🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavariavel - ojoj ☹️ trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i szybko Cię wypuścili ❤️ z tymi prenatalnymi to niezłe masz przygody 🙈
Ja dziś wizytę mam o 12:40 kontrolną, mam nadzieję że wszystko dobrze i zobaczymy co lekarz powie na te wyniki prenatalnych.. spać nie mogłam do 3 w nocy ze stresu..1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1

-
Lila777 wrote:Lavariavel - ojoj ☹️ trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i szybko Cię wypuścili ❤️ z tymi prenatalnymi to niezłe masz przygody 🙈
Ja dziś wizytę mam o 12:40 kontrolną, mam nadzieję że wszystko dobrze i zobaczymy co lekarz powie na te wyniki prenatalnych.. spać nie mogłam do 3 w nocy ze stresu..
Też chętnie się dowiem co lekarz powie po Twoich prenatalnych, pewnie się stresujesz. Ja mam kontrolę jutro. Przy okazji dokopałam się do Twojego zdjecia z 20 tygodnia.. ja w takim razie wyglądam już jakbym miała za chwilę rodzić, tak porównując się z Tobą
Pochwalę się, że jednak w końcu doczekałam się ruchów dziecka. Nie mogłam spać do 3 w nocy i w końcu leżąc na boku poczułam jak młody kopie. Widocznie jest aktywny tylko jak śpię
Lila777 lubi tę wiadomość
-
annikana - co prawda u mnie pierwsza ciąża, łożysko z przodu i zaczęłam czuć wyraźne ruchy dopiero jak skończyłam 19 tydzień. Nawet w kolejnej ciąży myślę, że to łożysko właśnie będzie tłumić ruchy więc uważam, że nie ma się co stresować tym, szczególnie jak w pierwszej ciąży też poczułaś dopiero w 22 tygodniu ☺️
Lavariavel - trzymam kciuki, żebyś szybko wyszła do domu 🤞. A z prenatalnymi to faktycznie dziwne, że cię od razu nie zapisali.
Mój bobas ostatnio spokojny, po kopniaczkach w piątek uznał, że to wystarczy 😂 Ale czuję od czasu do czasu jak się kręci. Jestem ciekawa czy na prenatalnych w piątek będzie aktywny. Jeszcze się nie stresuję ale pewnie niedługo zacznę 🙃
A dzisiaj mam dzień dla siebie, jadę na paznokcie, muszę pozałatwiać kilka spraw a potem relaks sama w domu.
Nie wiem czy dzisiaj ktoś wizytuje, ale jeśli tak to powodzenia!
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Będę meldować, ale ta torbiel u malutkiej plus mój mięśniak trochę mnie jednak stresuje 🙈 po świętach brzuch mi urósł, ale z rana nie jest duży - za to wieczorem rozmiar już robi wrażenie hahaMoira wrote:Też chętnie się dowiem co lekarz powie po Twoich prenatalnych, pewnie się stresujesz. Ja mam kontrolę jutro. Przy okazji dokopałam się do Twojego zdjecia z 20 tygodnia.. ja w takim razie wyglądam już jakbym miała za chwilę rodzić, tak porównując się z Tobą

Pochwalę się, że jednak w końcu doczekałam się ruchów dziecka. Nie mogłam spać do 3 w nocy i w końcu leżąc na boku poczułam jak młody kopie. Widocznie jest aktywny tylko jak śpię
Ja ten ruch odczuwam jak leżę i czasem jak siedzę 😊1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1

-
Dobrze że pojechałaś i jesteś zaopiekowana ❤️ pytałam ostatnio mojego lekarza, co jeśli plamienie się powtórzy. A jest duże prawdopodobieństwo że tak będzie bo jednak nadżerki lubią plamić. Powiedział że albo mam przyjechać do niego, albo do szpitala. Bo sama nigdy nie ocenię z jakiego powodu jest plamienie i każdorazowo trzeba sprawdzićLavariavel wrote:Co do prenatalnych to juz znalazlam 3 lekarzy o specjalnosci perinatolog co robia wlasnie te badania iwg znany lekarz spokojnie dam rade zrobic.
Z tymi na NFZ to moja lekarz poprosty byla w szoku ze mnie odrazu nie pisali na drugie. Ona tez mowila i jeszcze inna przychodnia tez ze tamci jak robili 1 trymestr to powinni kontynuacje zrobic.
Pojde prywatnie, to nie jest az taki problem. Tyle ze jak dzwonilam do tych co na ndz i prywatnie to tam brak miejsc.
Aktualnie to od dzis w szpitalu leze. 19tydzien i plamienie. Lozysko przodujace. Bylo lekkie wiec sie wzbranialam ale ze ciagle jednak cos lecialo to jednak o 23 pojechalam z mezem na sor. I klasycznie mnie na oddzial zostawili.
Ja juz czuje ruchy maluszka wieczorem regularnie. Tylko jeszxze sa takie slabe. Zalezy jak sie ulozy -
Dziewczyny, dziwnie się czuję od rana. Wstałam o ,7 i pojechałam na badania, bo jutro wizyta i od rana dziwnie boli mnie brzuch jak na okres, dodatkowo czuje dziwne parcie jakby na kość ogonowa? Nie wiem sama takie ciśnięcie przy szyjce i przy kości ogonowej właśnie. Nie wiem czy mam panikować i się bać bo tą ciąża jest dla mnie bardzo stresująca, w kwietniu poroniłam w 10 tygodniu. Proszę o jakieś odpowiedzi czy też odczuwacie takie bóle
-
Moira wrote:Dziewczyny, dziwnie się czuję od rana. Wstałam o ,7 i pojechałam na badania, bo jutro wizyta i od rana dziwnie boli mnie brzuch jak na okres, dodatkowo czuje dziwne parcie jakby na kość ogonowa? Nie wiem sama takie ciśnięcie przy szyjce i przy kości ogonowej właśnie. Nie wiem czy mam panikować i się bać bo tą ciąża jest dla mnie bardzo stresująca, w kwietniu poroniłam w 10 tygodniu. Proszę o jakieś odpowiedzi czy też odczuwacie takie bóle
Ja nie odczuwam bólu okresowego ale od samego początku miewam co jakiś dłuższy czas parcie na kość ogonową. Trwa to 2 sekundy i mija. -
Cześć po Świętach ! 🙂
U nas bardzo rodzinnie, trochę w rozjazdach, dużo jedzonka ale udało mi się nie objadać więc git 😁
Ja również nie czuje jeszcze ruchów. Miałam z tym duży luz ale minął już chyba czas, gdzie w pierwszej ciazy już czułam więc zaczynam rozkminiać...
Łożysko z tyłu.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekam na info 😍 -
U mnie niestety chorobowo . Najpierw synek chory a teraz ja i mąż też 😢ciężka noc za nami ale mam nadzieję że już będzie tylko lepiej
Co do ruchów to ja mam łożysko na przedniej ścianie i codziennie już czuje ruchy malutkiej . Jak super się mówi że to „malutka „ a nie anonimowa dzidzia 😂
A odnośnie bólu kości ogonowej to ja niestety mam co codziennie jak np . Siedzę na czymś twardszym niż fotel czy kanapa.🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️