🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
To źle zrozumiałam, przepraszam 🥰no to przesadziła i to grubo. Jak tak można? Szkoda tylko że Twoja wizytę skróciła . Nawet nie wiem jak to skomentować 🤔Bezimienna wrote:Ona to mi chciała pokazać
nikomu innemu i dlatego uznałam to za przejaw perfidnej złośliwości i braku empatii i wiek nie ma tu nic do rzeczy. Dlatego to było bulwersujące -
Na luzie, to jest tak absurdalna sytuacja, że ja po latach tego nadal nie ogarniam xD.Monika33 wrote:To źle zrozumiałam, przepraszam 🥰no to przesadziła i to grubo. Jak tak można? Szkoda tylko że Twoja wizytę skróciła . Nawet nie wiem jak to skomentować 🤔
Monika33, kitka_ lubią tę wiadomość
-
Dziękuję ♥️ w jej przypadku czasem milczenie byłoby złotem ale z tego nie korzysta jak widać. Tylko ja to zaraz pomyślałam że jakby u jej córki była taka sytuacja to by lament był i przeżywanie czego ona nie przeszła a jak u mnie to co takiego się stało. Na pewno chore było to i lepiej jak zmarło zanim dożyło do porodu. No takie odczucie miałam. Ona nawet nie wspomina o niej. U kuzynki męża zmarło dziecko to ciocia mówi że miała więcej wnuków i ciągle wymienia z tym dzieckiem co zmarło a tutaj? Tutaj nie liczy wnuczki nikt bo nie żyje czyli jej nie było i nie ma. Mnie to czasem rusza ald co ja mogę? Zwrócę uwagę to mnie zbluzga i tyle. W ciąży z córcia byłam co zmarła to jak zaczęła mi córkę szarpać to podeszłam i powiedziałam: mama od tego jestem ja z mężem to jak zaczęła mnie zwać przy rodzinie. To jeszcze było grzecznie ale jak wszyscy pojechali i mój mąż poszedł spać to jak mnie dorwała na korytarzu to nie zostawiła suchej nitki na mnie. Weszłam do domu do siebie to się cała trzęsłam i płakałam a moja mama to aż się zagotowała jak zadzwoniłam do niej. Jej nie przeszkadzało że byłam w 5 miesiącu ciąży, co miała powiedzieć to powiedziałaBezimienna wrote:Okropne takie gadanie, ale też trochę po złośliwości. Ogółem fakt, że ludzie przy śmierci kogoś bliskiego potrafią walnąć “jest teraz w lepszym miejscu”, “teraz już nie cierpi”, ale
Do ch… to nie jest wsparcie xD. U twojej teściowej to też czysta perfidia. Aż się zdenerwowałam 🧐. -
Te teściowe chyba są zazdrosne o tych swoich synusi haha 🤣
Ja z roku 92’ i grudniowa 😄 a dokładniej moja mama Wigilię spędziła na porodówce - a tyle dobroci na stole leżało, zamiast se zjeść to biedna rodzic musiała - też sobie termin wybrałam haha
A dziewczyny takie znowu techniczne pytanie :
Po tych prenatalnych bardziej precyzyjnie określą termin porodu? Ja w książeczce mam wpisany 04 Maj , ale na ostatnim USG już by trza było się o 3 dni cofnąć. Wiadomo że to szacowana data, ale ciekawa jestem 😄
Monika33 lubi tę wiadomość
-
Hehe tak jak mogli trafić na takie żony 😂 to mój mąż urodził się w Nowy Rok a poród zaczął się w Sylwestra też 😂Lila777 wrote:Te teściowe chyba są zazdrosne o tych swoich synusi haha 🤣
Ja z roku 92’ i grudniowa 😄 a dokładniej moja mama Wigilię spędziła na porodówce - a tyle dobroci na stole leżało, zamiast se zjeść to biedna rodzic musiała - też sobie termin wybrałam haha
A dziewczyny takie znowu techniczne pytanie :
Po tych prenatalnych bardziej precyzyjnie określą termin porodu? Ja w książeczce mam wpisany 04 Maj , ale na ostatnim USG już by trza było się o 3 dni cofnąć. Wiadomo że to szacowana data, ale ciekawa jestem 😄
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Laurelli wrote:Tak dokładnie 😚
A w jakim wieku dziewczyny jesteście?
Ja 35 lat, prawie, więc mówię 34 nadal hahaha
Ja mam 35 skończone w te wakacje ☀️
Gratuluję udanej wizyty 💓
Btw Dołączam do teamu zaparcia i gazy 😳 nie wiedziałabym że to związane z ciąża gdyby nie wy 🤭
Laurelli lubi tę wiadomość
-
Scandi-B wrote:Ja mam 35 skończone w te wakacje ☀️
Gratuluję udanej wizyty 💓
Btw Dołączam do teamu zaparcia i gazy 😳 nie wiedziałabym że to związane z ciąża gdyby nie wy 🤭
Dziękuję 😘
Czyli większość z nas to Panie prawie 30 lub po 🤓
Oczywiście mam na myśli hot 30-dziestki + hihi
O to u mnie gazy i wogóle czuje już jakbym brzuszek miała ale to pewnie te gazy i napompowany przez to🤓🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 01:13
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
9/7tydz.
Życie i ciąża za granica 🌍 -
Lilla tak, na prenatalnych pomiary są bardzo dokładne. Oni wtedy już się nie patyczkują wygniota z każdej strony brzuch żeby złapać jak najdokładniej pomiary. Ja pamiętam, że z bólu ciężko było wytrzymać no i na dodatek musisz być z pełnym pęcherzem. Mi termin porodu poprzedni idealnie pokrył się z pierwszym USG mojego gina. Miałam późne owulację więc według miesiączki miałam rodzic 3 tygodnie wcześniej.
Na prenatalnych też obliczył dzień tak jak mój gin po zarodku kilku milimetrowym.
Lila777, A_nulka lubią tę wiadomość
-
Ja mam 32

Wczoraj zrobiłam 2 godzinną drzemkę w ciągu dnia a i tak padłam o 21😅 ja też wczoraj pojechałam na pobranie. Też z moczu wyszły pojedyncze bakterie i standardowa anemia. W poniedziałek mam wizytę więc lekarz mi powie co mam z tym zrobić. Sama wolę nie kombinować z jakimiś suplementami bo po prostu nie mam odpowiedniej wiedzy.-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Ja wczoraj popełniłam bład, zjadłam ostre skrzydełka z KFC, przy zaparciach nie polecam bo cierpienie murowane 😅
Tez mam jazdy z teściową, dla niej zawsze wszystko robimy źle. Na każdym kroku krytykuje. Potrafiła patrzeć jak mąż robi naszej trójce obiad i krytykować "a czemu na tym talerzu a kto to bedzie mył itd". Ponadto jak sie zaręczyliśmy i kupiliśmy mieszkanie to sie przywaliła, ze po co mieszkanie .. to trzeba wesele robić. Jak pojechaliśmy na wakacje "skąd wy tyle pieniędzy macie". Baba ciągle liczy mi moje pieniądze.. na szczęście mieszka daleko wiec na żywo widuje rak w roku 😆 no i właśnie zbliża sie weekend spotkania. Caly czas zastanawiam sie jak to rozegrać, bo będą cisnąć czemu nie pije. Jestem dopiero 9+2 wiec troche szybko zeby mówić a z drugiej strony nawet moje przyjaciółki jeszcze nie wiedzą i moja mama..
Pewnie po jutrzejszej wizycie u lekarza sie mocniejszy zastanowie jak to rozegrać
Lila777, Monika33 lubią tę wiadomość
-
Zle spałam… jak już spałam to mi się śniły różne głupoty związane z tą wizytą. Np że zapomniałam na nią iść i mi się przypomniało dopiero w 10 tyg 🙉 albo że wogole ciąża była tylko snem… na szczęście się obudziłam i gotowa na „orzeczenie”. Mam nadzieje ze wrócę z dobrymi wieściami, kciuki mile widziane 👍😊
Karpatka95, Lila777, Laurelli, Dżasta94, Agat99, Nicole123, Kaaro90, Fox, A_nulka, kitka_, Kassialka, zosiasamosia lubią tę wiadomość
-
kitka_ wrote:Wszystko dobrze 🥰🥹 Mały człowieczek urósł i ma 3cm. Wielka ulga, ale też widzę po partnerze, że megastres i zmęczenie tym rollercasterem. Byle do końca 1szego trymestru i byle już bez plamień 🤞

url directa de imagen
Ale super!😍 Który to tc?
kitka_ lubi tę wiadomość
👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
Mocne kciuki 🤞🙏 o której wizyta? ❤️ Jeśli pisałaś to przepraszam że mi umknęło 😅Scandi-B wrote:Zle spałam… jak już spałam to mi się śniły różne głupoty związane z tą wizytą. Np że zapomniałam na nią iść i mi się przypomniało dopiero w 10 tyg 🙉 albo że wogole ciąża była tylko snem… na szczęście się obudziłam i gotowa na „orzeczenie”. Mam nadzieje ze wrócę z dobrymi wieściami, kciuki mile widziane 👍😊
-
Ja właśnie wracam z pobrania krwi, byłam skontrolować hormony i mocz 😊
-
Hej,
Pozdrowionka z pracy,śpię na siedząco 🫢😉
Jutro wizyta , nie mogę się doczekać,a jednocześnie stres już zaczyna się rozkręcać 🫢 -
Ja mam 33, prawie 34 😄
Powodzenia dzisiaj na wizytach!
Przeziębienie chyba w końcu mi przechodzi, w końcu umiem oddychać przez nos w nocy a nie budzić się z ustami zaschniętymi na wiór 😅
Laurelli lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ❤️
ZosiaSamosia - dziękuję za wytłumaczenie. Trzeba być z pełnym pęcherzem? 🙈 posikam się haha
A te pierwsze prenatalne zawsze przez brzuch robią czy dopochwowo też się często zdarza ? Bo internet mi powiedział że też dopochwowo robią. A jeśli termin według prenatalnych będzie przyspieszony to zmienia to w karcie ciąży ?
KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość
-
Masakra to następna co lubi rządzić i żeby było po jej, jak to mnie denerwuje. Jakby ona Ci na to dawała że gdzieś jedziesz. Moja jak usłyszała że Damian jedzie do banku to było po co? Kredyt? Kupujecie coś? Jest mega zazdrosna o to co mamy . Jakby w banku tylko kredyty dawali 😂ona córkę finansuje i komentuje że już córka ma tak samo jak my. jakby to było najważniejsze w życiu. Nie lubię takich osób. Niech każdy patrzy w swój portfel a nie czyjs😉Kassialka wrote:Ja wczoraj popełniłam bład, zjadłam ostre skrzydełka z KFC, przy zaparciach nie polecam bo cierpienie murowane 😅
Tez mam jazdy z teściową, dla niej zawsze wszystko robimy źle. Na każdym kroku krytykuje. Potrafiła patrzeć jak mąż robi naszej trójce obiad i krytykować "a czemu na tym talerzu a kto to bedzie mył itd". Ponadto jak sie zaręczyliśmy i kupiliśmy mieszkanie to sie przywaliła, ze po co mieszkanie .. to trzeba wesele robić. Jak pojechaliśmy na wakacje "skąd wy tyle pieniędzy macie". Baba ciągle liczy mi moje pieniądze.. na szczęście mieszka daleko wiec na żywo widuje rak w roku 😆 no i właśnie zbliża sie weekend spotkania. Caly czas zastanawiam sie jak to rozegrać, bo będą cisnąć czemu nie pije. Jestem dopiero 9+2 wiec troche szybko zeby mówić a z drugiej strony nawet moje przyjaciółki jeszcze nie wiedzą i moja mama..
Pewnie po jutrzejszej wizycie u lekarza sie mocniejszy zastanowie jak to rozegrać
-
Ja mam 34 lata😁jak mówię u lekarza 6 ciąża to patrza na mnie jak na UFO 😂
Ja wizytę dopiero mam w poniedziałek ale jutro muszę zrobic test obciążenie glukozą ale nie wiem jak to zrobic bo corcie muszę zanieść na piętro a mi dźwigać nie wolno . Nie ma kto mi z małą zostać, teściowa Mazury, teściu w życiu nie zostanie a moja mama ma sprawy na mieście, mąż miał mieć wolne ale skomplikowałam mu urlop bo wybrał na moją opiekę ponad dwa tyg i szybko musiał zamienić na tacierzyński bo by mu tydzień wyszło bezpłatnego urlopu i byłoby ciekawie w dniu wypłaty 😂a ja niestety nie pracuję. Także ja nie wiem jak to rozegrać