Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanko. Jestem w 29tc i wczoraj pierwszy raz strasznie bolalo mnie z lewej strony brzucha na poziomie pepka. Trwalo to gdzies okolo godziny wiec chyba skurcz to nie byl. Zastanawiam sie czy wszystko w porzadku. Za tydzien mam wizyte u lekarza dopiero.. od ponad 3 tygodni tez choruje
zaczelo sie od przeziebienia a skonczylo sie obecnie na antybiotyku na zapalenie uszu. Mam nadzieje ze z dzidziusiem wszystko ok ze to moje chorowanie nie odbije sie jakos na zdrowiu mojego dziecka? I ten wczorajszy bol nie ma nic wspolnego z moim przeziebieniem..
-
Nacia wrote:Mam pytanko. Jestem w 29tc i wczoraj pierwszy raz strasznie bolalo mnie z lewej strony brzucha na poziomie pepka. Trwalo to gdzies okolo godziny wiec chyba skurcz to nie byl. Zastanawiam sie czy wszystko w porzadku. Za tydzien mam wizyte u lekarza dopiero.. od ponad 3 tygodni tez choruje
zaczelo sie od przeziebienia a skonczylo sie obecnie na antybiotyku na zapalenie uszu. Mam nadzieje ze z dzidziusiem wszystko ok ze to moje chorowanie nie odbije sie jakos na zdrowiu mojego dziecka? I ten wczorajszy bol nie ma nic wspolnego z moim przeziebieniem..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 18:12
Nacia lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
candles88, ja się urodziłam po terminie mając 2300g więc nie masz się co martwić, do tej wagi na pewno mały dobije, na prawdę jak na ten tydzień z jego wagą wszystko dobrze, mój pewnie nawet tyle nie ma, albo tyle samo, bo 27tyg. (26+4 -czyli tydzień przed Twoim) miał 830g - prawie 300g mniej niż Twoja dzidzia - spokojnie wszytsko jest OK
candles88 lubi tę wiadomość
-
aaaguchaaa wrote:Pasia 2mce mial kikut? To dlugo. A czym go "ogarnialas"jesli chodzi o toaletę kikuta
Najpierw Octenisept,pozniej te waciki nasączane spirytusem,później normalnym spirytusem 80-90% a na koncu stary dobrym fioletem..polozna doradzala chirurga..pediatra odradzala a ja z nim tak długo walczylam..ta pępowina byla tak gruba ze masakra..juz pozniej sciagnelam 1klametke..
Tyle bodziakow ppszlo od tego fioletu eh ale pozbylam sie cholerstwa bez ingerencji chirurga.. -
JusWik wrote:odnośnie tego kikuta to obejrzałam parę filmików i położne ubierają dziecko w to co rodzice dadzą bądź co mają więc tak naprawdę to ubieramy chyba w to w co nam najwygodniej.
No może jakies body z długim wezmę i te gacie z.szerokim pasem -
Szpital w którym planuję rodzić zapewnia wszystko co potrzeba dzieciom ale na wypadek gdybym nie zdążyła z jakiegoś powodu (odpukać) dojechać do tego szpitala zaczęłam przeglądać strony różnych szpitali z listą wymaganych rzeczy i tam jest wszystko, kaftaniki, śpiochy, body, pajacyki. Pakujecie torby zgodnie z wymaganiami szpitali czy bardziej wg własnej wygody?
-
nick nieaktualnyJa mam za tydzien wizytę
nie moge sie doczekac ;P tez ciekawa jestem ile Mała wazy bo ostatnio pieknie podrobiła
mam
Nadzieje ze nie za duzo rosnie bo poród większego dziecka niż 3600 mnie przerażazreszta ostatnio brzuch mi przestał rosnąć wiec moze Mala z waga przystopowała
-
Mąż z teściem składają komodę ( bedzie gdzie ciuszki układać
Ja wyszorowalam klapki do szpitala i spakowałem kosmetyczkę, niech ubywa, a co tam
Co do ciuszków dla dziecka na pobyt w szpitalu to muszę się zorientować co wymagają.
Słyszałam, że kaftaniki nie bardzo wygodne, ale jeśli będą na liście pewnie się zaopatrzę w wymagane minimum.
Zapytam jeszcze położnej co radzi bo w marcu zaczynam szkołę rodzenia
Jutro mam w planie odwiedzić rossmana
Moja córa tydzień temu ważyła 1400g( 30 tydzień )
Mam nadzieję, że uda mi sie gdzieś zapisać na USG III trymestru to bede znała dokładnie wszystkie szczegóły
Boże jak ja Ją kocham!!!
Nacia, Carolq, domi05, tola2014, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Tez mam wizyte za tydzien
maly mial jakas biala plamke na serduszku i lekarz bedzie sprawdzal czy juz zeszla. Oby. Bo do 30 tc musi zejsc bo jak nie to nie fajnie bedzie
podobno bardzo czesto sie zdarza ze dzieciaczki maja takie plamki.. tylko u nie ktorych znikaja a u niektorych niestety nie.. ale jestem pozytywnie nastawiona
ostatnia waga mojego smyka byla 750g ale to bylo w 26tc ciekawa jestem ile teraz
u mnie kolezanka urodzila corke ktora miala 2800g a druga 4800g i obie daly rade bez problemow. Oby nasze pociechy byly drobniejsze i mniejsze zeby jakos to poszlo szybko
-
Moja malutka też w szkole szaleje☺
Wcześniej o jedzeniu mówiłyscie i ja też się nazarlam -makaron z jajkiem,serem i keczupem hmmm ale nie jem słodyczy od piątku jest sukcesWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:20
Carolq, Różyczka, pasia27, Madziuśka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny