X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Wow Justus ale brzuszek ;)

Czy jest tutaj ktoś kto nie ma jeszcze nic dla dziecka lub ma parę ciuszków i tyle czy jestem jedyną? :)
    Ja mam kilka ;-)hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:36

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Carolq podaj kilka podpowiedzi, co zjadasz na śniadanie, może mi też po pomidorach skacze? Bo i dziś i wczoraj jadłam na śniadanie... Jutro chyba zjem tylko z szynką i ogórkiem i zobaczymy... bo innych pomysłów nie mam... :)
    W Tesco jest pieczywo chrupkie MACA pelnoziarniste..dla mnie to byla super przekaska z wedlina drobiowa lub serem zoltym , rzodkiewka lub pomidorem ogórkiem do wyboru zamiennie..albo pasta z jajek z lyzka jog Nat ta pasta..tez jako kolejna kanapeczka..

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie piszę co jem i w jakich ilościach, a po całym dniu to przeliczam. O WW przeczytałam w internecie, natomiast moja Pani diabetolog nie zwróciła na to uwagi, nie ma też o tym informacji w informatorach, które dostałam (znaczy jest informacja co ma ile, ale nie jest dokładnie zaznaczone ile ich zjeść). To dopiero 3 dzień mojej diety z dokładnym zapisywaniem i mierzeniem cukru. Diabetolog mówiła że nie mogę być głodna, lepiej zjeść kromkę chleba z warzywami nić coś zabronionego. Ilość WW jak policzyłam wczoraj i w poniedziałek wyszło po 22 i 23, a kcal 2000-2200 więc myślę że nie najgorzej... W końcu nie jestem dietetykiem i ciężko mi sobie wyliczyć co do grama co mam zjeść w dzień - jak próbuję tak zrobić czuję się częściej głodna, chyba przez świadomość ze następny posiłek dopiero np. za godzinę czy dwie i ciągle byłam głodna :) Teraz liczę to po zjedzeniu, ale wiem mniej więcej ile czego i kiedy
    Mam natomiast obawy o ten mój cukier bo coś wysoki dziś... Mam nadzieję że to przez to że jednak eksperymentuję trochę z jedzeniem i dojdzie to wszystko do normy... ogólnie mimo tego że wiem, że mogę zamienić mąkę pszenną na pełnoziarnistą orkiszową (pytałam diabetologa), zaryzykowałam i zrobiłam sobie z niej naleśniki na obiad i zjadłam z jogurtem naturalnym i truskawkami, ale po godzinie cukier 140 więc już wiem że tego mi nie wolno mimo że w internecie sporo tych przepisów... chyba będę na mięsie drobiowym i warzywkach do maja, bo po takim nawet bardzo dużym obiedzie cukier poniżej 120 był :) Dobrze ze chociaż po ziemniakach nie skacze bo na samym ryżu i makaronie byłoby mi ciężko...

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Właśnie dostałam wyniki moczu. I w osadzie wyszły leukocyty 5-12 przy normie 0-3 w.p.w i kryształy szczawianu wapnia b.liczne. co to oznacza?????
    Duzo pomidorów?keczupu jesz?hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Mnie rodzinny wypisywał a z tego.co wiem to ginek tez może ale nie wiem z jaka znizka no ale musisz juz miec jakis papier na stwierdzona cukrzyce..
    Mam od diabetologa papierek, który muszę zanieść i do poradni rodzinnej i do ginekologa, dodatkowo mam książeczkę chorego na cukrzycę, więc chyba nie będzie problemu :)

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    W Tesco jest pieczywo chrupkie MACA pelnoziarniste..dla mnie to byla super przekaska z wedlina drobiowa lub serem zoltym , rzodkiewka lub pomidorem ogórkiem do wyboru zamiennie..albo pasta z jajek z lyzka jog Nat ta pasta..tez jako kolejna kanapeczka..
    Jako przekąska ok, też mam jakieś chrupkie kupione, ale na śniadanie? Czytałam że to nie do głównych posiłków. Co do jogurtu i pomidora to właśnie mi chyba po tym skacze... :) Zobaczymy jutro, zjem z szynką, ogórkiem i rzodkiewką, albo z łososiem wędzonym, bo po nim cukier ok i zobaczymy jak będzie :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie :) Serduszko pracuje dobrze, nic nigdzie nie przecieka.. tchawica gdzieś przesunięta trochę i są niewielkie zaburzenia tam, no ale ogólnie póki co ok..
    Średnie pocieszenie, no ale cóż....

Na otarcie łez kupiłam w Jysk kocyk - za całe 12zł z groszami /przecena/
    (były zielone i wściekle pomarańczowe)
    http://zapodaj.net/148fdd6b7d0a5.jpg.html
    (za cholerę nie wiem jak wkleić link, żeby fota wyskoczyła tutaj, no ale ogólnie link działa ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 16:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Hej.Wrocilam właśnie od lekarza,pojechałam bo już mnie zaczęło wkurza to kłucie z lewej strony, polezalam pod ktg-brak skurczow, dziewczynka się ruszała,więc lekarz mi powiedziała, że z dzidzia Oki.Za tydzień mam zrobić badania krew,mocz i crp.No nie wiem z jednej strony się uspokoiłam ale z drugiej nadal nie wiem co to za cholerstwo mnie ogranicza.Zazylam nospe i zobaczymy.

Tez miałam takie klucia przez 4 dni 24h przy chodzeniu, wstawaniu, gdy sie przekręcałam z boku na bok i nawet jak rękę podniosłam !! Nie byłam z tym nigdzie tylko przeczekałam ! No i przeszło brzuchy nam rosną i może być jakiś ucisk, wiezadla sie rozciągają i maluszek tez doprawi kopniakami :P

Madziuśka lubi tę wiadomość

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi ja właśnie kalorii sobie nie liczę, bo bym chyba zwariowała. zobaczyłam w necie jadłospisy dla słodkich mam i tam były podane te wymienniki. jak liczę WW to jest mi znacznie łatwiej niżeli jakbym miała kalorie. żeby nie chodzić głodna to troszkę sobie te posiłki rozbijam i długo jem. na razie żyję i czuję się znacznie lepiej niż przed dietą :) jedyne co mnie stresuje to myśl, że już niedługo będę musiała się kuć.
    oj nie mamy lekko :(

Carolq lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Tez miałam takie klucia przez 4 dni 24h przy chodzeniu, wstawaniu, gdy sie przekręcałam z boku na bok i nawet jak rękę podniosłam !! Nie byłam z tym nigdzie tylko przeczekałam ! No i przeszło brzuchy nam rosną i może być jakiś ucisk, wiezadla sie rozciągają i maluszek tez doprawi kopniakami :P
    Katarzynka ja się z tym mecze od soboty,ale dobrze wiedzieć że nie jestem jakimś ewenementem.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam mam inhalator i 20 pieluch tetrowych haha :) i 20 zl w portfelu na ten miesiąc ;-) :P

Mnie tez krzywa czeka w przyszłym tyg, nie wiecie? Ja musze sobie to kupic w aptece? Czy w szpitalu będą miec??

I jeszcze jedno!! Z rana zawsze biorę leki na skurcze macicy i jak to przed badaniem?? Mogę żarzyć! Zawsze popijam leki mineralna

• domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86, Mnie też to przerażało i sobie tego nie wyobrażałam, ale najgorzej pierwszy raz, potem już z górki ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 16:09

asioczek86 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Katarzynka ja się z tym mecze od soboty,ale dobrze wiedzieć że nie jestem jakimś ewenementem.
    Ja takie klucia miałam z prawej str pod brzuchem , tak mnie zakulo jak by jakiś szpicem i trwało to sęk może dwie i puszczało.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    A tak z innej beczki. Myslicie, ze kocyk z minky do wozka bedzie dobry? Termin mam dopiero na koniec maja i z jednej strony wiem, ze taki maluszek musi miec cieplo a z drugiej zastanawiam sie czy jak np.w czerwcu beda upaly to moge nim przykrywac synka?
    No kocyk sie zawsze przyda ale jak w czerwcu,lipcu,sierpni beda upaly po 30st i gorsce wieczory i noce to raczej dziecka sie nie przykrywa..jak cos to body skarpetki i pielucha..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No kocyk sie zawsze przyda ale jak w czerwcu,lipcu,sierpni beda upaly po 30st i gorsce wieczory i noce to raczej dziecka sie nie przykrywa..jak cos to body skarpetki i pielucha..

A mama w toples hahaha

Patrycja24 lubi tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:35

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    A i zapomniałam mam inhalator i 20 pieluch tetrowych haha :) i 20 zl w portfelu na ten miesiąc ;-) :P

Mnie tez krzywa czeka w przyszłym tyg, nie wiecie? Ja musze sobie to kupic w aptece? Czy w szpitalu będą miec??

I jeszcze jedno!! Z rana zawsze biorę leki na skurcze macicy i jak to przed badaniem?? Mogę żarzyć! Zawsze popijam leki mineralna
    Ja robiłam krzywą w labo przy szpitalu i musiałam sobie kupić (nie ukrywam, że mnie to zdziwiło). A rozkurczowe łyknęłam dopiero po wszystkich pobraniach, bo obawiałam się, że zwymiotuje razem ze slodkim kubkiem i nie zdąży się wchłonąć....

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ja cukier mierzę od 3 dni, i niestety zawsze po śniadaniu jest taki wysoki.. Rano w górnych granicach normy (81-92 jak na razie) a po śniadaniu właśnie 132 najmniej (zjadłam jajko i łyżeczka jogurtu), wczoraj 140 darowałam nabiał ale chleb pszenno żytni i podejrzewam że od tego... no nic, zobaczę jeszcze jutro, jak dalej tak będzie to w sobotę zjem jedną kanapkę, po godzinie dojem drugą jak cukier będzie ok. Po obiedzie i kolacji cukier jest dobry, tylko po tym śniadaniu... Boję się że każe mi insulinę po śniadaniu dawać... Mam iść 8 lutego na kontrolę, ale jak tak będzie do końca tygodnia to chyba pójdę w poniedziałek...

Carolq, powiedz czy orientujesz się czy ginekolog albo lekarz rodzinny może wypisać receptę na paski z taką samą zniżką jak diabetolog? (płaciłam 30%)

jesz przed spaniem ? może to dlatego cukier naczo też masz dość wysoki . i zmień chleb bo może on , tak samo może podnosić Ci żółtko . Kub sobie dziś wase żytnią rano zjedz 2 kromki z sałatą szynką i ogórkiem np i wypij herbatkę i zmierz po godzinie . Spróbój odstawić cały nabiał na 2 posiłek jak już ruszy metabolizm. Co do pasków mój mi nie może niestety , wiec też mam ten sam problem i muszę jechać do szpitala chyba :/ nie kazdy lekarz ma kontrakt z NFZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 17:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej liczyć WW

‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ