WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Dziękuję Ci za odp. Podczas ostatniej wizyty miałam już rozjechane kości na 1 cm
    Ciekawe, co jutro powie mi lekarz... :-( Podobno rozsuwanie spojenia jest znane lekarzom, ale rzadko spotykane- a jak cos zdarza się jednej na kilkadziesiat/kilkaset ciężarnych,,to na mnie na pewno trafi... Szkoda,,że w lotka nie mam takiego szczęścia, ehhhh...

A najlepsze, że się naczytałam, że nie mogę przez to rodzic SN, bo cała miednica może mi się rozsypać- a wtedy kilka tyg na Ortopedii w pasie ściskającym biodra. A co z noworodkiem?... A mój lekarz na NFZ mówi, że wg niego to nie jest przeciwskazaniem do SN. Tylko ciekawe, czy pomoże przy dziecku, gdyby spełnił się najczarniejszy scenariusz?

Sąsiadka rodzila naturalnie :D a wiec może nie w każdym przypadku jest CC ;-)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:37

migussia, pasia27 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej co do
    Pościeli ja tez mam 90x120

Co do imion ja tez mnie wlasnie to przeraża ze moje wybrane imoiona sa na czele :(

Domi co do cukru
    Wyniki sie zmieniają bo spada cukier i tak i tak masz za wysoki , zapisuj co jesz i pilnuj by sobie skakał tak wysoko :/ mi na przykład skacze do gory po pomidorach . Straj sie jeść na drugie śniadanie jakis nabiał a na pierwsze kanapki . Musisz pilnować przy czym Ci skacze. Bo czasami nawet zwykły produkt moze podnosić . Staraj sie kuc w 3 środkowe palce , ale nie w opuszki tylko tak jakby bokiem . Wyniki sie zmieniają w czasie i to dobrze znaczy ze cukier spada, tez mnie to zdziwiło bo miałam podobna sytuacje, ale dzwoniłam i Pani powiedziała żeby sprawdzić czy jest ok trzeba by pobrać 2 próbki z tego samego miejsca . Tak czy siak pomiar robi sie Po równej godzinie i powinno byc maksymalnie 120 wiec masz duzo za duzo :( ja najwiecej miałam 127 odkąd jestem na diecie.
    Domi co do wagi , ja od 2 miesięcy nie przytyłam a nawet i schudłam z 0,5 kg , teraz od 2 miesięcy nic nie tyje ale Mała rosnie .
    Moze byc tak ze waga Ci spada a wchodzi na Malucha cześć wiec spokojnie . To normalne po to sie idzie na dietę aby zatrzymać ten fałszywy wzrost dziecka na glukozie. Ja narazie mam
    3 kg na plusie , a na prawdę duzo dziewczyn na cukrzycy ciążowej przybrało 5-7 kg i wszystko było ok :) po prostu tak jest gorzej jak lekarz bedzie Ci kazał przybrać cos no Ci sie waga zatrzyma tak .

Ja cukier mierzę od 3 dni, i niestety zawsze po śniadaniu jest taki wysoki.. Rano w górnych granicach normy (81-92 jak na razie) a po śniadaniu właśnie 132 najmniej (zjadłam jajko i łyżeczka jogurtu), wczoraj 140 darowałam nabiał ale chleb pszenno żytni i podejrzewam że od tego... no nic, zobaczę jeszcze jutro, jak dalej tak będzie to w sobotę zjem jedną kanapkę, po godzinie dojem drugą jak cukier będzie ok. Po obiedzie i kolacji cukier jest dobry, tylko po tym śniadaniu... Boję się że każe mi insulinę po śniadaniu dawać... Mam iść 8 lutego na kontrolę, ale jak tak będzie do końca tygodnia to chyba pójdę w poniedziałek...

Carolq, powiedz czy orientujesz się czy ginekolog albo lekarz rodzinny może wypisać receptę na paski z taką samą zniżką jak diabetolog? (płaciłam 30%)

tb732n0a0czusv9c.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Justyś super brzusio :) ile masz na plusie? Co do czarnego to mój ulubiony kolor :)
    Na plusie 9kg....

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki piękny brzusio :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • malvva Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny , cos dzisiaj sie slabo czuje ciezko mi i duszno moe to z zasiedzenia w domu :( na nic nie mam ochoty a jeszcze ta paskudna pogoda

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:36

pasia27, Sylika lubią tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq podaj kilka podpowiedzi, co zjadasz na śniadanie, może mi też po pomidorach skacze? Bo i dziś i wczoraj jadłam na śniadanie... Jutro chyba zjem tylko z szynką i ogórkiem i zobaczymy... bo innych pomysłów nie mam... :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Wow Justus ale brzuszek ;)

Czy jest tutaj ktoś kto nie ma jeszcze nic dla dziecka lub ma parę ciuszków i tyle czy jestem jedyną? :)

Ja mam ciuszki, łóżeczko po Filipie wanienke, wózek, przewijak i tyle a wyprawka do szpitala to stoi w miejscu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    hej dziewczyny , cos dzisiaj sie slabo czuje ciezko mi i duszno moe to z zasiedzenia w domu :( na nic nie mam ochoty a jeszcze ta paskudna pogoda

Dzis tez mecze sie nawet przy oddychaniu :P chyba uroki ciąży ;-) tak juz będzie i lepiej nie będzie :-)

malvva, pasia27 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:35

Malena91, katarzyna_d, helutka lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam wyniki moczu. I w osadzie wyszły leukocyty 5-12 przy normie 0-3 w.p.w i kryształy szczawianu wapnia b.liczne. co to oznacza?????

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:

Czy jest tutaj ktoś kto nie ma jeszcze nic dla dziecka lub ma parę ciuszków i tyle czy jestem jedyną? :)

No nie jesteś sama Kochana. Ja nie mam nic!! Ok. Kupiłam termometr a w poniedziałek inhalator i może dwupak pajaców. Wiem ze siostra juz Mala troche obkupila. Ja poki co cierpię na chroniczny brak czasu (sesja, pisanie mgr-ki)wyprawke odlozylam na koniec lutego (nagroda za napisanie pracy;) ) choc po drodze pewnie zamówimy łóżeczko i wózek bo na to moze trzeba bedzie poczekac

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:

ja tez nic nie mam, nawet listy nie mam ...

pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Właśnie dostałam wyniki moczu. I w osadzie wyszły leukocyty 5-12 przy normie 0-3 w.p.w i kryształy szczawianu wapnia b.liczne. co to oznacza?????

szczawiany wapnia są w moczu gdy np. dzięń wcześniej jadło się papryka a także wtedy gdy np. piasek schodzi z nerek ja tak miałam ale też bardzo mnie tedy bolało. trzeba dużo pić wody :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko proszek do prania kupiony ☺ W piwnicy leżą ciuchy po córce, ale kiedy zrobię przegląd to jeszcze nie wiem, może pod koniec lutego,jakoś nie mogę się do tego zabrać. ..

pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, widzę, że niektóre mają problemy z cukrem... u mnie też po krzywej wyszło podejrzenie cukrzycy ciążowej. do diabetologa pierwszy raz idę w środę, ale już od ponad tygodnia uważam na to co jem.
    polecam wam wątek osobny na forum - komplikacje i tam jest temat cukrzyca ciążowa.
    ja dodatkowo mam niedokrwistość :( 5 stycznia miałam usg i z małą było wszystko ok, więc mam nadzieję, że tak pozostanie. też boję się skoków cukru, ale nie mam pasków, więc się nie mierzę.
    tam piszą ,że ogórek kiszony obniża cukier, więc można go spróbować do śniadania jak się cukier waha. oprócz tego dużo pić wody i dużo ruchu. ja staram się zjeść dziennie 21 jednostek wymienników węglowodanowych...

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ja cukier mierzę od 3 dni, i niestety zawsze po śniadaniu jest taki wysoki.. Rano w górnych granicach normy (81-92 jak na razie) a po śniadaniu właśnie 132 najmniej (zjadłam jajko i łyżeczka jogurtu), wczoraj 140 darowałam nabiał ale chleb pszenno żytni i podejrzewam że od tego... no nic, zobaczę jeszcze jutro, jak dalej tak będzie to w sobotę zjem jedną kanapkę, po godzinie dojem drugą jak cukier będzie ok. Po obiedzie i kolacji cukier jest dobry, tylko po tym śniadaniu... Boję się że każe mi insulinę po śniadaniu dawać... Mam iść 8 lutego na kontrolę, ale jak tak będzie do końca tygodnia to chyba pójdę w poniedziałek...

Carolq, powiedz czy orientujesz się czy ginekolog albo lekarz rodzinny może wypisać receptę na paski z taką samą zniżką jak diabetolog? (płaciłam 30%)
    Mnie rodzinny wypisywał a z tego.co wiem to ginek tez może ale nie wiem z jaka znizka no ale musisz juz miec jakis papier na stwierdzona cukrzyce..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Wrocilam właśnie od lekarza,pojechałam bo już mnie zaczęło wkurza to kłucie z lewej strony, polezalam pod ktg-brak skurczow, dziewczynka się ruszała,więc lekarz mi powiedziała, że z dzidzia Oki.Za tydzień mam zrobić badania krew,mocz i crp.No nie wiem z jednej strony się uspokoiłam ale z drugiej nadal nie wiem co to za cholerstwo mnie ogranicza.Zazylam nospe i zobaczymy.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73c81c124a2f.jpg
    I moje dotychczasowe zbiory,niestety wszystko nie zmieścił się na zdjeciu
    O jak ha to lubię :-) tyle zbiorów hehe i rozowyyyyyy ;-)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ