Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
ja dostałam listę od położnej, bo na stronie szpitala nie ma, u nas szpital też wszystko zapewnia musze mieć tylko pampersy, krem i chusteczki, a na liście do wyjścia jest tego tyle że by można było bliźniaki wywieźć ;p nie wiem skąd to wzięli;p
pasia27 lubi tę wiadomość
-
marzenka06 wrote:Dziewczyny, czy któraś poleci nakładki silikonowe na piersi do karmienia? używałyście może przy pierwszym dziecku? jakiej firmy są dobre? Może któraś mamusi da wskazówki?
) czy warto kupić na wszelki wypadek?
-
Kurcze Wy już torbę do szpitala pakujecie a ja jeszcze nie mam żadnych akcesoriów i kosmetyków do pielęgnacji dziecka i dla siebie też nie
W przyszłym tygodniu zamówię,bo na ten miesiąc limit finansowy wyczerpałam
A jak tam Patii i Livka? ma ktoś jakieś info?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:42
-
nick nieaktualnyNacia wrote:Tez mam wizyte za tydzien
maly mial jakas biala plamke na serduszku i lekarz bedzie sprawdzal czy juz zeszla. Oby. Bo do 30 tc musi zejsc bo jak nie to nie fajnie bedzie
podobno bardzo czesto sie zdarza ze dzieciaczki maja takie plamki.. tylko u nie ktorych znikaja a u niektorych niestety nie.. ale jestem pozytywnie nastawiona
ostatnia waga mojego smyka byla 750g ale to bylo w 26tc ciekawa jestem ile teraz
u mnie kolezanka urodzila corke ktora miala 2800g a druga 4800g i obie daly rade bez problemow. Oby nasze pociechy byly drobniejsze i mniejsze zeby jakos to poszlo szybko
u mnie też jest ta plamka. ton chyba nazywa się ognisko hiper jakieś tam. podobno nie jest to groźne. może zniknąć ale nie musi. wiele ludzi podobno ma to i z tym żyje. -
tola2014 wrote:u mnie też jest ta plamka. ton chyba nazywa się ognisko hiper jakieś tam. podobno nie jest to groźne. może zniknąć ale nie musi. wiele ludzi podobno ma to i z tym żyje.
No to dobrze. Lekarz powiedzial ze bedziemy sie martwic jak nie zniknie. Nie wiem co mial na mysli.. ale ogolnie maly caly zdrowy i wszystko jest ok wiec mysle ze ta plamka nie zaszkodzi.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTola spokojnie brzuszki sa rożne , małe , duze, okrągłe , doklejone ;P kazdy jest inny
ciesz sie ze masz Malutki nawet nie wyobrażasz sobie jak to jest cieżko z taka słodka piłka od koszykówki co Cie przechyla ciagle do przodu , cieżko
Sie schylic , usiąść, położyć ciagle nie wygodnie i chodz fajnie by było jak by Mała
Jeszcze posiedziała z 10 tyg juz Nie moge sie doczekac az wkoncu będę mogła
Swobodnie sie poruszyć ;P sa plusy i minusy
A kiedy byłaś na usg skoro ostatnio było
Wszystko ok? I czujesz Maluszka to znaczy ze jest dobrzetola2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marzenka06 wrote:Dziewczyny, czy któraś poleci nakładki silikonowe na piersi do karmienia? używałyście może przy pierwszym dziecku? jakiej firmy są dobre? Może któraś mamusi da wskazówki?
) czy warto kupić na wszelki wypadek?
Ja używałam canpolu i było okużywałam rozmiaru s a biust miałam rozmiar dd lub e ale były ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:37
-
Larisa wrote:Ja używałam canpolu i było ok
używałam rozmiaru s a biust miałam rozmiar dd lub e ale były ok.
Ja używałam Aventu, miałam 2 pary małych i bez nich nie wyobrażam sobie karmienia... Tzn oczywiście próbowałam karmić bez nich, ale nie wytrzymałam bólu-sutki miałam mega poranione i tak piekielnie bolące, że bez nakladek na pewno przeszłabym na mmMały nie umiał chwycić moich malutkich sutków, więc w ich miejscu miałam krwawiące strupki... A dzięki nim wszystko się zagoilo i karmiłam, dopóki miałam mleko.
Tym razem kupiłam Lovi, bo też mają dobre opinie i są tańsze- zobaczę jak się sprawdzą. Temat już kiedyś był poruszany i dziewczyny polecały jeszcze chyba Nuk.
Wg mnie warto się w takie coś zaopatrzyć, bo początki karmienia bywają trudne...Larisa, Cigaretta lubią tę wiadomość
-
Guem wrote:Szpital w którym planuję rodzić zapewnia wszystko co potrzeba dzieciom ale na wypadek gdybym nie zdążyła z jakiegoś powodu (odpukać) dojechać do tego szpitala zaczęłam przeglądać strony różnych szpitali z listą wymaganych rzeczy i tam jest wszystko, kaftaniki, śpiochy, body, pajacyki. Pakujecie torby zgodnie z wymaganiami szpitali czy bardziej wg własnej wygody?