WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Wow Justus ale brzuszek ;)

Czy jest tutaj ktoś kto nie ma jeszcze nic dla dziecka lub ma parę ciuszków i tyle czy jestem jedyną? :)
    Ja mam kilka ;-)hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:36

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Carolq podaj kilka podpowiedzi, co zjadasz na śniadanie, może mi też po pomidorach skacze? Bo i dziś i wczoraj jadłam na śniadanie... Jutro chyba zjem tylko z szynką i ogórkiem i zobaczymy... bo innych pomysłów nie mam... :)
    W Tesco jest pieczywo chrupkie MACA pelnoziarniste..dla mnie to byla super przekaska z wedlina drobiowa lub serem zoltym , rzodkiewka lub pomidorem ogórkiem do wyboru zamiennie..albo pasta z jajek z lyzka jog Nat ta pasta..tez jako kolejna kanapeczka..

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie piszę co jem i w jakich ilościach, a po całym dniu to przeliczam. O WW przeczytałam w internecie, natomiast moja Pani diabetolog nie zwróciła na to uwagi, nie ma też o tym informacji w informatorach, które dostałam (znaczy jest informacja co ma ile, ale nie jest dokładnie zaznaczone ile ich zjeść). To dopiero 3 dzień mojej diety z dokładnym zapisywaniem i mierzeniem cukru. Diabetolog mówiła że nie mogę być głodna, lepiej zjeść kromkę chleba z warzywami nić coś zabronionego. Ilość WW jak policzyłam wczoraj i w poniedziałek wyszło po 22 i 23, a kcal 2000-2200 więc myślę że nie najgorzej... W końcu nie jestem dietetykiem i ciężko mi sobie wyliczyć co do grama co mam zjeść w dzień - jak próbuję tak zrobić czuję się częściej głodna, chyba przez świadomość ze następny posiłek dopiero np. za godzinę czy dwie i ciągle byłam głodna :) Teraz liczę to po zjedzeniu, ale wiem mniej więcej ile czego i kiedy
    Mam natomiast obawy o ten mój cukier bo coś wysoki dziś... Mam nadzieję że to przez to że jednak eksperymentuję trochę z jedzeniem i dojdzie to wszystko do normy... ogólnie mimo tego że wiem, że mogę zamienić mąkę pszenną na pełnoziarnistą orkiszową (pytałam diabetologa), zaryzykowałam i zrobiłam sobie z niej naleśniki na obiad i zjadłam z jogurtem naturalnym i truskawkami, ale po godzinie cukier 140 więc już wiem że tego mi nie wolno mimo że w internecie sporo tych przepisów... chyba będę na mięsie drobiowym i warzywkach do maja, bo po takim nawet bardzo dużym obiedzie cukier poniżej 120 był :) Dobrze ze chociaż po ziemniakach nie skacze bo na samym ryżu i makaronie byłoby mi ciężko...

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Właśnie dostałam wyniki moczu. I w osadzie wyszły leukocyty 5-12 przy normie 0-3 w.p.w i kryształy szczawianu wapnia b.liczne. co to oznacza?????
    Duzo pomidorów?keczupu jesz?hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Mnie rodzinny wypisywał a z tego.co wiem to ginek tez może ale nie wiem z jaka znizka no ale musisz juz miec jakis papier na stwierdzona cukrzyce..
    Mam od diabetologa papierek, który muszę zanieść i do poradni rodzinnej i do ginekologa, dodatkowo mam książeczkę chorego na cukrzycę, więc chyba nie będzie problemu :)

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    W Tesco jest pieczywo chrupkie MACA pelnoziarniste..dla mnie to byla super przekaska z wedlina drobiowa lub serem zoltym , rzodkiewka lub pomidorem ogórkiem do wyboru zamiennie..albo pasta z jajek z lyzka jog Nat ta pasta..tez jako kolejna kanapeczka..
    Jako przekąska ok, też mam jakieś chrupkie kupione, ale na śniadanie? Czytałam że to nie do głównych posiłków. Co do jogurtu i pomidora to właśnie mi chyba po tym skacze... :) Zobaczymy jutro, zjem z szynką, ogórkiem i rzodkiewką, albo z łososiem wędzonym, bo po nim cukier ok i zobaczymy jak będzie :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie :) Serduszko pracuje dobrze, nic nigdzie nie przecieka.. tchawica gdzieś przesunięta trochę i są niewielkie zaburzenia tam, no ale ogólnie póki co ok..
    Średnie pocieszenie, no ale cóż....

Na otarcie łez kupiłam w Jysk kocyk - za całe 12zł z groszami /przecena/
    (były zielone i wściekle pomarańczowe)
    http://zapodaj.net/148fdd6b7d0a5.jpg.html
    (za cholerę nie wiem jak wkleić link, żeby fota wyskoczyła tutaj, no ale ogólnie link działa ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 16:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Hej.Wrocilam właśnie od lekarza,pojechałam bo już mnie zaczęło wkurza to kłucie z lewej strony, polezalam pod ktg-brak skurczow, dziewczynka się ruszała,więc lekarz mi powiedziała, że z dzidzia Oki.Za tydzień mam zrobić badania krew,mocz i crp.No nie wiem z jednej strony się uspokoiłam ale z drugiej nadal nie wiem co to za cholerstwo mnie ogranicza.Zazylam nospe i zobaczymy.

Tez miałam takie klucia przez 4 dni 24h przy chodzeniu, wstawaniu, gdy sie przekręcałam z boku na bok i nawet jak rękę podniosłam !! Nie byłam z tym nigdzie tylko przeczekałam ! No i przeszło brzuchy nam rosną i może być jakiś ucisk, wiezadla sie rozciągają i maluszek tez doprawi kopniakami :P

Madziuśka lubi tę wiadomość

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi ja właśnie kalorii sobie nie liczę, bo bym chyba zwariowała. zobaczyłam w necie jadłospisy dla słodkich mam i tam były podane te wymienniki. jak liczę WW to jest mi znacznie łatwiej niżeli jakbym miała kalorie. żeby nie chodzić głodna to troszkę sobie te posiłki rozbijam i długo jem. na razie żyję i czuję się znacznie lepiej niż przed dietą :) jedyne co mnie stresuje to myśl, że już niedługo będę musiała się kuć.
    oj nie mamy lekko :(

Carolq lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Tez miałam takie klucia przez 4 dni 24h przy chodzeniu, wstawaniu, gdy sie przekręcałam z boku na bok i nawet jak rękę podniosłam !! Nie byłam z tym nigdzie tylko przeczekałam ! No i przeszło brzuchy nam rosną i może być jakiś ucisk, wiezadla sie rozciągają i maluszek tez doprawi kopniakami :P
    Katarzynka ja się z tym mecze od soboty,ale dobrze wiedzieć że nie jestem jakimś ewenementem.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam mam inhalator i 20 pieluch tetrowych haha :) i 20 zl w portfelu na ten miesiąc ;-) :P

Mnie tez krzywa czeka w przyszłym tyg, nie wiecie? Ja musze sobie to kupic w aptece? Czy w szpitalu będą miec??

I jeszcze jedno!! Z rana zawsze biorę leki na skurcze macicy i jak to przed badaniem?? Mogę żarzyć! Zawsze popijam leki mineralna

• domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86, Mnie też to przerażało i sobie tego nie wyobrażałam, ale najgorzej pierwszy raz, potem już z górki ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 16:09

asioczek86 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Katarzynka ja się z tym mecze od soboty,ale dobrze wiedzieć że nie jestem jakimś ewenementem.
    Ja takie klucia miałam z prawej str pod brzuchem , tak mnie zakulo jak by jakiś szpicem i trwało to sęk może dwie i puszczało.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    A tak z innej beczki. Myslicie, ze kocyk z minky do wozka bedzie dobry? Termin mam dopiero na koniec maja i z jednej strony wiem, ze taki maluszek musi miec cieplo a z drugiej zastanawiam sie czy jak np.w czerwcu beda upaly to moge nim przykrywac synka?
    No kocyk sie zawsze przyda ale jak w czerwcu,lipcu,sierpni beda upaly po 30st i gorsce wieczory i noce to raczej dziecka sie nie przykrywa..jak cos to body skarpetki i pielucha..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No kocyk sie zawsze przyda ale jak w czerwcu,lipcu,sierpni beda upaly po 30st i gorsce wieczory i noce to raczej dziecka sie nie przykrywa..jak cos to body skarpetki i pielucha..

A mama w toples hahaha

Patrycja24 lubi tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:35

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    A i zapomniałam mam inhalator i 20 pieluch tetrowych haha :) i 20 zl w portfelu na ten miesiąc ;-) :P

Mnie tez krzywa czeka w przyszłym tyg, nie wiecie? Ja musze sobie to kupic w aptece? Czy w szpitalu będą miec??

I jeszcze jedno!! Z rana zawsze biorę leki na skurcze macicy i jak to przed badaniem?? Mogę żarzyć! Zawsze popijam leki mineralna
    Ja robiłam krzywą w labo przy szpitalu i musiałam sobie kupić (nie ukrywam, że mnie to zdziwiło). A rozkurczowe łyknęłam dopiero po wszystkich pobraniach, bo obawiałam się, że zwymiotuje razem ze slodkim kubkiem i nie zdąży się wchłonąć....

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ja cukier mierzę od 3 dni, i niestety zawsze po śniadaniu jest taki wysoki.. Rano w górnych granicach normy (81-92 jak na razie) a po śniadaniu właśnie 132 najmniej (zjadłam jajko i łyżeczka jogurtu), wczoraj 140 darowałam nabiał ale chleb pszenno żytni i podejrzewam że od tego... no nic, zobaczę jeszcze jutro, jak dalej tak będzie to w sobotę zjem jedną kanapkę, po godzinie dojem drugą jak cukier będzie ok. Po obiedzie i kolacji cukier jest dobry, tylko po tym śniadaniu... Boję się że każe mi insulinę po śniadaniu dawać... Mam iść 8 lutego na kontrolę, ale jak tak będzie do końca tygodnia to chyba pójdę w poniedziałek...

Carolq, powiedz czy orientujesz się czy ginekolog albo lekarz rodzinny może wypisać receptę na paski z taką samą zniżką jak diabetolog? (płaciłam 30%)

jesz przed spaniem ? może to dlatego cukier naczo też masz dość wysoki . i zmień chleb bo może on , tak samo może podnosić Ci żółtko . Kub sobie dziś wase żytnią rano zjedz 2 kromki z sałatą szynką i ogórkiem np i wypij herbatkę i zmierz po godzinie . Spróbój odstawić cały nabiał na 2 posiłek jak już ruszy metabolizm. Co do pasków mój mi nie może niestety , wiec też mam ten sam problem i muszę jechać do szpitala chyba :/ nie kazdy lekarz ma kontrakt z NFZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 17:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej liczyć WW

‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ