X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko. Jestem w 29tc i wczoraj pierwszy raz strasznie bolalo mnie z lewej strony brzucha na poziomie pepka. Trwalo to gdzies okolo godziny wiec chyba skurcz to nie byl. Zastanawiam sie czy wszystko w porzadku. Za tydzien mam wizyte u lekarza dopiero.. od ponad 3 tygodni tez choruje :( zaczelo sie od przeziebienia a skonczylo sie obecnie na antybiotyku na zapalenie uszu. Mam nadzieje ze z dzidziusiem wszystko ok ze to moje chorowanie nie odbije sie jakos na zdrowiu mojego dziecka? I ten wczorajszy bol nie ma nic wspolnego z moim przeziebieniem..

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Mam pytanko. Jestem w 29tc i wczoraj pierwszy raz strasznie bolalo mnie z lewej strony brzucha na poziomie pepka. Trwalo to gdzies okolo godziny wiec chyba skurcz to nie byl. Zastanawiam sie czy wszystko w porzadku. Za tydzien mam wizyte u lekarza dopiero.. od ponad 3 tygodni tez choruje :( zaczelo sie od przeziebienia a skonczylo sie obecnie na antybiotyku na zapalenie uszu. Mam nadzieje ze z dzidziusiem wszystko ok ze to moje chorowanie nie odbije sie jakos na zdrowiu mojego dziecka? I ten wczorajszy bol nie ma nic wspolnego z moim przeziebieniem..
    Tez miałam takie klucia-bóle z lewej strony,może to być kolka, może dziecko uciska . U mnie po miesiącu samo przeszło, lekarka mówiła ze z dzidzia wszystko oki więc przestałem się martwić-widocznie taki moj urok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 18:12

Nacia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88, ja się urodziłam po terminie mając 2300g więc nie masz się co martwić, do tej wagi na pewno mały dobije, na prawdę jak na ten tydzień z jego wagą wszystko dobrze, mój pewnie nawet tyle nie ma, albo tyle samo, bo 27tyg. (26+4 -czyli tydzień przed Twoim) miał 830g - prawie 300g mniej niż Twoja dzidzia - spokojnie wszytsko jest OK

candles88 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM dzieki troche mnie uspokoilas. Bo na skurcze to chyba jeszcze troche za wczesnie no i za dlugie.. zreszta nigdy nic nie wiadomo :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Pasia 2mce mial kikut? To dlugo. A czym go "ogarnialas"jesli chodzi o toaletę kikuta
    No wyobraź sobie ze nawet dluzej..bylam zalamana i umowiona do chirurga...eh
    Najpierw Octenisept,pozniej te waciki nasączane spirytusem,później normalnym spirytusem 80-90% a na koncu stary dobrym fioletem..polozna doradzala chirurga..pediatra odradzala a ja z nim tak długo walczylam..ta pępowina byla tak gruba ze masakra..juz pozniej sciagnelam 1klametke..
    Tyle bodziakow ppszlo od tego fioletu eh ale pozbylam sie cholerstwa bez ingerencji chirurga..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie tego kikuta to obejrzałam parę filmików i położne ubierają dziecko w to co rodzice dadzą bądź co mają więc tak naprawdę to ubieramy chyba w to w co nam najwygodniej. :-)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    odnośnie tego kikuta to obejrzałam parę filmików i położne ubierają dziecko w to co rodzice dadzą bądź co mają więc tak naprawdę to ubieramy chyba w to w co nam najwygodniej. :-)
    Dlatego ja mam same pajace do szpitala..wystarczy..no i rożek..
    No może jakies body z długim wezmę i te gacie z.szerokim pasem

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu się zaczynają bole,dziwne,ze znowu o tej samej porze,nie wiem moze tak ma byc i ona się tak uklada,tymbardziej,ze z ostatniego usg jest o tydz wieksza

• Guem Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital w którym planuję rodzić zapewnia wszystko co potrzeba dzieciom ale na wypadek gdybym nie zdążyła z jakiegoś powodu (odpukać) dojechać do tego szpitala zaczęłam przeglądać strony różnych szpitali z listą wymaganych rzeczy i tam jest wszystko, kaftaniki, śpiochy, body, pajacyki. Pakujecie torby zgodnie z wymaganiami szpitali czy bardziej wg własnej wygody?

• Nacia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowalam wszystkiego po 3szt tak mi doradzila polozna i znajoma. Lepiej miec niz nie miec :) a jak wyskoczy jakas potrzeba dluzszego pobytu (oby nie) to zawsze ktos Ci dowiezie jakies dodatkowe ubranka..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chwalę się Iwo waży 983g.Zdrowiutki tylko ja no spę bo skurcze i twardnienie brzucha i młody szyjkę ciśnie

Różyczka, Carolq, Dariaaa88, Patrycja24 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    No chwalę się Iwo waży 983g.Zdrowiutki tylko ja no spę bo skurcze i twardnienie brzucha i młody szyjkę ciśnie

Ciekawa jestem ile moj Szymus wazy teraz :) kazdy gram daje tyle radosci :)

Aniu_leczka lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za tydzien wizytę :) nie moge sie doczekac ;P tez ciekawa jestem ile Mała wazy bo ostatnio pieknie podrobiła :P mam
    Nadzieje ze nie za duzo rosnie bo poród większego dziecka niż 3600 mnie przeraża :P zreszta ostatnio brzuch mi przestał rosnąć wiec moze Mala z waga przystopowała :)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż z teściem składają komodę ( bedzie gdzie ciuszki układać ;)
    Ja wyszorowalam klapki do szpitala i spakowałem kosmetyczkę, niech ubywa, a co tam :)
    Co do ciuszków dla dziecka na pobyt w szpitalu to muszę się zorientować co wymagają.
    Słyszałam, że kaftaniki nie bardzo wygodne, ale jeśli będą na liście pewnie się zaopatrzę w wymagane minimum.
    Zapytam jeszcze położnej co radzi bo w marcu zaczynam szkołę rodzenia ;)
    Jutro mam w planie odwiedzić rossmana :)
    Moja córa tydzień temu ważyła 1400g :) ( 30 tydzień )
    Mam nadzieję, że uda mi sie gdzieś zapisać na USG III trymestru to bede znała dokładnie wszystkie szczegóły :)
    Boże jak ja Ją kocham!!!

Nacia, Carolq, domi05, tola2014, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, my dzisiaj mega zajęty dzień mieliśmy.
    w szkole rodzenia było o laktacji.
    mały w szkole wyraźnie się ożywia - chyba lubi za mną szkołę :)

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wizyte za tydzien :) maly mial jakas biala plamke na serduszku i lekarz bedzie sprawdzal czy juz zeszla. Oby. Bo do 30 tc musi zejsc bo jak nie to nie fajnie bedzie :( podobno bardzo czesto sie zdarza ze dzieciaczki maja takie plamki.. tylko u nie ktorych znikaja a u niektorych niestety nie.. ale jestem pozytywnie nastawiona :) ostatnia waga mojego smyka byla 750g ale to bylo w 26tc ciekawa jestem ile teraz :) u mnie kolezanka urodzila corke ktora miala 2800g a druga 4800g i obie daly rade bez problemow. Oby nasze pociechy byly drobniejsze i mniejsze zeby jakos to poszlo szybko :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka też w szkole szaleje☺
    Wcześniej o jedzeniu mówiłyscie i ja też się nazarlam -makaron z jajkiem,serem i keczupem hmmm ale nie jem słodyczy od piątku jest sukces

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:20

Carolq, Różyczka, pasia27, Madziuśka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zostałam sama :( maź pojechał z kolega po samochód za Piotrków Trybunalski , wiec pewnie po północy wróci dopiero jakoś.
    Ja wlasnie szukam listy do szpitala mojego ale nigdzie takiej nie ma :(

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu dają ciuszki i wszystkie potrzebne rzeczy tylko na wyjście potrzebne ciuszki dla małej :) ja niedługo tez będę pakować torbę do szpitala tylko nie mam żadnej torby haha :p

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś poleci nakładki silikonowe na piersi do karmienia? używałyście może przy pierwszym dziecku? jakiej firmy są dobre? Może któraś mamusi da wskazówki? :)) czy warto kupić na wszelki wypadek?

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ