X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli to przez tą herbatę prawdopodobnie?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    ja kupiłam w zestawie z łóżeczkiem 90x120... mam nadzieję że nie będzie za mała...
    Za mala nie bedzie :-) przeciez lozeczeko jest mniejsze a maluszek nie zajmuje duzo miejsca. Ta 100×135 na dluzej wystarczy np. na tapczanik. Sama sie zastanawiam, ktora kupic i czy ta z Lidla nie bedzie za duza do takiego standardowego lozeczka.

Patrycja24
  • migussia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:35

katarzyna_d lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do
    Pościeli ja tez mam 90x120

Co do imion ja tez mnie wlasnie to przeraża ze moje wybrane imoiona sa na czele :(

Domi co do cukru
    Wyniki sie zmieniają bo spada cukier i tak i tak masz za wysoki , zapisuj co jesz i pilnuj by sobie skakał tak wysoko :/ mi na przykład skacze do gory po pomidorach . Straj sie jeść na drugie śniadanie jakis nabiał a na pierwsze kanapki . Musisz pilnować przy czym Ci skacze. Bo czasami nawet zwykły produkt moze podnosić . Staraj sie kuc w 3 środkowe palce , ale nie w opuszki tylko tak jakby bokiem . Wyniki sie zmieniają w czasie i to dobrze znaczy ze cukier spada, tez mnie to zdziwiło bo miałam podobna sytuacje, ale dzwoniłam i Pani powiedziała żeby sprawdzić czy jest ok trzeba by pobrać 2 próbki z tego samego miejsca . Tak czy siak pomiar robi sie Po równej godzinie i powinno byc maksymalnie 120 wiec masz duzo za duzo :( ja najwiecej miałam 127 odkąd jestem na diecie.
    Domi co do wagi , ja od 2 miesięcy nie przytyłam a nawet i schudłam z 0,5 kg , teraz od 2 miesięcy nic nie tyje ale Mała rosnie .
    Moze byc tak ze waga Ci spada a wchodzi na Malucha cześć wiec spokojnie . To normalne po to sie idzie na dietę aby zatrzymać ten fałszywy wzrost dziecka na glukozie. Ja narazie mam
    3 kg na plusie , a na prawdę duzo dziewczyn na cukrzycy ciążowej przybrało 5-7 kg i wszystko było ok :) po prostu tak jest gorzej jak lekarz bedzie Ci kazał przybrać cos no Ci sie waga zatrzyma tak .

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Pościel planuję kupić w komplecie z łóżeczkiem już :) Chyba, że coś ciekawszego wpadnie w oko :)

Katarzyna ze snami to podobno odwrotnie się spełniaja :D

Maz mi rano powiedział!! Widzisz to ja Cie bardzo kocham :-) haha

Negra sorki ze dopiero teraz . Ja nie miałam problemu ze spojeniem, ale sąsiadka tak !! Musiała leżeć plackiem żeby nie pogorszyć stanu ..

migussia, Negra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam 5 kg na plusie :-\ czy to za mało?? Chyba sie zaczynam martwic ... Dzis robię frytki ze schabowym :P

xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pomysłu na imię, żadne nie jest wystarczająco dobre :D ale nie zaprzątam sobie tym głowy, przynajmniej do czasu poznania płci maluszka.
    Jakie sklepy internetowe prócz textilmarketu polecacie? stamtąd póki co zamówiłam sobie rożek, odbiorę na miejscu i zobaczę. Ja mam problem z tym, że typowo dziecięce wzory mi się nie widzą, najchętniej ubierałabym w stonowane kolory, paski, zygazki, kropki ;) jak widziałyście gdzieś dajcie znać.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Maz mi rano powiedział!! Widzisz to ja Cie bardzo kocham :-) haha

Negra sorki ze dopiero teraz . Ja nie miałam problemu ze spojeniem, ale sąsiadka tak !! Musiała leżeć plackiem żeby nie pogorszyć stanu ..

Dziękuję Ci za odp. Podczas ostatniej wizyty miałam już rozjechane kości na 1 cm
    Ciekawe, co jutro powie mi lekarz... :-( Podobno rozsuwanie spojenia jest znane lekarzom, ale rzadko spotykane- a jak cos zdarza się jednej na kilkadziesiat/kilkaset ciężarnych,,to na mnie na pewno trafi... Szkoda,,że w lotka nie mam takiego szczęścia, ehhhh...

A najlepsze, że się naczytałam, że nie mogę przez to rodzic SN, bo cała miednica może mi się rozsypać- a wtedy kilka tyg na Ortopedii w pasie ściskającym biodra. A co z noworodkiem?... A mój lekarz na NFZ mówi, że wg niego to nie jest przeciwskazaniem do SN. Tylko ciekawe, czy pomoże przy dziecku, gdyby spełnił się najczarniejszy scenariusz?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna-a jeśli chodzi o sny, to ja twierdzę, że trzeba je interpretować odwrotnie :-) Więc mąż na pewno wierny- możesz być spokojna :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    codziennie mi się coś nowego nasuwa i dziś nurtuje mnie pytanie jakiego rozmiaru kołdrę kupujecie 90x120 czy 100x135 ? kupiłam poszewki 90x120 a teraz patrze, że większość ludzi kupuje kołdry 100x135 nawet w lidlu w poniedxialek taka będzie.
    My też mamy 100x135, bo łóżeczko mamy to większe- 100x140. Później zdejmuje się szczebelki i obniża szczyty i powstaje tapczanik

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    My też mamy 100x135, bo łóżeczko mamy to większe- 100x140. Później zdejmuje się szczebelki i obniża szczyty i powstaje tapczanik
    Tez mam takie łóżeczko, które później może być jak normalne, bez szczebelków. Muszę się przyjrzeć tej kołderce z Lidla, może warto kupić... na pewno będę chciała kupić ten inhalator :)

Za 2h mam wizytę... strach się bać :P
    Mam nadzieję, że serduszko pompuje dalej tak jak powinno i przepływy są dalej w porządku... że ta cholerna wada w ogóle nic nie bruździ Młodemu..
    Wczoraj matkę skopał znów wieczorem :P Mąż położył mi rękę na brzuchu - mówię mu: zobacz, może poczujesz - no i ojca też kopnął :D Kochany dzieciak :D

katarzyna_d, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:37

katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

fistaszek88, katarzyna_d, helutka lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Młodamama93 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 12 lutego 2016, 17:31

Młodamama93
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12541048587c.jpg

Witam dziewczynki to mój 26 tydz.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/da4587b774d8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:34

migussia, TakaMama, Alicce, katarzyna_d, xpatiiix3, klaudia1534, Patrycja24, Sylika, Malena91, paris, helutka, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marka Jonsons uczula bądźcie czujne ;)
    pozdrawiam :)

• migussia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73c81c124a2f.jpg
    I moje dotychczasowe zbiory,niestety wszystko nie zmieścił się na zdjeciu

katarzyna_d, migussia, klaudia1534, Patrycja24, pasia27, helutka lubią tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Justys super sie prezentujesz w tym 26 tygodniu:) widze, ze nie tylko ja lubie czarny ;) chyba ze to zbieg okolicznosci:)

No tak czarny lubię ale teraz ślicznie się komponuje z brzusiem. Robię takie zdj. Co tydzień i sobie porównuje.Taj dla ścisłości w tamtym tygodniu obwód brzuszka 103cm,a dziś 106 cm.Maz ma rację,nie wyobrażam sobie siebie za 3 miesiące.

migussia, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ