🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
ami_ami wrote:Byłam na tej wizycie na NFZ, jest 5,4 mm bobasa z bijącym serduszkiem. 🩷🩵🥹 Ależ mnie stres, zmierzyła mi ciśnienie na wizycie i 140/80🤣
Mimo że progesteron 31 to zapisała mi utrogestan, ale odpłatność 100%. Nie powinien być za 0 zł?
Ale cudownie 🤩 Ja chcę już czwartek 😅👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
ami_ami wrote:Byłam na tej wizycie na NFZ, jest 5,4 mm bobasa z bijącym serduszkiem. 🩷🩵🥹 Ależ mnie stres, zmierzyła mi ciśnienie na wizycie i 140/80🤣
Mimo że progesteron 31 to zapisała mi utrogestan, ale odpłatność 100%. Nie powinien być za 0 zł?
Ja mam ryczał , wiec place za prolaktyne. Natomiast na tej samej recepcie neoparin ma za darmo -
A jak jest u was z kawą? Pijecie? Ja ograniczyłam i robię słabszą ale nadal piję, różne opinie słyszałam, jedni mówią że ok, inni że szkodzi i w sumie sama nie wiem 🤷♀️ Tak samo herbaty, patrzę jakie mają składy, czy nie mają czegoś dziwnego 😅
-
IT_Girl wrote:A jak jest u was z kawą? Pijecie? Ja ograniczyłam i robię słabszą ale nadal piję, różne opinie słyszałam, jedni mówią że ok, inni że szkodzi i w sumie sama nie wiem 🤷♀️ Tak samo herbaty, patrzę jakie mają składy, czy nie mają czegoś dziwnego 😅
W dalszym ciągu piję 1 kawę rozpuszczalną z mlekiem. Herbatę też jak dawniej, czarną, melisę lub mięte.👩🏼💼36 👨🏻💻38
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
IT_Girl wrote:A jak jest u was z kawą? Pijecie? Ja ograniczyłam i robię słabszą ale nadal piję, różne opinie słyszałam, jedni mówią że ok, inni że szkodzi i w sumie sama nie wiem 🤷♀️ Tak samo herbaty, patrzę jakie mają składy, czy nie mają czegoś dziwnego 😅
Ja bym piła ale totalnie nie mam ochoty. W ciąży z synkiem strasznie mi śmierdziała. W poprzedniej niestety straconej piłam w miarę normalnie a teraz po prostu mnie odrzuciło ( nawet od zbożowej )-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Ale podobno w niewielkich ilościach nie szkodzi.-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Ja uwielbiam kawę. Na początku piłam jedną dziennie. Ale jak przyszły mdłości to na samą myśl o niej robiło mi się niedobrze.. i jak na razie ochota nie wróciła.
-
Witajcie dziewczyny,
Długo mnie tutaj nie było, bo w sumie ciagle cos sie u mnie działo...do wczoraj.. obudzialam sie i na papierze zobaczyłam krew, myślałam, ze to po stosunku z poprzedniego wieczoru, ale pojechaliśmy do szpitala i niestety.
Od wczoraj leżę na oddziale i dostaje tabletki na oczyszczenie...od ostatniej wizyty tj. 16.09 nic nie uroslo, a serduszko przestało bić 🥹 mam nadzieję, ze obejdzie sie bez zabiegu.
Zapowiadało się cudownie, ale niestety doświadczyliśmy z mężem straty 🥹
Mam nadzieję, ze gdy ochłoniemy to wrócę z podwojoną siłą 😉
Czy któraś doświadczyła poronienia?
Długą przerwę sobie robiliście?
Trzymajcie sie dziewczyny, ściskam Was mocno i trzymam kciuki!!! ❣️👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25
23.08 ⏸️ 🥹
2.10 💔 8+2 (zatrzymanie6+4) -
Bardzo mi przykro. Trzymajcie się. 😘ŚWIEŻYNKA97 wrote:Witajcie dziewczyny,
Długo mnie tutaj nie było, bo w sumie ciagle cos sie u mnie działo...do wczoraj.. obudzialam sie i na papierze zobaczyłam krew, myślałam, ze to po stosunku z poprzedniego wieczoru, ale pojechaliśmy do szpitala i niestety.
Od wczoraj leżę na oddziale i dostaje tabletki na oczyszczenie...od ostatniej wizyty tj. 16.09 nic nie uroslo, a serduszko przestało bić 🥹 mam nadzieję, ze obejdzie sie bez zabiegu.
Trzymajcie sie dziewczyny, ściskam Was mocno i trzymam kciuki!!! ❣️
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
-
Ja piję bardzo łagodną z ekspresu z mlekiem raz dziennie.
Co do herbat wyczytałam że herbata z czerwonokrzewu rooibos nie ma kofeiny i ja piję (kupuję w rosmanie,Lidl) -
Bardzo mi przykro, trzymajcie się i przytulam 🫂ŚWIEŻYNKA97 wrote:Witajcie dziewczyny,
-
ja dziś piłam, ale coś mi za specjalnie nie podeszła
chyba wolę herbatę czarną, piję albo co dziennie albo co drugi dzień. Tylko staram się ją pić w dużym odstępie od posiłków i witamin.
A tak to bardzo mi smakuje mięta, wypijam tak z 1-2 kubki dziennie. Ostatnio już mnie do imbiru nie ciągnie, więc generalnie wodę pijęstarania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
19.12 połówkowe 🤞

-
Bardzo mi przykro... nikt nie powinien przez to przechodzić, dobrze że jesteś w szpitalu pod opieką i obyś szybko mogła wrócić do domu. Ja przeżyłam poronienie na późniejszym etapie i nam lekarz po pierwszej miesiączce po zabiegu pozwolił się starać dalej, ale jeśli u Ciebie zabieg nie będzie konieczny to jak tylko poczujesz się gotowa to możecie od razu.ŚWIEŻYNKA97 wrote:Witajcie dziewczyny,
Trzymaj się ciepło 😘
-
Ja normalnie piję kawę , dozwolone jest 200mg kofeiny , jedno espresso ma 80mg ☺️ przy roczniaku bez kawy bym nie dała rady 😂
Za to polecam przeczytać sobie jakie zioła są niewskazane w ciąży bo ja byłam w szoku ile takich niepozornych produktów powinno się unikać albo ograniaczac np. Aloes🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Trzymaj się ❤️na pewno niedługo wrócisz z podwójną siłą 🥰ja poroniłam dwa razy i trzeci raz w 20 TC ale po pierwszym długo się starałam bo też lekarz mi zawinił a po drugim pół roku a po trzecim 7 miesięcy, ogólnie im mniejsza ciąża tym krótszy okres dochodzenia do siebie i starania się ale jak późno stratę miałam to mogłam dopiero starać się później po kilku miesiącachŚWIEŻYNKA97 wrote:Witajcie dziewczyny,
Trzymajcie sie dziewczyny, ściskam Was mocno i trzymam kciuki!!! ❣️ -
ŚWIEŻYNKA97 wrote:Witajcie dziewczyny,
Tak mi przykro 😔 wiem jak to bolesne, ale widzę że jesteś super silna babka i dasz rade ! Większość z nas przez to przeszła. U mnie zarodki(Tak dwa, byly blizniaki) zatrzymały sie około 6 tygodnia, dowiedziam sie w 7. Dostałam skierowanie do szpitala, konkretnego - moja ginekolog powiedziała ze tam nie beda robić łyżeczkowania bo szkoda mnie męczyć. Faktycznie, nawet nie podali tabletek, kazali wrocic do domu i czekać az sie samo zacznie. Bardzo sie ciesze ze tak bylo, oczyscilam sie sama i po kontroli lekarz powiedział zeby doczekać 3 miesiące i starać znow. Z kolei po ciazy biochemicznej (zaczęłam krwawić w dniu spodziewanej miesiączki ale beta byla pozytywna - powiedzial ze nie czekać, ze książkowo jest 3 miesiące ale wcale nie trzeba. Tym sposobem od razu zaszłam w kolejną.
Trzymam kciuki za Ciebie, za Was. Pamiętaj ze czasem to zarodek jest chory i organizm wie co dla mamusi bedzie lepsze
bedzie dobrze ! ❤️
-
Ja piję 1 kawę dziennie. Kawa nie szkodzi, wypłukuje jedynie magnez, ale wystarczy to suplementować.
Herbaty też piję, ale np czytałam ze mięta nie jest zalecana 🤔 z ziołowych jedynie czasem melisę. -
ŚWIEŻYNKA97 wrote:Witajcie dziewczyny,
Strasznie mi przykro 😪 ja też jadę zaraz na szpital skontrolować te plamienia. Tak bardzo się boję 😭
👩🏼💼36 👨🏻💻38
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔