X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:15

pasia27 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha no dobra bo wlasnie sie chciałam zapytać , kazdy ma swoja praktykę :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, też się zastanawiam czy prać też te większe ubranka od 68 wzwyż?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze swojego doświadczenia:

- ciuszki prałam w listopadzie (tp na 18.01, urodziłam 7.12). Normalnie do szuflad w komodzie wkładałam, nic się nie kurzyło, nie ma co świrować ;)

- laktator spokojnie można po porodzie kupić, bo:
    a) nie wiecie, czy będzie potrzebny
    b) w większości szpitali mają dostępny oddziałowy
    c) w wielu miastach są wypożyczalnie laktatorów, jak potrzebujecie na szybko

Ja nie miałam laktatora, bo od początku zakładałam KP, ale z racji, że mały był w inkubatorze to byłam zmuszona kupić. Na początku korzystałam z oddziałowego, a potem kupiliśmy używany przez OLX. W tym miejscu serdecznie polecam Medelę Swing - cichy, wygodny i świetnie ściąga.

Koleżanka z sali miała Medelę Mini Electric i cały oddział słyszał, że się odciąga, takie to głośne.

To samo z nakładkami - nie wiecie, czy będą potrzebne. Po co wydawać kasę na coś, co będzie potem leżeć albo wyrzucicie? Mnie nakładki nie były w ogóle potrzebne.

Naprawdę w dobie internetu, gdzie dzisiaj zamawiam, a jutro dostaję paczkę, to nie ma co przesadzać.

Z wyprzedzeniem na pewno warto zrobić zakupy w aptece, ja zamawiałam w Gemini.

Był też temat majtek - najlepsze są siateczkowe, wielorazowe. Polecam te: http://allegro.pl/majtki-siatkowe-wielorazowe-poporodowe-do-szpitala-i5805047629.html tanie, wygodne. Można przeprać, powiesić na kaloryferze, a drugie na tyłek. W paczce są 2 pary, jedna wysoka (po CC), a druga niska (po SN).

Do kąpieli kupiłam płyn z Babydream, kosztował grosze.

Na ból gardła - Tantum Verde Spray, a jak drapie to Isla :)

Pati, myśl o malutkiej jak odciągasz i oglądaj jej zdjęcia - to baardzo pomaga. I koniecznie odciągaj regularnie co 3h - ja nawet w nocy ustawiałam budzik.

Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że się Wam 'wcinam', ale jakoś tak zaczęłam podczytywać ze względu na Pati i jak widzę Wasze dylematy to na świeżo mogę coś podpowiedzieć :)

Carolq, migussia, Różyczka, tola2014, pasia27, Marietta, bimba lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe ze mnie już dzisiaj wypuszcza tylko mam dać znać jeszcze co z małą bo jak niedługo to będę mogła zostać żebym miała wygodniej z karmieniem jej zobaczymy ;) po 11 idę tam :)

Rudzina, domi05, Patrycja24, josephinka84, tola2014, Larisa, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, dobre rady nie są zle ;)

Na gardło polecam dentosept. To jest na stan zapalny dziąseł. Ale mnie wyciągnął juz kilkanaście razy z mega bólu gardla.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, jak tylko jest możliwość, to zostań w szpitalu najdłużej jak się da, bo to naprawdę ważne dla dziecia i kanguruj ile wlezie :)
    Ja byłam w szpitalu tyle, co mały - 11 dni.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Pati, jak tylko jest możliwość, to zostań w szpitalu najdłużej jak się da, bo to naprawdę ważne dla dziecia i kanguruj ile wlezie :)
    Ja byłam w szpitalu tyle, co mały - 11 dni.

Ja z córką tez byłam ale ona w inkubatorze nie musiała leżeć, była ze mną na sali a malutka jest oddzielnie piętro niżej na razie nie mogłam jej wziąć na ręce nawet może dzisiaj mi się uda.. karmiona jest przez sondę nie wiem jak dzisiaj myślę że jak zacznie sama jeść i wyniki będą ok waga itd to puszcza ale ile będą trzymać tego nie wiadomo.. No i to samo ze ściąganiem przerabiałam i jestem pozytywnie nastawiona ,bo chce karmić jak najdłużej się da ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:35

Larisa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, mój syn był w inkubatorze, a potem w ogrzewanym łóżeczku. Do siebie go dostałam dopiero na ostatnie dwa dni.
    Pierwsze przytulanie też nie było od razu, bodajże po 3 dniach.
    No i też przez sondę był karmiony, ale moim pokarmem + kroplówki (aminokwasy itp).

Oddycha sama?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddycha sama od początku i moje mleko tez toleruje, ale Twój syn w jakim tyg urodzony.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cieszę się że jesteś pozytywnie nastawiona-malutka da rade i jestem pewna ze szybciutko ja przytulisz☺
    Ja dziś spać poszłam po 3 w nocy-tak to jest jak samemu sobie domku siedzi,sen nie chce przyjść.
    Rano u stolarza bylam-8 kwietnia będzie meble montować mam nadzieję że doczekam hehe-nawet nie dopuszczam innej opcji☺

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was miała w poprzedniej ciąży lub tej stan przedrzucawkowy, bowiem wyczytałam ze mam niektóre objawy :/ szukając info na temat tych moich cholernych nagdarstkow :( bol i opuchnięcia rak nie tylko po nocy ale i całe dnie , szybki wzrost masy ciała :/ , i podwyższone ciśnienie . W piątek robie tez badanie moczu wiec jak wyjdzie mi białko to raczej to :/ czy któraś z Was miała jeszcze jakieś inne objawy ?
    Wzrost masy ciała jem normalnie jestem na sie diecie cukrzycowej i waga skoczyła mi o ponad 2,5 kg nagle :/ co jest praktycznie tyle ile przybrałem odpoczynku ciąży :/ z rękoma mam tak ze nie moge ich zgiąć , ścisnąć , wizyta w wtorek mam nadzieje ze jeśli to nawet to nie ma narazie rzadnego zagrożenia dla Małej ? Jeśli ktos ma jakieś info z własnego doświadczenia dajcie znac :( zaczęłam sie martwić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:00

• Liskova Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati 33/34

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a tu 31/32 jest zależy jak liczą.. No nic zobaczymy jak to będzie ja mam też 2 dzieci w domu i ich też nie mogę zaniedbać, bo czekają na mnie..
    Co dobrego jeszcze no w końcu produkcja rusza bo i piersi czuje że twarde się robią :D

Liskova, Larisa, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja to Cie dziewczyno podziwiam ile w Tobie siły i samozaparcia...kruszynke masz śliczną i silną :) ja sie niestety załamałam po tej wizycie u mojej lekarki,bo zasugerowała,aby isć na usg w celu wykluczenia hipotrofii(bo mały jest do tyłu 10 dni z wagą 1100g)...i powiem Wam szczerze,jak ja nie skoncze u paychologa to bedzie cud :/ :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:25

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale o co jej chodzi Livka tez była niby 10 dni do tylu w 28t6d miała 1230g to o co chodzi tej lekarce... Przestań nie ma czego się stresować ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Liveczka juz na pierwszej strone :) super.. a i ja mam prosbe o dopisanie, bo wlasnie zobaczylam, ze mnie tam nie ma :( [tp 28.05, czekamy na dziewczynke:) ]

Pati - jak Livia oddycha sama i toleruje Twoj pokarm to cudownie, teraz to tylko patrzec jak rosnie. pewnie niedlugo Was wypuszcza!! :)

co do prania i rasowania ja chyba bede robic to po swietach, ze wzgledu na maly metrazz Mala dostanie polki u nas w szafie, wiec jednak bedzie sie kurzylo.. w worki nie pakowalabym. bo mam wrazenie ze ubrania przechowywane w workach pozniej dziwnie pachna [pomimo ze czyte, wyprane wyplukane wyprasowane]

Laktator- kos mial do czynenia z elektrycznym canpol easy start?- glosny? i czy ogolnie warto kupic
    Nakladki - no wlasnie pies tu pogrzebany... chyba w szkole rodzenia pogadam z polozna niech mi pomoze rozmiar dobrac :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:15

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poprosze o dopisanie jestem tutaj od wczoraj dopiero. Tp 15.05 czekamy na synka Szymusia :) oczywiscie w wolnej chwili a podejrzewam ze teraz ich brakuje :) zycze szybkiego powrotu do domku i do reszty dzieciaczkow :)

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Patii jesteś mega dzielną i silną kobietą, życzę Wam żebyście obie jak najszybciej wyszły do domku :*

Ja laktator w razie potrzeby będę miała pożyczony od szwagierki (ma i elektryczny i ręczny) a nakładek nie kupuję, bo patrząc na swoje sutki wydaje mi się że mały będzie miał za co złapać :)

xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ