🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
To badala mnie teraz w szpitalu lekarka - ukrainka i dlatego nie bardzo sie przejmuje bo nie mam do niej zaufania.
Moja pani doktor nic nie mowila ze zakrotka szyjka ani nic. Jutro maja mi zrobic kontrolne usg w szpitalu to sie pewnie dowiem co dalej. Albo mnie wypuszcza albo zostane jeszcze.
Ja polozna zmienilam, bo jeszcze z poprzedniej ciazy widniala. Mialam inna ale chyba odeszla na emeryture i jej "kolezanka" widniala z ktora nie uwazam by byla mila wspolpraca. Zmienilam na taka ktora prowadzi szkole rodzenia i jest polecana. Spotkania z polozna mozna umawiac od okolo 20tygodnia ciazy. Jest to seria edukacyjna, gdzie tlumaczy wiele rzeczy. Ja do szkoly rodzenia sie nie pisze bo to raczej cc bedzie.
-
Powiem Wam tak dziewczyny szczerze ze zacznijcie od przygotowania sobie torby szpitalnej. Zastanowcie sie czego potrzebujecie na codzien - koszula, pizama do spania, szlafrok, kapcie i klapki pod prysznic, ręcznik to jest na kazdej liscie oczywiscie. Poza tymi rzeczami sa mniej oczywiste jak np. Ja pakuje skarpetki i bielizny w woreczki strunowe, mini zestaw do mycia, zapasowa szczoteczka do zebow. Do tego jakies mniej oczywiste rzeczy typu kubek, łyżeczka, cukier, herbata/kawa.
Ja teraz spakowalam sie spokojnie jeszcze zanim wzial stres gore i w sumie wszystko prawie mialam w domu. Prawie, bo brakowalo mi wody, przekaski jakiejs.
Niestety nasze polskie publiczne szpitale to czesto bieda i nedza. Jedzenie tu jest srednie. Wczoraj bylo tragiczne dzis jakos da sie zjesc ale sil i pieprz jednak by sie przydal.
-
Ja też już wybrałam położną i jestem zapisana do szkoły rodzenia na 15 stycznia. Jestem bardzo ciekawa. W ramach nfz w tej szkole można też uczestniczyć 1x w tygodniu w fitnessie dla ciężarnych i w warsztatach np. z chustonoszenia, masażu Shantala czy bezpieczeństwa dziecka w aucie. Koniecznie muszę skorzystać!
Trzymam też rękę na pulsie odnośnie dni otwartych na porodówce - w najbliższej okolicy mam 4 porodówki, ale na ten moment zawęziłam do 2 i zdecyduję po odwiedzeniu ich i może szkoła rodzenia mi rozjaśni co jest istotne przy tym wyborze.
Wyprawkę myślę żeby zacząć kompletować od lutego, bo w styczniu jeszcze będę miała intensywnie w pracy i sporo wizyt u różnych lekarzy więc będzie mało czasu. Poza tym po szkole rodzenia chyba będę miała jaśniejszy ogląd na to co trzeba 😆
Trochę się martwię że bedzie problem z karmieniem piersią u mnie - mam wklęsłe brodawki, ale z tego co już wyszukałam informacje to wcale nie wyklucza... macie jakieś doświadczenia w tym aspekcie?
Dzisiaj u mnie 20 tydzień, ruchy czuję już codziennie o podobnych porach... robi się poważnie! 😦 kiedy minęła już połowa?? Jednocześnie niesamowicie szybko jak i wolno 😂 -
My po wizycie 🙂 mamy dziewczynkę 🎉✨🥰🩷 waży 250 g, ukrywa się i nie pozuje do zdjęć jak mały precel🥹
Szyjka moja trzyma całe 4,6
Czekamy teraz do połówkowych 16.01
Agat99, Monika33, anilewe, iiaawaak, Sosenka93 lubią tę wiadomość
-
Witam się po prenatalnych 🥰 wszystko idealnie, nie ma się do czego przyczepić 🥹 Synuś waży już 460g, widzieliśmy podgląd 3d na żywo i dokupiliśmy sobie opcję nagrania ekranu z całego badania na pendrive 😍 Od razu zapisałam się na 3 prenatalne, niby nie jest obowiązkowe ale myślę że warto
Agat99, Polczi5, iiaawaak lubią tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍