Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
Odpowiedz

🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼

Oceń ten wątek:
  • Lola_a Koleżanka

Wysłany: 5 października 2025, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Cześć. Witam się z wami ze szpitalnego łóżka. W piątek pisałam do mojej dr o tym podbarwionym śluzie. Niestety nie było jej przez weekend i poleciła udać się na sor. Myślałam, że będzie tylko badanie, a tu odrazu oddział. 😕
    Przy USG w piątek lekarz powiedział, że akcja serca wątpliwa. Wydaje mu się, że coś pika no ale… Z OM w piątek wychodziło 7+1 jednak z USG zdecydowanie ciąża młodsza. Już na pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę jak byłam w 5+4 to dr powiedziała że pęcherzyk jest na 4/5 tyg. Wtedy nie było zarodka, teraz jest. Tylko to serduszko żeby zaczęło pięknie bić.
    Mam nadzieję, że jutro na badaniach już wszytko będzie widać i wyjdę do domu, bo psychicznie jestem mega słaba.
    Proszę o ciepłe myśli i modlitwę.
    Myślami z Tobą 🍀 trzymam kciuki za silne ❤️❤️

04.2023 6 tydz 👼💔
    06.2024 19 tydz Marysia 👼💔
    25.08.2025 - 10 dpo
    Bhcg 33.2 próg 40.1 🥺🥺
    08.09. 🩺 5+4
    🐻0.27 cm i ❤️ ( z USG 5+6)
    22.09. 🩺 7+4
    🐻1.34 cm ( z USG 7+4)
    20.10. 🩺 11+4

Podwyższony lekko cross match i Hashimoto reszta ok, mąż też ok...

preg.png
  • Lola_a Koleżanka

Wysłany: 5 października 2025, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Czy któraś z Was na przełomie 6/7 tygodnia tak między 6+4 wzwyż miała też słabsze objawy? Wczoraj rano myślałam, że żołądek mi wywróci, dziś totalnie nic. No i wiadomo,
    Łeb panikuje 👽.[/QUOTEU
    U mnie już kilkukrotnie wystąpił totalny zanik objawów. Było tak, że wracały po dniu lub dwóch z podwójną siłą. Teraz też jest różnie. Także myślę na spokojnie poczekaj, bez paniki ☺️ Ja na początku strasznie panikowałam, ale poukładałam sobie trochę w głowie, że nie mam na nic wpływu. Co ma być to i tak będzie. Po ostatnim krwawieniu, gdzie okazało się że jest wszystko ok, trochę odpuściłam. I mam wrażenie że mnie ktoś wyłączył z emocji. Nie nastawiam się źle, ale też nie myślę wyjątkowo pozytywnie. Po moich dwóch stratach chyba nie mam już sił się spinać. I jest mi z tym teraz bardzo dobrze.
    Miłej niedzieli 😀

Kaaro90 lubi tę wiadomość

04.2023 6 tydz 👼💔
    06.2024 19 tydz Marysia 👼💔
    25.08.2025 - 10 dpo
    Bhcg 33.2 próg 40.1 🥺🥺
    08.09. 🩺 5+4
    🐻0.27 cm i ❤️ ( z USG 5+6)
    22.09. 🩺 7+4
    🐻1.34 cm ( z USG 7+4)
    20.10. 🩺 11+4

Podwyższony lekko cross match i Hashimoto reszta ok, mąż też ok...

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_a wrote:
    Bezimienna wrote:
    Czy któraś z Was na przełomie 6/7 tygodnia tak między 6+4 wzwyż miała też słabsze objawy? Wczoraj rano myślałam, że żołądek mi wywróci, dziś totalnie nic. No i wiadomo,
    Łeb panikuje 👽.[/QUOTEU
    U mnie już kilkukrotnie wystąpił totalny zanik objawów. Było tak, że wracały po dniu lub dwóch z podwójną siłą. Teraz też jest różnie. Także myślę na spokojnie poczekaj, bez paniki ☺️ Ja na początku strasznie panikowałam, ale poukładałam sobie trochę w głowie, że nie mam na nic wpływu. Co ma być to i tak będzie. Po ostatnim krwawieniu, gdzie okazało się że jest wszystko ok, trochę odpuściłam. I mam wrażenie że mnie ktoś wyłączył z emocji. Nie nastawiam się źle, ale też nie myślę wyjątkowo pozytywnie. Po moich dwóch stratach chyba nie mam już sił się spinać. I jest mi z tym teraz bardzo dobrze.
    Miłej niedzieli 😀

No u mnie te objawy są mocno falujące, ale nigdy nie miałam takich przez które nie byłabym w stanie funkcjonować 🤣. Już mówiłam, że wolę aby mnie sponiewierało.

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

13.01 👶 - 400 gramów, it’s a boy 😍

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie wg OM jestem 6+4 ale USG wykazało dwa - cztery dni do przodu, więc pokrywa mi się z Tobą. Dzięki ❤️

Lila777 lubi tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.

02.03.2023 - 💔 5+6

preg.png
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja melduje dzisiaj po wizycie 2.80 dzidziusia 😁serduszko pięknie bije ale jeszcze nie mogą sprawdzić ile uderzen😉krwiak zszedł 😉jest plama że był krwiak ale już widać że się opróżnił ♥️

Bezimienna , IT_Girl, zosiasamosia, Nicole123, Agat99, Lila777, Lila777, KurtynaMileczenia, Matylda88, kitka_, Ania 93, Cavarathiel, Scandi-B lubią tę wiadomość

• Monika33 Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Cześć. Witam się z wami ze szpitalnego łóżka. W piątek pisałam do mojej dr o tym podbarwionym śluzie. Niestety nie było jej przez weekend i poleciła udać się na sor. Myślałam, że będzie tylko badanie, a tu odrazu oddział. 😕
    Przy USG w piątek lekarz powiedział, że akcja serca wątpliwa. Wydaje mu się, że coś pika no ale… Z OM w piątek wychodziło 7+1 jednak z USG zdecydowanie ciąża młodsza. Już na pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę jak byłam w 5+4 to dr powiedziała że pęcherzyk jest na 4/5 tyg. Wtedy nie było zarodka, teraz jest. Tylko to serduszko żeby zaczęło pięknie bić.
    Mam nadzieję, że jutro na badaniach już wszytko będzie widać i wyjdę do domu, bo psychicznie jestem mega słaba.
    Będzie wszystko dobrze ♥️ trzymam mocno kciuki 🥰

• Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Jesteśmy z Tobą ❤️🙏

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska 🥰
    17.11 128g Synka 🩵
    15.12 300g Chłopczyka 😍
    27.12 426g 🥰
    30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
    22.01 USG 🙏
    03.03 3 prenatalne 🙏

preg.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia. Mocno kciuki zaciśnięte. Mam nadzieję że wszystko skończy się tylko na strachu.

U mnie na ginekologii na sorze też zawsze zatrzymują min na 3 dni. Podobno wtedy mają za to zapłacone z NFZ czy coś.

Detektor tętna mam i mąż już najchętniej by siedział z nim i szukał kropka 😆 bardzo polecam. Tylko trzeba być cierpliwym i nie panikować jeśli się nie odnajdzie kropka

Co do wózka, ja posłuchałam dziewczyn które już miały dzieci i zakupIlam wózek 2w1 używany. Mam Bebetto Torino. Że względu na bardzo wygodne koła i dobrą Amortyzację. Ja jeździłam dużo po leśnych ścieżkach na spacery dlatego wybrałam Bebetto.

Zaraz jak dziecko zacznie siadać to i tak będziecie zmieniać na spacerówke. Wygodniej. Mniej miejsca w aucie. No i przede wszystkim waga. Tu już spacerówka zostanie z Wami na dłużej. Więc ja już postawiłam na nową.

Chciałabym jeszcze z całego serca polecić fotelik pierwszy. Szczególnie dla osób które mieszkają w blokach i będą musiały nosić z auta do mieszkania.
    Avionaut Pixel pro 2. Mega lekki. Chyba na rynku nie ma lżejszej łupiny.

age.png

♀️'89♂️'86

Starania o drugie serduszko
    11.2024-02.2025 przywracanie owulacji

04.2025 6TC💔

04.09.2025 ⏸️
    11.09 beta 508
    13.09 beta 1265
    15.09 beta 2575
    19.09 beta 10463

23.09 CRL 4mm FHR 113/min

preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia trzymam mocno kciuki 😘

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    18.12 II prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • KurtynaMileczenia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2025, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Łeb panikuje 👽.
    Tak, ja dokładnie wtedy miałam zanik objawow. Ale teraz wszystko wróciło ze zdwojoną siłą ;)

Bezimienna lubi tę wiadomość

preg.png
  • Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2025, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:

Trzymam kciuki żeby serduszko mocno zabiło ❤️

02.2024: 8 tc 💔👼🏻
    10.2024: 13 tc 💔M.👼🏻
    10.2025: 9 tc 💔👼🏻
  • Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2025, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaro90 wrote:
    Ja teraz zaczęłam 8 i mam wrażenie,że objawy osłabły bardzo. Jedyne co miałam „namacalne” to ból piersi. Teraz już praktycznie nie bolą. Są ciut większe tylko. Innych objawów nie mam. No może większa senność i zmęczenie. To tyle. W piątek mam wizytę, więc wtedy się dowiem czy tak może być. U mnie też głowa robi swoje , bo pierwszą ciążę straciłam mniej więcej na tym etapie

Czyli jesteśmy na tym samym etapie i w tej samej sytuacji. Ja mam wizytę we wtorek i już mnie skręca ze stresu.

02.2024: 8 tc 💔👼🏻
    10.2024: 13 tc 💔M.👼🏻
    10.2025: 9 tc 💔👼🏻
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:

Jestem z Tobą myślami🥹🙏🏻

💃🏻 34l.
    Niedoczynność tarczycy -leczona
    Pai1 4G/4G homo - menda która jest winowajcą 💔??!

🧔🏻‍♂️ 38 l. - mężuś ogólnie zdrowy ale narazie nie badany tylko kariotyp-OK

First baby 🍬
    💔
    X.25
    9/7tydz.

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nie zabiera prawa do nadziei…

•Życie i ciąża za granica 🌍

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KurtynaMileczenia wrote:
    Tak, ja dokładnie wtedy miałam zanik objawow. Ale teraz wszystko wróciło ze zdwojoną siłą ;)
    To jest bardzo pocieszające.
    Chociaż powiem, że nadal intuicja mi mówi, że Żelek sobie grzecznie tam rośnie.

Pozdrawiam z popołudniowej drzemki 😆.

KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.

02.03.2023 - 💔 5+6

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaro90 wrote:
    Ja teraz zaczęłam 8 i mam wrażenie,że objawy osłabły bardzo. Jedyne co miałam „namacalne” to ból piersi. Teraz już praktycznie nie bolą. Są ciut większe tylko. Innych objawów nie mam. No może większa senność i zmęczenie. To tyle. W piątek mam wizytę, więc wtedy się dowiem czy tak może być. U mnie też głowa robi swoje , bo pierwszą ciążę straciłam mniej więcej na tym etapie
    U mnie zarodek zatrzymał się na wielkości 0,33 tak +/-. Tyle było na ostatniej wizycie, i jak byłam dwa tygodnie później to nawet ciężko było im na izbie przyjęć znaleźć zarodek i twierdzili, że w ogóle nie było.
    Wtedy ciąża była opóźniona o wiele wiele czasu,
    O ile pamiętam, że owulację miałam opóźnioną, to to nie było 2 tygodnie, tylko max 4-5 dni. Dlatego podświadomie czułam, że coś nie gra. Więc ogółem etap 0.33 już ominęłam i jestem tak naprawdę tydzień do przodu z Zelkiem, ale rozumiem Twoje obawy, mi towarzyszą te same.

👩 31 l.
    AMH 2,72
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.

02.03.2023 - 💔 5+6

preg.png
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni nie pisałam i kilka dziewczyn dotarło nowych także Witam się z Wami i gratuluje 🥰
    Muszę sobie zrobić ten przesuwak żeby było wiadome które tydzień mam 😄 ciągle mi to wylatuje z głowy.

7 tydz. I objawy jak były tak są. Muli, cały dzień. Jak nie zjem czegoś co 2-3 h to aż czuję ból w przełyku.
    I piersi ogromnie wrażliwe.

A ogólnie to ostatnio słuchałam podcastu w którym babeczki w ciąży właśnie mówiły jak ważne jest mieć taką grupę wsparcia, forum gdzie ktoś jest na tym samym etapie życiowym i można się wspierać nie oceniać, doradzać i po prostu być.
    Więc dziewczyny dziękuję dodajecie mi otuchy każdego dnia jak zaglądam jakbym sobie rozmawiała z kimś bliskim. Nawet jak nie pisze coś ja tu jestem i Was czytam 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2025, 17:34

Karpatka95, iiaawaak, Lila777, Kassialka, Cavarathiel, KurtynaMileczenia, A_nulka lubią tę wiadomość

💃🏻 34l.
    Niedoczynność tarczycy -leczona
    Pai1 4G/4G homo - menda która jest winowajcą 💔??!

🧔🏻‍♂️ 38 l. - mężuś ogólnie zdrowy ale narazie nie badany tylko kariotyp-OK

First baby 🍬
    💔
    X.25
    9/7tydz.

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nie zabiera prawa do nadziei…

•Życie i ciąża za granica 🌍

preg.png
  • iiaawaak Koleżanka

Wysłany: 5 października 2025, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Łeb panikuje 👽.

Ja jestem dokladnie na tym etapie, we wtorek mdłości max, a od środy już prawie wcale i piersi jakby mniej obolałe... sama nie wiem co o tym myśleć, szczególnie że kolejna wizyta dopiero 12.11, bo mam delegację z pracy.

Tak z innej beczki - czy któraś z was też ma taki duży pęcherzyk w porownaniu do zarodka? Pierwszy raz takie coś widzę, lekarz nie skomentował 🤔

(Jak mogę dodać zdjęcie do postu? Jak dodaje do treści posta link do zapodaj, to mnie forum blokuje i nie mogę dodać posta)

zapodaj.net/plik-VKNIBwaMPB

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2025, 17:49

👱‍♀️'93 👱‍♂️'94

💔 🪽 14.02.2025 (7+4 / 9+3)

⏸️ 08.09.2025/14 dpo
    01.10.25: CRL 0,87 cm, FHR+
    03.12.25: SANCO ryzyka niziutkie 🩷
    12.01.26: 452 g

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iiaawaak wrote:
    Ja jestem dokladnie na tym etapie, we wtorek mdłości max, a od środy już prawie wcale i piersi jakby mniej obolałe... sama nie wiem co o tym myśleć, szczególnie że kolejna wizyta dopiero 12.11, bo mam delegację z pracy.

Tak z innej beczki - czy któraś z was też ma taki duży pęcherzyk w porownaniu do zarodka? Pierwszy raz takie coś widzę, lekarz nie skomentował 🤔

(Jak mogę dodać zdjęcie do postu? Jak dodaje do treści posta link do zapodaj, to mnie forum blokuje i nie mogę dodać posta)
    Skasuj http z przodu i www i wtedy nie wklei się jako link, tylko jako wyraz.

A większy to znaczy jaki?

👩 31 l.
    AMH 2,72
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.

02.03.2023 - 💔 5+6

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 października 2025, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogółem już dotarłam do wpisów, gdzie dziewczyny miały super objawy i nie skończyło się i tak dobrze, i nie miały objawów i było wszystko super.

Więc standardowo, za dużo znowu myślę 😝. Mam dwa dni wolnego z rzędu i wymyślam problemy tam, gdzie ich nie ma 😎.

iiaawaak, Kaaro90 lubią tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.

02.03.2023 - 💔 5+6

preg.png
  • iiaawaak Koleżanka

Wysłany: 5 października 2025, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję :)

Już wrzuciłam odnośnik w poście z pytaniem.

👱‍♀️'93 👱‍♂️'94

💔 🪽 14.02.2025 (7+4 / 9+3)

⏸️ 08.09.2025/14 dpo
    01.10.25: CRL 0,87 cm, FHR+
    03.12.25: SANCO ryzyka niziutkie 🩷
    12.01.26: 452 g

preg.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ