X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUS ma 30 dni na wypłatę tylko właśnie nie wiem czy od dnia dostarczenia do nich l4 czy od dnia jego zakończenia.

Carolq lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq masz racje....u mnie to raczejteraz zdenerwowanie wygrywa,bo ja jestem perfekcjonistką niestety,i szlag mnie trafia jak widze takie pseudo coś...

dziewczyny mam do Was pytanie czy jesli na usg w 11tc wyszlo,że maluszek jest zdrowy bez żadnych wad genetycznych,a na usg połowkowym na dwoch badaniach wszlo,że jest chory,a na trzecim badaniu wyszlo,że jednak okazuje sie że maluszek jest w pelni zdrowiutki,to myslicie,że te dwa błedne usg powinnam ich nie pokazywać żadnemu lekarzowi??

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam robic u lekarki wymaz na kolejnej wizycie a bedzie to 32 tydzień. Nie zapytałam na co ten wymaz.
    Paciorkowca mam, to już wiem.
    Może nie chce czekać do 36 tyg przez te moje skurcze i twardy codziennie brzuch itp. Dopytam na poniedziałkowej wizycie.
    Nie jestem pewna, ale czy nie powinno się robić trzeciego po prenatalnym i polowkowym dokładnego USG do 32 tygodnia?
    Nic mi nie mowila a poprzednie USG robiłam gdzie indziej a terminów nie maja z dnia na dzien... Nie wiem czy zdążę zrobic w 32 tygodniu...

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:14

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles, ja zawsze robię tak (np. ze sobą), że jak jest jakiś problem, idę do innego lekarza i nic nie mówię. On robi badanie (np. USG) i czekam czy coś zauważy. Jeśli tak, to mówię mu co wcześniej zauwazono. Jeśli nie,to pod koniec pytam, czy wszystko ok, bo 'inny lekarz powiedział, że...'.

Nigdy na wstępie nie pokazuję mu innych wyników, bo nie chcę nic sugerować.

candles88, Carolq lubią tę wiadomość

• candles88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko,że usg polowkowych miałam wykonywane 3 razy z czego 2 były od te błedne,a ostatnie 3 było wykonywane,przez p.doktor ktora specjalizuje sie w patologi ciazy i w usg połowkowych i ona powiedzial,że dziecko jest zdrowe i mam zapomniec o tych dwoch badaniach

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Nie jestem pewna, ale czy nie powinno się robić trzeciego po prenatalnym i polowkowym dokładnego USG do 32 tygodnia?
    Ja robiłam USG III trymestru w 30 lub 31tc.

• Sylika Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    Carolq masz racje....u mnie to raczejteraz zdenerwowanie wygrywa,bo ja jestem perfekcjonistką niestety,i szlag mnie trafia jak widze takie pseudo coś...

dziewczyny mam do Was pytanie czy jesli na usg w 11tc wyszlo,że maluszek jest zdrowy bez żadnych wad genetycznych,a na usg połowkowym na dwoch badaniach wszlo,że jest chory,a na trzecim badaniu wyszlo,że jednak okazuje sie że maluszek jest w pelni zdrowiutki,to myslicie,że te dwa błedne usg powinnam ich nie pokazywać żadnemu lekarzowi??
    To zależy od Ciebie jeśli coś Cię niepokoi to warto pokazać dla własnego spokoju ale jeśli uważasz ze nie musisz i tak bardzo Cię to nie martwi to nie musisz .... Ją osobiście bym pokazała ;)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie bym tak zrobiła jak liskova , nie sugeruj nic. Jak nic nie zauważy pokaz badania i zapytaj sie o to .

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:14

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dziewczyny kiedy ZUS wam wypłacił pierwsza pensje ? Ja ostatnia miałam wypłacona przez szefowa a teraz za luty powinnam dostać od ZUSu ale czy możecie orientacyjnie powiedzieć kiedy sie jej spodziewać ?
    pierwsze zwolnienie wypłacane przez ZUS miałam za okres 10-15 luty i już dostałam je w ubiegłym tygodniu ale wiem że nasza kadrowa szybko je wysłała więc wydaje mi się że jest to 30 dni liczone od dostarczenia zwolnienia do ZUS.
    Witam się w trzecim trymestrze :)

Carolq lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja zaliczyłam dziś odwiedziny babci, której wzięło się na wspomnienia i opowiedziała mi o swoich porodach ;P

A teraz czekam z niecierpliwością na stolarza, który ma przywieźć komodę między 14 a 15 : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 12:06

JusWik, JusWik lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze pranie dla małego ruszyło ;)

Carolq, pasia27, Kłosia, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wracam metrem do domku ;P ale mi sie nic nie chce ;P

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na szmatach bylam sie obkupić tzn.mala :-) ale mam lupow za 30zl ahahsh uwielbiam to :-) a jutro dostawa :-)

Kłosia, Carolq, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale się zagapiłam z tym USG III trymestru ...
    W przychodni dziś nie ma położnej, jutro bede się z samego rana umawiać. Mam nadzieje, ze uda mi sie zrobic to USG w terminie :(
    Nie zapomnijcie sobie bo chyba warto je mieć.

pasia27 lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka u mnie na szczęście pamięta o tym moja ginekolog, bo z moją pamięcią to ostatnio kiepsko :P

pasia27 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Pomyliłaś chyba HBs z GBSem :)

GBS to wymaz z pochwy i odbytu w kierunku paciorkowca i faktycznie robi się go pod koniec ciąży.
    HBs jest związany z wykryciem wirusowego zapalenia wątroby typu B.
    nic nie pomyliłam, dokładnie chodzi o HBs. Nawet w karcie ciązy mam to badanie.
    ;-)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pamięcią i u mnie cieżko ;P na Belly jest info ze do 33 tyg można wykonać .

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juswik teraz spojrzałam do swojej karty ciąży i antygen HBs to ja miałam robione jako jedno z pierwszych zleconych badań, a dokładnie 12 października i wyszedł mi wynik nieraktywny(ujemny). Czyli jeśli chodzi o czas to ja to już miałam na maksa wcześnie. Teraz jeśli chodzi o badanie wątroby to mam zrobić ALAT.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ