WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli to przez tą herbatę prawdopodobnie?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    ja kupiłam w zestawie z łóżeczkiem 90x120... mam nadzieję że nie będzie za mała...
    Za mala nie bedzie :-) przeciez lozeczeko jest mniejsze a maluszek nie zajmuje duzo miejsca. Ta 100×135 na dluzej wystarczy np. na tapczanik. Sama sie zastanawiam, ktora kupic i czy ta z Lidla nie bedzie za duza do takiego standardowego lozeczka.

Patrycja24
  • migussia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:35

katarzyna_d lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do
    Pościeli ja tez mam 90x120

Co do imion ja tez mnie wlasnie to przeraża ze moje wybrane imoiona sa na czele :(

Domi co do cukru
    Wyniki sie zmieniają bo spada cukier i tak i tak masz za wysoki , zapisuj co jesz i pilnuj by sobie skakał tak wysoko :/ mi na przykład skacze do gory po pomidorach . Straj sie jeść na drugie śniadanie jakis nabiał a na pierwsze kanapki . Musisz pilnować przy czym Ci skacze. Bo czasami nawet zwykły produkt moze podnosić . Staraj sie kuc w 3 środkowe palce , ale nie w opuszki tylko tak jakby bokiem . Wyniki sie zmieniają w czasie i to dobrze znaczy ze cukier spada, tez mnie to zdziwiło bo miałam podobna sytuacje, ale dzwoniłam i Pani powiedziała żeby sprawdzić czy jest ok trzeba by pobrać 2 próbki z tego samego miejsca . Tak czy siak pomiar robi sie Po równej godzinie i powinno byc maksymalnie 120 wiec masz duzo za duzo :( ja najwiecej miałam 127 odkąd jestem na diecie.
    Domi co do wagi , ja od 2 miesięcy nie przytyłam a nawet i schudłam z 0,5 kg , teraz od 2 miesięcy nic nie tyje ale Mała rosnie .
    Moze byc tak ze waga Ci spada a wchodzi na Malucha cześć wiec spokojnie . To normalne po to sie idzie na dietę aby zatrzymać ten fałszywy wzrost dziecka na glukozie. Ja narazie mam
    3 kg na plusie , a na prawdę duzo dziewczyn na cukrzycy ciążowej przybrało 5-7 kg i wszystko było ok :) po prostu tak jest gorzej jak lekarz bedzie Ci kazał przybrać cos no Ci sie waga zatrzyma tak .

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Pościel planuję kupić w komplecie z łóżeczkiem już :) Chyba, że coś ciekawszego wpadnie w oko :)

Katarzyna ze snami to podobno odwrotnie się spełniaja :D

Maz mi rano powiedział!! Widzisz to ja Cie bardzo kocham :-) haha

Negra sorki ze dopiero teraz . Ja nie miałam problemu ze spojeniem, ale sąsiadka tak !! Musiała leżeć plackiem żeby nie pogorszyć stanu ..

migussia, Negra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam 5 kg na plusie :-\ czy to za mało?? Chyba sie zaczynam martwic ... Dzis robię frytki ze schabowym :P

xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pomysłu na imię, żadne nie jest wystarczająco dobre :D ale nie zaprzątam sobie tym głowy, przynajmniej do czasu poznania płci maluszka.
    Jakie sklepy internetowe prócz textilmarketu polecacie? stamtąd póki co zamówiłam sobie rożek, odbiorę na miejscu i zobaczę. Ja mam problem z tym, że typowo dziecięce wzory mi się nie widzą, najchętniej ubierałabym w stonowane kolory, paski, zygazki, kropki ;) jak widziałyście gdzieś dajcie znać.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Maz mi rano powiedział!! Widzisz to ja Cie bardzo kocham :-) haha

Negra sorki ze dopiero teraz . Ja nie miałam problemu ze spojeniem, ale sąsiadka tak !! Musiała leżeć plackiem żeby nie pogorszyć stanu ..

Dziękuję Ci za odp. Podczas ostatniej wizyty miałam już rozjechane kości na 1 cm
    Ciekawe, co jutro powie mi lekarz... :-( Podobno rozsuwanie spojenia jest znane lekarzom, ale rzadko spotykane- a jak cos zdarza się jednej na kilkadziesiat/kilkaset ciężarnych,,to na mnie na pewno trafi... Szkoda,,że w lotka nie mam takiego szczęścia, ehhhh...

A najlepsze, że się naczytałam, że nie mogę przez to rodzic SN, bo cała miednica może mi się rozsypać- a wtedy kilka tyg na Ortopedii w pasie ściskającym biodra. A co z noworodkiem?... A mój lekarz na NFZ mówi, że wg niego to nie jest przeciwskazaniem do SN. Tylko ciekawe, czy pomoże przy dziecku, gdyby spełnił się najczarniejszy scenariusz?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna-a jeśli chodzi o sny, to ja twierdzę, że trzeba je interpretować odwrotnie :-) Więc mąż na pewno wierny- możesz być spokojna :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    codziennie mi się coś nowego nasuwa i dziś nurtuje mnie pytanie jakiego rozmiaru kołdrę kupujecie 90x120 czy 100x135 ? kupiłam poszewki 90x120 a teraz patrze, że większość ludzi kupuje kołdry 100x135 nawet w lidlu w poniedxialek taka będzie.
    My też mamy 100x135, bo łóżeczko mamy to większe- 100x140. Później zdejmuje się szczebelki i obniża szczyty i powstaje tapczanik

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    My też mamy 100x135, bo łóżeczko mamy to większe- 100x140. Później zdejmuje się szczebelki i obniża szczyty i powstaje tapczanik
    Tez mam takie łóżeczko, które później może być jak normalne, bez szczebelków. Muszę się przyjrzeć tej kołderce z Lidla, może warto kupić... na pewno będę chciała kupić ten inhalator :)

Za 2h mam wizytę... strach się bać :P
    Mam nadzieję, że serduszko pompuje dalej tak jak powinno i przepływy są dalej w porządku... że ta cholerna wada w ogóle nic nie bruździ Młodemu..
    Wczoraj matkę skopał znów wieczorem :P Mąż położył mi rękę na brzuchu - mówię mu: zobacz, może poczujesz - no i ojca też kopnął :D Kochany dzieciak :D

katarzyna_d, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:37

katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

fistaszek88, katarzyna_d, helutka lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Młodamama93 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 12 lutego 2016, 17:31

Młodamama93
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12541048587c.jpg

Witam dziewczynki to mój 26 tydz.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/da4587b774d8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:34

migussia, TakaMama, Alicce, katarzyna_d, xpatiiix3, klaudia1534, Patrycja24, Sylika, Malena91, paris, helutka, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marka Jonsons uczula bądźcie czujne ;)
    pozdrawiam :)

• migussia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73c81c124a2f.jpg
    I moje dotychczasowe zbiory,niestety wszystko nie zmieścił się na zdjeciu

katarzyna_d, migussia, klaudia1534, Patrycja24, pasia27, helutka lubią tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Justys super sie prezentujesz w tym 26 tygodniu:) widze, ze nie tylko ja lubie czarny ;) chyba ze to zbieg okolicznosci:)

No tak czarny lubię ale teraz ślicznie się komponuje z brzusiem. Robię takie zdj. Co tydzień i sobie porównuje.Taj dla ścisłości w tamtym tygodniu obwód brzuszka 103cm,a dziś 106 cm.Maz ma rację,nie wyobrażam sobie siebie za 3 miesiące.

migussia, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ