Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJusWik wrote:Ja tez mam wszystko, co prawda dostalam w spadku hehe. Dzis napadlam na rossmana i kupiłam pampersy premium 2 za 39.99 i sudocrem za 15 zl
Dziewczyny nowe witamy. Patka was pewnie dopisze jak bedzie miec czas bo same rozumiecie ze teraz to malo go bedzie.
sudocrem jaki duży jest za 15 zł? i to pewnie z ta karta. a ja jej nie mam
-
Ja zakupiłam bephanten-mam nadzieję że się sprawdzi.O sudokremie również słyszałam,że dla dziewczynki nie bardzo a po 2 podobno wyrusza skórę ale to tylko słyszałam nie mówię z wlasnego doswiadczenia.
Candles Ty się ta waga tak nie przejmuj bo naprawdę wszystko jest w normie-to jest kwestia wyliczenia terminu przez lekarza a jak wiadomo to nigdy się nie zgadza bo kilka razy termin wyznacza:z ostatniej miesiaczki, wg usg.... (ja mam dwa terminy 11 maj z om,a 05 maj z usg)więc niech się ta Twoja lekarka tak nie podnieca ☺Głowa do góry!!!i trzymam kciuki za wizyte[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Carolq wrote:Sudokrem sie nie nadaje dla dziewczynek , znaczy tak słyszałam
Nie lubię go, zawsze drażnił mnie jego zapach i konsystencja, więc najwieksze opakowanie stało praktycznie pełne, aż je wyrzuciłam. No i faktycznie wysusza.
Kiedyś było tak, ze na porodówkach wszystkie mamy dostawały reklamówki z ulotkami różnych firm i próbkami kosmetyków- i tam miałam mały sudocrem. Może jeszcze to funkcjonuje- wtedy przekonacie się, czy Wam i Waszym dzieciom odpowiadaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:50
-
nie mam pojecia, moze i mozna, no ja bym osobiscie unikala kladzenia czegokolwiek na wargi sromowe [ok, pachwinki w okolicy sromu tak, ale juz na same wargi no nie wiem... pewnie najpierw skonsultowalabym to i z polozna i z lekarzem] wiem, ze no niestety ale "baby maja gorzej" przez swoja budowe, ze szybciej u nas infekcje itp..]
ale moze i linomag mozna. trzeba byloby m.in przeczytac ulotke, sklad, no i skonsultowac sie z jakas madrzejsza glowatakie jest moje zdanie. no podkreslam - specjalistka kosmetyczna nie jestem.
-
Tola - w rosmanie przy kasie stoja pudeleczka z artami Rossne! - wez od razu dwie!, wejdz na strone rossmanna i sie zarejestruj w systemie [zaloz konto na rossnet.pl [czy jaos tak ta strona] i tam jak zalozysz konto to jest opcja "program rossne!"] wtedy wpisz numery obu kart [bo do jednego konta max dwie, a zawsze sie przydadza, bo ja jedna sobie, druga mezowi do portfela wsadzilam] i zawsze cos tam wpadnie jakis rabat. mi np. dzis mail przyszedl, ze na rzyszlych zakupach moge wziac za 1gr oliwke na rozstepy z babydream [a ze uzywam jej od dluzszego czasu i jest naprawde ok, to jak wstapie do rosmana, to pewnie skorzystam]
tola2014, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjeśli już temat kosmetyków to będziecie myc dzidziusia jakimś mydłem czy po prostu będziecie używać żelu do ciała . ja kupuję z hipp. oprócz żelu jest też płyn do kąpieli ale nie wiem jak to używać. czy wlać do wanienki ten płyn a potem Na rękę tego żelu do ciała i tak myc. niby proste rzeczy a takie skomplikowane.
ja z kosmetyków kupuje:
żel do ciała i włosów hipp
bepanthen
oilatum ale jeszcze nie wiem. chodzi o to żebym miała czym posmarować dziecko w zagięcia ch jak się urodzi bo podobno w zagięcia ch robią się jakieś otarcia czy cos -
Negra dlatego pytam Was tutaj na forum jakie macie zdania co do kosmetykow bo ja sama nie wiem. Ubranka a kosmetyki to raczej dwie rozne rzeczy. Mam wszystko pokupione oprocz tych kosmetykow bo niewiem jakie. Ale dzieki za pomoc raczej zaopatrze sie w minimum tak jak mowilas
tak bedzie chyba najbezpieczniej i z glowa.. a pozniej z czasem sie okaze co jest dobre a co nie
Negra lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:A co z linomagiem moja kuzynka i szwagierka stosują u córek na wargi sromowe tez
Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak ze wszystkim - u nas sudocrem nie sprawdził sie wcale. Jak młodego odpazylo to dopiero zielonym linomag pomogl, a sudickrem zaostrzyl stan.
Takze jak cos jest super dla jednego dziecka dla drugiego może sie nie sprawdzićkatarzyna_d lubi tę wiadomość
-
tola2014 wrote:jeśli już temat kosmetyków to będziecie myc dzidziusia jakimś mydłem czy po prostu będziecie używać żelu do ciała . ja kupuję z hipp. oprócz żelu jest też płyn do kąpieli ale nie wiem jak to używać. czy wlać do wanienki ten płyn a potem Na rękę tego żelu do ciała i tak myc. niby proste rzeczy a takie skomplikowane.
ja z kosmetyków kupuje:
żel do ciała i włosów hipp
bepanthen
oilatum ale jeszcze nie wiem. chodzi o to żebym miała czym posmarować dziecko w zagięcia ch jak się urodzi bo podobno w zagięcia ch robią się jakieś otarcia czy coszakładam, że jak się myjesz też używasz jednego kosmetyku mającego, a nie kilku na raz, prawda?
Niektóre położne zalecają nawet mycie noworodków w samej wodzie, albo np. z kilkoma kroplami olejku lnianego, więc tym bardziej sam żel/plyn wystarczy. A oilatum i inne emolienty z założenia jest dla dzieci, które mają poważne problemy skórne- są alergikami, mają AZS lub np. uległy poparzeniu.
Na suchą skórę w zgieciach u noworodka wystarczy krem typu Alantan lub Bephanten. Ta skóra wysycha i łuszczy się, bo maleństwo długo przebywa w wodach w naszym brzuszku. Nie jest to objaw choroby, tylko normalny proces zwany bodajże macerowaniem. Wszystko mija po kilku dniach, jak juz naskórek się złuszczy.tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Nacia wrote:Negra dlatego pytam Was tutaj na forum jakie macie zdania co do kosmetykow bo ja sama nie wiem. Ubranka a kosmetyki to raczej dwie rozne rzeczy. Mam wszystko pokupione oprocz tych kosmetykow bo niewiem jakie. Ale dzieki za pomoc raczej zaopatrze sie w minimum tak jak mowilas
tak bedzie chyba najbezpieczniej i z glowa.. a pozniej z czasem sie okaze co jest dobre a co nie
Warto kupić minimalne ilości kosmetyków, tylko tych niezbędnych, żeby później nie było żal ładować wszystkiego do kosza jak się okaże, że uczula:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:25
Nacia, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Negra wrote:Pisałam o proszku do prania, bez którego nie upierzesz zakupionych ubranek. A proszek też może uczulać. Wszystko wyjdzie "w praniu" (w życiu), jak maluch przyjdzie na świat
Warto kupić minimalne ilości kosmetyków, tylko tych niezbędnych, żeby później nie było żal ładować wszystkiego do kosza jak się okaże, że uczula:-)
I tak zrobiekupie podstawowe kosmetyki-minimum. zeby sie nie okazalo pozniej ze nic nie mam i maz jeszcze bardziej nie zorientowany w tym temacie bedzie musial latac po sklepach czy aptekach. Juz to sobie wyobrazam
a pozniej jak maly sam zdecyduje co mu odpowiada a co nie (a raczej zdecyduje jego skora) wtedy bede mogla na spokojnie kupowac.. no i lepiej z tego sudocremu zrezygnuje. Mam mala probke ktora dostalam od poloznej i nie bede narazie kupowac wiekszego opakowania..
-
nick nieaktualny
-
aaaguchaaa wrote:Dziewczyny, a jakie macie materacyki do lozeczek?
Ja mam taki gruby dwustronny gryczano-kokosowy. Pododno na pierwsze miesiace dobrze zeby dziecko lezalo na tej stronie kokosowej bo jest miekka i antyalergiczna a po 6 miesiacu mozna odwrocic na druga strone gryczana bo ona jest twardsza i dobrze dziala na kregoslup malenstwaa jak bedzie w praktyce to sie okaze
-
tola2014 wrote:sudocrem jaki duży jest za 15 zł? i to pewnie z ta karta. a ja jej nie mam