🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Fiołek, pełne wsparcie!! ❤️Fiolek100 wrote:Ja jaszcze na prenatalne sie nie zapisalam, zyje srodowa amniopunkcja 🥵
W poniedzialek o 11 wizyta u prowadzacej, a w srode rano amnio w szpitalu - troche sie stresuje wiec bede prosila o mocne kciuki! 💕👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Dzięki za dobre wieści i motywację ☺️👍 właśnie też planuję się wybrać bo liczę, że mi to na te okropne ciągnące bóle może pomoże. W ogóle to jest fizjoterapeuta-osteopata uroginekologiczny - cokolwiek to znaczy, jestem zielona w tym💚Kassialka wrote:Bylam dzis na 1 wizycie u fizjoterapeutki uroginekologicznej. Dobrze sie po niej czuje, jak po wizycie w spa. Duzo cwiczen pokazala, sprawdziła jak moje mięśnie i tak jak myslalam jestem mocno pospinana, bede pomalutku wdrażać rozciąganie. Jeśli sie zastanawiacie czy iść to bardzo polecam, duzo ciekawych rzeczy sie dowiedziałam
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Aż tak nie, ale ćmienie w podbrzuszu czasami czuje, ale brzuszek itd miękki.Firest wrote:Kurczę, też mnie męczą podobne bóle, raz na kilka dni mam silnie rozciągające czy kurczące uczucie - nie wiem, ale jest to permanentne przez cały dzień z różnym natężeniem, boli dół brzuszka, boczki i trochę lędźwie. Wczoraj miałam takie silne w nocy, że pierwszy raz w ciąży wzięłam tabletki przeciwbólowe.
Hmm czy to naprawdę standard że macica się tak rozciąga i gniecie narządy i tak boli? macie coś podobnego? 😕
Najgorsze są objawy ze strony układu pokarmowego, ból jelit,
Przelewanie się, gazy, już o same zaparcia nie chodzi, ale jeszcze do tego zgaga. No i ewidentnie coś się ściska. Po rosnącym brzuchu widać, kiedy macica wychodzi co raz wyżej, a ciało reaguje no, w różny sposób😂 -
Dzień dobry w weekend 🥰 mam nadzieję że odpoczniecie i naładujecie baterie ❤️
Ja cały weekend sama, mąż ma teraz maraton pracy przed świętami, na szczęście od świąt już będzie miał luzy na 2 miesiące więc dzielnie to znoszę 😅 Zastanawiam się już powoli nad świątecznymi potrawami. Nie mogę się doczekać naszej wigilii, po raz pierwszy nigdzie nie wyjeżdżamy. Ale też pierwszy raz będzie z nami piesek i bobas, więc to będą na prawdę magiczne święta 😍🥹.
Btw. Jestem totalnie wzruszona jak szybko pędzą nam suwaczki. Zaraz będziemy mieć połowę ciąży 🥹 -
Jeśli chodzi o ciśnienie, to ja przed ciążą miałam zawsze 120/80. Teraz mam 110/70. Oczywiście przed wizytą czasem mi dowala wyższe, ale wtedy położna mówi że zmierzymy jeszcze raz po wizycie i wtedy już jest ok 😊
A cukry przed ciążą potrafiłam mieć nawet 96, a w ciąży nie przekroczyłam 82. Mam nadzieję że taki stan rzeczy się utrzyma ❤️ -
Mnie już wczoraj na wieczór wpadło ciśnienie i dzisiaj obudziłam się bez bólu głowy-co za ulgą!
My w tym roku zaliczamy 2 wigilię. Ja na ochotnika zgłosiłam się do przygotowania słodkości. Później po świętach mamy gości na kilka dni, więc u mnie zapowiada się dość intensywny czas.
Korzystając z super samopoczucia, jedziemy na otwarcie sklepów budowlanych wybierać kolor do pokoju dla Juniora.
PS. Myślę, że jestem idealnie w połowie ciąży biorąc pod uwagę, że będę miała cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:02
Karpatka95 lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Wreszcie nadrobiłam czytanie forum 😅
U nas ostatnio mamy dość intensywny czas w pracy. Do tego absorbujący dwulatek😉
Od poniedziałku do świąt mąż ma urlop więc powiedział, że bierze na siebie wszystko co trzeba ogarniać w domu ( do tej pory się dzieliliśmy) teraz robi śniadanie a ja mogę dłużej poleżeć ♥️
Dzisiaj też mamy Mikołaja więc obiecałam synkowi, że razem upieczemy dla niego ciasteczka
mąż się przebierze koło południa. Nie mogę się doczekać 😃 nasz maluch uwielbia mikołaja☺️
Mi ostatnio wróciło zmęczenie więc był miesiąc spokoju. Ostatnio mogłabym leżeć już od 16 do rana. Koniec końców padam z naszym maluchem koło 19/20. Na wizycie z wyjątkiem anemii wszystko ok. Kolejną mam 17.12 a 22 prenatalne
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Firest wrote:Kurczę, też mnie męczą podobne bóle, raz na kilka dni mam silnie rozciągające czy kurczące uczucie - nie wiem, ale jest to permanentne przez cały dzień z różnym natężeniem, boli dół brzuszka, boczki i trochę lędźwie. Wczoraj miałam takie silne w nocy, że pierwszy raz w ciąży wzięłam tabletki przeciwbólowe.
Hmm czy to naprawdę standard że macica się tak rozciąga i gniecie narządy i tak boli? macie coś podobnego? 😕
Ja konsultowałam te swoje objawy z lekarzem i fizjoterapeutką uroginekologiczna.
Lekarz powiedział,że to jak narbardziej możliwe. Że musi się wszystko porozciągać . Macica musi sobie znaleźć miejsce i powiedział, co mnie zaskoczyło „nawet może być gorzej, bo już za jakiś czas będzie się przygotowywała do porodu” ja miałam w głowie „jakiego porodu? Przecież to jeszcze tyle czasu🫣” . W każdym razie mówił żeby brać dużo magnezu. Doraźnie można nospe jak będzie bardzo męczyć.
Moja fizjo też mówiła ,że wszelkie ciągnięcia są ok. Ja mam bardzo pospinane mięśnie i jeszcze endometriozę, więc ciągnie mnie czasem bardzo. I mówiła też ,że jak poczuje taki skurcz to mam się położyć na plecach złączyć stopy ze sobą i podciągnąć nogi w stronę pupy. Żeby nogi były o tak : < > 😅 jak żabka / jak w ćwiczeniach do otwierania bioder. Nie ma siłę. Po prostu żeby te pachwiny się rozluźniły/ rozciągnęły.8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
*23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
*29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
*06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne 6,23 cm Bobo ☀️- 12+3 - wszystko ok♥️
*14.11 - wizyta - Bobo rośnie ♥️
*5.12 - 200g chłopczyka 🩵
*29.12 - połówkowe
Ciąża z przyczepką leków

-
Witam w sobotę!
U mnie mikołajkowych atrakcji nie ma, ale jutro idziemy do brata męża z prezentami, bo Mikołaj się niby pomylił i zostawił u nas prezenty dla dzieciaków 😂 Może dzisiaj kupimy choinkę 🎄
Też mi wróciło zmęczenie, o 20 wczoraj już przysypiałam 😅
Dodatkowo rano miałam lekkie mdłości, przeszło jak zjadłam śniadanie ale i tak myślałam że to mam już dawno za sobą 🤨 -
Cisnienie w ciąży jest naprawdę dziwne, mi na początku u lekarza wychodziło wysokie mimo, że zazwyczaj mam mega niskie, teraz już się uspokoiło. Za to zrobiłam wczoraj badania krwi i wchodzi lekka anemia, no cóż trzeba będzie się za to zabrać. Dobrze, że chociaż cukier i mocz tym razem w normie. Zaczęły mi jeszcze krwawić działa przy myciu, też podobno normalne i pewnie powiązane z tym żelazem.
Waga u mnie w końcu ruszyła i dzis +1.5 kg ale brzuch wygląda na więcej 😜 mam wrażenie, że ciężko mi się przekręcać z boku na bok więc nie wiem co będzie dalej jak naprawdę będzie wielki 😜
Cieszę się dziś wolnym weekendem, bo ostatnio takich nie miałam I jeszcze za tydzień wyjazd weekendowy na firmową wigilię. Muszę odpocząć na zapas 😀
Wesołych i udanych Mikołajek dla wszystkich! 🎅
-
Niestety zauważyłam że mdłości lubią niespodziewanie wracać 🫣 wczoraj wymiotowałam po każdym posiłku, kolacji już nawet nie robiłam bo stwierdziłam że to nie ma sensu 😅 Dziś już jest ok 😊IT_Girl wrote:Witam w sobotę!
U mnie mikołajkowych atrakcji nie ma, ale jutro idziemy do brata męża z prezentami, bo Mikołaj się niby pomylił i zostawił u nas prezenty dla dzieciaków 😂 Może dzisiaj kupimy choinkę 🎄
Też mi wróciło zmęczenie, o 20 wczoraj już przysypiałam 😅
Dodatkowo rano miałam lekkie mdłości, przeszło jak zjadłam śniadanie ale i tak myślałam że to mam już dawno za sobą 🤨 -