🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz trafiają już tylko do Chorwacji z tego co wiemFirest wrote:Cava, obczajam różne testy NIPT od dawna i Nifty Pro na różnych stronach zawsze jest za trochę poniżej 2k i zawsze jest napisane, że super promocja bo przecenione z 2,3k ☺️ Ale jeśli jesteś i tak zdecydowana, to co za różnica kiedy kupisz, możesz i dziś🙂
Ja jeszcze rozważam Nifty Pro i Panoramę, bo mi ją lekarz rekomendował i namieszał w głowie. A wcześniej to w ogóle planowałam, że wezmę Felia Test Plus, bo ma wyższa czułość i nie pasowało mi, że próbki z Nifty w większości trafiają do Chin.Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
⏳22.12 II prenatalne

-
Monika33 - współczuję 🙈 obyś szybko wyzdrowiała i wszyscy domownicy ❤️
Dzięki dziewczyny za podzielenie się Waszymi opiniami o porodzie. Ja właśnie mam koleżanki po CC i na prawdę super funkcjonowały. Moja przyjaciółka miała okropny naturalny poród, potem ta rana się jej rozeszła i nie chciała goić, jakiś problem z pęcherzem - mega mnie min. to zraziło.
Jestem sportowcem więc obawiam się, że też u mnie łatwo nie będzie, bo mam umięśnione ciało - i te miejsca też 🙈 do tego mój mąż ma 2m wzrostu a ja 164 i od naszych znajomych co są podobnego wzrostu syn urodził się mega duży i musiała mieć CC.
Zastanawiałam się właśnie czy faktycznie po CC dużo dłużej zajmie mi powrót do sportu.. tak na razie czysto teoretycznie się martwię, bo wiadomo że nie zawsze mamy wpływ na ten poród ale komu jak nie Wam mam się przyznać o swoje obawy 😊 a do tego czekamy jeszcze miesiąc z ogłoszeniem nowiny - na razie nikt nie wie 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 00:10
Monika33 lubi tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊

-
zosiasamosia wrote:Wiolami to Twoja 7 ciąża, czy dobrze liczę że masz już dwa szkraby? W jakiej kolejności były porody a poronienia?
Tak,dwa porody cc,później po latach 4 poronienia zatrzymane (ostatnie w styczniu br) i teraz obecna ciaza
-
Wiolami wrote:Tak,dwa porody cc,później po latach 4 poronienia zatrzymane (ostatnie w styczniu br) i teraz obecna ciaza
Wiolami przykro mi że musiałaś tyle przejść
a znasz przyczyny poronień ? Badałaś cos dodatkowo?
-
Lila777 wrote:Monika33 - współczuję 🙈 obyś szybko wyzdrowiała i wszyscy domownicy ❤️
Dzięki dziewczyny za podzielenie się Waszymi opiniami o porodzie. Ja właśnie mam koleżanki po CC i na prawdę super funkcjonowały. Moja przyjaciółka miała okropny naturalny poród, potem ta rana się jej rozeszła i nie chciała goić, jakiś problem z pęcherzem - mega mnie min. to zraziło.
Jestem sportowcem więc obawiam się, że też u mnie łatwo nie będzie, bo mam umięśnione ciało - i te miejsca też 🙈 do tego mój mąż ma 2m wzrostu a ja 164 i od naszych znajomych co są podobnego wzrostu syn urodził się mega duży i musiała mieć CC.
Zastanawiałam się właśnie czy faktycznie po CC dużo dłużej zajmie mi powrót do sportu.. tak na razie czysto teoretycznie się martwię, bo wiadomo że nie zawsze mamy wpływ na ten poród ale komu jak nie Wam mam się przyznać o swoje obawy 😊 a do tego czekamy jeszcze miesiąc z ogłoszeniem nowiny - na razie nikt nie wie 😁
Ja po cesarce do treningów wróciłam po 4,5 miesiąca. U mnie ta rana dobrze się goiła z zewnątrz. Chodziłam do fizjo i dostałam zgodę zarówno od fizjo jak i od ginekologa do powrotu do ćwiczeń.
Co do przeczuć do płci. To ja stawiam na chłopaka. Mój mąż twierdzi, że będzie dziewczynka.
Ja dzisiaj się mega cieszę, bo to chyba moja pierwsza noc fajnie przespana od tygodnia. Spałam chyba z 10h. 🤭👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Lila777 wrote:Monika33 - współczuję 🙈 obyś szybko wyzdrowiała i wszyscy domownicy ❤️
Lila co porod to inna historia. Zawsze. Jak ktoś spojrzałby na mój porod to też by powiedzial, ze traumatyczny. 3h leżałam na prawym boku, bo przy pełnym rozwarciu i skurczach partych trzymala prawa powięź macicy 🫣 ale z gazem sie świetnie bawiłam. Nawet zasypiałam 🤣 tez wszystkie mięśnie napięte, nawet położne zachwycały sie jędrnymi piersiami 🙄 teraz juz nie ma czym sie zachwycać 🤣
Co do późniejszych komplikacji, mialam szycie po pęknięciu, ale z maścią szybko i ładnie sie zagoiło. Z pęcherzem tez mialam problem, ale po kilku wizytach u fizjolo problem szybko zażegnany. Kolezanka po CC znowu trauma, przez miesiąc musiał mąż z nią być, bo nie byla w stanie nic dźwigać. Inna po 3 miesiącach juz z kratą na brzuchu śmigała- ale ona sport do ostatniego miesiaca. Także naprawde, nie ma reguły. Zaufaj swojemu cialu i lekarzowi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 08:00
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia) -
Ja wczoraj wieczorem wymiotowałam i cała noc 37.4-37.3 i dziś minęło ale miałam jakby lekkie brązowe plamienie i boje się że od tego ☹️Lila777 wrote:Monika33 - współczuję 🙈 obyś szybko wyzdrowiała i wszyscy domownicy ❤️
Zastanawiałam się właśnie czy faktycznie po CC dużo dłużej zajmie mi powrót do sportu.. tak na razie czysto teoretycznie się martwię, bo wiadomo że nie zawsze mamy wpływ na ten poród ale komu jak nie Wam mam się przyznać o swoje obawy 😊 a do tego czekamy jeszcze miesiąc z ogłoszeniem nowiny - na razie nikt nie wie 😁 -
A ja po dzisiejszej nocy do wtorkowej wizyty zapewne osiwieje. Wczorajszej nocy śniło mi się, że córka niewyraźnie wyglądała, że coś jej dolegało i że zabrało ją pogotowie, poszła wczoraj do szkoły i faktycznie zabrało ją pogotowie... Dziś śniło mi się, że poszłam na wizytę i serduszko nie biło 😭. Mam nadzieję że to tylko głupi sen, który nie spełni się tak jak poprzedni, mimo wszystko jestem os..na 😞
-
Piwonia37 wrote:A ja po dzisiejszej nocy do wtorkowej wizyty zapewne osiwieje. Wczorajszej nocy śniło mi się, że córka niewyraźnie wyglądała, że coś jej dolegało i że zabrało ją pogotowie, poszła wczoraj do szkoły i faktycznie zabrało ją pogotowie... Dziś śniło mi się, że poszłam na wizytę i serduszko nie biło 😭. Mam nadzieję że to tylko głupi sen, który nie spełni się tak jak poprzedni, mimo wszystko jestem os..na 😞
Ciąża ma to do siebie, że sny są mocno szalone. Ja na przykład nigdy nie pamiętam snów a w ciąży to chwilę dni mi się jakiś koszmar, który wydaje się mega realistyczny.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
14.08.2025 FET 5BA

-
Acmvj wrote:Ciąża ma to do siebie, że sny są mocno szalone. Ja na przykład nigdy nie pamiętam snów a w ciąży to chwilę dni mi się jakiś koszmar, który wydaje się mega realistyczny.
Dokładnie, coś czuję, że teraz będzie kontrola objawów na każdym kroku i broń Boże, żeby tylko ich nie czuć 😏
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze bo chyba umrę
-
Piwonia37 wrote:A powiedźcie mi dziewczyny, teoretycznie zrobiłam ten suwaczek, skopiowałam link i gdzie go wkleić?
Pozwoliłam sobie skopiować instrukcje z wątku miesięcznego:
Edycja stopki jest możliwa w przeglądarce (nawet w telefonie), ale na aplikacji nie ma tej opcji.
Ustawienia -> Społeczność -> Twój podpis na Forum
Uwaga! Jak stopka się nie zapisuje, przekroczyłaś limit znaków.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
14.08.2025 FET 5BA

-
Stopkę możesz edytować w ustawieniach, ale musisz wejść na ovu przed przeglądarkę, w aplikacji się nie daPiwonia37 wrote:A powiedźcie mi dziewczyny, teoretycznie zrobiłam ten suwaczek, skopiowałam link i gdzie go wkleić?
-
Piwonia37 wrote:A ja po dzisiejszej nocy do wtorkowej wizyty zapewne osiwieje. Wczorajszej nocy śniło mi się, że córka niewyraźnie wyglądała, że coś jej dolegało i że zabrało ją pogotowie, poszła wczoraj do szkoły i faktycznie zabrało ją pogotowie... Dziś śniło mi się, że poszłam na wizytę i serduszko nie biło 😭. Mam nadzieję że to tylko głupi sen, który nie spełni się tak jak poprzedni, mimo wszystko jestem os..na 😞
I jak córka się czuje? Wszystko już ok? Ja nie lubię pamiętać snów bo jak jest to coś smutnego czy złego, to później bardzo się martwię. A dziś też mi się śniły dziwne rzeczy.👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
ami_ami wrote:Zrobiłam ten tort, teraz dalej tu trzeba zdjęcia przez jakieś zapodaj?
Tak, chyba tak. Na wątku miesięcznym na pierwszej stronie jest instrukcja.👩🏼💼36 👨🏻💻38
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
IT_Girl wrote:U mnie tak samo, był tylko pęcherzyk na USG, mam nadzieję we wtorek zobaczyć już zarodek z serduszkiem ale strasznie mi się te dni dłużą 🫠
W którym tc byłaś? Jakie były wymiary pęcherzyka i co mówił lekarz na ten temat?👩🏼💼36 👨🏻💻38
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
Milunia wrote:W którym tc byłaś? Jakie były wymiary pęcherzyka i co mówił lekarz na ten temat?
Nie powiedział w sumie jakie wymiary a ja byłam tak zestresowana, że nie dopytywałam 🙈. Byłam wtedy 5+2 z OM ale mam długie cykle także moglo być nawet 5+0 (i tak mi pokazuje aplikacja gdzie ustawiam długość cyklu). Lekarz powiedział, że to normalne, że może nie być widać jeszcze zarodka więc staram się nie martwić tym. Także odliczam dni do wtorku.
Nie wiem czy mam nowy objaw czy to coś innego ale mam mroczki jak za szybko wstanę 😆 Jasne, zdarzało się to normalnie też, ale mam wrażenie, że ostatnio częściej się to dzieje 😅 -
IT_Girl wrote:
Nie wiem czy mam nowy objaw czy to coś innego ale mam mroczki jak za szybko wstanę 😆 Jasne, zdarzało się to normalnie też, ale mam wrażenie, że ostatnio częściej się to dzieje 😅
Co do wizyty - ja mialam.identycznie u tego lekarza na NFZ - tylko pecherzyk. Wiec na kolejnej wizycie juz na pewno poznasz kropka ❤️
Aa zawroty głowy to tez normalny objaw i szybko nie przejdzie 🤣 możesz sobie sprawdzić ciśnienie- pewnie bedzie dość niskie.
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia) -
To jest nasza podświadomość.Piwonia37 wrote:A ja po dzisiejszej nocy do wtorkowej wizyty zapewne osiwieje. Wczorajszej nocy śniło mi się, że córka niewyraźnie wyglądała, że coś jej dolegało i że zabrało ją pogotowie, poszła wczoraj do szkoły i faktycznie zabrało ją pogotowie... Dziś śniło mi się, że poszłam na wizytę i serduszko nie biło 😭. Mam nadzieję że to tylko głupi sen, który nie spełni się tak jak poprzedni, mimo wszystko jestem os..na 😞
Fakt, że ja raz miałam tragicznie zły sen w poprzedniej ciąży, ale ona od samego początku była dla mnie wielkim nerwem, wielkim niepokojem. Więc też uważam, że to była podświadomość.
W tej mi się śniło, że ścięłam nad morzem od tak, od ręki sama sobie włosy, i je rozjaśniałam. Ofc wrzuciłam sobie do sennika by zobaczyć znaczenie 😆. No i to ma zwiastować, że jestem gotowa na nowe wyzwania i nowy początek życia swojego. I ze nie boję się wyzwań. Myślę, że naprawdę sny to nasza podświadomość i nic więcej ❤️ -
IT_Girl wrote:Nie wiem czy mam nowy objaw czy to coś innego ale mam mroczki jak za szybko wstanę 😆 Jasne, zdarzało się to normalnie też, ale mam wrażenie, że ostatnio częściej się to dzieje 😅
Też mi się zdarzają zawroty głowy. Ogólnie zazwyczaj mam niskie ciśnienie, więc teraz to nawet nie mierzę. Nawet siedząc przy biurku potrafi mi zawirować. Tydzień temu nie mogłam się podnieść się z łóżka bo myślałam że upadnę 🤷🏻♀️👩🏼💼36 👨🏻💻38
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔