Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
U mnie dzisiaj równe 100 dni do porodu! Od jutra już liczba dwucyfrowa będzie a za parę dni początek 3 trymestru ale ten czas leci
xpatiiix3, migussia, Carolq, Agusia ;), Malena91, pasia27, helutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie jeszcze 110 dni
juz nie moge sie doczekac córeczki, ostatnio nawet mi sie snilo ze rodze haha Wkraczamy w czas w ktorym nasze dzieciaczki wrazie koniecznosci przezyja poza brzuszkiem
Carolq, Malena91, pasia27, migussia lubią tę wiadomość
-
Hej.
Kurde od wczoraj gardło mnie boli..glowa..w nocy masakra..o 12siku to Tomek wylazl od siebie co sie dzieje..o 3 znowu siku to Słyszałam tylko z pokoju Mamusiu choć..eh gpsy maja te moje chłopaki hehe
Do tego na dobitke wieczorem przyszedł mój kuzyn do nas na zale z katarem..ucieklam z malym do pokoju..ale Kacper chcial do niego iść bo go lubi...sie go pytam po co przyszedł.jak ma katar a ten ze rano nie mial wrrrrr
Osiol eh Male dziecko i kobieta w ciszy..super..jutro wizyta i maly nie może zachorować bo nie mam co z nim zrobić a tak to zdrowy pójdzie do koleżanki co ma rówieśniczke córkę..oby kataru nie dostal do jutra he -
nick nieaktualnyWitam się z Wami dziś wstałam o wiele z lepszym humorku , oczywiście zaliczyłam całonocne wietrzenie i smarowanie różnymi specyfikami. Jeszcze troszeczkę odczuwam ból ale nie jest to to co wczoraj i przynajmniej nie boli mnie całe krocze. Nie wiem czy to jednak nie od majtek, patrzyłam co mnie mogło podrażnić i w podszewce wewnętrznej zrobiła sie dziurka i widocznie to spowodowało taki efekt , plus do tego dużo chodzenia ;/
U mnie 114 dni do porodu
No ale tak co do warsztatów ja jestem super zadowolono czytałam opinie że dużo tam jest reklamy u Nas całkowicie przez ponad 3 godziny warsztatów może było z 25 minut reklamowania produktów , nie było to też ciągiem wiec dało się przeżyć. Pierwsza część dotyczyła bezpieczeństwa dziecka w samochodzie, jak sie powinno zapinać fotelik , jak się dowiedzieć czy fotelik jest dobry atestowany, i czy jest ważny , bo podobno skorupy fotelików są ważne 5 lat od daty produkcji, jak ubierać dziecko aby bylo bezpieczne w foteliku i wiele wiele innych info . 2 część dotyczyła przewożenia kobiet w ciaży w aucie i ich bezpieczeństwa. Oraz jak zabezpieczyć dom przed szkrabem by nic złego się nie stało . 3 część była o pierwszej pomocy dla kobiet w ciaży ( dlatego warto zaciągnąć męża a bardzo dużo było par , powiem że o wiele mniej było samych babek). I pierwsza pomoc u noworodka to był jeden z ciekawszych momentów tego spotkania. Dużo pewnie zależy kto to prowadzi , u Nas prowadził ratownik medyczny , bardzo fajny chłopaki ma 13 miesięcznego syna więc też dużo mówił z doświadczenia swojego
dużo żartów, chichotów , naprawdę było fajniedo tego dostaliśmy parę prezentów, gazetki oczywiście:P butelka, smoczki do butelki, smoczek , myjkę
Na dole fota. Dodatkowo mają swoją apkę odnośnie pierwszej pomocy dzieciom którą się pobiera ze strony . Z opisem co robić w nagłych przypadkach.
https://itunes.apple.com/pl/app/pierwsza-pomoc-nestle/id1037281119?l=pl&mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nestle.pierwszapomoc&hl=pl
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b647f5ef225.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:54
pasia27, helutka lubią tę wiadomość
-
migussia wrote:Hej dziewczyny w ten ponury dzien. U nas za oknem szaro, mokro i snieg powoli znika juz. Wiosna chyba idzie
Pati ale czas sunie, pamietam jak dolaczylam do was, na suwaczku bylas chyba 18 tydzien a tu juz 30 ! Szok.
Swoja deoga ciekawe, ktora z forum pierwsza rozpakuje sie
28+0 (29 tydzień)hehe
migussia, JusWik lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCarolq wrote:Witam się z Wami dziś wstałam o wiele z lepszym humorku , oczywiście zaliczyłam całonocne wietrzenie i smarowanie różnymi specyfikami. Jeszcze troszeczkę odczuwam ból ale nie jest to to co wczoraj i przynajmniej nie boli mnie całe krocze. Nie wiem czy to jednak nie od majtek, patrzyłam co mnie mogło podrażnić i w podszewce wewnętrznej zrobiła sie dziurka i widocznie to spowodowało taki efekt , plus do tego dużo chodzenia ;/
U mnie 114 dni do porodu
No ale tak co do warsztatów ja jestem super zadowolono czytałam opinie że dużo tam jest reklamy u Nas całkowicie przez ponad 3 godziny warsztatów może było z 25 minut reklamowania produktów , nie było to też ciągiem wiec dało się przeżyć. Pierwsza część dotyczyła bezpieczeństwa dziecka w samochodzie, jak sie powinno zapinać fotelik , jak się dowiedzieć czy fotelik jest dobry atestowany, i czy jest ważny , bo podobno skorupy fotelików są ważne 5 lat od daty produkcji, jak ubierać dziecko aby bylo bezpieczne w foteliku i wiele wiele innych info . 2 część dotyczyła przewożenia kobiet w ciaży w aucie i ich bezpieczeństwa. Oraz jak zabezpieczyć dom przed szkrabem by nic złego się nie stało . 3 część była o pierwszej pomocy dla kobiet w ciaży ( dlatego warto zaciągnąć męża a bardzo dużo było par , powiem że o wiele mniej było samych babek). I pierwsza pomoc u noworodka to był jeden z ciekawszych momentów tego spotkania. Dużo pewnie zależy kto to prowadzi , u Nas prowadził ratownik medyczny , bardzo fajny chłopaki ma 13 miesięcznego syna więc też dużo mówił z doświadczenia swojego
dużo żartów, chichotów , naprawdę było fajniedo tego dostaliśmy parę prezentów, gazetki oczywiście:P butelka, smoczki do butelki, smoczek , myjkę
Na dole fota. Dodatkowo mają swoją apkę odnośnie pierwszej pomocy dzieciom którą się pobiera ze strony . Z opisem co robić w nagłych przypadkach.
https://itunes.apple.com/pl/app/pierwsza-pomoc-nestle/id1037281119?l=pl&mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nestle.pierwszapomoc&hl=pl
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b647f5ef225.jpg
A butelkę jakiej firmy dostałaś bo nie mogę dpjrzec i ile ml?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
czesc mamusie . No w koncu chwila usiąść przed komputerem. Dzieje się tej mojej rodzinie (rodzinie męża) u bratanka będzie dzidziuś konciem września drugie u drugiego ale to tajemnica i niby nikt nic nie wie. Wesele z czerwca sie rozpadło... telenowela. Jeszcze jutro teściu do szpitala ,teściowa dzień babci jedzie świętować oby jej długo zeszło.
jej jak te tygodnie lecą, u mnie 23 w piątek wizyta i na badania rano pewnie sie wybiorę a to tylko krew i mocz tak luzik.
Cos u mnie z jedzieniem i apetytem jest nie tak... żołądek wraca do żywych ale jem jakoś dużo mniej i nie czuje głodu . No widać to na wadze no i może dziecko nie za duże ale to akurat mi nie przeszkadza .
Może jakieś kosmetyki w piatek przy okazji kupie... coś pasuje ruszyć.Dziś na DDTV było o tych 500 zl . No my się chyba zalapiemy choc jakoś w to nie wierzę jeszcze żeby było tak łatwo.
Już mykiem jest to że przez 18 lat to pieniadze dostanie tylko ten co bedzie miał dzieciaki z jednego roku . Bo np jak masz dziecko 10letnie i teraz jesteś w ciąży to pieniążki beda do czasu gdy to starsze nie skończy 18 .... A potem już to młodsze uznawane jest jako pierwsze.Nie wiem czy wytłumaczyłam dobrze bo to pogmatwane .
Tak wiec szwagierka mojego mężą ma 3 dzieci 22 Ania Kuba w tym roku konczy 18 no i Julka skonczyła roczek w listopadzie i te pieniadze dostanie przez uwaga.... miesiąc;D szal -
dzień doberek
widze fajne prezenciki kobietki dostają
co do rozpakowania mamuśki to chciała bym się rozpakować pod koniec kwietnia w każdym razie po 15 stym
bo ja już nie mam sił zaczynam na maxa narzekać wszystko mnie boli w szyjce też przeciążenie mam tylko nadzieje że jak pójde na wizyte za tydzień nie okaże się że co sie dzieje ..... bo to katastrofa by była nie chce leżeć w szpitalu do porodu . -
nick nieaktualny
-
ja tam mogę się doczekać
tzn wszystko w swoim czasie, jeszcze nie jestem gotowa
niech sobie młodzież czeka spokojnie do maja.
Muszę wybrać się do internisty z moim bólem pleców, najwyżej niech mi da skierowanie do specjalisty - mimo odpoczynku i poduchy plecy bolą mnie nadal i rwie od pośladka. Jak chodzę za to łapią mnie kolki i muszę poruszać się z prędkością grubo poniżej moich przyzwyczajeń
byłam za to dziś zapisać się oficjalnie do szkoły rodzenia, bardzo miłe babeczki. Zaczynam w połowie lutego -
nick nieaktualny