X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
Odpowiedz

🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼

Oceń ten wątek:
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicole123 wrote:
    Ja akurat z tych niskociśnieniowych. Co niestety też często przekłada się na słabe samopoczucie ale taka moja uroda bo przed ciążą też miałam niskie .

A co do cukrzycy to w pierwszej ciąży niestety dopadła mnie cukrzyca ciążowa ,zobaczymy jak będzie teraz . Ja akurat miałam normalny glukometr ,wydaje mi się że sensory w ciąży nie są refundowane

Moja kuzynka miała Librę. Na pewno była refundowana, bo znając jej gen oszczędności to jakby nie była to korzystałaby z glukometru 😁

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 wrote:
    Ja codziennie czuję się słaba, zastanawiam się nad kupnem ciśnieniomierza ale ze względu na to, czy czuje się tak przez niskie ciśnienie czy cukier mi szaleje.
    Wstaje o 10 a kładę się o 22, zjem śniadanie i jestem tak zmęczona że poszłabym dalej spać 🙈 nie wiem czy też tak macie? Zero sił i chęci do czegokolwiek.
    Jeszcze jak na złość na fejsie wyświetlają mi się jakieś historie babeczek, którym wyszły nieprawidłowości na 2 prenatalnych 🙈 tak jak myślałam , że te 1 to będzie największy stres, tak teraz zaczynam się znowu denerwować przed kolejnymi.
    Mi również na fejsie wyskakują takie przykre info. Źle to na mnie działa, więc polecam opcję w ustawieniach telefonu (jeśli masz androida) "Cyfrowa równowaga" i ustawić licznik dla fejsa na 0 min 🙂 jest cały czas zablokowany, więc nawet jak automatycznie próbuje go odpalić to się nie da. A jak czegoś jednak potrzebuję z fejsa to zmieniam na 5min, szybko sprawdzam co chciałam i do widzenia. Nie potrzebuję dowalania sobie przykrymi historiami, mam dość swoich przykrych doświadczeń 😢

Natt99 lubi tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
    17.11 128g Synka 🩵
    16.12 USG 🙏
    30.12 Prenatalne 🙏

preg.png
‹‹ 226 227 228 229 230
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ