X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq zachęcona Twoją opinią na temat warsztatów bezpieczny maluch właśnie przed chwilą zapisałam na nie siebie i męża :) U mnie są dopiero 4 kwietnia więc troszkę jeszcze poczekam ;)

Pasia, Malena i reszta Częstochowianek wybieracie się też?

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, u mnie warsztaty są w połowie lutego, właśnie też się zapisałam :)

Negra, będziesz miała małą damę :) ja kupuję tylko uniseksy póki co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 20:12

bereda11, Negra lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje Malwina swego czasu bylam jedna na szkole i nauczyciele w kolko przekrecali na marlena czy milena

bereda11 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    http://txm24.pl/ :)
    o kurcze a u mnie jest ten sklep, przejrzałam stronkę i koniecznie tam wdepnę jak będę bo super rzeczy są!!!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dziś do mnie "ja sobie nie wyobrażam jaki będziesz miała brzuch przy końcówce "-nie ma to jak szczerość

helutka, katarzyna_d, Carolq, pasia27, bereda11, Agusia ;), malvva lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    o kurcze a u mnie jest ten sklep, przejrzałam stronkę i koniecznie tam wdepnę jak będę bo super rzeczy są!!!
    Ja właśnie zrobiłam zakupy przez neta, bo jednak nie ma u mnie we wsi tego sklepu ;) Ale i tak przesyłka gratis mi wyszła :P :D

Bereda - Dorian to mi się kojarzy ze sztuką "Portret Doriana Greya" ;)
    Fajnie, że słyszeliście serduszko dziś :) Mnie ostatnio nie puszczali dźwięku... Ciekawe co jutro na wizycie mi dr powie..

katarzyna_d, bereda11 lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dylemat. W sumie to chyba problem. Chodze na wizyty prywatnie i na NFZ. Prywatnie mam na opisie USG, ze lozysko na tylnej scianie. A na NFZ, ze na przedniej. Oczywiscie USG trwalo 5 minut i lekarz, ktory je robil nic poza plcia nie powiedzial. Wszystko musialam wyczytac w opisie po wyjsciu z gabinetu.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastepna wizyte z USG mam dopiero 22 lutego i troche sie martwie bo to dosc istotna informacja, gdzie zlokalizowane jest lozysko.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wlasnie wróciłam wkurzona bo ten głąb miał po mnie przyjechać i nie przyjechał , dopiero jak zadzwoniłam gdzie jest mówi ze no w domu :/ i kur* mnie wziął
    Wyjechał , przyjechał a co sie okazało zamiast jechac po ciężarna zonę załatwiał sprawy swojej Matki no wkur**

No dobrze a co warsztatów świadomej Mamy zapowiadało sie super ale , patrzymy wow ale firm super gadżetów pewnie bedzie itd . Większość była nagród w konkursie w losowaniu. Tak uprzedzam pytanie znów nic nie wygrałam . Chód nagrody były spoko sesje foto z brzuszkiem chyba 6 sztuk , bon na fotelik lub wózek , kosmetyki takze troszkę tego było . Ale z prezentów smoczek jeden i jakieś próbki z firmy preparatów do higieny + husteczki do higieny + chyba z 3 sztuki pieluch . Co do wiedzy bo o to jest cel spotkań , układanie dziecka , kompiela , poród , chustonoszenie i masaż dla dziecka , torba do szpitala , lovi , maxicosi ogólnie średnio ... No ale zawsze dla kogoś kto nie ma pojęcia troszkę wiedzy wiecej , moze sie przyda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wydaje mi sie ze nie jest to jakaś istotna informacja i chyba na nic nie wpływa prucz odczuwalnosci ruchów dziecka ale mogę sie mylić .

helutka, pasia27 lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje i widze ruchy. Ale wkrecam sobie,ze skoro jeden z nich myli sie w tej sprawie to moze mylic sie tez w innych, bardziej istotnych. Zwariuje do tego 22-go. Niestety nie mam mozliwosci pojcia na wczesniejsza wizyte :-(

Patrycja24
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Nastepna wizyte z USG mam dopiero 22 lutego i troche sie martwie bo to dosc istotna informacja, gdzie zlokalizowane jest lozysko.
    czemu niby taka istotna? ja dopiero 3 tyg temu się dowiedziałam gdzie je mam :D i poza kopaniem - a raczej długą ciszą, bo łożysko na przedniej - to po nic mi ta wiedza ;)

Carolq lubi tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z rzeczy bardziej przyjemnych to zapisalam sie na warsztaty Bezpieczny maluch :-) u mnie maja byc 1 marca.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    czemu niby taka istotna? ja dopiero 3 tyg temu się dowiedziałam gdzie je mam :D i poza kopaniem - a raczej długą ciszą, bo łożysko na przedniej - to po nic mi ta wiedza ;)
    Pewnie przesadzam. Mialam nadzieje, ze nie bede matka wariatka, ale juz widze pewne objawy :-P moze to dlatego, ze tak dlugo czekalismy na dziecko.

Patrycja24
  • Zocho Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znajdzie się jeszcze miejsce dla nas? ;-)

Jestem Julia, lat 30.
    Druga ciąża, termin na 2 maja.
    Na 90% chłopczyk (Igor, Konrad albo Robert)
    W domu już prawie 2 letnia Zośka, pies Bo, i oczywiście tatuś Kuba.

Witam was serdecznie i zabieram się do czytania wątku żeby poznać was lepiej ;-)

migussia, Negra, bimba, JusWik, pasia27, Madziuśka lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki. Myslicie, ze kocyk z minky do wozka bedzie dobry? Termin mam dopiero na koniec maja i z jednej strony wiem, ze taki maluszek musi miec cieplo a z drugiej zastanawiam sie czy jak np.w czerwcu beda upaly to moge nim przykrywac synka?

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocho wrote:
    znajdzie się jeszcze miejsce dla nas? ;-)

Jestem Julia, lat 30.
    Druga ciąża, termin na 2 maja.
    Na 90% chłopczyk (Igor, Konrad albo Robert)
    W domu już prawie 2 letnia Zośka, pies Bo, i oczywiście tatuś Kuba.

Witam was serdecznie i zabieram się do czytania wątku żeby poznać was lepiej ;-)
    rozgość się :)

Zocho lubi tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Pewnie przesadzam. Mialam nadzieje, ze nie bede matka wariatka, ale juz widze pewne objawy :-P moze to dlatego, ze tak dlugo czekalismy na dziecko.
    Nie Ty jedna tutaj długo czekałaś ;) Wyluzuj :)
    Czytaj, chłoń wiedzę od doświadczonych mam i ciesz się ciążą :)

bereda11 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    witamy cie julia

Witamy w naszych niskich progach :P

bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:34

bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ