X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś poleci nakładki silikonowe na piersi do karmienia? używałyście może przy pierwszym dziecku? jakiej firmy są dobre? Może któraś mamusi da wskazówki? :)) czy warto kupić na wszelki wypadek?
    Dziś akurat w szkole rodzenia był poruszany wkładek -położna powiedziała że jeśli ma się płaskie,małe sutki to kupic-po co później kupować na szybko i przeplacac.Polecala Avent mini.

Cigaretta, Negra lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Negra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Dziś akurat w szkole rodzenia był poruszany wkładek -położna powiedziała że jeśli ma się płaskie,małe sutki to kupic-po co później kupować na szybko i przeplacac.Polecala Avent mini.
    No właśnie jestem takim opisanym przypadkiem- mąż kupował na szybko, w pierwszej z brzegu aptece i zapłacił 2x tyle, co na necie :-) Tym razem jestem zabezpieczona wcześniej- nie znoszę przepłacać :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jak je dopasować ? Jak
    Sprawdzić czy sa dobre :) ? Wiem
    Moze głupie pytanie ale jakieś dostałam w zestawie z laktatorem i nie wiem czy sa ok :)

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:15

Carolq lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A jak jak je dopasować ? Jak
    Sprawdzić czy sa dobre :) ? Wiem
    Moze głupie pytanie ale jakieś dostałam w zestawie z laktatorem i nie wiem czy sa ok :)
    Podlaczam sie pod pytanie.
    Chetnie sie dowiem jak dopasowac sobie rozmiar bo mam zamiar kupic.
    Wydaje mi sie, ze mam calkiem normalne sutki, wielkosc wzgledna :-P
    Ktos,cos?

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja mam medela ;) ok dzieki kurde co ja bym bez Was zrobiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 22:30

migussia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Tola spokojnie brzuszki sa rożne , małe , duze, okrągłe , doklejone ;P kazdy jest inny :) ciesz sie ze masz Malutki nawet nie wyobrażasz sobie jak to jest cieżko z taka słodka piłka od koszykówki co Cie przechyla ciagle do przodu , cieżko
    Sie schylic , usiąść, położyć ciagle nie wygodnie i chodz fajnie by było jak by Mała
    Jeszcze posiedziała z 10 tyg juz Nie moge sie doczekac az wkoncu będę mogła
    Swobodnie sie poruszyć ;P sa plusy i minusy
    A kiedy byłaś na usg skoro ostatnio było
    Wszystko ok? I czujesz Maluszka to znaczy ze jest dobrze :)
    ostatnio byłam 8.01 teraz idę 4.03 i wydawało mi się , że końcem lutego będę miała spory brzuch a tu taki mały. nie wygląda na ciazowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wy już prawie popakowane, a ja jeszcze na etapie prania ciuszków, dziś zamówiłam deske do prasowania więc pojutrze powinna już być, wtedy się biore za ogarnianie i pakowanie. Dobrze, że poruszyłyście temat nakładek do karmienia, z moimi sutkami to młody by się namęczył także muszę się zaopatrzyć, jeszcze brakuje mi kapci do szpitala i biustonoszy do karmienia, sama nie wiem czy kupować laktator czy po porodzie wyjdzie w praniu..

A co do pampersów w Rossmannie jest promocja na te premium care 80 szt za 39 zł z kartą rossnnę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 22:42

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie zaczęłam prać, czekałam aż komodę mąż złoży ;)
    Przyznaję, że prezentuje się wspaniałe i od jutra piorę i prasuję te cudne maleńkie ciuszki!
    Widziałam, że do mojego szpitala mam tylko zabrać pieluchy i chusteczki a ubranka opcjonalnie ( więc pewnie coś wezmę ) :)
    Spokojnej nocy i kolorowych snów ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy wkładacie tak normalnie do szaf komod bo mi ktos powiedział by w torebki foliowe podkładać czyste , ze sie nie kurza wtedy

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A wy wkładacie tak normalnie do szaf komod bo mi ktos powiedział by w torebki foliowe podkładać czyste , ze sie nie kurza wtedy
    Nie myślałam o torebkach foliowych, może czystą pieluchą przykryję z wierzchu, żeby się nie kurzyło.
    Mam osobny pokoj do którego rzadko wchodzę, teraz jak sa zamknięte okna aż tak strasznie się nie kurzy.
    Myślę, że większe ciuszki można popakować.
    Chetnie poczytam jak doświadczone mamy robią ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 23:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Hej. Wy już prawie popakowane, a ja jeszcze na etapie prania ciuszków, dziś zamówiłam deske do prasowania więc pojutrze powinna już być, wtedy się biore za ogarnianie i pakowanie. Dobrze, że poruszyłyście temat nakładek do karmienia, z moimi sutkami to młody by się namęczył także muszę się zaopatrzyć, jeszcze brakuje mi kapci do szpitala i biustonoszy do karmienia, sama nie wiem czy kupować laktator czy po porodzie wyjdzie w praniu..

A co do pampersów w Rossmannie jest promocja na te premium care 80 szt za 39 zł z kartą rossnnę ;)

ja postanowiłam zakupić po porodzie. może nie będzie mi w ogóle potrzebny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jaka cena na żel do kąpieli i włosów z hipp to dobra cena?

• JusWik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. Pati pisala ze malutka jest dość dobrze rozwinieta jak na ten tydzien ciąży w ktorym przyszla na swiat. Myślę ze to silna dziewczynka po mamusi i da radę. Mysle ze wiecej napisze Pati jak juz będzie miec troszkę czasu, nie chcialabym sie za nia wypowiadać.
    Gratki wizyt i powodzenia na dzisiejszych

pasia27 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się zastanawiam nad pieluszkmi z rossmana i maja pare innych rzeczy dla niemowląt w promocji ale mąż mi auto zabral dziś i nie mam jak sie ruszyć. Nakladki na sutki dostalam z aventu, fajne sa mięciutkie ale jak sie sprawdza to powiem jak wypróbuję hehehe

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ja z tych późniejszych majowek i mysle pakowac sie po swietach a jak nie to bedzie mezulek na szybciocha zrobi zakupy dobrze ze tetaz wszedzie wszystko dostepne to mie bedzie problemu

pasia27 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,witam sie z Wami już nieco w lepszym humorze ;) po długich rozmowach z mężem odnośnie naszego przypadku....

dziewczyny,powiedzcie mi,co na ostry bol gardła ????

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomaga tamtym verde pastylki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to sie witam :) nawet sie wysłałam :P tez ciagle mysle co jeszcze ci jeszcze ;P to mnie powoli wkurza bo nic nie moge robiccokolwiek innego :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No napisze po południu niedługo obchod dowiem się później co i jak na razie od wieczora laktator co 3h jadę 753 :)

Carolq, Liskova, Rudzina, Patrycja24, JusWik, malvva, tola2014, Larisa, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ