🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Na 13:00 🥰Natt99 wrote:Mamy tego samego dnia prenatalne, na którą masz godzinę? 😁
-
Czy was też strasznie boli krzyż po nocy ? U mnie to jest masakra. Śpię z poduszką ciążową, mam dobry materac ( kupiliśmy go dwa lata temu i takie sytuacje się nie zdążały). Pewnie zapytam lekarza na następnej wizycie ale mam ja dopiero 12. 01.-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Ania 93 wrote:Czy was też strasznie boli krzyż po nocy ? U mnie to jest masakra. Śpię z poduszką ciążową, mam dobry materac ( kupiliśmy go dwa lata temu i takie sytuacje się nie zdążały). Pewnie zapytam lekarza na następnej wizycie ale mam ja dopiero 12. 01.
Po śnie nie, ale ja specjalnie zmieniam pozycje, czasem śpię z poduszką a czasem bez. Za to po tym maratonie świątecznym i kilkugodzinnym codziennym siedzeniu przy stole/na kanapie to dla mnie była masakra. Bolały mnie plecy, bolał mnie brzuch. Dzisiaj już na szczęście jest normalnie.
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Ania 93 wrote:Czy was też strasznie boli krzyż po nocy ? U mnie to jest masakra. Śpię z poduszką ciążową, mam dobry materac ( kupiliśmy go dwa lata temu i takie sytuacje się nie zdążały). Pewnie zapytam lekarza na następnej wizycie ale mam ja dopiero 12. 01.
Po nocy nie, ale wczoraj po całym prawie dniu siedzenia to trochę kręgosłup i brzuch. Przeszło dzisiaj. Tylko ja w nocy dużo się budzę i zmieniam pozycję, ciężko mam z tym żeby na boku spać, bo moja ulubiona pozycja to tak prawie na brzuchu 😅
Muszę się dzisiaj w końcu ruszyć na jakiś spacer, wczoraj wieczorem miałam atak głodu mimo obejrzenia się u rodziny, zjadłam popcorn i kanapkę, więc bez tragedii ale wolę nie liczyć ile ogólnie kalorii zjadłam 🤦♀️ -
Mnie bolą już kilka tygodni, jak ćwiczę regularnie jogę to jest dużo lepiej (jbc polecam coś wzmacniającego, a nie rozciąganie, ja ćwiczę z Mostowską ❤️)Ania 93 wrote:Czy was też strasznie boli krzyż po nocy ? U mnie to jest masakra. Śpię z poduszką ciążową, mam dobry materac ( kupiliśmy go dwa lata temu i takie sytuacje się nie zdążały). Pewnie zapytam lekarza na następnej wizycie ale mam ja dopiero 12. 01.
Teraz po szpitalu znowu ból wrócił, dziś na wizycie się podpytam czy mogę ćwiczyć nadal czy jednak mam się oszczędzać -
Jeszcze sporo mamusi pracuje na tym wątku 😊 ja do końca ciąży będę pracować - bo prowadzimy z mężem firmę, więc nie ma wyjścia 😁
Po nocy też mam ból kręgosłupa i brzucha, chyba czas kupić tą poduszkę - przypomnicie dziewczyny jaka jest najlepsza ?
Wczoraj zrobiłam taki pierwszy pełny trening z YouTube i powiem Wam, że przez ten czas strasznie zastygłam.. zero formy 🙈1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1

-
Hej 🙂
Mnie też pobolewają plecy i półdupek, jak mi fizjo wymasowała to było super. Teraz robię te ćwiczenia rozciągające i jest dużo lepiej.
Moja bobas to dziś miał taki aktywny poranek, że szok. I w końcu raz się wypiął po jednej stronie brzucha i widać było jak brzuch lata kopniakami 🩷 a to dopiero 19. Tydzień 😁 ale mój synek też był mega aktywny w brzuchu, w sumie poza nim również. 😃 -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH