremów, więc no genetyki nie powstrzymam. Bałam się że to jakoś wpłynie na moje samopoczucie psychiczne... Tak samo jak wzrost wagi, bo zawsze to była moja pięta achillesowa. Ale o dziwo nie przejmuje się tym wcale, czuję tak przeogromne szczęście i wdzięczność za tego małego człowieka który we mnie rośnie że wszelkie mankamenty mojego ciała odchodzą na baaardzo daleki plan 🥹🥰❤️
KurtynaMileczenia, Natt99, Firest, Cavarathiel, Kasieńka lubią tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
U mnie już brzuszek ładnie widoczny. W sumie nastąpiło to w okresie ostatnich 2 tygodni. Tylko u mnie macica też już jest dość wysoko, ale Synek na szczęście przystopował z tym rośnięciem i wyprzedza termin z transferu już tylko o 5 dni. Sprawdzałam też na kalkulatorach, czy waga u mnie odpowiednio rośnie i na szczęście tak, na usg wody płodowe też są w normie, więc cieszę się ładnym brzuszkiem i zaczynam go eksponować 😁👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH