Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNegra wrote:Dziękuję Ci za odp. Podczas ostatniej wizyty miałam już rozjechane kości na 1 cm
Ciekawe, co jutro powie mi lekarz...Podobno rozsuwanie spojenia jest znane lekarzom, ale rzadko spotykane- a jak cos zdarza się jednej na kilkadziesiat/kilkaset ciężarnych,,to na mnie na pewno trafi... Szkoda,,że w lotka nie mam takiego szczęścia, ehhhh...
A najlepsze, że się naczytałam, że nie mogę przez to rodzic SN, bo cała miednica może mi się rozsypać- a wtedy kilka tyg na Ortopedii w pasie ściskającym biodra. A co z noworodkiem?... A mój lekarz na NFZ mówi, że wg niego to nie jest przeciwskazaniem do SN. Tylko ciekawe, czy pomoże przy dziecku, gdyby spełnił się najczarniejszy scenariusz?
Sąsiadka rodzila naturalniea wiec może nie w każdym przypadku jest CC
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:Hej co do
Pościeli ja tez mam 90x120
Co do imion ja tez mnie wlasnie to przeraża ze moje wybrane imoiona sa na czele
Domi co do cukru
Wyniki sie zmieniają bo spada cukier i tak i tak masz za wysoki , zapisuj co jesz i pilnuj by sobie skakał tak wysokomi na przykład skacze do gory po pomidorach . Straj sie jeść na drugie śniadanie jakis nabiał a na pierwsze kanapki . Musisz pilnować przy czym Ci skacze. Bo czasami nawet zwykły produkt moze podnosić . Staraj sie kuc w 3 środkowe palce , ale nie w opuszki tylko tak jakby bokiem . Wyniki sie zmieniają w czasie i to dobrze znaczy ze cukier spada, tez mnie to zdziwiło bo miałam podobna sytuacje, ale dzwoniłam i Pani powiedziała żeby sprawdzić czy jest ok trzeba by pobrać 2 próbki z tego samego miejsca . Tak czy siak pomiar robi sie Po równej godzinie i powinno byc maksymalnie 120 wiec masz duzo za duzo
ja najwiecej miałam 127 odkąd jestem na diecie.
Domi co do wagi , ja od 2 miesięcy nie przytyłam a nawet i schudłam z 0,5 kg , teraz od 2 miesięcy nic nie tyje ale Mała rosnie .
Moze byc tak ze waga Ci spada a wchodzi na Malucha cześć wiec spokojnie . To normalne po to sie idzie na dietę aby zatrzymać ten fałszywy wzrost dziecka na glukozie. Ja narazie mam
3 kg na plusie , a na prawdę duzo dziewczyn na cukrzycy ciążowej przybrało 5-7 kg i wszystko było okpo prostu tak jest gorzej jak lekarz bedzie Ci kazał przybrać cos no Ci sie waga zatrzyma tak .
Ja cukier mierzę od 3 dni, i niestety zawsze po śniadaniu jest taki wysoki.. Rano w górnych granicach normy (81-92 jak na razie) a po śniadaniu właśnie 132 najmniej (zjadłam jajko i łyżeczka jogurtu), wczoraj 140 darowałam nabiał ale chleb pszenno żytni i podejrzewam że od tego... no nic, zobaczę jeszcze jutro, jak dalej tak będzie to w sobotę zjem jedną kanapkę, po godzinie dojem drugą jak cukier będzie ok. Po obiedzie i kolacji cukier jest dobry, tylko po tym śniadaniu... Boję się że każe mi insulinę po śniadaniu dawać... Mam iść 8 lutego na kontrolę, ale jak tak będzie do końca tygodnia to chyba pójdę w poniedziałek...
Carolq, powiedz czy orientujesz się czy ginekolog albo lekarz rodzinny może wypisać receptę na paski z taką samą zniżką jak diabetolog? (płaciłam 30%) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalena91 wrote:Wow Justus ale brzuszek
Czy jest tutaj ktoś kto nie ma jeszcze nic dla dziecka lub ma parę ciuszków i tyle czy jestem jedyną?
Ja mam ciuszki, łóżeczko po Filipie wanienke, wózek, przewijak i tyle a wyprawka do szpitala to stoi w miejscupasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalvva wrote:hej dziewczyny , cos dzisiaj sie slabo czuje ciezko mi i duszno moe to z zasiedzenia w domu
na nic nie mam ochoty a jeszcze ta paskudna pogoda
Dzis tez mecze sie nawet przy oddychaniuchyba uroki ciąży
tak juz będzie i lepiej nie będzie
malvva, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malena91 wrote:Wow Justus ale brzuszek
Czy jest tutaj ktoś kto nie ma jeszcze nic dla dziecka lub ma parę ciuszków i tyle czy jestem jedyną?
No nie jesteś sama Kochana. Ja nie mam nic!! Ok. Kupiłam termometr a w poniedziałek inhalator i może dwupak pajaców. Wiem ze siostra juz Mala troche obkupila. Ja poki co cierpię na chroniczny brak czasu (sesja, pisanie mgr-ki)wyprawke odlozylam na koniec lutego (nagroda za napisanie pracy;) ) choc po drodze pewnie zamówimy łóżeczko i wózek bo na to moze trzeba bedzie poczekac -
tola2014 wrote:Właśnie dostałam wyniki moczu. I w osadzie wyszły leukocyty 5-12 przy normie 0-3 w.p.w i kryształy szczawianu wapnia b.liczne. co to oznacza?????
szczawiany wapnia są w moczu gdy np. dzięń wcześniej jadło się papryka a także wtedy gdy np. piasek schodzi z nerek ja tak miałam ale też bardzo mnie tedy bolało. trzeba dużo pić wody -
cześć dziewczyny, widzę, że niektóre mają problemy z cukrem... u mnie też po krzywej wyszło podejrzenie cukrzycy ciążowej. do diabetologa pierwszy raz idę w środę, ale już od ponad tygodnia uważam na to co jem.
polecam wam wątek osobny na forum - komplikacje i tam jest temat cukrzyca ciążowa.
ja dodatkowo mam niedokrwistość5 stycznia miałam usg i z małą było wszystko ok, więc mam nadzieję, że tak pozostanie. też boję się skoków cukru, ale nie mam pasków, więc się nie mierzę.
tam piszą ,że ogórek kiszony obniża cukier, więc można go spróbować do śniadania jak się cukier waha. oprócz tego dużo pić wody i dużo ruchu. ja staram się zjeść dziennie 21 jednostek wymienników węglowodanowych... -
domi05 wrote:Ja cukier mierzę od 3 dni, i niestety zawsze po śniadaniu jest taki wysoki.. Rano w górnych granicach normy (81-92 jak na razie) a po śniadaniu właśnie 132 najmniej (zjadłam jajko i łyżeczka jogurtu), wczoraj 140 darowałam nabiał ale chleb pszenno żytni i podejrzewam że od tego... no nic, zobaczę jeszcze jutro, jak dalej tak będzie to w sobotę zjem jedną kanapkę, po godzinie dojem drugą jak cukier będzie ok. Po obiedzie i kolacji cukier jest dobry, tylko po tym śniadaniu... Boję się że każe mi insulinę po śniadaniu dawać... Mam iść 8 lutego na kontrolę, ale jak tak będzie do końca tygodnia to chyba pójdę w poniedziałek...
Carolq, powiedz czy orientujesz się czy ginekolog albo lekarz rodzinny może wypisać receptę na paski z taką samą zniżką jak diabetolog? (płaciłam 30%) -
Hej.Wrocilam właśnie od lekarza,pojechałam bo już mnie zaczęło wkurza to kłucie z lewej strony, polezalam pod ktg-brak skurczow, dziewczynka się ruszała,więc lekarz mi powiedziała, że z dzidzia Oki.Za tydzień mam zrobić badania krew,mocz i crp.No nie wiem z jednej strony się uspokoiłam ale z drugiej nadal nie wiem co to za cholerstwo mnie ogranicza.Zazylam nospe i zobaczymy.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]