🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do objawów to rano jak się obudziłam to nie poczułam mdłości i zaczęłam już myśleć, że też mam jakąś przerwę, ale ledwo wstałam i już myślałam, że w toalecie wyląduje 😅 Ale oprócz tego to w ciągu dnia chyba nic poza tym. Piersi też nie bolą, ale jak dotkne to są tkliwe. Także pewnie objawy przychodzą i odchodzą 😉
Dzisiaj mam dzień odpoczynku, żeby się wykurować. -
Milunia wrote:Cześć. Witam się z wami ze szpitalnego łóżka. W piątek pisałam do mojej dr o tym podbarwionym śluzie. Niestety nie było jej przez weekend i poleciła udać się na sor. Myślałam, że będzie tylko badanie, a tu odrazu oddział. 😕
Przy USG w piątek lekarz powiedział, że akcja serca wątpliwa. Wydaje mu się, że coś pika no ale… Z OM w piątek wychodziło 7+1 jednak z USG zdecydowanie ciąża młodsza. Już na pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę jak byłam w 5+4 to dr powiedziała że pęcherzyk jest na 4/5 tyg. Wtedy nie było zarodka, teraz jest. Tylko to serduszko żeby zaczęło pięknie bić.
Mam nadzieję, że jutro na badaniach już wszytko będzie widać i wyjdę do domu, bo psychicznie jestem mega słaba.
Proszę o ciepłe myśli i modlitwę.
Trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze ❤️ -
iiaawaak wrote:Ja jestem dokladnie na tym etapie, we wtorek mdłości max, a od środy już prawie wcale i piersi jakby mniej obolałe... sama nie wiem co o tym myśleć, szczególnie że kolejna wizyta dopiero 12.11, bo mam delegację z pracy.
Tak z innej beczki - czy któraś z was też ma taki duży pęcherzyk w porownaniu do zarodka? Pierwszy raz takie coś widzę, lekarz nie skomentował 🤔
(Jak mogę dodać zdjęcie do postu? Jak dodaje do treści posta link do zapodaj, to mnie forum blokuje i nie mogę dodać posta)
zapodaj.net/plik-VKNIBwaMPB
nie otwiera mi się, ale na wizycie 6+ też mi się wydawało, że pęcherzyk żółtkowy spory i niepotrzebnie zaczęłam czytać o tym, bo on się wydaje duży, ale tak naprawdę się mierzy tylko ten środek.
Jak lekarz nic nie mówił, to pewnie ok. Na początek pęcherzyk wygląda jak pierścionek, a zarodek to ten 'kamień' w pierścionku.
Diament 😉💎starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
19.12 połówkowe 🤞

-
U mnie też ten pęcherzyk był większy - lekarz nazwał go lodówką haha 😁
Ktoś jutro ma wizytę? Za mnie i mojego żelka trzymajcie laski jutro kciuki - wizyta o 10:30 😊 mam trochę stresa 🥹to nasza druga wizyta i wypadnie równo na start 10tyg
kitka_, iiaawaak, Bezimienna , Agat99, Nicole123, Acmvj, Kassialka, Cavarathiel, Ssilvia, Scandi-B, Karpatka95, KurtynaMileczenia lubią tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-
U mnie GS 2,47cmiiaawaak wrote:Ja jestem dokladnie na tym etapie, we wtorek mdłości max, a od środy już prawie wcale i piersi jakby mniej obolałe... sama nie wiem co o tym myśleć, szczególnie że kolejna wizyta dopiero 12.11, bo mam delegację z pracy.
Tak z innej beczki - czy któraś z was też ma taki duży pęcherzyk w porownaniu do zarodka? Pierwszy raz takie coś widzę, lekarz nie skomentował 🤔
(Jak mogę dodać zdjęcie do postu? Jak dodaje do treści posta link do zapodaj, to mnie forum blokuje i nie mogę dodać posta)
zapodaj.net/plik-VKNIBwaMPB
YS 0,44cm
CRL 0,63/0,72cm -> mam dwa pomiary.
Nie miałam żadnej informacji, że coś jest nie tak. Usłyszałam, że mamy to co chcieliśmy, YS też jest o właściwym rozmiarze. Nie wiem jak u Ciebie z wymiarami, bo ich nie widzę, a zdjęcie na USG przedstawia czasami zniekształcony obraz bo jest w przekroju, pod kątem itd itp.
iiaawaak, Kassialka lubią tę wiadomość
-
Ja jutro też wizytuję. Także czekamy na same dobre wiadomości ☺️Lila777 wrote:U mnie też ten pęcherzyk był większy - lekarz nazwał go lodówką haha 😁
Ktoś jutro ma wizytę? Za mnie i mojego żelka trzymajcie laski jutro kciuki - wizyta o 10:30 😊 mam trochę stresa 🥹to nasza druga wizyta i wypadnie równo na start 10tyg
Lila777, Scandi-B, Karpatka95 lubią tę wiadomość
-
Lila777 wrote:U mnie też ten pęcherzyk był większy - lekarz nazwał go lodówką haha 😁
Trzymam kciuki. Ja mam w piatek o 10:00 i bedzie 9+3
Lekarz kazał przyjść w 10, ale mam imprezę rodzinna w weekend i chce tam pojechać spokojna
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Kciuki dziewczyny za jutrzejsze wizyty.
Dziś bez drzemki bo dzień spędziliśmy poza domem więc aktualnie już z córką zasypiam.
Ja muszę uzbroić się w cierpliwość do wtorku 17:00. Wtedy dopiero mam wizytę.
Milunia jak u Ciebie? Czy dziś jakieś badania czy czekasz do jutra?
-
zosiasamosia wrote:Kciuki dziewczyny za jutrzejsze wizyty.
Dziś bez drzemki bo dzień spędziliśmy poza domem więc aktualnie już z córką zasypiam.
Ja muszę uzbroić się w cierpliwość do wtorku 17:00. Wtedy dopiero mam wizytę.
Milunia jak u Ciebie? Czy dziś jakieś badania czy czekasz do jutra?
Czekam do jutra, w weekend przecież nic się nie robi 🤷🏻♀️ Od wczoraj brak różowego śluzu, więc chyba trochę za bardzo spanikowaliśmy i niepotrzebnie jechaliśmy. Tylko się zestresowałam tym, że lekarz nie był pewien czy widzi serduszko, a tak byśmy może w czwartek zobaczyli na lepszym sprzęcie, bo ten w szpitalu podobno gorszy niż ma moja dr. Jak dałam piąstki pod tyłek to niby coś widział, ale napisał że akcja serca wątpliwa. Jak jutro nie będą mnie chcieli wypisać to wychodzę na własne żądanie. Leżeć i łykać dupka to ja mogę też w domu.
Lila777, A_nulka lubią tę wiadomość
👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
Milunia wrote:Czekam do jutra, w weekend przecież nic się nie robi 🤷🏻♀️ Od wczoraj brak różowego śluzu, więc chyba trochę za bardzo spanikowaliśmy i niepotrzebnie jechaliśmy. Tylko się zestresowałam tym, że lekarz nie był pewien czy widzi serduszko, a tak byśmy może w czwartek zobaczyli na lepszym sprzęcie, bo ten w szpitalu podobno gorszy niż ma moja dr. Jak dałam piąstki pod tyłek to niby coś widział, ale napisał że akcja serca wątpliwa. Jak jutro nie będą mnie chcieli wypisać to wychodzę na własne żądanie. Leżeć i łykać dupka to ja mogę też w domu.
Trzymam kciuki żebyś już jutro mogła wyjść do domku i to spokojna z dobrymi wieściami od lekarza. Ale chyba jednak lepiej pojechać na sor niepotrzebnie niż stresować się w domu bez końca
I kciuki za wszystkie wizytujące jutro dziewczyny!!
-
U mnie w szpitalu też mają tragiczny sprzęt. Jak byłam przy pierwszym krwawieniu to ledwo cokolwiek tam było widać 🙈🫤Milunia wrote:Czekam do jutra, w weekend przecież nic się nie robi 🤷🏻♀️ Od wczoraj brak różowego śluzu, więc chyba trochę za bardzo spanikowaliśmy i niepotrzebnie jechaliśmy. Tylko się zestresowałam tym, że lekarz nie był pewien czy widzi serduszko, a tak byśmy może w czwartek zobaczyli na lepszym sprzęcie, bo ten w szpitalu podobno gorszy niż ma moja dr. Jak dałam piąstki pod tyłek to niby coś widział, ale napisał że akcja serca wątpliwa. Jak jutro nie będą mnie chcieli wypisać to wychodzę na własne żądanie. Leżeć i łykać dupka to ja mogę też w domu.Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
⏳22.12 II prenatalne

-
Ja jeszcze kolejny tydzień w niepewności, ale objawy szczególnie gastryczne dają mi się we znaki... Więc chyba jest dobrze. Codziennie budzą mnie mdłości i szybko muszę coś zjeść. Po za tym zgaga po wszystkim, wzdęcia, straszne zaparcia i totalny brak siły...
Całkowicie rzuciłam zdrową dietę, odrzuciło mnie od warzyw i mięsa. Jadła bym tylko bułkę z serem albo purê z ziemniaków.. a myślałam że uda mi się trzymać dietę niskowęglowodamowa jak ostatnie kilka lat. No ale nic, staram się nie obwiniać, bo na prawdę jest ciężko.✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Milunia, wsparcie masz i z mojej strony 🙏 trzymaj się tam i bądź dobrej myśli!
Bezimienna, ja właśnie byłam tą osobą która nie miała żadnych konkretnych objawów (oprócz zgagi w trzecim trymestrze) no i pełny sukces, synek jak marzenie. Także też postaraj się myśleć pozytywnie, szkoda się stresować.
Kciuki za jutrzejsze wizyty!
Martt95 wpisz mnie proszę na 31.05 👋
-
Ssilvia wrote:Ja jeszcze kolejny tydzień w niepewności, ale objawy szczególnie gastryczne dają mi się we znaki... Więc chyba jest dobrze. Codziennie budzą mnie mdłości i szybko muszę coś zjeść. Po za tym zgaga po wszystkim, wzdęcia, straszne zaparcia i totalny brak siły...
Całkowicie rzuciłam zdrową dietę, odrzuciło mnie od warzyw i mięsa. Jadła bym tylko bułkę z serem albo purê z ziemniaków.. a myślałam że uda mi się trzymać dietę niskowęglowodamowa jak ostatnie kilka lat. No ale nic, staram się nie obwiniać, bo na prawdę jest ciężko.
Dokładnie mam tak samo oprócz zgagi.
Jem tylko pieczywo z czymś i dzisiaj zupka wjeżdżała a tak co dwa dni zmieniam z czym jem kanapki.
I rano zaczynam od banana przy łóżku bo inaczej zaraz zwymiotuję, a zdarzyło mi się i tym bananem to przynajmniej wymiotuję na słodko 😁🤪
A i tak usłyszałam że zeszczuplałam na twarzy i czy dietę mam jakąś🤣
Z tym czekaniem najgorzej co nie?🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 01:36
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
20.10.25
9/7tydz.
Życie i ciąża za granica 🌍 -
Dobrego tygodnia dziewczyny 🥰 mocne kciuki za dzisiejsze wizyty 🙏
Milunia mam nadzieję że dziś już będzie piękne serduszko i wyjdziesz spokojna do domu ❤️
👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
27.11 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Ja chyba nie mam tylko jednego objawy: bolących piersi. Wszystkie inne są. Wczoraj dodałam do listy zawroty głowy. Mimo tych naprawdę wyraźnych objawów dalej się boje. Poprzednia ciąża przestała się rozwijać w 8 tygodniu... teraz niby wiem , że dokładnie wszystko jest inaczej. Nawet wyniki bety mocno się różniły ale strach pozostał. Niestety myślę że tak po prostu będzie przez cała ciążę. Dzisiaj zostaje w domu z synkiem bo mocno kaszle. Na szczęście mąż pracuje dzisiaj krótko więc w miarę wcześnie mnie wesprze.
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. I wyraźnie bijące serduszka ♥️-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Hej ja wstałam o 5 do córci i tak mnie zaczęło męczyć z żołądkiem że mi niedobrze było ciągle aż do teraz , zjadłam i trochę lepiej ale normalnie czułam jakbym kamień miała ☹️ masakra, muszę leki wziąść tylko jeszcze i jadę z córcia do fizjoterapeuty ale z moja mamą bo nadal mi nosidełka dźwigać nie wolno a jak mam zabrać teściową i ma tam gadać że ją przełamałam bo już to ciągle słyszę i już każdemu z rodziny powiedziała to ja mogę szybko się zdenerwować więc wolę z moją mamą która wcale się nie odzywa
-
Hej,
Ja dziś upuściłam trochę krwi i 500 zł z portfela 🫢
Pogoda nie fajna ,śpiąca ,siedzę pod kocem w pracy. -
Hej,
Miałam aktywny weekend. W sb zakupy i urodziny szwagra, wczoraj byliśmy na chrzcinach, pojadłam że szok! 🙃😁
Kassialka, zosiasamosia lubią tę wiadomość