🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ssilvia wrote:Czy oprócz ubranek 56 i 62 kupujecie też ubranka M (68)? Prawdopodobnie po trzech miesiącach się przydadzą, czy zostawiacie na potem jak się już urodzi ?
Ja chyba zostawię na potem + będę instruować chcących kupić ubranka na prezent, żeby właśnie te większe już kupowali 😅
Kassialka, Ssilvia, Agat99 lubią tę wiadomość
-
Ssilvia wrote:Czy oprócz ubranek 56 i 62 kupujecie też ubranka M (68)? Prawdopodobnie po trzech miesiącach się przydadzą, czy zostawiacie na potem jak się już urodzi ?
Ja mam 3x spodnie bo były na fajnej promocje w Reserved to dorzuciłam do zamówienia 🙂 poza tym, nie spinam się z rozmiarem 68 raczej, zobaczę końcem kwietnia jak dzidzia przybiera i jakie są prognozy co do wagi i wtedy oszacuje kiedy +/- mi się to przyda i czy jest sens już kupować 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 14:34
Ssilvia lubi tę wiadomość
-
Teraz było sporo wyprzedaży więc jeśli coś mi się podobało to kupowałam właśnie w rozmiarze 68. Stwierdziłam że te pierwsze rozmiary tylko używki, bo nie wiadomo ile synek w tym pochodzi 😊Ssilvia wrote:Czy oprócz ubranek 56 i 62 kupujecie też ubranka M (68)? Prawdopodobnie po trzech miesiącach się przydadzą, czy zostawiacie na potem jak się już urodzi ?
Kassialka, Firest lubią tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Też o tym myślałam, że już po narodzinach będzie dostawał prezenty ubrankowe to będę mówić że rozm 68 😉 Poza tym już będzie wtedy lato i kolejna fala wyprzedaży 😀 A teściowa mnie wczoraj uświadomiła, że mąż się urodził to ważył prawie 5kg.. więc chyba bez sensu kupowałam ubranka rozm. 56 😜IT_Girl wrote:Ja chyba zostawię na potem + będę instruować chcących kupić ubranka na prezent, żeby właśnie te większe już kupowali 😅
-
Ja mam kilka rzeczy ale nie kupuje specjalnie
po prostu trafiły się za grosze więc wzięłam. Trzeba też myśleć realistycznie żeby się z tym wszystkim pomieścić
później tego wszystkiego jeszcze przybywa. Ja przy każdym z rozmiarów u synka mam później coraz więcej kartonów. Ale jeszcze się nie pozbywam bo nigdy nie wiadomo 🙂
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Ja dzisiaj odkupiłam dużo ciuszków od koleżanki. Fakt, że męskie ale wybierałam jakieś błękity, miętowe kolory, brązy i kremy. Bardzo się z tego cieszę, wszystko chcę poprać i realnie ocenić co jeszcze potrzebuje

A ja mam pytanie do was o butelki. Naczytałam się super opinii o lansinoh ale ponoć „mam” też są fajne. Nawet laktator z tego lansinoh mnie zastanawia..05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰 -
Bylam dzis na wizycie i wszystko jest w porzadku. Pani doktor mi tlumaczyla ze w zwiazku z moimi krwawieniami nie chciala mi wprowadzac akard by nie potegowac tego. Teraz wprowadza mi dawke 75 na probe. Progesteron zostaje bez zmian.
Bobas jest duzym dorodnym prawdopodobnie chłopcem jednak:) mowi że dlugosc kosci przepowiada ze bedzie dlugim dzieckiem, wagowo okolo 600g. Wszystkie wymiary adekwatne do tygodnia ciazy. Na nastepna wizyte mam tez zrobic test obciazenia glukoza i tlumaczyla ze musza byc 3 pobrania - 1 na czczco i co 1h x2.
Mielismy jutro jechac po wozek a facet mi napisal nie dawno ze zona wyszla na spacer i polamala jakas czesc w ramie. Wiec dalej bede szukac wozka xd. Mowi sie trudno:)
Rozmawialam z nią i odnosnie decyzji konkretnie o porodzie to wrocimy do tematu ok. 30tyg ale ona wolalaby mi zrobic planowe cc raczej
Ssilvia, Ania 93, IT_Girl, Natt99, Nicole123, dracaena lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłamIT_Girl wrote:Ja chyba zostawię na potem + będę instruować chcących kupić ubranka na prezent, żeby właśnie te większe już kupowali 😅
, z racji że i tak będą potrzebne body na krótki rękaw i długi, i długie spodnie itd. Trafiła mi się dobra paczucha na Vinted i zniżka na Smyk i H&M. Mam te zna 74, już przebrane, popakowane w karton i opisane, czego ile mam. Ofc nie mam zamiaru się ograniczać jak mi się coś spodoba 😂. Nastawiłam się że 68 będzie na wczesną jesień, a 74 na późną jesień i zimę trochę. Więc mam też zapas wielkościowy
zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
Umówiłam się z położną na wizyty przedporodowe. Więc pierwszy kontakt nawiązany, a szkoła rodzenia rusza 24 stycznia 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 16:36
-
Kupujecie może rożek dla malucha? My poprzednio mało korzystaliśmy. Bardziej służył nam jako taka mata bo mały ulewał a teraz zastanawiam się czy kupować-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Natt99 wrote:Ja dzisiaj odkupiłam dużo ciuszków od koleżanki. Fakt, że męskie ale wybierałam jakieś błękity, miętowe kolory, brązy i kremy. Bardzo się z tego cieszę, wszystko chcę poprać i realnie ocenić co jeszcze potrzebuje

A ja mam pytanie do was o butelki. Naczytałam się super opinii o lansinoh ale ponoć „mam” też są fajne. Nawet laktator z tego lansinoh mnie zastanawia..
Wpisz sobie "trudne butelki " I artykuł ze strony zaufajpoloznej. Oglądałam kurs szkoly rodzenia I mowila o butelkach, zeby wybierać te trudne. Tam są opisane. Mysle ze bede sie tym sugerować
Natt99, Firest lubią tę wiadomość
-
Ania 93 wrote:Kupujecie może rożek dla malucha? My poprzednio mało korzystaliśmy. Bardziej służył nam jako taka mata bo mały ulewał a teraz zastanawiam się czy kupować
Właśnie przed chwila kupilam rożek plus śpiworek na vinted za 40zl zestaw. Rożek moze sie nie przydać, ale moze być tez tak ze np bedziemy sie bać nosić małą na początku bez niego, zawsze mozna z niego robić matę
Natt99, Ania 93 lubią tę wiadomość
-
ZamówiłamAnia 93 wrote:Kupujecie może rożek dla malucha? My poprzednio mało korzystaliśmy. Bardziej służył nam jako taka mata bo mały ulewał a teraz zastanawiam się czy kupować
, miałam w zestawie z kokonem, poduszka do wózka, kocykiem, rozkiem
-
Nie kupuję. Do spania będzie śpiworek 😊 trzymać w tym dziecka nie będę bo pamiętam u kuzynki że się bałam że mi z tego dziecko wyleci 🫣Ania 93 wrote:Kupujecie może rożek dla malucha? My poprzednio mało korzystaliśmy. Bardziej służył nam jako taka mata bo mały ulewał a teraz zastanawiam się czy kupować👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Hej.
Ja też już po prenatalnych, uff jaka ulga. Usg było mega dokładne, lekarz małomówny, ale to akurat wiedziałam, ważne że jest dobrym specjalistą. Podsumował: "badanie prawidłowe". 🩷 Ale jak badał serce i tak długo to wszystko sprawdzał, to już ciśnienie wzrastało. 😆 I także potwierdził, że w brzuszku dziewczynka. Ładnie rośnie, ok 419 g. Z usg wyszło 20+6, z OM 21+0, więc praktycznie identycznie.
Ej na na CC szłam w okularach i nie wyobrażam sobie inaczej.
Dziewczyny przyszła ta koszula z allegro, jest dobra ma trochę luzu ale jeszcze jedną o rozmiar większą chyba zamówię. 🙃
Agat99, Karpatka95, Nicole123, Ssilvia, Kassialka, IT_Girl, dracaena, Firest, Sosenka93, Lila777, Natt99 lubią tę wiadomość
-
ami_ami wrote:
Ej na na CC szłam w okularach i nie wyobrażam sobie inaczej
Mi właśnie położne nie pozwoliły jak mnie przygotowywały a potem lekarz się na sali dziwił czemu nie mam okularów .. Ale już było za późno żeby po nie iść 😣 tym razem będę się o to kłóciła
Ja mam butelki avent natural response . Przy synku się dobrze sprawdzały bo smoczki do nich mają wolny przepływ i dziecko się musi wysilić żeby poleciało mleko czyli tak jak przy karmieniu piersią ☺️🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
OK to dziwne, mnie pytali jak chcę właśnie.Nicole123 wrote:Mi właśnie położne nie pozwoliły jak mnie przygotowywały a potem lekarz się na sali dziwił czemu nie mam okularów .. Ale już było za późno żeby po nie iść 😣 tym razem będę się o to kłóciła
Ja mam butelki avent natural response . Przy synku się dobrze sprawdzały bo smoczki do nich mają wolny przepływ i dziecko się musi wysilić żeby poleciało mleko czyli tak jak przy karmieniu piersią ☺️
Mój synek też jedynie zaakceptował avent natural jak chciałam go odstawić od piersi. 🙂 -
A ja nie pamietam czy mialam okulary. Ale chyba nie bo wszystko sie tak szybko dzialo, do tego chyba ze stresu albo moze dali mi jakies srodki w kroplowce na uspokojenie(?) Nie bardzo wiem co sie dzialo tak dokladnie. Pamietam jak mnie glowa bolala bardzo, cisnienie jak mi mierzyli, przyszedl ordynator i zapytal czy zgadzam sie na cc bo stan przedrzucawkowy i jest zagrozenie. dla dzuecka. Powiedzialam ze tak i niech robia co chca. Odrazu mnie polozne zabraly na sale przygotowan chyba i ja tam lezalam, one mi na dwie strony zakladaly wenflon, plus cewnik a jeszcze w tle polozna od noworodkow dopiero pytala czy mamy jakies choroby, zgody etc. Ja juz mialam skurcze dosyc czesto, ciezko mi bylo wytrzymac lezac nieruchomo. Poczulam takie parcie jak na "2" i poprosilam ze chcialabym skorzystac z wc. Ocztwiscie nie wszystkim sie to podobalo, bo to szybko szybko. Na szczescie byla polozna starsza aniol ktora powiedziala do nich dajcie dziewczynie spokoj, niech sie przejdzie. Pomogla mi isc do lazienki bo juz mialam kroplowke podlączoną. I fakt tylko posiedzialam ale bylam spokojniejsza. Ppozniej pamietam ze jechalam juz na sale operacyjna winda, korytarzem. Na sali operacyjnej wszyscy ubrani tylko ja naga jak mnie natura stworzyla i taka glupia mysl xdwszyscy rozmawiali tylko o meczu polska- portugalia ( 30.06.2016r) znieczulenie bylo szybkie i nie bolalo. Pozniej patrzylam w lampach( bo sie odbijalo idealnie) jak mnie smarowali tym srodkiem po brzuchu i widzialam jak mnie rozcinają 😅. Bylam przerazona bo czulam jak mnie dotykaja ale na szczescie bolu nie xd komentarz mojego lekarza " ku.wa ile krwi" oczy zamknelam bo juz nie chcialsm patrzec.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH