WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś Mama jest mi wstanie powiedzieć ile pieluch schodzi na jeden dzień na początku ? tak dla rozeznania na ile wychodzi np taka paczka jedna 88 sztuk

helutka, tola2014 lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;-)
    Ja ostatnio jakąś chandrę mam, zajrzę do was poczytam ale nie chce mi się pisać... Brzuszek rośnie coraz bardziej, czuję się ciężka. Wogóle zła jestem bo pożyczyliśmy pieniądze Męża siostrze i szwagrowi a teraz się o zwrot nie możemy doprosić a ja bym chciała już coś dziecku kupić...
    Siostra dała mi całą torbę ubranek po dziewczynkach unisex, więc wyprawka się powiększa.
    Widzę że obstawiacie która pierwsza się rozpakuje hehehe, myślę tak jak pati, że któraś z bliźniakami hehehe. Oby w terminie i szczęśliwie. Mi się dziś śniło że urodziłam już mojego synka i karmiłam go piersią, był taaaaki śliczny i duży a wiedziałam że to 3 miesiące za wczasu...

pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku pampersa zmienia się co każda kupę itp u mnie w dzień szlo 7-8, w nocy nie zmieniam od kiedy młody skończył 1 mc bo nie znosił tego rozbudzania, a jak założe mu pampersa to spokojnie ba całą noc starczy.

A i zależy czy będziesz karmiła kp czy mm, bo mm dłużej się trawi i jest mniej kupek niż przez kp (przed, w trakcie jednej piersi i po) :-)

helutka, Carolq lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napiszcie jeszcze czy kupić pampersy 1 czy od razu 2

Carolq lubi tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda - trzymam kciuki!

U mnie 3kg na plusie od początku ciąży, zaczynam się cieszyć, że nie byłam trzcinką przed ciążą, bo nie odczuwam aż tak, że coś mi ciężko ;)
    Ale jaja... ja 2 maja mam ciążę donoszoną! A to znaczy, że mam tylko 3 miesiące na ogarnięcie wyprawki, kosmetyków, apteki i wszystkiego :P A oczywiście nie mam nic :D

Imienia też nie mam.. Może Wy macie jakieś typy do podrzucenia? Na pierwszy rzut idą męskie na "M" - z czego Maciej, Marcin i Mieszko odpadają :P ;)

Za tydzień albo dwa zaczynam szkołę rodzenia, ale nie przy szpitalu a taką małą, kameralną, prywatną - z umową na nfz :)

A jutro wizyta u mojego gina.. ciekawa jestem co mi powie na wyniki prenatalnych i wadę Młodego.... :/

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2 albo 3 paczki jedynek a resztę dwójki, z których reż szybko się wyrasta, u nas najdłużej schodziły 3

Negra lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas sprawdziła zasada, że pampersy które zakładasz po porodzie przyjmą się u dziecka, młodemu kupiłam pampers zielone, później po kilku paczkach chciałam spróbować dada, po 2 pupa się odparzyla i wrzucilam całą paczkę, dla Natana tez kupie pampers zielone bo wg mnie najlepsze a dada to cerata, że nawet nie było czuć ze kupa jest

pasia27, helutka lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem niezdara gotowałam zupę i chlapnęłam sobie wrzątkiem na brzuszek ;( troszkę piecze i jest czerwony ślad, i do tego te przesady ze dziecko bedzie mialo znamie glupie ale martwi

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    napiszcie jeszcze czy kupić pampersy 1 czy od razu 2
    Ja na na pewno 1newborny.one chyba 2-5kg musze zerknąć na ich stronce.znajde zdjęcie małego jak się topil w1 ...wiec na pewno.troche je ponosi.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    ale jestem niezdara gotowałam zupę i chlapnęłam sobie wrzątkiem na brzuszek ;( troszkę piecze i jest czerwony ślad, i do tego te przesady ze dziecko bedzie mialo znamie glupie ale martwi
    E tam.ja juz sie nie raz oparzylam a w brzuch tez..raz sąsiadka wystraszyla..nie woerze..w ciąży z Kacprem.zadnych akcji nie bylo a.wyszedl.mu naczyniak na czole w 2mc zyciu..ale zniknal sam ok roku

malvva lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    dziewczyny czy któraś Mama jest mi wstanie powiedzieć ile pieluch schodzi na jeden dzień na początku ? tak dla rozeznania na ile wychodzi np taka paczka jedna 88 sztuk
    Kurde u mnie szly jak woda tym bardziej ze zmieniałam za każdy razem jak bylo siku i kupa i w nocy tez ..
    No z 12na dobę? Nie wiem dokladnie ale na pewno miałam myśli zeby mojemu synciowi bylo sucho mi milo hehe wiec Dlugo w mokrym nie polezal..dopiero jak przetal robic kupy w nocy to pampers starczal na 8-9god..ale.to tez na wyczucie jak miał za duzo.to i w nocy zdarzyło sie znów zmienić..

Tych 1i 2jest mniej w paczce ale te 3to juz można kupic pake pampersa i zaoszczędzić ;-)

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na.szmatach i kupiłam 2bluzeczki malej.i jestem zla bo byla kamizelka ala futerko i nie wzięłam..rozowa i nowiutka 3-6mc na pazdz,list jak znalazł..przykdzie mój z pracy to polecę bo to kolo bloku..eh gdzie ja mam leb haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się , które kupić pampersy czy te premium carera czy new baby dry

Carolq lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak wzielo i mnie i liste spisuhe heh to to ze sporo juz mam w domu a np olejuszka przyda mi sie na juz bo jeszcze cos u Alka na głowie zauwazylam pasuje sie pizbyc tej ciemieniuchy

pasia27 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał ponad 4 kg to szybko wyszliśmy z jedynek, dużo zależy od gina, mój mi powiedział, żeby nie kupować za dużo małych rzeczy bi będzie duży i nie ma sensu :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Bylam na.szmatach i kupiłam 2bluzeczki malej.i jestem zla bo byla kamizelka ala futerko i nie wzięłam..rozowa i nowiutka 3-6mc na pazdz,list jak znalazł..przykdzie mój z pracy to polecę bo to kolo bloku..eh gdzie ja mam leb haha

Ja też ostatnio na szmatach kupiłam dużo fajnych ciuszków :)

pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda 1 i 2 to tylko na chwile a potem 3 dlugi czas sie ciągły

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś paczkę z TextilMarket: pochwalę się łupami:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/084f7f07d405.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5af5874c1bfa.jpg

Nigdy wcześniej tam nie kupowałam, to był pierwszy raz i jestem zadowolona. Teraz pozostaje modlitwa, żeby córce siusiak nie urósł :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:06

Carolq, migussia, helutka, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Bereda - trzymam kciuki!

U mnie 3kg na plusie od początku ciąży, zaczynam się cieszyć, że nie byłam trzcinką przed ciążą, bo nie odczuwam aż tak, że coś mi ciężko ;)
    Ale jaja... ja 2 maja mam ciążę donoszoną! A to znaczy, że mam tylko 3 miesiące na ogarnięcie wyprawki, kosmetyków, apteki i wszystkiego :P A oczywiście nie mam nic :D

Imienia też nie mam.. Może Wy macie jakieś typy do podrzucenia? Na pierwszy rzut idą męskie na "M" - z czego Maciej, Marcin i Mieszko odpadają :P ;)

Za tydzień albo dwa zaczynam szkołę rodzenia, ale nie przy szpitalu a taką małą, kameralną, prywatną - z umową na nfz :)

A jutro wizyta u mojego gina.. ciekawa jestem co mi powie na wyniki prenatalnych i wadę Młodego.... :/

Ja nie znam jeszcze plci.. Ale jak bedzie chlopczyk to chcialabym dac na imie Milosz

2r8r3e5ea57jvust.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:34

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ