🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Karpatka95 wrote:Ja kiedyś dawno w porywie chwili kupiłam płyn do higieny intymnej i to był błąd 🙈 podrażnienie na maksa. Od tego czasu myję się normalnie tym samym żelem co reszta ciała i od kilku lat żadnych infekcji intymnych 😊
Tak samo, ja myje się najzwyklejszym mydłem dove i żadnych infekcji, podrażnień i cieszę się że tak to u mnie działa ☺️
Karpatka95 lubi tę wiadomość
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
20.10.25
9/7tydz.
Życie i ciąża za granica 🌍 -
Dżasta94 wrote:Cześć dziewczyny, jestem po pierwszym usg i może już trochę uda mi się odetchnąć
usg miałam 26 dpt i widać było już serduszko
Miałam duże obawy bo moja beta z jednej strony przyrastała prawidłowo ale z drugiej początkowe wartości były dosyć niskie, do tego ciągłe plamienia... Niby starałam się myśleć pozytywnie ale słabo to momentami wychodziło. Wczorajszy dzień jednak dał mi nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Proszę o wpis do kalendarza, data porodu 29.05.2026r. 
Gratulacje 🤩
Te myśli są czasami koszmarami w naszych głowach co …niepotrzebnie się nakręcamy 🙈ale jak żyć
Dżasta94 lubi tę wiadomość
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
20.10.25
9/7tydz.
Dziewczyny a jak u Was z śluzem ? Jest, nie ma go?
Ja mam uczucie delitkanego nawilżenia od środka i tyle. Tak to sucho na bieliźnie minimalnie czasem pokaże się jakiś ślad dosłownie minimalny.
Ale czuję nieraz że muszę się odświeżyć cala 2x razy dzień bo aż mi moj zapach przeszkadza. Oczywiście mąż nic nie czuje a ja świruje już przez ta nadwrażliwość na zapachy w domu i wkoło mnie. 🙈
Jutro mam wizyte na 14:00. Zaczynam się stresować…
Mam niewyrównane tsh jak książkowo polecają, i się boję czy wszystko jest ok.
Mieszkam też w kraju skandynawskim w którym niedoczynność tarczycy nie jest tak wrażliwie leczona jak u nas i nie przejmują się tutaj tak bardzo tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 13:30
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
20.10.25
9/7tydz.
Laurelli wrote:Dziewczyny a jak u Was z śluzem ? Jest, nie ma go?
Ja mam uczucie delitkanego nawilżenia od środka i tyle. Tak to sucho na bieliźnie minimalnie czasem pokaże się jakiś ślad dosłownie minimalny.
Ale czuję nieraz że muszę się odświeżyć cala 2x razy dzień bo aż mi moj zapach przeszkadza. Oczywiście mąż nic nie czuje a ja świruje już przez ta nadwrażliwość na zapachy w domu i wkoło mnie. 🙈
Jutro mam wizyte na 14:00. Zaczynam się stresować…
Mam niewyrównane tsh jak książkowo polecają, i się boję czy wszystko jest ok.
Mieszkam też w kraju skandynawskim w którym niedoczynność tarczycy to jest wymysł i nie przejmują się tutaj tak bardzo tym.
Ja mam sporo takiego kremowego śluzu.
Jeśli chodzi o tarczycę to ona w ciąży lubi wariować. Ja mam nadczynność zdiagnozowana już dawno. Na początku września okazało się że ft3 i ft34 spadło mi do normy więc byłam bez leczenia a trzy tygodnie później ft4 spadło do 0,8 więc dostałam małą dawkę eutyroxu żeby podnieść ft 4. TSH dalej niskie. Ale w przyszłą środę mam następna kontrolę. Ważne żeby trafić do dobrego endokrynologa 😉-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
kochana mam identycznie, musimy wytrzymaćAnia 93 wrote:A mnie mdli nawet po wodzie. W pierwszej ciąży tak zdecydowanie nie miałam ( były mdłości ale tylko rano).Wczoraj zamówiłam sushi z awokado i pieczonym łososiem bo to takie lekkie więc myślałam że może mój żołądek jakoś to przyjmie. Ale okazało się że jednak nie. Były i mdłości i zgaga. Ja tak chyba mam po wszystkim. Może w 12 tygodniu się poprawi... Ale z drugiej strony może lepiej jak mam te objawy bo przynajmniej czuje tę ciążę. Szkoda tylko że całodobowo
Ania 93 lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Z tymi płynami do mycia to też racja, ja dziennie go nie używam tylko - jak mi się przypomni ☺️
Gratulacje za nowe wizyty ❤️
A ja wczoraj zapomniałam wam powiedzieć, że mam mięśniaka 4cm ( niestety trochę zaczął rosnąć ) i lekarz powiedział że musimy go obserwować - że może jakiś ucisk na główkę dziecka robić i jak będzie za duży to poród naturalny nie wchodzi w grę - trochę mnie to stresuje, ale może akurat nie będzie już rosnąć i przeszkadzać 😞1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-
Melduję się i ja po dzisiejszej wizycie, Mały Człowieczek ma 3 cm, widać rączki i nóżki i z usg wychodzi 9+6, czyli 2 dni do przodu w porównaniu z OM 🥹 po tym widoku mogę „cierpieć” dalej na te wszystkie mdłości, nadwrażliwości na zapachy i inne 🥹
Ja z uwagi na skłonność do infekcji stosuję płyn i krem Lavu, mam go już jakiś czas i mam spokój, więc i teraz w ciąży się go trzymam.
Dziś na wizycie akurat pytałam o ten śluz, bo też mam dużo takiego kremowego, ale pani doktor powiedziała, że to normalne i wszystko jest ok 😊
kitka_, Monika33, Ania 93, Agat99, melody92, Laurelli, Lila777, anilewe, Matylda88, Scandi-B, Karpatka95, zosiasamosia, Kassialka, Lola_a, Kaaro90, Nicole123, Cavarathiel lubią tę wiadomość
18.09.2024 💔 poronienie zatrzymane 5tc
29.08.2025 ⏸️
16.09.2025 CRL 7,7 mm, serduszko ❤️
23.09.2025 CRL 1,29 cm ❤️
7.10.2025 CRL 3 cm ❤️
20.10.2025 CRL 5,3 cm ❤️
28.10. prenatalne CRL 7,2 cm ❤️ zdrowy chłopiec 🩵
22.12. II prenatalne
🙎🏽♀️ MTHFR, PAI-1, antykoagulant toczniowy, hashimoto
🙎🏽♂️wszystko ok

-
ja myję zazwyczaj wodą, ale tak co drugi, trzeci dzień płynem do higieny intymnej. Po umyciu normalnym żelem od razu podrażnienia i suchość.
U mnie też objawy falują, raz są, a raz nie.
Dzisiaj mówię w pracy teamowi o ciąży, do tej pory tylko szefowa wiedziała. Muszę powiedzieć, bo mamy akurat wyjazd w piątek i każdy by pytał co się ze mną stało 😂
Laurelli, A_nulka lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
19.12 połówkowe 🤞

-
A ja daje znać, że wszystko ok, właśnie wróciłam z wizyty
2,2 cm człowieczka, serduszko 184 BPM. Widziałam jak sobie leżał na pleckach i machał nóżkami. To jest życie 🙈
Laurelli, Ania 93, Monika33, Lila777, anilewe, Agat99, A_nulka, Matylda88, Scandi-B, Angolek97017, kitka_, iiaawaak, zosiasamosia, Kassialka, Kaaro90, Milunia, Nicole123, Cavarathiel lubią tę wiadomość
-
Ssilvia wrote:kochana mam identycznie, musimy wytrzymać

To widzę, że nie jestem sama 😉 mój lekarz powiedział że po 12 tygodniu powinno się poprawić więc wytrwale czekam 🙂-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- grudzień 2024 ⏸️
25 .08 .2025 ⏸️
Ja mam właśnie taki zoltawy śluz, ale on nie śmierdzi nic. Pytałam o to lekarka, sprawdziła pH i mówiła że na razie ok.
Mi z kolei dokucza ucho przez zatoki i katar... Jak przełykam to pyka mi i jakby było tam pełno plus że słyszę siebie co jakiś czas od środka. Miałam już problemy z trąbka i na to brałam antyhistaminowe i sterydy do nosa, ale chyba teraz nie można... -
Hejka, ja też już po wizycie.
Mamy 1,6 cm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️ niestety nie wiem ile uderzeń na minutę
Z OM wychodzi 8+3, z dzisiejszego USG 8+0
I tyle by było z radosnych nowin, bo prawdopodobnie tworzy się krwiak, a w poprzednich ciążach był to zwiastun poronienia. Strasznie się boję, aż się popłakałam jak wróciłam do domu. Do tego z posiewu wyszły liczne bakterie e. coli i lekarz przepisał mi antybiotyk, co jak wiadomo w I trymestrze nie jest wskazane.
Ania 93, Monika33, Lila777, Agat99, A_nulka, Scandi-B, zosiasamosia, Kassialka, Lola_a, Nicole123, Laurelli lubią tę wiadomość
02.2024: 8 tc 💔👼🏻
10.2024: 13 tc 💔M.👼🏻
10.2025: 9 tc 💔👼🏻 -
Matylda88 wrote:Hejka, ja też już po wizycie.
Mamy 1,6 cm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️ niestety nie wiem ile uderzeń na minutę
I tyle by było z radosnych nowin, bo prawdopodobnie tworzy się krwiak, a w poprzednich ciążach był to zwiastun poronienia. Strasznie się boję, aż się popłakałam jak wróciłam do domu. Do tego z posiewu wyszły liczne bakterie e. coli i lekarz przepisał mi antybiotyk, co jak wiadomo w I trymestrze nie jest wskazane.
Na razie ważne że jest widoczne dzieciątko na USG.
A co mówił lekarz? Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ♥️
Matylda88 lubi tę wiadomość
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- grudzień 2024 ⏸️
25 .08 .2025 ⏸️
Jeśli Cię to pocieszy to ja w pierwszym trymestrze też miałam antybiotyk na co innego ale miałam, krwiaka też miałam i tydzień odpoczynku i obecnie krwiak opróżniony bo zmienił kolor, także na spokojnie. Odpoczywaj dużo i nie stresuj się. Nie porównuj ciąży bo nie musi tutaj nic złego oznaczać 🥰❤️ ogólnie w tamtej ciąży miałam Covid, grypę typu b, dwa razy antybiotyk i na grypę miałam leki przeciwwirusowe nowej generacji, miałam usuwany stan zapalny przy kaszaku który zrobił się od hormonów i miałam znieczulenie miejscowe.plus dostałam maść na ranę po zabiegu która mogłam raz posmarować i tylko trochę bo była zakazana w ciąży a tylko to miało mi pomóc. Także ta ostatnia ciąża była pełna wrażeń 🥰 spokojnie, nie stresuj sięMatylda88 wrote:Hejka, ja też już po wizycie.
-
Jej ale wysyp dziś kontroli ! Gratulacje dziewczyny ! ❤️
Matylda88 - odpoczywaj, oszczędzaj się i musi być dobrze 😊
A_nulka, Matylda88, Monika33 lubią tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-
Matylda88 wrote:Hejka, ja też już po wizycie.
Gratuluję ❤️ na pewno tym razem będzie inaczej, to zupełnie inna ciąża i krwiaka na razie jeszcze nie ma i może wcale się nie pojawi. Najważniejsze żebyś była pod dobrą opieką I wiem jakie to trudne ale nie stresowała się na zapas! Przytulam i trzymam kciuki!
-
Ja się czuję codziennie jak by mnie autobus przejechał 🤣Ania 93 wrote:To widzę, że nie jestem sama 😉 mój lekarz powiedział że po 12 tygodniu powinno się poprawić więc wytrwale czekam 🙂
Od rana do nocy ( czasami przychodzi kilkadziesiąt minut lub pół godziny gdzie jakoś zapominam o złym samopoczuciu ale zaraz wraca)
Trochę jakbym miała kaca cały czas, lekkie kręcenie w głowie, wzdęcia, zgaga, osłabienie, mdłości, ból żołądka, brak motywacji, ogólnie uczucie niepokoju i smutek. Nie mogę się ją niczym skupić ani znaleźć sobie miejsca. Staram się ignorować objawy i czekać, nie myśleć o nich, bo wiem że są normalne i tak jak same przyszły, tak same sobie pójdą 🙂
Nastawiam się że ten miesiąc będzie najgorszy a już w połowie listopada poprawi się. Niecierpliwie odliczam dni i jestem na trybie oszczędzania energii. Robię tylko minimum żeby jakoś przetrwać dzień 🤣
Ania 93 lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Ania 93 wrote:Na razie ważne że jest widoczne dzieciątko na USG.
A co mówił lekarz? Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ♥️
Zapytałam skąd na tym etapie może się wziąć krwiak, powiedział że to nadal może być skutek implantacji, ale dodał też, że być może to wcale nie krwiak, a tylko nadmierne doszukiwanie się lekarza tego co widzi na USG. Ale ja tak myślę że jakby nie był pewny że to krwiak rośnie, to nie wspominałby o tym w ogóle. Póki co widać tylko taką cienką linię prostą.02.2024: 8 tc 💔👼🏻
Monika33 wrote:Jeśli Cię to pocieszy to ja w pierwszym trymestrze też miałam antybiotyk na co innego ale miałam, krwiaka też miałam i tydzień odpoczynku i obecnie krwiak opróżniony bo zmienił kolor, także na spokojnie. Odpoczywaj dużo i nie stresuj się. Nie porównuj ciąży bo nie musi tutaj nic złego oznaczać 🥰❤️ ogólnie w tamtej ciąży miałam Covid, grypę typu b, dwa razy antybiotyk i na grypę miałam leki przeciwwirusowe nowej generacji, miałam usuwany stan zapalny przy kaszaku który zrobił się od hormonów i miałam znieczulenie miejscowe.plus dostałam maść na ranę po zabiegu która mogłam raz posmarować i tylko trochę bo była zakazana w ciąży a tylko to miało mi pomóc. Także ta ostatnia ciąża była pełna wrażeń 🥰 spokojnie, nie stresuj się
Wiem że takie porównywanie ciąż nie ma sensu, ale to jest silniejsze ode mnie. Po prostu się boję i myślę, że każde odchylenie będzie powodować stres i łzy. Na szczęście od dzisiaj jestem na zwolnieniu więc będę dużo odpoczywać ❤️
Monika33, A_nulka lubią tę wiadomość
02.2024: 8 tc 💔👼🏻
Agat99 wrote:Gratuluję ❤️ na pewno tym razem będzie inaczej, to zupełnie inna ciąża i krwiaka na razie jeszcze nie ma i może wcale się nie pojawi. Najważniejsze żebyś była pod dobrą opieką I wiem jakie to trudne ale nie stresowała się na zapas! Przytulam i trzymam kciuki!
Dziękuję ❤️ staram się odnaleźć radość w tych wszystkich średnich informacjach, bo najważniejsze jest przecież to że jest bijące serduszko 💖02.2024: 8 tc 💔👼🏻
10.2025: 9 tc 💔👼🏻