WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie dzisiaj równe 100 dni do porodu! Od jutra już liczba dwucyfrowa będzie a za parę dni początek 3 trymestru ale ten czas leci :)

xpatiiix3, migussia, Carolq, Agusia ;), Malena91, pasia27, helutka lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:33

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:35

pasia27 lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 110 dni :) juz nie moge sie doczekac córeczki, ostatnio nawet mi sie snilo ze rodze haha Wkraczamy w czas w ktorym nasze dzieciaczki wrazie koniecznosci przezyja poza brzuszkiem :)

Carolq, Malena91, pasia27, migussia lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Kurde od wczoraj gardło mnie boli..glowa..w nocy masakra..o 12siku to Tomek wylazl od siebie co sie dzieje..o 3 znowu siku to Słyszałam tylko z pokoju Mamusiu choć..eh gpsy maja te moje chłopaki hehe

Do tego na dobitke wieczorem przyszedł mój kuzyn do nas na zale z katarem..ucieklam z malym do pokoju..ale Kacper chcial do niego iść bo go lubi...sie go pytam po co przyszedł.jak ma katar a ten ze rano nie mial wrrrrr
    Osiol eh Male dziecko i kobieta w ciszy..super..jutro wizyta i maly nie może zachorować bo nie mam co z nim zrobić a tak to zdrowy pójdzie do koleżanki co ma rówieśniczke córkę..oby kataru nie dostal do jutra he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziś wstałam o wiele z lepszym humorku , oczywiście zaliczyłam całonocne wietrzenie i smarowanie różnymi specyfikami. Jeszcze troszeczkę odczuwam ból ale nie jest to to co wczoraj i przynajmniej nie boli mnie całe krocze. Nie wiem czy to jednak nie od majtek, patrzyłam co mnie mogło podrażnić i w podszewce wewnętrznej zrobiła sie dziurka i widocznie to spowodowało taki efekt , plus do tego dużo chodzenia ;/
    U mnie 114 dni do porodu :)
    No ale tak co do warsztatów ja jestem super zadowolono czytałam opinie że dużo tam jest reklamy u Nas całkowicie przez ponad 3 godziny warsztatów może było z 25 minut reklamowania produktów , nie było to też ciągiem wiec dało się przeżyć. Pierwsza część dotyczyła bezpieczeństwa dziecka w samochodzie, jak sie powinno zapinać fotelik , jak się dowiedzieć czy fotelik jest dobry atestowany, i czy jest ważny , bo podobno skorupy fotelików są ważne 5 lat od daty produkcji, jak ubierać dziecko aby bylo bezpieczne w foteliku i wiele wiele innych info . 2 część dotyczyła przewożenia kobiet w ciaży w aucie i ich bezpieczeństwa. Oraz jak zabezpieczyć dom przed szkrabem by nic złego się nie stało . 3 część była o pierwszej pomocy dla kobiet w ciaży ( dlatego warto zaciągnąć męża a bardzo dużo było par , powiem że o wiele mniej było samych babek). I pierwsza pomoc u noworodka to był jeden z ciekawszych momentów tego spotkania. Dużo pewnie zależy kto to prowadzi , u Nas prowadził ratownik medyczny , bardzo fajny chłopak :) i ma 13 miesięcznego syna więc też dużo mówił z doświadczenia swojego :)
    dużo żartów, chichotów , naprawdę było fajnie :) do tego dostaliśmy parę prezentów, gazetki oczywiście:P butelka, smoczki do butelki, smoczek , myjkę
    Na dole fota :). Dodatkowo mają swoją apkę odnośnie pierwszej pomocy dzieciom którą się pobiera ze strony . Z opisem co robić w nagłych przypadkach.

https://itunes.apple.com/pl/app/pierwsza-pomoc-nestle/id1037281119?l=pl&mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nestle.pierwszapomoc&hl=pl

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b647f5ef225.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:54

pasia27, helutka lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Hej dziewczyny w ten ponury dzien. U nas za oknem szaro, mokro i snieg powoli znika juz. Wiosna chyba idzie :)
    Pati ale czas sunie, pamietam jak dolaczylam do was, na suwaczku bylas chyba 18 tydzien a tu juz 30 ! Szok.
    Swoja deoga ciekawe, ktora z forum pierwsza rozpakuje sie :D

28+0 (29 tydzień) :P hehe

migussia, JusWik lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że pati :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Witam się z Wami dziś wstałam o wiele z lepszym humorku , oczywiście zaliczyłam całonocne wietrzenie i smarowanie różnymi specyfikami. Jeszcze troszeczkę odczuwam ból ale nie jest to to co wczoraj i przynajmniej nie boli mnie całe krocze. Nie wiem czy to jednak nie od majtek, patrzyłam co mnie mogło podrażnić i w podszewce wewnętrznej zrobiła sie dziurka i widocznie to spowodowało taki efekt , plus do tego dużo chodzenia ;/
    U mnie 114 dni do porodu :)
    No ale tak co do warsztatów ja jestem super zadowolono czytałam opinie że dużo tam jest reklamy u Nas całkowicie przez ponad 3 godziny warsztatów może było z 25 minut reklamowania produktów , nie było to też ciągiem wiec dało się przeżyć. Pierwsza część dotyczyła bezpieczeństwa dziecka w samochodzie, jak sie powinno zapinać fotelik , jak się dowiedzieć czy fotelik jest dobry atestowany, i czy jest ważny , bo podobno skorupy fotelików są ważne 5 lat od daty produkcji, jak ubierać dziecko aby bylo bezpieczne w foteliku i wiele wiele innych info . 2 część dotyczyła przewożenia kobiet w ciaży w aucie i ich bezpieczeństwa. Oraz jak zabezpieczyć dom przed szkrabem by nic złego się nie stało . 3 część była o pierwszej pomocy dla kobiet w ciaży ( dlatego warto zaciągnąć męża a bardzo dużo było par , powiem że o wiele mniej było samych babek). I pierwsza pomoc u noworodka to był jeden z ciekawszych momentów tego spotkania. Dużo pewnie zależy kto to prowadzi , u Nas prowadził ratownik medyczny , bardzo fajny chłopak :) i ma 13 miesięcznego syna więc też dużo mówił z doświadczenia swojego :)
    dużo żartów, chichotów , naprawdę było fajnie :) do tego dostaliśmy parę prezentów, gazetki oczywiście:P butelka, smoczki do butelki, smoczek , myjkę
    Na dole fota :). Dodatkowo mają swoją apkę odnośnie pierwszej pomocy dzieciom którą się pobiera ze strony . Z opisem co robić w nagłych przypadkach.

https://itunes.apple.com/pl/app/pierwsza-pomoc-nestle/id1037281119?l=pl&mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nestle.pierwszapomoc&hl=pl

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b647f5ef225.jpg

A butelkę jakiej firmy dostałaś bo nie mogę dpjrzec i ile ml?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    butelka tomme tippe wydaje mi sie ;)

• migussia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:33

Carolq lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    butelki , smoczki firmy Nuby, nie wiem nie znam tej firmy ale co prawda podobny kształt ma jak tt

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha o jo albo bliźniacze mamy będą pierwsze bo na początek maja maja ;)

Carolq, Negra lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamusie . No w koncu chwila usiąść przed komputerem. Dzieje się tej mojej rodzinie (rodzinie męża) u bratanka będzie dzidziuś konciem września drugie u drugiego ale to tajemnica i niby nikt nic nie wie. Wesele z czerwca sie rozpadło... telenowela. Jeszcze jutro teściu do szpitala ,teściowa dzień babci jedzie świętować oby jej długo zeszło.

jej jak te tygodnie lecą, u mnie 23 w piątek wizyta i na badania rano pewnie sie wybiorę a to tylko krew i mocz tak luzik.
    Cos u mnie z jedzieniem i apetytem jest nie tak... żołądek wraca do żywych ale jem jakoś dużo mniej i nie czuje głodu . No widać to na wadze no i może dziecko nie za duże ale to akurat mi nie przeszkadza .

Może jakieś kosmetyki w piatek przy okazji kupie... coś pasuje ruszyć.Dziś na DDTV było o tych 500 zl . No my się chyba zalapiemy choc jakoś w to nie wierzę jeszcze żeby było tak łatwo.
    Już mykiem jest to że przez 18 lat to pieniadze dostanie tylko ten co bedzie miał dzieciaki z jednego roku . Bo np jak masz dziecko 10letnie i teraz jesteś w ciąży to pieniążki beda do czasu gdy to starsze nie skończy 18 .... A potem już to młodsze uznawane jest jako pierwsze.Nie wiem czy wytłumaczyłam dobrze bo to pogmatwane .

Tak wiec szwagierka mojego mężą ma 3 dzieci 22 Ania Kuba w tym roku konczy 18 no i Julka skonczyła roczek w listopadzie i te pieniadze dostanie przez uwaga.... miesiąc;D szal

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek :)
    widze fajne prezenciki kobietki dostają :)

co do rozpakowania mamuśki to chciała bym się rozpakować pod koniec kwietnia w każdym razie po 15 stym :P
    bo ja już nie mam sił zaczynam na maxa narzekać wszystko mnie boli w szyjce też przeciążenie mam tylko nadzieje że jak pójde na wizyte za tydzień nie okaże się że co sie dzieje ..... bo to katastrofa by była nie chce leżeć w szpitalu do porodu .

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1 kwietnia mam donoszone więc mogę na Prima Aprilis :P

pasia27, bereda11, Sylika lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nareszcie sobie pościągałam Wasze listy zakupowe :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, ja za 2 dni studniówka, yay!!!

bereda powodzenia!

Carolq, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam mogę się doczekać ;) tzn wszystko w swoim czasie, jeszcze nie jestem gotowa :) niech sobie młodzież czeka spokojnie do maja.
    Muszę wybrać się do internisty z moim bólem pleców, najwyżej niech mi da skierowanie do specjalisty - mimo odpoczynku i poduchy plecy bolą mnie nadal i rwie od pośladka. Jak chodzę za to łapią mnie kolki i muszę poruszać się z prędkością grubo poniżej moich przyzwyczajeń ;)
    byłam za to dziś zapisać się oficjalnie do szkoły rodzenia, bardzo miłe babeczki. Zaczynam w połowie lutego :)

43kt82c31nhz2sid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell my tak samo zaczynamy od 15 :)

‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ