SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
Odpowiedz

🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼

Oceń ten wątek:
  • Lavariavel Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To badala mnie teraz w szpitalu lekarka - ukrainka i dlatego nie bardzo sie przejmuje bo nie mam do niej zaufania.
    Moja pani doktor nic nie mowila ze zakrotka szyjka ani nic. Jutro maja mi zrobic kontrolne usg w szpitalu to sie pewnie dowiem co dalej. Albo mnie wypuszcza albo zostane jeszcze.
    Ja polozna zmienilam, bo jeszcze z poprzedniej ciazy widniala. Mialam inna ale chyba odeszla na emeryture i jej "kolezanka" widniala z ktora nie uwazam by byla mila wspolpraca. Zmienilam na taka ktora prowadzi szkole rodzenia i jest polecana. Spotkania z polozna mozna umawiac od okolo 20tygodnia ciazy. Jest to seria edukacyjna, gdzie tlumaczy wiele rzeczy. Ja do szkoly rodzenia sie nie pisze bo to raczej cc bedzie.

• Lavariavel Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam tak dziewczyny szczerze ze zacznijcie od przygotowania sobie torby szpitalnej. Zastanowcie sie czego potrzebujecie na codzien - koszula, pizama do spania, szlafrok, kapcie i klapki pod prysznic, ręcznik to jest na kazdej liscie oczywiscie. Poza tymi rzeczami sa mniej oczywiste jak np. Ja pakuje skarpetki i bielizny w woreczki strunowe, mini zestaw do mycia, zapasowa szczoteczka do zebow. Do tego jakies mniej oczywiste rzeczy typu kubek, łyżeczka, cukier, herbata/kawa.
    Ja teraz spakowalam sie spokojnie jeszcze zanim wzial stres gore i w sumie wszystko prawie mialam w domu. Prawie, bo brakowalo mi wody, przekaski jakiejs.
    Niestety nasze polskie publiczne szpitale to czesto bieda i nedza. Jedzenie tu jest srednie. Wczoraj bylo tragiczne dzis jakos da sie zjesc ale sil i pieprz jednak by sie przydal.

• iiaawaak Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już wybrałam położną i jestem zapisana do szkoły rodzenia na 15 stycznia. Jestem bardzo ciekawa. W ramach nfz w tej szkole można też uczestniczyć 1x w tygodniu w fitnessie dla ciężarnych i w warsztatach np. z chustonoszenia, masażu Shantala czy bezpieczeństwa dziecka w aucie. Koniecznie muszę skorzystać!
    Trzymam też rękę na pulsie odnośnie dni otwartych na porodówce - w najbliższej okolicy mam 4 porodówki, ale na ten moment zawęziłam do 2 i zdecyduję po odwiedzeniu ich i może szkoła rodzenia mi rozjaśni co jest istotne przy tym wyborze.
    Wyprawkę myślę żeby zacząć kompletować od lutego, bo w styczniu jeszcze będę miała intensywnie w pracy i sporo wizyt u różnych lekarzy więc będzie mało czasu. Poza tym po szkole rodzenia chyba będę miała jaśniejszy ogląd na to co trzeba 😆
    Trochę się martwię że bedzie problem z karmieniem piersią u mnie - mam wklęsłe brodawki, ale z tego co już wyszukałam informacje to wcale nie wyklucza... macie jakieś doświadczenia w tym aspekcie?

Dzisiaj u mnie 20 tydzień, ruchy czuję już codziennie o podobnych porach... robi się poważnie! 😦 kiedy minęła już połowa?? Jednocześnie niesamowicie szybko jak i wolno 😂

👱‍♀️'93 👱‍♂️'94

💔 🪽 14.02.2025 (7+4 / 9+3)

⏸️ 08.09.2025/14 dpo
    01.10.25: CRL 0,87 cm, FHR+
    11.10.25: CRL 1,84 cm, FHR 176
    14.11.25: CRL 7,34 cm, FHR 147 🩷 tri 21 1:690
    26.11.25: FHR 140
    03.12.25: SANCO ryzyka niziutkie 🩷
    22.12.25: FHR 140
    12.01.26: połówkowe
    19.01.26: 🩺

preg.png
  • Polczi5 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie 🙂 mamy dziewczynkę 🎉✨🥰🩷 waży 250 g, ukrywa się i nie pozuje do zdjęć jak mały precel🥹
    Szyjka moja trzyma całe 4,6
    Czekamy teraz do połówkowych 16.01

Agat99, Monika33, anilewe, iiaawaak, Sosenka93 lubią tę wiadomość

👩 28
    🧡 29.08.23 II
    ❤️ 16.04.24 chłopczyk

Here we go again 🌟
    22.09.25 II❤️🥹
    23.09 - 16 dpo, beta 933.3
    preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po prenatalnych 🥰 wszystko idealnie, nie ma się do czego przyczepić 🥹 Synuś waży już 460g, widzieliśmy podgląd 3d na żywo i dokupiliśmy sobie opcję nagrania ekranu z całego badania na pendrive 😍 Od razu zapisałam się na 3 prenatalne, niby nie jest obowiązkowe ale myślę że warto

Agat99, Polczi5, iiaawaak lubią tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska 🥰
    17.11 128g Synka 🩵
    15.12 300g Chłopczyka 😍
    27.12 426g 🥰
    30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
    22.01 USG 🙏
    03.03 3 prenatalne 🙏

preg.png
‹‹ 261 262 263 264 265
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ