X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam listę od położnej, bo na stronie szpitala nie ma, u nas szpital też wszystko zapewnia musze mieć tylko pampersy, krem i chusteczki, a na liście do wyjścia jest tego tyle że by można było bliźniaki wywieźć ;p nie wiem skąd to wzięli;p

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie ze moge sobie zwiększyć dawke duphastonu do 3*1 teraz biorę 2*1,a zauważylam że jak wzięłam godz temu to mi przechodza te bole.Lekarz na izbie chciał dac 3*1 ale położna krecila nosem,ze moze za dużo

• domi05 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka, u nas też już komoda dziś stoi, stolarz przywiózł a ja się napatrzeć nie mogę :) Śliczna jest :) ubranka już poukładałam w szufladach, ale za tydzień biorę się za pranie

Carolq, pasia27, Różyczka lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś poleci nakładki silikonowe na piersi do karmienia? używałyście może przy pierwszym dziecku? jakiej firmy są dobre? Może któraś mamusi da wskazówki? :)) czy warto kupić na wszelki wypadek?
    ja na wszelki wypadek kupiłam bo mam dośc małe i płaskie sutki, mam z aventa małe

tb732n0a0czusv9c.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Wy już torbę do szpitala pakujecie a ja jeszcze nie mam żadnych akcesoriów i kosmetyków do pielęgnacji dziecka i dla siebie też nie :P
    W przyszłym tygodniu zamówię,bo na ten miesiąc limit finansowy wyczerpałam :D

A jak tam Patii i Livka? ma ktoś jakieś info?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:42

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Tez mam wizyte za tydzien :) maly mial jakas biala plamke na serduszku i lekarz bedzie sprawdzal czy juz zeszla. Oby. Bo do 30 tc musi zejsc bo jak nie to nie fajnie bedzie :( podobno bardzo czesto sie zdarza ze dzieciaczki maja takie plamki.. tylko u nie ktorych znikaja a u niektorych niestety nie.. ale jestem pozytywnie nastawiona :) ostatnia waga mojego smyka byla 750g ale to bylo w 26tc ciekawa jestem ile teraz :) u mnie kolezanka urodzila corke ktora miala 2800g a druga 4800g i obie daly rade bez problemow. Oby nasze pociechy byly drobniejsze i mniejsze zeby jakos to poszlo szybko :)

u mnie też jest ta plamka. ton chyba nazywa się ognisko hiper jakieś tam. podobno nie jest to groźne. może zniknąć ale nie musi. wiele ludzi podobno ma to i z tym żyje.

• candles88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj synek również ma plamke na seruduniu

i w ogole to mąż mnie opierdzielił i "zabronił" wykonywania usg skoro popadam w takie schizy że siedzekilka godzin i sprawdzam normy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:50

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    u mnie też jest ta plamka. ton chyba nazywa się ognisko hiper jakieś tam. podobno nie jest to groźne. może zniknąć ale nie musi. wiele ludzi podobno ma to i z tym żyje.

No to dobrze. Lekarz powiedzial ze bedziemy sie martwic jak nie zniknie. Nie wiem co mial na mysli.. ale ogolnie maly caly zdrowy i wszystko jest ok wiec mysle ze ta plamka nie zaszkodzi..

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są w ogóle jakieś wieści od Pati? wiadomo jak Livka?

• malvva Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczna ta Liwka *,* pati zmieniła zdjecie na forum, wejdzcie sobie np na 1 strone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:01

tola2014, Carolq, Negra lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie rączki długie :) chyba, że tak na zdj wyszły

malvva lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:15

Carolq, pasia27, Negra lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój brzuch jest tak mały i w ogóle nieokragly , że zastanawiam się czy wszystko ok. o porodzie to nawet nie myślę. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola spokojnie brzuszki sa rożne , małe , duze, okrągłe , doklejone ;P kazdy jest inny :) ciesz sie ze masz Malutki nawet nie wyobrażasz sobie jak to jest cieżko z taka słodka piłka od koszykówki co Cie przechyla ciagle do przodu , cieżko
    Sie schylic , usiąść, położyć ciagle nie wygodnie i chodz fajnie by było jak by Mała
    Jeszcze posiedziała z 10 tyg juz Nie moge sie doczekac az wkoncu będę mogła
    Swobodnie sie poruszyć ;P sa plusy i minusy
    A kiedy byłaś na usg skoro ostatnio było
    Wszystko ok? I czujesz Maluszka to znaczy ze jest dobrze :)

tola2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Pati niech zmieni sobie datę porodu ;P i wyróżni jakos
    Livke jako pierwsza majówkę ;P

• Larisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś poleci nakładki silikonowe na piersi do karmienia? używałyście może przy pierwszym dziecku? jakiej firmy są dobre? Może któraś mamusi da wskazówki? :)) czy warto kupić na wszelki wypadek?

Ja używałam canpolu i było ok :) używałam rozmiaru s a biust miałam rozmiar dd lub e ale były ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:37

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekna Livka :-)
    Boziu, zeby tak moj mlody poczekal do maja.

Patrycja24
  • Negra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ja używałam canpolu i było ok :) używałam rozmiaru s a biust miałam rozmiar dd lub e ale były ok.
    Bo w tych nakładach/kapturkach nie chodzi o rozmiar biustu, tylko o wielkość skutków :-D
    Ja używałam Aventu, miałam 2 pary małych i bez nich nie wyobrażam sobie karmienia... Tzn oczywiście próbowałam karmić bez nich, ale nie wytrzymałam bólu-sutki miałam mega poranione i tak piekielnie bolące, że bez nakladek na pewno przeszłabym na mm :-( Mały nie umiał chwycić moich malutkich sutków, więc w ich miejscu miałam krwawiące strupki... A dzięki nim wszystko się zagoilo i karmiłam, dopóki miałam mleko.
    Tym razem kupiłam Lovi, bo też mają dobre opinie i są tańsze- zobaczę jak się sprawdzą. Temat już kiedyś był poruszany i dziewczyny polecały jeszcze chyba Nuk.

Wg mnie warto się w takie coś zaopatrzyć, bo początki karmienia bywają trudne...

Larisa, Cigaretta lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:30

Carolq, Patrycja24, klaudia1534, Negra, tola2014 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Szpital w którym planuję rodzić zapewnia wszystko co potrzeba dzieciom ale na wypadek gdybym nie zdążyła z jakiegoś powodu (odpukać) dojechać do tego szpitala zaczęłam przeglądać strony różnych szpitali z listą wymaganych rzeczy i tam jest wszystko, kaftaniki, śpiochy, body, pajacyki. Pakujecie torby zgodnie z wymaganiami szpitali czy bardziej wg własnej wygody?
    Wymagania plus potrzebne rzeczy z własnego doświadczenia :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ