🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Ja jestem naczelną panikarą, więc nie będę obiektywna. Wszystko zależy jak Ty się z tym czujesz. Jakbym się mocno tym zestresowała to pewnie wolałabym pojechać sprawdzić. Stracisz trochę czasu, ale zyskasz spokój. Polecam zamiast na SOR to jechać na ginekologiczną izbę przyjęć, o ile jest u Ciebie w pobliżu, tam zawsze wiedzą jak postąpić z ciężarną, a na sorze bywa różnieMatylda88 wrote:Dziewczyny nie wiem co myśleć, od wczoraj biorę antybiotyk i globulki dopochwowe pimafucin. Przed chwilą przy podcieraniu na papierze miałam wydzielinę z domieszką krwi. Nie wiem czy to już powód żeby jechać do szpitala? Wykończy mnie nerwowo ta ciąża.
- 

Dzięki Dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście. Mieszkam w małym mieście i niestety tutaj nie mamy ginekologicznej izby przyjęć, jedynie sor. Poobserwuję co się będzie działo, z tym, że za chwilę muszę zaaplikować kolejną globulke.02.2024: 8 tc 💔👼🏻
 10.2024: 13 tc 💔M.👼🏻
 10.2025: 9 tc 💔👼🏻
- 

Możliwe też że podrażniłaś szyjkę przy wkładaniu globulki Szyjka jest w ciąży mocno ukrwiona, więc może się tak zdarzyć 🙏Matylda88 wrote:Dzięki Dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście. Mieszkam w małym mieście i niestety tutaj nie mamy ginekologicznej izby przyjęć, jedynie sor. Poobserwuję co się będzie działo, z tym, że za chwilę muszę zaaplikować kolejną globulke.
- 

Karpatka95 wrote:Możliwe też że podrażniłaś szyjkę przy wkładaniu globulki Szyjka jest w ciąży mocno ukrwiona, więc może się tak zdarzyć 🙏
 Niby o tym słyszałam, że łatwo można podrażnić szyjkę w ciąży, ale jak przychodzi co do czego to człowiek panikuje i w głowie pojawiają się tylko najczarniejsze myśli. Na szczęście jest to forum i jesteście cudowne Wy ❤️ Laurelli, Karpatka95 lubią tę wiadomość
                                02.2024: 8 tc 💔👼🏻 Laurelli, Karpatka95 lubią tę wiadomość
                                02.2024: 8 tc 💔👼🏻
- 

Matylda88 wrote:Niby o tym słyszałam, że łatwo można podrażnić szyjkę w ciąży, ale jak przychodzi co do czego to człowiek panikuje i w głowie pojawiają się tylko najczarniejsze myśli. Na szczęście jest to forum i jesteście cudowne Wy ❤️
 To co napisałaś teraz nasuwa mi się odrazu ze Dla takich wiadomości cieszę się że tu jestem i że mamy taki team. Mimo że ja tu rad nie udzielałam w tej wiadomości bo takiego problemu akurat nigdy nie mialam..
 Ale Właśnie coś pisze z koleżAnkami z real które umawiają się na winko a nie wiedzą jeszcze o mojej ciąży i ja nie mam jak im mówić jakie mam objawy co mnie nurtuje i czy dziś zwymiotowałam raz czy dwa…a Wy jesteście takim duchowym wsparciem teraz i czuję różnicę.
 Tak wogóle opowiadałam dzisiaj mężowi też jak to forum wiele daje 🥰
 Dzięki dziewczyny😘
 Wracaliśmy od lekarza i mówię, oh muszę napisać “moim dziewczynom “😁😁 Matylda88, Karpatka95, Kassialka, kitka_, zosiasamosia, Cavarathiel, Nicole123, Lila777, Scandi-B, A_nulka lubią tę wiadomość
                                💃🏻 34l. Matylda88, Karpatka95, Kassialka, kitka_, zosiasamosia, Cavarathiel, Nicole123, Lila777, Scandi-B, A_nulka lubią tę wiadomość
                                💃🏻 34l.
 -niedoczynność tarczycy
 🧔🏻♂️ 38 l.

First baby 🍬
 💔
 9/7tydz.

Życie i ciąża za granica 🌍
- 

Monika33 wrote:Dziękuję ♥️ tak to jest podobno matka mojego męża, dziecko w garażu trzymać, no mi szczęka opadła jak to usłyszałam, jak można tak pomyśleć a co dopiero mówić?

😘

A tak to Dokładnie…brak słów, dojrzała kobieta…
 OmgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 21:05  Monika33 lubi tę wiadomość
                                💃🏻 34l. Monika33 lubi tę wiadomość
                                💃🏻 34l.
 -niedoczynność tarczycy
 🧔🏻♂️ 38 l.

First baby 🍬
 💔
 9/7tydz.

- 

Laurelli wrote:To co napisałaś teraz nasuwa mi się odrazu ze Dla takich wiadomości cieszę się że tu jestem i że mamy taki team. Mimo że ja tu rad nie udzielałam w tej wiadomości bo takiego problemu akurat nigdy nie mialam..
 Ale Właśnie coś pisze z koleżAnkami z real które umawiają się na winko a nie wiedzą jeszcze o mojej ciąży i ja nie mam jak im mówić jakie mam objawy co mnie nurtuje i czy dziś zwymiotowałam raz czy dwa…a Wy jesteście takim duchowym wsparciem teraz i czuję różnicę.
 Tak wogóle opowiadałam dzisiaj mężowi też jak to forum wiele daje 🥰
 Dzięki dziewczyny😘
 Wracaliśmy od lekarza i mówię, oh muszę napisać “moim dziewczynom “😁😁
 Dokładnie mam takie same odczucia, nikt nie jest w stanie zrozumieć mnie tak jak Wy i wiem, że nawet jak napisze z „pierdołą” (która dla mnie w chwili obecnej może być katastrofą), to Wy mnie nie wyśmiejecie, nie nakrzyczycie, tylko zawsze pomożecie, doradzicie i uspokoicie. Fajnie że możemy sobie tutaj powiedzieć zarówno o dobrych jak i złych momentach i otrzymać odpowiednie wsparcie ❣️🥰 Laurelli, Cavarathiel, A_nulka lubią tę wiadomość
                                02.2024: 8 tc 💔👼🏻 Laurelli, Cavarathiel, A_nulka lubią tę wiadomość
                                02.2024: 8 tc 💔👼🏻
- 

Matylda88 wrote:Dokładnie mam takie same odczucia, nikt nie jest w stanie zrozumieć mnie tak jak Wy i wiem, że nawet jak napisze z „pierdołą” (która dla mnie w chwili obecnej może być katastrofą), to Wy mnie nie wyśmiejecie, nie nakrzyczycie, tylko zawsze pomożecie, doradzicie i uspokoicie. Fajnie że możemy sobie tutaj powiedzieć zarówno o dobrych jak i złych momentach i otrzymać odpowiednie wsparcie ❣️🥰
 Tak dokładnie 😚

A w jakim wieku dziewczyny jesteście?
 Ja 35 lat, prawie, więc mówię 34 nadal hahaha💃🏻 34l.
 -niedoczynność tarczycy
 🧔🏻♂️ 38 l.

First baby 🍬
 💔
 9/7tydz.

- 

Ja po prostu wyszłam, do rodziny dojeżdżamy 100km, więc jechaliśmy półtorej godziny bym wyszła z imprezy po 25 minutach.Monika33 wrote:Bardzo przykre 🥰ja bym chyba psychicznie nie wytrzymała, ja jak tylko miałam znajome w ciąży z terminem jak ja i to były trzy koleżanki to nie chciałam tak często się z nimi spotykac bo mnie to ruszało q co dopiero sesja ciążowa. Brak taktu i zrozumienia wobec Ciebie ♥️
 Ogółem najgorsze było proszenie, że ma sobie darować, a nie słuchała. 🧐
- 

No właśnie brak słów, ale charakteru nie zmienię choćbym chciała, taki typ . Córcia przeszła badania prenatalne które wykazały że jest zdrowa to też gadka że może i lepiej bo na pewno była chora to były nie na miejscu. Jeśli to miało mnie pocieszyć to nie pocieszyło tylko ja się popłakałam i przykro mi było że babcia tak o wnuczce gada.Laurelli wrote:😘

A tak to Dokładnie…brak słów, dojrzała kobieta…
 Omg
- 

Masakra i dobrze zrobiłaś tylko kurcze serio? Nie można było się powstrzymać przy Tobie? Zdjęcia takie można było pokazać przy innej okazji jak by Ciebie nie było przy tym. Naprawdę czasami wystarczy pomyśleć a jeszcze jak komus się mówi to chyba powinien wiedzieć co ma robić. Zero empatii ☹️czasem to ręce opadają na takie osobyBezimienna wrote:Ja po prostu wyszłam, do rodziny dojeżdżamy 100km, więc jechaliśmy półtorej godziny bym wyszła z imprezy po 25 minutach.
 Ogółem najgorsze było proszenie, że ma sobie darować, a nie słuchała. 🧐
- 

Ona to mi chciała pokazaćMonika33 wrote:Masakra i dobrze zrobiłaś tylko kurcze serio? Nie można było się powstrzymać przy Tobie? Zdjęcia takie można było pokazać przy innej okazji jak by Ciebie nie było przy tym. Naprawdę czasami wystarczy pomyśleć a jeszcze jak komus się mówi to chyba powinien wiedzieć co ma robić. Zero empatii ☹️czasem to ręce opadają na takie osoby nikomu innemu i dlatego uznałam to za przejaw perfidnej złośliwości i braku empatii i wiek nie ma tu nic do rzeczy. Dlatego to było bulwersujące nikomu innemu i dlatego uznałam to za przejaw perfidnej złośliwości i braku empatii i wiek nie ma tu nic do rzeczy. Dlatego to było bulwersujące
- 

Uf. Udało mi się Was nadrobić. A tylko z dnia dzisiejszego miałam zaległości 😁

Kitka super że wszystko w porządku. Zdjęcia Kropka na pewno wynagrodziło stres. Już taki mini człowiek. Aż łezka się zakręciła ❤️

Kurtyna, szczerze to nie wiem. Chyba po prostu szłam rytmem mojego dziecka bez spiny że coś musi być tu i teraz. Wiecznie byliśmy spóźnieni wszędzie 🫣
 No i może faktycznie taki jej urodzaj.

Co do teściowej to współczuję Wam bardzo takich relacji. Mam nadzieję że uda się chociaż trochę zminimalizować te potyczki. Może nadejdzie jakieś oświecenie dla nich.
 Moja teściowa jest chora, więc raczej nie ingeruje w nasze życie. Często dzwoni do nas zapytać jak zdrowie. Ale to nie jest uciążliwe. Teść nadrabia pomocą i wsparciem szczególnie przy domu. Więc u nas relacje są ok.

Matylda nie pomogę z plamieniem bo u mnie nie występuja ale jeśli ma Ci to pomoc to ja bym podjechała sprawdzić jeśli krwawienie nie ustanie. Delikatne krwawienie też moim zdaniem może byc przez globulki.

Gratulacje wszystkim dobrych wiadomości na wizytach i witam się z Nowymi Dziewczynami 😘

Monika33, Laurelli, KurtynaMileczenia, kitka_, A_nulka lubią tę wiadomość Monika33, Laurelli, KurtynaMileczenia, kitka_, A_nulka lubią tę wiadomość
- 

Ja jeszcze 31, ale zaraz w listopadzie będzie 32 😅

Fiolek100 nie słyszałam by Besins powodował takie skutki uboczne powiem szczerze, hmm. Ale przy braniu go pamiętaj by nie jeść nic 2h przed tabletką i 1h po 😊 Lekarze zapominają często o tym wspomnieć Fiolek100 lubi tę wiadomość
                                Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024 Fiolek100 lubi tę wiadomość
                                Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
 31👩 33🧔
 ◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
 ◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
 ◽ AMH 0,56 (11.24)
 ◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
 + 2DS1, 2DS5, 3DS1
 - 2DS2, 2DS3
 ◽ Adenomioza
 ◽ immunologia rozjechana

📅 11.2024 Bocian Szczecin
 ◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
 20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
 24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌

◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
 22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
 13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
 5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
 18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
 22.10 12tc+3 - I prenatalne 6.2cm
 ⏳22.12 II prenatalne

- 

Okropne takie gadanie, ale też trochę po złośliwości. Ogółem fakt, że ludzie przy śmierci kogoś bliskiego potrafią walnąć “jest teraz w lepszym miejscu”, “teraz już nie cierpi”, aleMonika33 wrote:No właśnie brak słów, ale charakteru nie zmienię choćbym chciała, taki typ . Córcia przeszła badania prenatalne które wykazały że jest zdrowa to też gadka że może i lepiej bo na pewno była chora to były nie na miejscu. Jeśli to miało mnie pocieszyć to nie pocieszyło tylko ja się popłakałam i przykro mi było że babcia tak o wnuczce gada.
 Do ch… to nie jest wsparcie xD. U twojej teściowej to też czysta perfidia. Aż się zdenerwowałam 🧐. Monika33 lubi tę wiadomość Monika33 lubi tę wiadomość
- 

Ja jeszcze z „2” z przodu , 29 🎂 Laurelli lubi tę wiadomość
                                🙋♀️29 Laurelli lubi tę wiadomość
                                🙋♀️29
 PCOS
 Długie cykle, owulacyjne
 Hormony w normie
 Jajowody drożne
 🙋🏼♂️30
 Badanie nasienia
 06.2022 morfologia 0%
 08.2022 morfologia 6%

02.2022 5tyg 💔
 11.2022 5tyg 💔