X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
Odpowiedz

🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼

Oceń ten wątek:
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Zauważyłam też że po jedzeniu strasznie wywala mi brzuch, normalnie czuję że prawie pęka - nawet jak zjem mało. Nawet po zupie tak mam. No i wyczytałam że to normalne, bo brzuch i jelita nie mogą się przesunąć do środka bo jest miejsce zajęte przez macice więc jedynie mogą wypchać się do przodu. Czy też ktoś to zauważa ?
    Mam tak po większych posiłkach, np. obiad. I utrzymuje się to do wieczora... Aż mi się potem nie chce jeść kolacji, ale jak nie zjem to przed spaniem łapie mnie taki głód że nie mogę zasnąć 🫣

Ssilvia, Natt99 lubią tę wiadomość

👩 30, 👨30

05/2024 cp
    07/2024 cb
    01/2025 cb
    02/2025 cb
    05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
    17.11 128g Synka 🩵
    16.12 USG 🙏
    30.12 Prenatalne 🙏

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka95 wrote:
    Mam tak po większych posiłkach, np. obiad. I utrzymuje się to do wieczora... Aż mi się potem nie chce jeść kolacji, ale jak nie zjem to przed spaniem łapie mnie taki głód że nie mogę zasnąć 🫣

Mam tak samo, wydaje mi się że jestem najedzona z obiadu i potem głód nagle

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ostatnio ciągle chce jeść 😜 staram się jeść regularnie jak przed ciążą ale chyba muszę zwiększyć porcje.
    Wczoraj znalazłam w internecie jakiś zestaw ćwiczeń dla ciężarnych i zrobiłam, a dziś mnie bardzo bolą lędźwie i boczki, i nie wiem czy to od tego, moze za bardzo się naciągnęłam lub źle ćwiczyłam.. Oczywiscie chat gpt podpowiada mi już gorsze rzeczy więc na razie powstrzymam się od dalszych ćwiczeń, a wszystkie maści przeciwbólowe jakie mam są zakazane w ciazy.

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5 🩷
    05.01 połówkowe 🍀

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka95 wrote:
    Mojego brzuszka już nie da się ukryć. Już nawet w płaszczu widać że coś jest na rzeczy 🥰 mnie to bardzo cieszy, długo na niego czekałam i uwielbiam się po nim głaskać 🥹

A jak u Was z rozstępami? Mi już wyszły na piersiach i o dziwo na boczkach. Wiedziałam że mam predyspozycje do rozstępów ale nie wiedziałam że aż tak 😅 Wyszły mimo używania kremów, więc no genetyki nie powstrzymam. Bałam się że to jakoś wpłynie na moje samopoczucie psychiczne... Tak samo jak wzrost wagi, bo zawsze to była moja pięta achillesowa. Ale o dziwo nie przejmuje się tym wcale, czuję tak przeogromne szczęście i wdzięczność za tego małego człowieka który we mnie rośnie że wszelkie mankamenty mojego ciała odchodzą na baaardzo daleki plan 🥹🥰❤️
    Ah pięknie napisane!🤗 I to się nazywa instynkt macierzyński☺️🥰

Co do brzuszków ja też mam już okrągły, widać ewidentnie w przylegających bluzkach. Ale do pracy noszę zwykle też na to rozpiętą marynarkę lub sweter więc jeszcze się to raczej nie rzuca w oczy, natomiast w domu leginsy i t-shirt to od razu widać, że ciężarna 🙂 Rozstępów póki co nie ma, smarowidła też stosuję, zobaczymy.

Karpatka95 lubi tę wiadomość

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • Wiolami Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam rozstępów,co do brzucha to mam balonik od żołądka do dołu i ledwo zapinam się w kurtkę zimową z zeszłego roku😂 mnie tak wysadziło z dwa tyg temu momentalnie. Nie da się już ukryć,ale ja się mega cieszę czekaliśmy 3 lata na ten stan 😉

Z żołądkiem mam podobnie jedna kanapka i wysadza,czasem nawet mam wrażenie że mnie boli no i plus zgaga 🫢

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔
    O3.3024👼💔
    O6.2024👼💔
    01.2025 👼💔

21.08.25 ⏸️ 12.09.25 ♥️🌈
    10.10.25 👶ma 3,87 cm
    20.10.2025 👶 ma 6,06 cm
    22.11.2025 👶 ma 173g

preg.png

Brzuszkowy lokator to 🩵
    Prenatalne I 20.10.2025 ♥️
    Prenatalne II 22.12.2025🤞
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Mi się ostatnio ciągle chce jeść 😜 staram się jeść regularnie jak przed ciążą ale chyba muszę zwiększyć porcje.
    Wczoraj znalazłam w internecie jakiś zestaw ćwiczeń dla ciężarnych i zrobiłam, a dziś mnie bardzo bolą lędźwie i boczki, i nie wiem czy to od tego, moze za bardzo się naciągnęłam lub źle ćwiczyłam.. Oczywiscie chat gpt podpowiada mi już gorsze rzeczy więc na razie powstrzymam się od dalszych ćwiczeń, a wszystkie maści przeciwbólowe jakie mam są zakazane w ciazy.
    Miałam tak samo 🤣 raz poćwiczyłam jogę i to było o raz za dużo. Na drugi dzień tak mi się spiął pośladek, że nie byłam w stanie się schylać 😬 na szczęście minęło na kolejny dzień ale odechciało mi się ćwiczyć. Wybieram się do fizjoterapeutki uroginekologicznej, żeby mi podpowiedziała co powinnam ćwiczyć

Agat99, Firest lubią tę wiadomość

👩 30, 👨30

05/2024 cp
    07/2024 cb
    01/2025 cb
    02/2025 cb
    05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
    17.11 128g Synka 🩵
    16.12 USG 🙏
    30.12 Prenatalne 🙏

preg.png
  • Kaśik Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma szans na ukrycie brzuszka - tak mi w tym tygodniu wyskoczył, że już wszystko jasne 😂 w poprzedniej ciąży taki miałam na koniec 5miesiaca 🤯

2018 - początek starań
    2020- start klinika
    2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
    2021 - start InVitro
    2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
    2022- transfer 🍀 --> 💚
    2023- 💙 3540g., 53cm💙
    age.png

2024/2025- start kolejne starania - efekt -> genetycznie niepoprawne zarodki - kończymy starania :(
    2025.10 - Niespodzianka!
    2025.11 - Prenatalne i bad. genetyczne OK - dziewczynka💝

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Zauważyłam też że po jedzeniu strasznie wywala mi brzuch, normalnie czuję że prawie pęka - nawet jak zjem mało. Nawet po zupie tak mam. No i wyczytałam że to normalne, bo brzuch i jelita nie mogą się przesunąć do środka bo jest miejsce zajęte przez macice więc jedynie mogą wypchać się do przodu. Czy też ktoś to zauważa ?
    Apropo tego co pisze Ssivia, czy bierzecie probiotyki? Ja przed ciążą często borykałam się ze wzdęciami, drażliwym jelitem itp. i teraz w ciąży faktycznie po jedzeniu ciagle bardzo wzdymało i gazy, a jak zjadłam coś mniej tolerowanego, to nawet mocny ból jelit sie pojawiał godzinę-dwie po posiłku. Ale wdrożyłam zestawy probiotyczne i jest serio o niebo lepiej. Polecam omnibiotic (super zestawy szczepów generalnie dla mikroflory) i alflorex (to już szczep typowy na objawy IBS typu wzdęcia i dyskomfort jelit związany z jedzeniem)😉

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
‹‹ 213 214 215 216 217
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ