WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Maksymilian super jest... tylko w rodzinie mam 2 Maksów i przyjaciółka też ma Maksa.... Sporo trochę.. ;)

Chyba jeszcze dziś zrobię zakupy w tym Textil czymś ;) Widziałam też, że biustonosz do karmienia jest i koszulki nocne fajne :D
    Sprawdź- może w Twojej miejscowości mają sklepy stacjonarne? Bo ja nawet nie wiedziałam, że u mnie są 2 :-) Zrobiłam zamówienie, wybieram opcje dostawy, a tam odbiór w salonie- do tego położnym niedaleko mnie. W sklepie stacjonarnym można wszystko pomacać i dopiero wtedy zrobić zamówienie na to, co wpadnie Ci w oko (internetowo jest o wiele większy wybór rozmiarów, niż na miejscu)

helutka lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Jaka to strona tego Textil?wejde obczaic
    http://txm24.pl/ :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra - chyba w jakiejś galerii widziałam ten sklep, więc na pewno zamówię z odbiorem w sklepie :) A w razie czego to będzie też łatwo oddać jak coś nie spasuje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Dziewczyny czy wy już czujecie ucisk macicy na żołądek ? ehh ja czuję szczególnie jak się
    schylam, taki dyskomfort :/

dziś na obiad robię placuszki bananowe z mąki kokosowej..oby wyszły :D

Ja czuje ucisk :-) taka kurewska zgagę mam ze szok :-) i młody wysoko siedzi ;-)

Co do wyprawki! Jak nie dam rady kupic wszystkiego z powodu skurczy :-\ to męża wyśle :-) ostatnio poradzil sobie z listą :) to i teraz da rady:) ciuszki juz mam :-)

bereda11 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    http://txm24.pl/ :)
    Dziekuje

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Ja czuje ucisk :-) taka kurewska zgagę mam ze szok :-) i młody wysoko siedzi ;-)

Co do wyprawki! Jak nie dam rady kupic wszystkiego z powodu skurczy :-\ to męża wyśle :-) ostatnio poradzil sobie z listą :) to i teraz da rady:) ciuszki juz mam :-)

A ja mam niestety problem z rozchodzącym się spojeniem i też niewiele chodzę... Niezbędne minimum, i tylko po wcześniejszym połknięciu Spasmoliny rozkurczowej, bo brzuch inaczej mam twardy jak skała :-( Większość czasu leżę...
    Wszystko co mogę zamawiam kurierem do domu. Listonosze i kurierzy mają mnie już dość :-D

Katarzyna napisz mi proszę, czy to nie Ty pisałaś kiedyś, że lekarz sprawdzał Ci spojenie? Miałaś z tym jakieś problemy w 1wszej ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 16:27

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w poczekalni czekając na pobranie krwi spotkało mnie coś śmiesznego.
    Była kolejka, wsród ludzi czekających mały chłopczyk z babcią i mamą ( miał nie więcej niz 2,5 roczku ).
    Stał niedaleko mnie i przypatrywał się mojemu niemałemu już brzuszkowi i mowi po chwili do babci : " babciu, babciu, tej pani się coś zepsuło ... "

Negra, SShape, migussia, katarzyna_d, Carolq, pasia27, Agusia ;), bereda11, bereda11, bimba lubią tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Dziś w poczekalni czekając na pobranie krwi spotkało mnie coś śmiesznego.
    Była kolejka, wsród ludzi czekających mały chłopczyk z babcią i mamą ( miał nie więcej niz 2,5 roczku ).
    Stał niedaleko mnie i przypatrywał się mojemu niemałemu już brzuszkowi i mowi po chwili do babci : " babciu, babciu, tej pani się coś zepsuło ... "
    Dobrze, że nie powiedział: "ta Pani zjadła chyba za wiele słodyczy" jak mój syn mówi na głos, kiedy widzi kogoś z brzuszkiem ;-D

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Nelcia co prawda miesiąc wcześniej urodzona 2420 46 ale nosiła zerówki przez pierwszych 6-7 tyg, 1 do 4msc gdzieś, 2 do 7-8 (jakoś do wakacji) o ile dobrze pamiętam :P aaaa 3 do tej pory nosi ma prawie 16 msc 9,5kg i 78cm ;) także wiecie różnie to z tymi pampersami te 3 są na nią idealne chciałam jakoś przy roku na4 przejść ale spadają jej z tyłka a 3 rzep na rzep się zapinają i to nie to że na chama ale na luzie jeden na drugi trochę nachodzi także chudodupiec :) zależy jaką prognozowana jest waga 1 zawsze można dokupić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 16:47

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:34

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion u Nas miał być Miłosz jakby chłopak :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do u tego ile wystarcza hmm paczka na 5-7 dni na kp rozm. 1 mi starczała zależy ile kup w nocy rzadko przewijałam ale zdarzało się jak nie spalo dziecko to tak jak dalej przy cycku usypialo któreś i kupe w tym czasie robiło nie budzilam ale na noc czasami smarowalam cienko bepanthenem tak ochronnie ale te kupki raczej nie powinny podrażniać, no ale to też zależy od dziecka ;)

helutka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi kalendarz pokazuje że ciąża donoszona 17go kwietnia to znaczy że mogę się juz spodziewać że młody będzie chciał na świat przyjść?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie tzn że już możesz rodzić wtedy śmiało a dzidziuś już powinien byc w pełni rozwinięty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 16:57

Madziuśka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:

ja nie mam pojęcia jak mała leży ale czasem czuję pod żebrami takie wypychanie i drganie więc może mi tam główkę wpycha bo wtedy czuję kopniaki na dolę hmm

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny! Baaardzo dlugo sie nie udzielalam (mimo, ze jestem na 1-ej stronie), ale na biezaco czytam i kibicuje. Tak jakos sie zlozylo, ze nie pisalam, ale postanowilam, ze teraz bede. Aktualnie jestem w 24 tc (23t1d), czekam na mojego synka, Mikolaja. Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie spowrotem. Pozdrawiam Was wszystkie i kazda z osobna☺

Sylika, JusWik, migussia lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, ze jestem w trakcie urzadzania pokoju dla Mikiego i kompletowania wyprawki. Myslalam, ze jak na ten etap ciazy mam juz sporo, ale Wy wraz ze swoimi zakupami zostawiacie mnie daleko w tyle

Sylika lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym miala chlopca tez chcialam Doriana ale mojemu sie nie podobalo na szczescie problem z glowy bo bedzie dziewczynka ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znam paru małych Dorianków i super dzieciaczki :) tak samo ja mam faceta Borysa i niektorzy kreca glowa jakby imie z kosmosu bylo a dla mnie to takie samo jak Tomek ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znam malego Doriana, super chlopczyk:-) wszedzie go pelno. Nie da sie go nie lubic. Malego Boryska tez znam, jest rozkoszny :-)

Patrycja24
‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ