X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    my tak samo na glowny plac obejrzec pokaz jakies carmi wypije i tyle ;)

No właśnie zastanawiałam się czy Karmi można wypić, bo tej pory nic tego typu nie próbowałam odkąd jestem w ciąży ?

Agusia ;) lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby troche alkoholu ma ale ja na wgili pilam win troche bo tesciowa mi nalala i nie sadze zeby male ilosci zaszkodzily. A karmelowe jest pycha :)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno te nowe żurawinowe tez jest pycha :D

Agusia ;) lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie spotkalam jeszcze oO

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu bede na wsi jakis imprez plenerowych nie ma a i z dzieckiem nie mam kogo zostawic . noo moze w prYszlym roku cos pomyślimy

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w Wigilię miałam taaakiego smaka na karmi, no ale tam też troszkę alkoholu i wszyscy na mnie a już głównie moja siostrzyczka troskliwa: NIE PIJ BO DOMINIKOWI ZASZKODZI!!! ;P zrobiłam więc sobie tylko ze dwa łyczki od męża i tak z utęsknieniem patrzyłam potem na butelkę ;P Na jutro mam już przygotowany spis drinków bezalkoholowych :)
    Ale za Karmi to tęsknię :) Do innych alkoholi mnie nie ciągnie, może czasem do piwa, ale myślałam że będzie gorzej :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalVa
    Lo co to za tesciowa co ciężarnej wino polewa....

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Ja kupuję w esotiqu obwód u nich zaczyna się od 65 a wybór w miseczkach też jest bardzo duży, najbardziej mnie sieciówki z odzieżą wkurzają bo mają standardowe rozmiary :/
    Wczoraj byłam w Esotiq na zakupach i sprawiłam sobie śliczny biustonosz do karmienia i majteczki, jestem bardzo zadowolona :-) Co prawda z tych ładnych do karmienia był aż 1 model Holy w 2 kolorach, a obwody w nim zaczynają się od 75, a też noszę zazwyczaj 65-70 ale z tego modelu 75F było akurat. Jest piękny- granatowo koralowa koronka :-) Nie przepadam za biustonoszami gładkimi, a już zupełnie nie noszę tych bez fiszbin, bo za kilka lat nadal chciałabym mieć biust na poziomie, a nie przy pępku :-) Polecam się wybrać jeśli macie Esotiq w pobliżu, bo do jutra za zakupy na 300 zł płaci się połowę: 150 zł- myślę, że warto :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 19:15

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    MalVa
    Lo co to za tesciowa co ciężarnej wino polewa....

Dla mnie to nic dziwnego tylko ze dwa lyki wszyscy pili do obiadu i zeby mi przykro nie bylo pozatym takie male ilosci wedlug mnie nie zaszkodza jesli je sie do teggo bardzo duzo

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Negra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat alkoholu był już kiedyś poruszany... Kiedys kobietom wmawiano, że lampka czerwonego wytrawnego wina raz na kilka dni poprawia morfologie :-) I ciocia mojego malza tak popijala.... Żeby to nie zabrzmiało- absolutnie nie jestem zwolenniczką!
    A jeśli chodzi o piwo 0,5%, to zabranianie takiego piwa mnie bawi i zakrawa o nadgorliwosc! A jak powszechnie wiadomo, nadgorliwosc gorsza od faszyzmu :-D
    To 0,5% nie trafia nawet do krwioobiegu i jak się kiedyś dowiedziałam i zweryfikowlam- tyle samo alkoholu może być w kefirze lub kiszonej kapuscie- więc z tym akurat nie przesadzajmy...

Przecież kobiety karmiące piją karmi na pobudzenie laktacji... A ilość alkoholu we krwi i mleku matki jest taka sama- więc gdyby ten alkohol z karmi mógl być w mleku, to medoda nie byłaby tak popularna...

FeliceGatto, xpatiiix3, Alicce, malvva, pasia27, Różyczka, helutka, Agusia ;), Cigaretta, JusWik, migussia, bereda11 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży tez mnie namawiali do wina, ale podziękowałam!!!! Zero alkoholu nawet nie mam ochoty na rządem specjał alkoholowym :P jutro picolo będziemy z młodym pic :) nawet gazowanego nie pije tylko mineralna :P ale jutro z Filipkiem napije sie tego szampana troszkę :)

pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miałam sie nie odzywać za duzo ale tak powiadamiająco :) mothercare ma super przeceny ciuszków , zabawek , artykułów dla kobiet z brzuszkami :) i tak sie odkupiłam :) 5 szt majteczek za 44 zł 2x staniczki piekne obszyte koronka i dobrze trzymające za 80 zł i mata na która wpadłam juz wcześniej ale kosztowała 280 zł kupiona za 140 zł :) na czym polega jej fenomen na poczatku jest do leżenia z bokami aby dziecko leżąc gdzies sie nie wywinęlo , pozniej robi jako podpórka do siedzenia i nauki siadania trzymania pionu a na końcu służy jako podkładka do siedzenia i zabawek :) polecam tez ciuszki bardzo ładne , praktyczne i dobre jakościowo maja fajne paki :) wiec to tak moze któraś tez lubi ta firmę :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was już miała cesarkę?
    bo ja miałam 5 lat temu i we wrześniu 2014r. operację ginekologiczną też z cięciem powłok brzusznych. I jakoś dziwne pieczenie dziś poczułam. Czy w ogóle może się coś dziać po takim długim czasie? dziwne ... kurcze wizytę będę miała jeszcze długo, bo byłam przed świętami :(

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    bo ja miałam 5 lat temu i we wrześniu 2014r. operację ginekologiczną też z cięciem powłok brzusznych. I jakoś dziwne pieczenie dziś poczułam. Czy w ogóle może się coś dziać po takim długim czasie? dziwne ... kurcze wizytę będę miała jeszcze długo, bo byłam przed świętami :(

Marzenka, ja miałam CC w czerwcu 2014. I na początku ciąży czułam swędzenie w środku, w miejscu nacięcia, potem koło 14-16tc mnie piekło. Teraz jest spokój, ale myślę, że to normalne, nawet po kilku latach.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dzięki! :)
    Tylko kurcze... patiii jaki ty masz rozmiar tego stanika a jaki normalnie? Bo widzę największy mają 80C, nie będzie za mały jak normalnie mam 85F?

Przy kp miałam 80g/h one są mega rozciągliwe rosną z piersiami ;) ten największy będzie dobry ;) po kp miałam 70f teraz 75g nosze i ciągle są dobre tylko ramiączka reguluje :) one sie dobrze dopasowują :)

domi05 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to zrosty jakies? Macica sie powiększa i czujecie tam w środku cos ?

• Negra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Tez miałam cesarkę- w 2012 i operację ginekologiczną w 2014 i jak brzuch zaczął szybciej rosnąć też trochę swedzialo- ale raczej ppd skórą, niż głębiej. A dodatkowo w szpitalu powiedzili mi 4tyg temu, że przez cesarke brzuch będzie mi się częściej stawiał i twardnial niż w pierwszej ciąży, bo jakby nie patrzeć- mamy na macicy blizny, które przecież się nie rozciągną wraz ze wzrostem całej macicy, więc zeby być na to przygotowanym...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Miałam maą przygodę w poniedziałek w nocy od 21 wymioty biegunka i na SOR-ze w szpitalu wylądowałam-3 kroplówki badania i wyszłam po 12 godzinach -stwierdzono nieżyt jelitowy spowodowany wirusem, następngo dnia przeszło-poleżałam cały dzień i jest oki.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zapiszesz nas na listę na początku? TP 05.05, chłopak Dominik

xpatiiix3, pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

My juz po badaniu polowkowym wszystko Oki dziewczynka potwierdzona wiec jesteśmy mega szczęśliwi :) mała waży 470 g więc idealnie w normie :)

Negra, xpatiiix3, Carolq, myszka2070, josephinka84, pasia27, katarzyna_d, FeliceGatto, klaudia1534, Agusia ;), JusWik, migussia, bereda11 lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ