X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)wracam po długiej przerwie ale codziennie was czytam po mojej kolce nerkowej w szpitalu nie miałam sily pisac,dali mi na oddziale antybiotyk dozylnie,po 3 dniach puscili do domu z recepta na antybiotyk i duphaston.Po szpitalu zmieniłam lekarza bo tamten nawet mi nie powiedzial,ze mam tylozgiecie macicy i ze mogą być w takich przypadkach problemy z zajściem.A ja bym jezdzila do. Niego i wydawala kase...Po 10 dniach koniec kuracji odstawili mi duphaston,i teraz po 2 tyg znowu jakies bole,i wczoraj na.ktg mikroskurcz,szyjka twarda bez rozwarcia,dostalam dupka i do.domu.Powiem wam szczerze ,ze podpadlam psychicznie,nie mam sily na nic,boje sie,ze nie donosze tej ciazy a to dopiero koniec 30 tygodnia....
    Pati gratuluje ci z całego serca:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez to juz mam zrobione :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Hej dziewczyny:)wracam po długiej przerwie ale codziennie was czytam po mojej kolce nerkowej w szpitalu nie miałam sily pisac,dali mi na oddziale antybiotyk dozylnie,po 3 dniach puscili do domu z recepta na antybiotyk i duphaston.Po szpitalu zmieniłam lekarza bo tamten nawet mi nie powiedzial,ze mam tylozgiecie macicy i ze mogą być w takich przypadkach problemy z zajściem.A ja bym jezdzila do. Niego i wydawala kase...Po 10 dniach koniec kuracji odstawili mi duphaston,i teraz po 2 tyg znowu jakies bole,i wczoraj na.ktg mikroskurcz,szyjka twarda bez rozwarcia,dostalam dupka i do.domu.Powiem wam szczerze ,ze podpadlam psychicznie,nie mam sily na nic,boje sie,ze nie donosze tej ciazy a to dopiero koniec 30 tygodnia....
    Pati gratuluje ci z całego serca:))
    Poli Spokojnie,nie ma co się denerwować nic takiego się nie dzieje.30 tydzień to już prawie półmetek (też teraz zaczelam 30)i nie powiem żebym nie schizowala bo panikara ze mnie niesamowita(zwłaszcza po ostatnich wydarzeniach na bf ) ale trzeba zacisnąć ząbki i do przodu☺
    Kupiłam skarpetki w lumpku za 0,30gr-szaleństwo

JusWik, pasia27, migussia lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam jeszcze tego HBs,a kiedy to się powinno robić?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazde klucie w kroku i od razu się modle,żeby przeszlo...mam nadzieję,ze dupek pomoze

• Nacia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) jestem tutaj nowa i chetnie dowiem sie jak przechodzicie ciaze :) widze ze forum kwitnie i super bo na pewno wiele ciekawych rzeczy sie dowiem :) pozdrawiam was :)

pasia27 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja nie miałam jeszcze tego HBs,a kiedy to się powinno robić?
    Podobno nie ma znaczenia kiedy, byle zrobic.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień. .. leze i nic nie robię prucz jedzenia :-) malutki tak wscieka sie w brzuszku ze hej ;-) uwielbiam to uczucie

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Guem Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy na samym początku jak jeszcze jest kikut pępowiny to ubiera się maluszkowi body? Nie przeszkadza to? Bo wszędzie czytam że kaftaniki są niepraktyczne i w ogóle ich nie kupiłam ale teraz zastanawiam się czy przez pierwsze dni nie powinnam właśnie zakładać tylko kaftanika żeby nie uciskać pępka? Właśnie oglądałam jakiś filmik z owijania maluszka i miał on jedynie kaftanik plus pieluszka i był zawijany w otulacz/becik.

JusWik lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Kazde klucie w kroku i od razu się modle,żeby przeszlo...mam nadzieję,ze dupek pomoze
    Poli będzie dobrze. Trzymam kciuki, odpoczywaj a napewno donosisz ciążę do końca.

Nosz kurna ale wpierdzielam ostatnio, ciagle bym cos mieliła w buzi.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy na samym początku jak jeszcze jest kikut pępowiny to ubiera się maluszkowi body? Nie przeszkadza to? Bo wszędzie czytam że kaftaniki są niepraktyczne i w ogóle ich nie kupiłam ale teraz zastanawiam się czy przez pierwsze dni nie powinnam właśnie zakładać tylko kaftanika żeby nie uciskać pępka? Właśnie oglądałam jakiś filmik z owijania maluszka i miał on jedynie kaftanik plus pieluszka i był zawijany w otulacz/becik.
    Podbijam pytanie. Mamuski ktore już to przerabialy-podpowiedzcie.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Guem Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Nosz kurna ale wpierdzielam ostatnio, ciagle bym cos mieliła w buzi.
    Hehe mam dokładnie tak samo. Nie ważne co, ważne by jeść a najgorsze, że w ogóle nie czuję się najedzona.

JusWik lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj cały czas jem ;/ Jak nie wafle ryżowe to jabłka, ciasto też było a najgorsze to zupka chińska pomidorowa.. Ale mam za swoje bo zgaga mnie chyba dzisiaj wykończy :P A najlepsze jest to, że w lodówce mamy przygotowane na grilla piersi z kurczaka w sosie musztardowo miodowym i karkóweczkę i tak sobie myślę, że może dzisiaj wieczorem pogoda pozwoli żeby mąż skoczył to upiec :D

pasia27, JusWik lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny,oddajcie mi troche tego apetytu,ja wlasnie robieobiad pierś z kurczaka z zieloną fasolką,aż czuje że mi wymioty rosną :/ może to przez brak jedzenia ten moj synuś taki drobny :(

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym się podzieliła swoim apetytem :) I nawet nie chodzi mi o to że za dużo przytyję choć rzeczywiście waga trochę za szybko idzie w górę ale męczy mnie to ciągłe myślenie o tym co zjeść. Z jednej strony chciałabym żeby było to coś w miarę zdrowego a z drugiej nie mam energii by cokolwiek robić więc sięgam po wszystko co da się zjeść bez wysiłku. Dlatego zabroniłam mężowi przynosić do domu słodyczy bo po nie najłatwiej sięgnąć :)

pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles nie martw się wagą na zapas. Zobaczysz co powie nowy lekarz.
    Moja koleżanka całą ciążę wymiotowała. Na szczęście wyniki krwi nie były złe ale też się bardzo martwiła bo przytyła niecałe 7 kg. Synek urodził się drobniutki, z wagą poniżej 3 kg ale teraz ma ponad 3 lata i niczym nie odbiega od rówieśników. Jest zdrowym i energicznym chłopcem. Nigdzie nie spotkałam się jeszcze z opinią, że tylko duże noworodki po 4 kg co najmniej są zdrowe więc głowa do góry i włącz pozytywne myślenie :)

• candles88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waga synka jest w normie,na 27t4d ma 1100g do tej pory było wszystko w porządku,fakt faktem ja w ciąży nie mam apetytu,ciągle mnie mdli i wręcz wmuszam w siebie jedzenie :/

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Ja normalnie ubieralam body i resztę ubranek bez uciskania kikita.odwijalam tylko pampersa ..a mój syn miał 2mc 2 te zapinki!byla masakra..nie mógł leżeć na brzuszku biedaczek..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak.jak.pisze pasia odwinac pieluche i wystarczy chociaz ja uzywalam na poczatku pajacykow bylo mi latwiej ubrac malego poprostu.

Co d9 jedzenia to i ja mam swoje grzeszki co chwile.cos podjadam

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia 2mce mial kikut? To dlugo. A czym go "ogarnialas"jesli chodzi o toaletę kikuta

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ