X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko. Jestem w 29tc i wczoraj pierwszy raz strasznie bolalo mnie z lewej strony brzucha na poziomie pepka. Trwalo to gdzies okolo godziny wiec chyba skurcz to nie byl. Zastanawiam sie czy wszystko w porzadku. Za tydzien mam wizyte u lekarza dopiero.. od ponad 3 tygodni tez choruje :( zaczelo sie od przeziebienia a skonczylo sie obecnie na antybiotyku na zapalenie uszu. Mam nadzieje ze z dzidziusiem wszystko ok ze to moje chorowanie nie odbije sie jakos na zdrowiu mojego dziecka? I ten wczorajszy bol nie ma nic wspolnego z moim przeziebieniem..

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Mam pytanko. Jestem w 29tc i wczoraj pierwszy raz strasznie bolalo mnie z lewej strony brzucha na poziomie pepka. Trwalo to gdzies okolo godziny wiec chyba skurcz to nie byl. Zastanawiam sie czy wszystko w porzadku. Za tydzien mam wizyte u lekarza dopiero.. od ponad 3 tygodni tez choruje :( zaczelo sie od przeziebienia a skonczylo sie obecnie na antybiotyku na zapalenie uszu. Mam nadzieje ze z dzidziusiem wszystko ok ze to moje chorowanie nie odbije sie jakos na zdrowiu mojego dziecka? I ten wczorajszy bol nie ma nic wspolnego z moim przeziebieniem..
    Tez miałam takie klucia-bóle z lewej strony,może to być kolka, może dziecko uciska . U mnie po miesiącu samo przeszło, lekarka mówiła ze z dzidzia wszystko oki więc przestałem się martwić-widocznie taki moj urok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 18:12

Nacia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88, ja się urodziłam po terminie mając 2300g więc nie masz się co martwić, do tej wagi na pewno mały dobije, na prawdę jak na ten tydzień z jego wagą wszystko dobrze, mój pewnie nawet tyle nie ma, albo tyle samo, bo 27tyg. (26+4 -czyli tydzień przed Twoim) miał 830g - prawie 300g mniej niż Twoja dzidzia - spokojnie wszytsko jest OK

candles88 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM dzieki troche mnie uspokoilas. Bo na skurcze to chyba jeszcze troche za wczesnie no i za dlugie.. zreszta nigdy nic nie wiadomo :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Pasia 2mce mial kikut? To dlugo. A czym go "ogarnialas"jesli chodzi o toaletę kikuta
    No wyobraź sobie ze nawet dluzej..bylam zalamana i umowiona do chirurga...eh
    Najpierw Octenisept,pozniej te waciki nasączane spirytusem,później normalnym spirytusem 80-90% a na koncu stary dobrym fioletem..polozna doradzala chirurga..pediatra odradzala a ja z nim tak długo walczylam..ta pępowina byla tak gruba ze masakra..juz pozniej sciagnelam 1klametke..
    Tyle bodziakow ppszlo od tego fioletu eh ale pozbylam sie cholerstwa bez ingerencji chirurga..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie tego kikuta to obejrzałam parę filmików i położne ubierają dziecko w to co rodzice dadzą bądź co mają więc tak naprawdę to ubieramy chyba w to w co nam najwygodniej. :-)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    odnośnie tego kikuta to obejrzałam parę filmików i położne ubierają dziecko w to co rodzice dadzą bądź co mają więc tak naprawdę to ubieramy chyba w to w co nam najwygodniej. :-)
    Dlatego ja mam same pajace do szpitala..wystarczy..no i rożek..
    No może jakies body z długim wezmę i te gacie z.szerokim pasem

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu się zaczynają bole,dziwne,ze znowu o tej samej porze,nie wiem moze tak ma byc i ona się tak uklada,tymbardziej,ze z ostatniego usg jest o tydz wieksza

• Guem Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital w którym planuję rodzić zapewnia wszystko co potrzeba dzieciom ale na wypadek gdybym nie zdążyła z jakiegoś powodu (odpukać) dojechać do tego szpitala zaczęłam przeglądać strony różnych szpitali z listą wymaganych rzeczy i tam jest wszystko, kaftaniki, śpiochy, body, pajacyki. Pakujecie torby zgodnie z wymaganiami szpitali czy bardziej wg własnej wygody?

• Nacia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowalam wszystkiego po 3szt tak mi doradzila polozna i znajoma. Lepiej miec niz nie miec :) a jak wyskoczy jakas potrzeba dluzszego pobytu (oby nie) to zawsze ktos Ci dowiezie jakies dodatkowe ubranka..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chwalę się Iwo waży 983g.Zdrowiutki tylko ja no spę bo skurcze i twardnienie brzucha i młody szyjkę ciśnie

Różyczka, Carolq, Dariaaa88, Patrycja24 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    No chwalę się Iwo waży 983g.Zdrowiutki tylko ja no spę bo skurcze i twardnienie brzucha i młody szyjkę ciśnie

Ciekawa jestem ile moj Szymus wazy teraz :) kazdy gram daje tyle radosci :)

Aniu_leczka lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za tydzien wizytę :) nie moge sie doczekac ;P tez ciekawa jestem ile Mała wazy bo ostatnio pieknie podrobiła :P mam
    Nadzieje ze nie za duzo rosnie bo poród większego dziecka niż 3600 mnie przeraża :P zreszta ostatnio brzuch mi przestał rosnąć wiec moze Mala z waga przystopowała :)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż z teściem składają komodę ( bedzie gdzie ciuszki układać ;)
    Ja wyszorowalam klapki do szpitala i spakowałem kosmetyczkę, niech ubywa, a co tam :)
    Co do ciuszków dla dziecka na pobyt w szpitalu to muszę się zorientować co wymagają.
    Słyszałam, że kaftaniki nie bardzo wygodne, ale jeśli będą na liście pewnie się zaopatrzę w wymagane minimum.
    Zapytam jeszcze położnej co radzi bo w marcu zaczynam szkołę rodzenia ;)
    Jutro mam w planie odwiedzić rossmana :)
    Moja córa tydzień temu ważyła 1400g :) ( 30 tydzień )
    Mam nadzieję, że uda mi sie gdzieś zapisać na USG III trymestru to bede znała dokładnie wszystkie szczegóły :)
    Boże jak ja Ją kocham!!!

Nacia, Carolq, domi05, tola2014, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, my dzisiaj mega zajęty dzień mieliśmy.
    w szkole rodzenia było o laktacji.
    mały w szkole wyraźnie się ożywia - chyba lubi za mną szkołę :)

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wizyte za tydzien :) maly mial jakas biala plamke na serduszku i lekarz bedzie sprawdzal czy juz zeszla. Oby. Bo do 30 tc musi zejsc bo jak nie to nie fajnie bedzie :( podobno bardzo czesto sie zdarza ze dzieciaczki maja takie plamki.. tylko u nie ktorych znikaja a u niektorych niestety nie.. ale jestem pozytywnie nastawiona :) ostatnia waga mojego smyka byla 750g ale to bylo w 26tc ciekawa jestem ile teraz :) u mnie kolezanka urodzila corke ktora miala 2800g a druga 4800g i obie daly rade bez problemow. Oby nasze pociechy byly drobniejsze i mniejsze zeby jakos to poszlo szybko :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka też w szkole szaleje☺
    Wcześniej o jedzeniu mówiłyscie i ja też się nazarlam -makaron z jajkiem,serem i keczupem hmmm ale nie jem słodyczy od piątku jest sukces

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:20

Carolq, Różyczka, pasia27, Madziuśka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zostałam sama :( maź pojechał z kolega po samochód za Piotrków Trybunalski , wiec pewnie po północy wróci dopiero jakoś.
    Ja wlasnie szukam listy do szpitala mojego ale nigdzie takiej nie ma :(

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu dają ciuszki i wszystkie potrzebne rzeczy tylko na wyjście potrzebne ciuszki dla małej :) ja niedługo tez będę pakować torbę do szpitala tylko nie mam żadnej torby haha :p

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś poleci nakładki silikonowe na piersi do karmienia? używałyście może przy pierwszym dziecku? jakiej firmy są dobre? Może któraś mamusi da wskazówki? :)) czy warto kupić na wszelki wypadek?

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ