X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Ja tez mam wszystko, co prawda dostalam w spadku hehe. Dzis napadlam na rossmana i kupiłam pampersy premium 2 za 39.99 i sudocrem za 15 zl
    Dziewczyny nowe witamy. Patka was pewnie dopisze jak bedzie miec czas bo same rozumiecie ze teraz to malo go bedzie. ;-)

sudocrem jaki duży jest za 15 zł? i to pewnie z ta karta. a ja jej nie mam :(

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam bephanten-mam nadzieję że się sprawdzi.O sudokremie również słyszałam,że dla dziewczynki nie bardzo a po 2 podobno wyrusza skórę ale to tylko słyszałam nie mówię z wlasnego doswiadczenia.
    Candles Ty się ta waga tak nie przejmuj bo naprawdę wszystko jest w normie-to jest kwestia wyliczenia terminu przez lekarza a jak wiadomo to nigdy się nie zgadza bo kilka razy termin wyznacza:z ostatniej miesiaczki, wg usg.... (ja mam dwa terminy 11 maj z om,a 05 maj z usg)więc niech się ta Twoja lekarka tak nie podnieca ☺Głowa do góry!!!i trzymam kciuki za wizyte

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Sudokrem sie nie nadaje dla dziewczynek , znaczy tak słyszałam
    Ja tego nie słyszałam, ale i tak nie kupuję :-) Nie lubię go, zawsze drażnił mnie jego zapach i konsystencja, więc najwieksze opakowanie stało praktycznie pełne, aż je wyrzuciłam. No i faktycznie wysusza.
    Kiedyś było tak, ze na porodówkach wszystkie mamy dostawały reklamówki z ulotkami różnych firm i próbkami kosmetyków- i tam miałam mały sudocrem. Może jeszcze to funkcjonuje- wtedy przekonacie się, czy Wam i Waszym dzieciom odpowiada :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:50

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojecia, moze i mozna, no ja bym osobiscie unikala kladzenia czegokolwiek na wargi sromowe [ok, pachwinki w okolicy sromu tak, ale juz na same wargi no nie wiem... pewnie najpierw skonsultowalabym to i z polozna i z lekarzem] wiem, ze no niestety ale "baby maja gorzej" przez swoja budowe, ze szybciej u nas infekcje itp..]

ale moze i linomag mozna. trzeba byloby m.in przeczytac ulotke, sklad, no i skonsultowac sie z jakas madrzejsza glowa :) takie jest moje zdanie. no podkreslam - specjalistka kosmetyczna nie jestem.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola - w rosmanie przy kasie stoja pudeleczka z artami Rossne! - wez od razu dwie!, wejdz na strone rossmanna i sie zarejestruj w systemie [zaloz konto na rossnet.pl [czy jaos tak ta strona] i tam jak zalozysz konto to jest opcja "program rossne!"] wtedy wpisz numery obu kart [bo do jednego konta max dwie, a zawsze sie przydadza, bo ja jedna sobie, druga mezowi do portfela wsadzilam] i zawsze cos tam wpadnie jakis rabat. mi np. dzis mail przyszedl, ze na rzyszlych zakupach moge wziac za 1gr oliwke na rozstepy z babydream [a ze uzywam jej od dluzszego czasu i jest naprawde ok, to jak wstapie do rosmana, to pewnie skorzystam]

tola2014, Patrycja24 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli już temat kosmetyków to będziecie myc dzidziusia jakimś mydłem czy po prostu będziecie używać żelu do ciała . ja kupuję z hipp. oprócz żelu jest też płyn do kąpieli ale nie wiem jak to używać. czy wlać do wanienki ten płyn a potem Na rękę tego żelu do ciała i tak myc. niby proste rzeczy a takie skomplikowane.
    ja z kosmetyków kupuje:
    żel do ciała i włosów hipp
    bepanthen
    oilatum ale jeszcze nie wiem. chodzi o to żebym miała czym posmarować dziecko w zagięcia ch jak się urodzi bo podobno w zagięcia ch robią się jakieś otarcia czy cos

• Nacia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra dlatego pytam Was tutaj na forum jakie macie zdania co do kosmetykow bo ja sama nie wiem. Ubranka a kosmetyki to raczej dwie rozne rzeczy. Mam wszystko pokupione oprocz tych kosmetykow bo niewiem jakie. Ale dzieki za pomoc raczej zaopatrze sie w minimum tak jak mowilas :) tak bedzie chyba najbezpieczniej i z glowa.. a pozniej z czasem sie okaze co jest dobre a co nie :)

Negra lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A co z linomagiem moja kuzynka i szwagierka stosują u córek na wargi sromowe tez
    A może używają do tego Linomagu A+E? Bo on jest ochronno- natluszczający, wiec chyba się nadaje dla dziewczynek, nawet na wargi :-)

Carolq lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem
    Taki w tubce zielony muszę podpytać :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ze wszystkim - u nas sudocrem nie sprawdził sie wcale. Jak młodego odpazylo to dopiero zielonym linomag pomogl, a sudickrem zaostrzyl stan.
    Takze jak cos jest super dla jednego dziecka dla drugiego może sie nie sprawdzić

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A nie wiem
    Taki w tubce zielony muszę podpytać :)
    Zielony ma w składzie bodajże olej lniany, lanolinę i wazelinę, więc też jest ochronny :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

a propos zarastania, znalazlam notke na blogu:

http://dzieciowo.pl/2012/05/synechia-problem-malych-dziewczynek.html

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    jeśli już temat kosmetyków to będziecie myc dzidziusia jakimś mydłem czy po prostu będziecie używać żelu do ciała . ja kupuję z hipp. oprócz żelu jest też płyn do kąpieli ale nie wiem jak to używać. czy wlać do wanienki ten płyn a potem Na rękę tego żelu do ciała i tak myc. niby proste rzeczy a takie skomplikowane.
    ja z kosmetyków kupuje:
    żel do ciała i włosów hipp
    bepanthen
    oilatum ale jeszcze nie wiem. chodzi o to żebym miała czym posmarować dziecko w zagięcia ch jak się urodzi bo podobno w zagięcia ch robią się jakieś otarcia czy cos
    Tola- wybrałabym jedno- żel albo płyn :-) zakładam, że jak się myjesz też używasz jednego kosmetyku mającego, a nie kilku na raz, prawda? :-) Niektóre położne zalecają nawet mycie noworodków w samej wodzie, albo np. z kilkoma kroplami olejku lnianego, więc tym bardziej sam żel/plyn wystarczy. A oilatum i inne emolienty z założenia jest dla dzieci, które mają poważne problemy skórne- są alergikami, mają AZS lub np. uległy poparzeniu.

Na suchą skórę w zgieciach u noworodka wystarczy krem typu Alantan lub Bephanten. Ta skóra wysycha i łuszczy się, bo maleństwo długo przebywa w wodach w naszym brzuszku. Nie jest to objaw choroby, tylko normalny proces zwany bodajże macerowaniem. Wszystko mija po kilku dniach, jak juz naskórek się złuszczy.

tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Negra dlatego pytam Was tutaj na forum jakie macie zdania co do kosmetykow bo ja sama nie wiem. Ubranka a kosmetyki to raczej dwie rozne rzeczy. Mam wszystko pokupione oprocz tych kosmetykow bo niewiem jakie. Ale dzieki za pomoc raczej zaopatrze sie w minimum tak jak mowilas :) tak bedzie chyba najbezpieczniej i z glowa.. a pozniej z czasem sie okaze co jest dobre a co nie :)
    Pisałam o proszku do prania, bez którego nie upierzesz zakupionych ubranek. A proszek też może uczulać. Wszystko wyjdzie "w praniu" (w życiu), jak maluch przyjdzie na świat :-)
    Warto kupić minimalne ilości kosmetyków, tylko tych niezbędnych, żeby później nie było żal ładować wszystkiego do kosza jak się okaże, że uczula:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:25

Nacia, pasia27 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Pisałam o proszku do prania, bez którego nie upierzesz zakupionych ubranek. A proszek też może uczulać. Wszystko wyjdzie "w praniu" (w życiu), jak maluch przyjdzie na świat :-)
    Warto kupić minimalne ilości kosmetyków, tylko tych niezbędnych, żeby później nie było żal ładować wszystkiego do kosza jak się okaże, że uczula:-)

I tak zrobie :) kupie podstawowe kosmetyki-minimum. zeby sie nie okazalo pozniej ze nic nie mam i maz jeszcze bardziej nie zorientowany w tym temacie bedzie musial latac po sklepach czy aptekach. Juz to sobie wyobrazam :D a pozniej jak maly sam zdecyduje co mu odpowiada a co nie (a raczej zdecyduje jego skora) wtedy bede mogla na spokojnie kupowac.. no i lepiej z tego sudocremu zrezygnuje. Mam mala probke ktora dostalam od poloznej i nie bede narazie kupowac wiekszego opakowania..

tb73anlisarvnmt1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie macie materacyki do lozeczek?

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:

ja mam włókniny puszysta kokos pianka kokos. dwustronny jest. jedna miękka druga twardsza

• Nacia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:

Ja mam taki gruby dwustronny gryczano-kokosowy. Pododno na pierwsze miesiace dobrze zeby dziecko lezalo na tej stronie kokosowej bo jest miekka i antyalergiczna a po 6 miesiacu mozna odwrocic na druga strone gryczana bo ona jest twardsza i dobrze dziala na kregoslup malenstwa :) a jak bedzie w praktyce to sie okaze :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zastanawiam nad pianka - kokos. z ta gryka no coz... ponoc moze miec robaki. lle w tym prawdy.. nie wiem... ;/

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    sudocrem jaki duży jest za 15 zł? i to pewnie z ta karta. a ja jej nie mam :(
    Tola to jest 250 g. z karta tylko pampki a krem i tak byla promocja. Ja zamierzam smarowac nim np pachwiny i ewentualnie miejsca podatne na odparzenia a tak to raczej postaram sie jakis normalny krem kupic i niedrogi. Ale zobaczymy jak to bedzie

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ