Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie dzisiaj równe 100 dni do porodu! Od jutra już liczba dwucyfrowa będzie a za parę dni początek 3 trymestru ale ten czas leci :)

xpatiiix3, migussia, nick nieaktualny, Agusia ;), nick nieaktualny, pasia27, helutka lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:33

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:35

pasia27 lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 110 dni :) juz nie moge sie doczekac córeczki, ostatnio nawet mi sie snilo ze rodze haha Wkraczamy w czas w ktorym nasze dzieciaczki wrazie koniecznosci przezyja poza brzuszkiem :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, pasia27, migussia lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Kurde od wczoraj gardło mnie boli..glowa..w nocy masakra..o 12siku to Tomek wylazl od siebie co sie dzieje..o 3 znowu siku to Słyszałam tylko z pokoju Mamusiu choć..eh gpsy maja te moje chłopaki hehe

Do tego na dobitke wieczorem przyszedł mój kuzyn do nas na zale z katarem..ucieklam z malym do pokoju..ale Kacper chcial do niego iść bo go lubi...sie go pytam po co przyszedł.jak ma katar a ten ze rano nie mial wrrrrr
    Osiol eh Male dziecko i kobieta w ciszy..super..jutro wizyta i maly nie może zachorować bo nie mam co z nim zrobić a tak to zdrowy pójdzie do koleżanki co ma rówieśniczke córkę..oby kataru nie dostal do jutra he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziś wstałam o wiele z lepszym humorku , oczywiście zaliczyłam całonocne wietrzenie i smarowanie różnymi specyfikami. Jeszcze troszeczkę odczuwam ból ale nie jest to to co wczoraj i przynajmniej nie boli mnie całe krocze. Nie wiem czy to jednak nie od majtek, patrzyłam co mnie mogło podrażnić i w podszewce wewnętrznej zrobiła sie dziurka i widocznie to spowodowało taki efekt , plus do tego dużo chodzenia ;/
    U mnie 114 dni do porodu :)
    No ale tak co do warsztatów ja jestem super zadowolono czytałam opinie że dużo tam jest reklamy u Nas całkowicie przez ponad 3 godziny warsztatów może było z 25 minut reklamowania produktów , nie było to też ciągiem wiec dało się przeżyć. Pierwsza część dotyczyła bezpieczeństwa dziecka w samochodzie, jak sie powinno zapinać fotelik , jak się dowiedzieć czy fotelik jest dobry atestowany, i czy jest ważny , bo podobno skorupy fotelików są ważne 5 lat od daty produkcji, jak ubierać dziecko aby bylo bezpieczne w foteliku i wiele wiele innych info . 2 część dotyczyła przewożenia kobiet w ciaży w aucie i ich bezpieczeństwa. Oraz jak zabezpieczyć dom przed szkrabem by nic złego się nie stało . 3 część była o pierwszej pomocy dla kobiet w ciaży ( dlatego warto zaciągnąć męża a bardzo dużo było par , powiem że o wiele mniej było samych babek). I pierwsza pomoc u noworodka to był jeden z ciekawszych momentów tego spotkania. Dużo pewnie zależy kto to prowadzi , u Nas prowadził ratownik medyczny , bardzo fajny chłopak :) i ma 13 miesięcznego syna więc też dużo mówił z doświadczenia swojego :)
    dużo żartów, chichotów , naprawdę było fajnie :) do tego dostaliśmy parę prezentów, gazetki oczywiście:P butelka, smoczki do butelki, smoczek , myjkę
    Na dole fota :). Dodatkowo mają swoją apkę odnośnie pierwszej pomocy dzieciom którą się pobiera ze strony . Z opisem co robić w nagłych przypadkach.

https://itunes.apple.com/pl/app/pierwsza-pomoc-nestle/id1037281119?l=pl&mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nestle.pierwszapomoc&hl=pl

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b647f5ef225.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:54

pasia27, helutka lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Hej dziewczyny w ten ponury dzien. U nas za oknem szaro, mokro i snieg powoli znika juz. Wiosna chyba idzie :)
    Pati ale czas sunie, pamietam jak dolaczylam do was, na suwaczku bylas chyba 18 tydzien a tu juz 30 ! Szok.
    Swoja deoga ciekawe, ktora z forum pierwsza rozpakuje sie :D

28+0 (29 tydzień) :P hehe

migussia, JusWik lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że pati :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Witam się z Wami dziś wstałam o wiele z lepszym humorku , oczywiście zaliczyłam całonocne wietrzenie i smarowanie różnymi specyfikami. Jeszcze troszeczkę odczuwam ból ale nie jest to to co wczoraj i przynajmniej nie boli mnie całe krocze. Nie wiem czy to jednak nie od majtek, patrzyłam co mnie mogło podrażnić i w podszewce wewnętrznej zrobiła sie dziurka i widocznie to spowodowało taki efekt , plus do tego dużo chodzenia ;/
    U mnie 114 dni do porodu :)
    No ale tak co do warsztatów ja jestem super zadowolono czytałam opinie że dużo tam jest reklamy u Nas całkowicie przez ponad 3 godziny warsztatów może było z 25 minut reklamowania produktów , nie było to też ciągiem wiec dało się przeżyć. Pierwsza część dotyczyła bezpieczeństwa dziecka w samochodzie, jak sie powinno zapinać fotelik , jak się dowiedzieć czy fotelik jest dobry atestowany, i czy jest ważny , bo podobno skorupy fotelików są ważne 5 lat od daty produkcji, jak ubierać dziecko aby bylo bezpieczne w foteliku i wiele wiele innych info . 2 część dotyczyła przewożenia kobiet w ciaży w aucie i ich bezpieczeństwa. Oraz jak zabezpieczyć dom przed szkrabem by nic złego się nie stało . 3 część była o pierwszej pomocy dla kobiet w ciaży ( dlatego warto zaciągnąć męża a bardzo dużo było par , powiem że o wiele mniej było samych babek). I pierwsza pomoc u noworodka to był jeden z ciekawszych momentów tego spotkania. Dużo pewnie zależy kto to prowadzi , u Nas prowadził ratownik medyczny , bardzo fajny chłopak :) i ma 13 miesięcznego syna więc też dużo mówił z doświadczenia swojego :)
    dużo żartów, chichotów , naprawdę było fajnie :) do tego dostaliśmy parę prezentów, gazetki oczywiście:P butelka, smoczki do butelki, smoczek , myjkę
    Na dole fota :). Dodatkowo mają swoją apkę odnośnie pierwszej pomocy dzieciom którą się pobiera ze strony . Z opisem co robić w nagłych przypadkach.

https://itunes.apple.com/pl/app/pierwsza-pomoc-nestle/id1037281119?l=pl&mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nestle.pierwszapomoc&hl=pl

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b647f5ef225.jpg

A butelkę jakiej firmy dostałaś bo nie mogę dpjrzec i ile ml?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    butelka tomme tippe wydaje mi sie ;)

• migussia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:33

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    butelki , smoczki firmy Nuby, nie wiem nie znam tej firmy ale co prawda podobny kształt ma jak tt

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha o jo albo bliźniacze mamy będą pierwsze bo na początek maja maja ;)

nick nieaktualny, Negra lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamusie . No w koncu chwila usiąść przed komputerem. Dzieje się tej mojej rodzinie (rodzinie męża) u bratanka będzie dzidziuś konciem września drugie u drugiego ale to tajemnica i niby nikt nic nie wie. Wesele z czerwca sie rozpadło... telenowela. Jeszcze jutro teściu do szpitala ,teściowa dzień babci jedzie świętować oby jej długo zeszło.

jej jak te tygodnie lecą, u mnie 23 w piątek wizyta i na badania rano pewnie sie wybiorę a to tylko krew i mocz tak luzik.
    Cos u mnie z jedzieniem i apetytem jest nie tak... żołądek wraca do żywych ale jem jakoś dużo mniej i nie czuje głodu . No widać to na wadze no i może dziecko nie za duże ale to akurat mi nie przeszkadza .

Może jakieś kosmetyki w piatek przy okazji kupie... coś pasuje ruszyć.Dziś na DDTV było o tych 500 zl . No my się chyba zalapiemy choc jakoś w to nie wierzę jeszcze żeby było tak łatwo.
    Już mykiem jest to że przez 18 lat to pieniadze dostanie tylko ten co bedzie miał dzieciaki z jednego roku . Bo np jak masz dziecko 10letnie i teraz jesteś w ciąży to pieniążki beda do czasu gdy to starsze nie skończy 18 .... A potem już to młodsze uznawane jest jako pierwsze.Nie wiem czy wytłumaczyłam dobrze bo to pogmatwane .

Tak wiec szwagierka mojego mężą ma 3 dzieci 22 Ania Kuba w tym roku konczy 18 no i Julka skonczyła roczek w listopadzie i te pieniadze dostanie przez uwaga.... miesiąc;D szal

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek :)
    widze fajne prezenciki kobietki dostają :)

co do rozpakowania mamuśki to chciała bym się rozpakować pod koniec kwietnia w każdym razie po 15 stym :P
    bo ja już nie mam sił zaczynam na maxa narzekać wszystko mnie boli w szyjce też przeciążenie mam tylko nadzieje że jak pójde na wizyte za tydzień nie okaże się że co sie dzieje ..... bo to katastrofa by była nie chce leżeć w szpitalu do porodu .

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1 kwietnia mam donoszone więc mogę na Prima Aprilis :P

pasia27, bereda11, Sylika lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nareszcie sobie pościągałam Wasze listy zakupowe :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, ja za 2 dni studniówka, yay!!!

bereda powodzenia!

nick nieaktualny, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam mogę się doczekać ;) tzn wszystko w swoim czasie, jeszcze nie jestem gotowa :) niech sobie młodzież czeka spokojnie do maja.
    Muszę wybrać się do internisty z moim bólem pleców, najwyżej niech mi da skierowanie do specjalisty - mimo odpoczynku i poduchy plecy bolą mnie nadal i rwie od pośladka. Jak chodzę za to łapią mnie kolki i muszę poruszać się z prędkością grubo poniżej moich przyzwyczajeń ;)
    byłam za to dziś zapisać się oficjalnie do szkoły rodzenia, bardzo miłe babeczki. Zaczynam w połowie lutego :)

43kt82c31nhz2sid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell my tak samo zaczynamy od 15 :)

‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ