🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurelli wrote:Dziewczyny a macie napady głodu? Jestem w 6 tyg.
a normalnie mam wilczy głód, muszę zjeść coś co 2 h bo odrazu mnie tak mdli. Ale nie wiedziałam że taki głód może się pojawiać jakbym dosłownie kilka dni nie jadła takie mam uczucie. Czy to minie ? proszę powiedzcie że tak. Na szczęście to nie jest na słodycze d tylko raczej na chlebek z masełkiem i pomidorem itp .
A do tego ja taki kawosz a tydzień już kawy nie piłam i wogole nie mam ochoty.
I te zapachy… coś porównuje z mężem czy on czuje też, to mówi że nic, a ja jakby żadnego innego zapachu w domu nie było tylko akurat ten.
Śmierdzi i muli mnie nawet od płynu do prania z wypranych ubrań …aż mnie cofa
Oj tak, jestem głodna co dwie godziny.Chlop się śmieje że jem więcej .
Mam ochotę na wszystko co nie jest słodkie.Chleb z pomidorem i cebulą -sztos.
Dziś wracaliśmy z pracy i mówię , choć zajedziemy do sklepu po śledzie na kolację 🤣🫣sama siebie zaskakuje.
Co do innych objawów to zmęczenie, śpię jak dziecko z jedną pobudką na siusiu,pojawiły się wahania nastrojów a właściwie nerwowość ,mam zachcianki,zgagę ,trochę mdłości, zaparcia 😕,cycki też bolą może trochę mniej ale są tkliwe.
Dziś no.strasznie źle mi się w pracy siedziało,nie mogłam sobie miejsca znaleźć,pobolewał mnie brzuch od dłuższego siedzenia ,ciągle musiałam wstawać oby to było jednorazowe bo moja praca to 8 h na dupie przy biurku. -
Dziękuję ♥️ do neurologa dodzwonić się nie mogłam dziś ☹️do fizjo zapisałam się prywatnie do mojego miasta ale oddzwonił do mnie bardzo dobry specjalista z Konina i siostra tam z dzieckiem jeździła bo ktoś jej polecił ze szpitala i zapisał mnie na koniec października bo takto termin ma na połowę grudnia, ma dzwonić gdyby coś się wcześniej zwolniło. Każdy porównuje że już powinno ale ona też miała anemię i rozwój slaby miała przez to, jak jej podskoczyła morfologia to tak ruszyła z podnoszeniem główki i ruchami że aż w szoku byłam, ale lepiej się upewnić 😉chociaż nie powiem boje się o nią ☹️ami_ami wrote:Hej, na początku to na spokojnie. Każde dziecko jest inne a często pediatrzy g. się znają. Oczywiście umów się do neurologa ale ja bym też od razu do dobrego fizjo, on sprawdzi napięcia itp i pokaże Ci jak. Ćwiczyć z dzieciatkiem.
-
Ssilvia wrote:U mnie też już się pojawiają mdłości - wymioty nie. Ogólnie ból żołądka, zgaga, jakieś takie objawy ze strony układu trawienia no i dalej dużo zmęczenie i ogólnie obniżenie nastroju. - jakbym codziennie wstawala lewa noga, bez sił, bez energii, bez motywacji. Po prostu skupiam się żeby przeżyć kazdy dzień i zrobić tylko minimum co się wymaga...
Domyślam się że to chwilo , hormony buzuja. Ponoć w drugim trymestrze samopoczucie się poprawia...
Ja pierwszy raz w zeszłym tygodniu dowiedziałam się co to zgaga 🤪
Mdłości od kilku dni nie miałam i czuję się naprawdę dobrze ale zamiast się tym cieszyć to się martwię.. jem regularnie, mniej cukru niż wcześniej ale od niczego mnie nie odrzuca, niech już będzie wtorek i lekarz powie mi, że widzi piękne ❤️
Ssilvia lubi tę wiadomość
-
Wiolami wrote:Oj tak, jestem głodna co dwie godziny.Chlop się śmieje że jem więcej .
Mam ochotę na wszystko co nie jest słodkie.Chleb z pomidorem i cebulą -sztos.
Dziś wracaliśmy z pracy i mówię , choć zajedziemy do sklepu po śledzie na kolację 🤣🫣sama siebie zaskakuje.
Co do innych objawów to zmęczenie, śpię jak dziecko z jedną pobudką na siusiu,pojawiły się wahania nastrojów a właściwie nerwowość ,mam zachcianki,zgagę ,trochę mdłości, zaparcia 😕,cycki też bolą może trochę mniej ale są tkliwe.
Dziś no.strasznie źle mi się w pracy siedziało,nie mogłam sobie miejsca znaleźć,pobolewał mnie brzuch od dłuższego siedzenia ,ciągle musiałam wstawać oby to było jednorazowe bo moja praca to 8 h na dupie przy biurku.
Jejka miałam dziś to samo w pracy. Żadna pozycja przy biurku nie była wygodna. W końcu odpięłam spodnie, pochyliłam oparcie i prawie leżałam przed komputerem 🙈
Wiolami, kitka_ lubią tę wiadomość
👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
Dziewczyny, polecicie jakieś fajne legginsy? Nie muszą być ciążowe. Ważne żeby nie były prześwitujące i raczej bawełniane niż typowo sportowe.
Agat99 lubi tę wiadomość
👩🏼💼36 👨🏻💻38
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
Mi się wyświetlają reklamy ciążowych z reserved i Sinsaya ale też chętnie przyjmę jakieś polecajki niekoniecznie ciązowych ale wygodnych i nadających sie do pracy 😉Milunia wrote:Dziewczyny, polecicie jakieś fajne legginsy? Nie muszą być ciążowe. Ważne żeby nie były prześwitujące i raczej bawełniane niż typowo sportowe.
-
Milunia wrote:Dziewczyny, polecicie jakieś fajne legginsy? Nie muszą być ciążowe. Ważne żeby nie były prześwitujące i raczej bawełniane niż typowo sportowe.
Też się chętnie dowiem😁 albo spodnie już pewnie na gumce 🤣 -
Ja w sobotę pochodze po sklepach i zobaczę co mają sieciowki typu Reserved. Jeśli cos przetestuję dam znac 😄
Milunia, Wiolami lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży miałam legginsy ciążowe z Lidla i h&mu. Widziałam w sinsay ale w większości te sklep mnie odrzuca jakością. A Lidl naprawdę ma fajne gatunkowo rzeczy.
Agat99, Monika33, Wiolami lubią tę wiadomość
-
Laurelli
Ja też mam takie napady na kanapeczki i owoce. Co mnie najbardziej dziwi to już kilka razy po położeniu się spac musiałam wstać i zrobić sobie kanapki, bo nie byłam w stanie zasnąć.
Kitka, wspaniale, to musiało być bardzo wzruszające 🥹 nie miałam w planach robić USG na tym etapie, ale może jednak się skuszę 🥰
Ja w poprzedniej ciąży miałam sporo ciuszków z milk & love, generalnie byłam zadowolona. W sukienkach to nawet chodziłam długo po porodzie. Teraz odgrzebałam już legginsy właśnie, bo mnie guzik ciśnie w jeansach 🥲 to dopiero 5+4, a mam już taki brzuch jak miałam na początku 4 miesiąca z synkiem…
Agat99, kitka_ lubią tę wiadomość
-
Co do legginsów to ja odkryłam Moraja.
Cenowo wychodzą super, mam juz kilka rodzajów i póki co tylko na prazkowanych jednych poszło mi "oczko" od szwów.
Agat99 lubi tę wiadomość
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia) -
Z garderoby typowo ciążowej miałam właśnie tylko leginsy ciążowe z H&M. Resztę ubrań nosiłam ze „standardowych” kolekcji . Teraz jedyne co planuję kupić z takich ciążowych ubrań to kurtka bo myślę że później mogę się w moje stare nie dopiąć 😛 ale np. Sukienki czy spódnice kupowałam normalne i się po prostu trochę rozciągały do brzuszka
Monika33 mi też się wydaje że czasami lekarze trochę zapominają że dziecko to też człowiek i osiąga niektóre umiejętności później a inne szybciej . Mój synek dosyć późno sam usiadł ,ale jak już się tego nauczył to wszystko poszło lawinowo, czworaki, wstawanie ,kroczki ☺️wiadomo, zawsze warto sprawdzić dla spokojnej głowy
Odnośnie wilczego głodu to ja jem dwie kolacje 😂jedna koło 18 z sykiem ale potem przed spaniem też muszę coś małego przekąsić bo inaczej nie mogę spać 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 19:24
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Ja mam problem z jedzeniem od kilku tygodni. Nie jestem w stanie zjeść nic słodkiego ani nawet słodkawego. Żadne owoce nie przejdą. Mam duzo awersji pokarmowych. Żyje na serkach kanapkowych, jajach, szynce, pomidorach ogórkach i sałacie. Na obiad tylko niektóre zupy i mięso... Już nie mam pomysłów na swój jadlospis-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Ja właśnie zjadłam kebaba 😆 tak mnie naszło nagle, nie odrzuca mnie od niczego w sumie. Jedynie co chwilę zmieniam zdanie co bym zjadła, ale ilościowo nie umiem zbyt dużo na raz zjeść.
-
Czuję się jakaś wybrakowana, że nie mam takich objawów jak Wy 🫣 mogę jeść wszytsko. Od niczego mnie nie odrzuca, nie mam zachcianek. Jedynie to zapachy są bardziej odczuwalne.
Agat99 lubi tę wiadomość
8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
*23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
*29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
*06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne 6,23 cm Bobo ☀️- 12+3 - usg ok♥️
*14.11 - wizyta
*29.12 - połówkowe
Ciąża z przyczepką leków

-
Bardzo bym chciała pocieszyć, że to minie, ale ja dalej mam takiego głoda, że jem ze dwa razy więcej niż przed ciążą 🙈 Próbuje to ogarnąć i ograniczyć, ale dzisiaj jak zrobiłam sobie dłuższą przerwę od jedzenia niż zazwyczaj to myślałam, że umrę 🤣Laurelli wrote:Dziewczyny a macie napady głodu? Jestem w 6 tyg.
a normalnie mam wilczy głód, muszę zjeść coś co 2 h bo odrazu mnie tak mdli. Ale nie wiedziałam że taki głód może się pojawiać jakbym dosłownie kilka dni nie jadła takie mam uczucie. Czy to minie ? proszę powiedzcie że tak. Na szczęście to nie jest na słodycze d tylko raczej na chlebek z masełkiem i pomidorem itp .
A do tego ja taki kawosz a tydzień już kawy nie piłam i wogole nie mam ochoty.
I te zapachy… coś porównuje z mężem czy on czuje też, to mówi że nic, a ja jakby żadnego innego zapachu w domu nie było tylko akurat ten.
Śmierdzi i muli mnie nawet od płynu do prania z wypranych ubrań …aż mnie cofaStarania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
⏳22.12 II prenatalne

-
Z tym żarciem to prawda, szczególnie jak mdli 🤭 brzuszek wieczorami już troszkę widać i faktycznie nic nie może uciskać w pasie. Ja tak samo co chwilę muszę się wyprostować, bo w pozycji siedzącej boli brzuch. Ale i tak mam wrażenie że od 2 dni jest nieco lepiej z mdłościami.
Macie dziewczyny ktoś grupę krwi na minusie?
Ja mam brhd- a mój mąż +. Znowu kolejny powód do stresu? 🙃1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-
Fox wrote:Co do legginsów to ja odkryłam Moraja.
Cenowo wychodzą super, mam juz kilka rodzajów i póki co tylko na prazkowanych jednych poszło mi "oczko" od szwów.
Też ostatnio zakupiłam prążkowane dwie sztuki ,o jaki raj nic nie cisnęło🤣
Fox lubi tę wiadomość
-
Fox wrote:Co do legginsów to ja odkryłam Moraja.
Jak rozmiarówka wypada? Chyba skuszę się zamówić coś na próbę.👩🏼💼36 👨🏻💻38
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔