X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Duzo pomidorów?keczupu jesz?hehe

No właśnie w sumie to w ogóle nie jem

• domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    jesz przed spaniem ? może to dlatego cukier naczo też masz dość wysoki . i zmień chleb bo może on , tak samo może podnosić Ci żółtko . Kub sobie dziś wase żytnią rano zjedz 2 kromki z sałatą szynką i ogórkiem np i wypij herbatkę i zmierz po godzinie . Spróbój odstawić cały nabiał na 2 posiłek jak już ruszy metabolizm. Co do pasków mój mi nie może niestety , wiec też mam ten sam problem i muszę jechać do szpitala chyba :/ nie kazdy lekarz ma kontrakt z NFZ
    Posiłek przed snem to chyba norma przy cukrzycy ciążowej? Lekarka mówiła że czasem nawet w nocy trzeba coś zjeść (jak rano są ketony w moczu) Jakbym przed snem nie zjadła to po śniadaniu dopiero chyba byłby wysoki...

Carolq lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chleb praktycznie już mam trzeci... ten niby żytni ale jest tak zbity i ciężki że ledwo go umiem zjeść... jutro kupię inny jeszcze... ciężko u nas kupić dobry chleb...

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Najlepiej liczyć WW
    Jeśli chodzi o WW na śniadanie to jem 2,5WW od poniedziałku a mimo to cukier wysoki... może faktycznie to chleb, jajko albo pomidory :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dlatego się pytałam czy jesz , bo myślałam ze nie i dlatego może masz taki wysoki ,. ale jak jesz to dobrze :)
    spróbój z wasa, albo z chlebem na zakwasie, jak ja byłam to też była dziewczyna co jej każdy chleb podnosił. 2,5 WW to mało jak na śniadanko :(
    Spróbuj eliminować poklei , i pamiętaj że pierwszy posiłek na prawdę staraj nabiału bo jeszcze organizm się nie rozkręcił i może mieć problem. ja rano czesto jadlam płatki na mleku i tak samo miałam wtedy wyższy niż jak nie spożywałam nabiału :) Mam nadzieje ze jakos przynajmniej troszke Ci pomogliśmy i Ci się to unormuje , aby tylko nie brać insuliny bo z tym jest naprawdę problem :( 3mam kciuki Domcia i dawaj znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 20:06

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile placilyscie za test glukozyy 75g?

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    ile placilyscie za test glukozyy 75g?
    W Diagnostyce za glukozę na czczo, po 1h i po 2h ok. 15zł się płaci :)

kamisia88 lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    tak dlatego się pytałam czy jesz , bo myślałam ze nie i dlatego może masz taki wysoki ,. ale jak jesz to dobrze :)
    spróbój z wasa, albo z chlebem na zakwasie, jak ja byłam to też była dziewczyna co jej każdy chleb podnosił. 2,5 WW to mało jak na śniadanko :(
    Spróbuj eliminować poklei , i pamiętaj że pierwszy posiłek na prawdę staraj nabiału bo jeszcze organizm się nie rozkręcił i może mieć problem. ja rano czesto jadlam płatki na mleku i tak samo miałam wtedy wyższy niż jak nie spożywałam nabiału :) Mam nadzieje ze jakos przynajmniej troszke Ci pomogliśmy i Ci się to unormuje , aby tylko nie brać insuliny bo z tym jest naprawdę problem :( 3mam kciuki Domcia i dawaj znać.
    Dzięki :):) Też chciałabym uniknąć insuliny... Jakoś dziś ten cukier wysoki, teraz po kolacji 121... Jem tak mało bo wolę zjeść 3 śniadania i potem obiad ok. 14.30, bo nie dam rady rano zjeść więcej :) Właśnie dlatego trochę mnie to martwi że mimo że śniadanko takie małe to ten cukier taki wysoki... Ale pozostałe cukry w ciągu dnia są raczej ok, więc mam nadzieję że obejdzie się bez insuliny... Może spóbuję w nocy jeszcze coś zjeść jak wstaję siku, może ten cukier utrzyma się na jednym poziomie wtedy i rano po śniadaniu nie będzie takiego skoku?

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem jeszcze przed samym spaniem koło 12 ;P wiec spróbuj moze cos poradzi

• domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję :):) A dziś ten cukier taki chyba przez chleb... Bo po kolacji zawsze miałam poniżej 100 a teraz 121... a zjadłam do niego tylko pastę z makreli (makrela, jajko cebula, ogórek kiszony, jogurt)a w składzie ma tylko mąkę żytnią i naturalny zakwas... zjem jutro kromkę na śniadanie i popędzę do sklepu po inny...

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq, mam w domu Sonko Pieczywo Lekkie 7 ziaren, może z nim spróbuję na śniadanie... chyba lepiej ten niż ten żytni, bo po nim to tragedia...

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No kocyk sie zawsze przyda ale jak w czerwcu,lipcu,sierpni beda upaly po 30st i gorsce wieczory i noce to raczej dziecka sie nie przykrywa..jak cos to body skarpetki i pielucha..
    No tak. Ale dzieki za odpowiedz :-) pewnie i tak nakupuje niepotrzebnych rzeczy. Dziewczyny w Smyku przecenione sa wielopaki bodow, pajacow itp. Komplet body+polspiochy+czapeczka za 30 zl, za 5 szt. body to samo :-) wydaja mi sie dobre gatunkowo, 100% bawelna.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    To mnie pobilas, bo liste juz w sobote zrobilam :)

Helutka, glowa do gory. Dacie rade. Pochwal sie tymi zdobyczami:) Kocyk za taka cene, to i ja bym nie przeszla obojetnie:)[/QUOT

no nic będę się musiała w końcu za to wziąć :/

o matko jak mnie zgaga pieczę :(

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, korzystam z forum tylko na tel i nie umiem wstawic zdjecia :-[ no nic.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia na zgage polecam zimne mleko. U mnie sie sprawdza. To zabobon troche, ale podobno jak mamie dokucza w ciazy zgaga to maluch ma duzo wlosow ;-)

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Kurde, korzystam z forum tylko na tel i nie umiem wstawic zdjecia :-[ no nic.

Ja tez z Tel nie umiem :P z laptopa wrzucam ..

Carolq lubi tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Anniusia na zgage polecam zimne mleko. U mnie sie sprawdza. To zabobon troche, ale podobno jak mamie dokucza w ciazy zgaga to maluch ma duzo wlosow ;-)

dzięki Patrycja:) mnie pomaga gaviscon ale jakoś nie lubie brać leków to się męczę ale już się poddaje:)

zapisałam się na warsztaty bezpieczny maluch ale dopiero 05.04.2016

Patrycja24 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:

Tez w poprzedniej ciąży piłam mleko pomagało :-) ale w tej mam jeszcze wieksza zgagę mleko pomaga na 15 min musze renie wsiąść i przechodzi na dłużej

migussia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=http://zapodaj.net/85938ee51433d.jpg.html>WP_20160113_006.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e99f0c6cd7f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 21:31

migussia lubi tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Tez w poprzedniej ciąży piłam mleko pomagało :-) ale w tej mam jeszcze wieksza zgagę mleko pomaga na 15 min musze renie wsiąść i przechodzi na dłużej

mnie na szczęście tylko w dołku pieczę i ten posmak w ustach fujj :( najgorszy objaw ciąży jak dla mnie

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ