X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq zachęcona Twoją opinią na temat warsztatów bezpieczny maluch właśnie przed chwilą zapisałam na nie siebie i męża :) U mnie są dopiero 4 kwietnia więc troszkę jeszcze poczekam ;)

Pasia, Malena i reszta Częstochowianek wybieracie się też?

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, u mnie warsztaty są w połowie lutego, właśnie też się zapisałam :)

Negra, będziesz miała małą damę :) ja kupuję tylko uniseksy póki co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 20:12

bereda11, Negra lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje Malwina swego czasu bylam jedna na szkole i nauczyciele w kolko przekrecali na marlena czy milena

bereda11 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    http://txm24.pl/ :)
    o kurcze a u mnie jest ten sklep, przejrzałam stronkę i koniecznie tam wdepnę jak będę bo super rzeczy są!!!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dziś do mnie "ja sobie nie wyobrażam jaki będziesz miała brzuch przy końcówce "-nie ma to jak szczerość

helutka, katarzyna_d, Carolq, pasia27, bereda11, Agusia ;), malvva lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    o kurcze a u mnie jest ten sklep, przejrzałam stronkę i koniecznie tam wdepnę jak będę bo super rzeczy są!!!
    Ja właśnie zrobiłam zakupy przez neta, bo jednak nie ma u mnie we wsi tego sklepu ;) Ale i tak przesyłka gratis mi wyszła :P :D

Bereda - Dorian to mi się kojarzy ze sztuką "Portret Doriana Greya" ;)
    Fajnie, że słyszeliście serduszko dziś :) Mnie ostatnio nie puszczali dźwięku... Ciekawe co jutro na wizycie mi dr powie..

katarzyna_d, bereda11 lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dylemat. W sumie to chyba problem. Chodze na wizyty prywatnie i na NFZ. Prywatnie mam na opisie USG, ze lozysko na tylnej scianie. A na NFZ, ze na przedniej. Oczywiscie USG trwalo 5 minut i lekarz, ktory je robil nic poza plcia nie powiedzial. Wszystko musialam wyczytac w opisie po wyjsciu z gabinetu.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastepna wizyte z USG mam dopiero 22 lutego i troche sie martwie bo to dosc istotna informacja, gdzie zlokalizowane jest lozysko.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wlasnie wróciłam wkurzona bo ten głąb miał po mnie przyjechać i nie przyjechał , dopiero jak zadzwoniłam gdzie jest mówi ze no w domu :/ i kur* mnie wziął
    Wyjechał , przyjechał a co sie okazało zamiast jechac po ciężarna zonę załatwiał sprawy swojej Matki no wkur**

No dobrze a co warsztatów świadomej Mamy zapowiadało sie super ale , patrzymy wow ale firm super gadżetów pewnie bedzie itd . Większość była nagród w konkursie w losowaniu. Tak uprzedzam pytanie znów nic nie wygrałam . Chód nagrody były spoko sesje foto z brzuszkiem chyba 6 sztuk , bon na fotelik lub wózek , kosmetyki takze troszkę tego było . Ale z prezentów smoczek jeden i jakieś próbki z firmy preparatów do higieny + husteczki do higieny + chyba z 3 sztuki pieluch . Co do wiedzy bo o to jest cel spotkań , układanie dziecka , kompiela , poród , chustonoszenie i masaż dla dziecka , torba do szpitala , lovi , maxicosi ogólnie średnio ... No ale zawsze dla kogoś kto nie ma pojęcia troszkę wiedzy wiecej , moze sie przyda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wydaje mi sie ze nie jest to jakaś istotna informacja i chyba na nic nie wpływa prucz odczuwalnosci ruchów dziecka ale mogę sie mylić .

helutka, pasia27 lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje i widze ruchy. Ale wkrecam sobie,ze skoro jeden z nich myli sie w tej sprawie to moze mylic sie tez w innych, bardziej istotnych. Zwariuje do tego 22-go. Niestety nie mam mozliwosci pojcia na wczesniejsza wizyte :-(

Patrycja24
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Nastepna wizyte z USG mam dopiero 22 lutego i troche sie martwie bo to dosc istotna informacja, gdzie zlokalizowane jest lozysko.
    czemu niby taka istotna? ja dopiero 3 tyg temu się dowiedziałam gdzie je mam :D i poza kopaniem - a raczej długą ciszą, bo łożysko na przedniej - to po nic mi ta wiedza ;)

Carolq lubi tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z rzeczy bardziej przyjemnych to zapisalam sie na warsztaty Bezpieczny maluch :-) u mnie maja byc 1 marca.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    czemu niby taka istotna? ja dopiero 3 tyg temu się dowiedziałam gdzie je mam :D i poza kopaniem - a raczej długą ciszą, bo łożysko na przedniej - to po nic mi ta wiedza ;)
    Pewnie przesadzam. Mialam nadzieje, ze nie bede matka wariatka, ale juz widze pewne objawy :-P moze to dlatego, ze tak dlugo czekalismy na dziecko.

Patrycja24
  • Zocho Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znajdzie się jeszcze miejsce dla nas? ;-)

Jestem Julia, lat 30.
    Druga ciąża, termin na 2 maja.
    Na 90% chłopczyk (Igor, Konrad albo Robert)
    W domu już prawie 2 letnia Zośka, pies Bo, i oczywiście tatuś Kuba.

Witam was serdecznie i zabieram się do czytania wątku żeby poznać was lepiej ;-)

migussia, Negra, bimba, JusWik, pasia27, Madziuśka lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki. Myslicie, ze kocyk z minky do wozka bedzie dobry? Termin mam dopiero na koniec maja i z jednej strony wiem, ze taki maluszek musi miec cieplo a z drugiej zastanawiam sie czy jak np.w czerwcu beda upaly to moge nim przykrywac synka?

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocho wrote:
    znajdzie się jeszcze miejsce dla nas? ;-)

Jestem Julia, lat 30.
    Druga ciąża, termin na 2 maja.
    Na 90% chłopczyk (Igor, Konrad albo Robert)
    W domu już prawie 2 letnia Zośka, pies Bo, i oczywiście tatuś Kuba.

Witam was serdecznie i zabieram się do czytania wątku żeby poznać was lepiej ;-)
    rozgość się :)

Zocho lubi tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Pewnie przesadzam. Mialam nadzieje, ze nie bede matka wariatka, ale juz widze pewne objawy :-P moze to dlatego, ze tak dlugo czekalismy na dziecko.
    Nie Ty jedna tutaj długo czekałaś ;) Wyluzuj :)
    Czytaj, chłoń wiedzę od doświadczonych mam i ciesz się ciążą :)

bereda11 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    witamy cie julia

Witamy w naszych niskich progach :P

bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:34

bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ