X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    ja sie zastanawiam nad pianka - kokos. z ta gryka no coz... ponoc moze miec robaki. lle w tym prawdy.. nie wiem... ;/

Ooo to mnie przerazilas z tymi robakami. Ale moje znajome tez mialy gryke i byly bardzo zadowolone.. i kurcze nic nie mowily o robakach.. hmm.. no trudno juz mam kupiony.. ale bede go na pewno czesto ogladac..

tb73anlisarvnmt1.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak z tą gryką, ale kiedyś materace były z siana i mój teść nadal twierdzi że to najlepisze materace - siostrzenicą męża sam takie robił... w takim sianie to dopiero może się chyba zbierać różnych robaczków i alergenów, a dziewczyny całe i zdrowe :) więc wydaje mi się że nie należy w żadną stronę przesadzać... ja też mam gryczano kokosowy, brałam pod uwagę też kokos-pianka-kokos ale ten akurat był w zestawie więc już nie szukałam nic innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:31

Nacia, pasia27, JusWik lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę nie w temat :)
    Wybrałam w końcu ubranka na wyjście w opcjach mniejszej i większej:

opcja 56
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c56a2eb1f6ee.jpg
    ale muszę dokupić sweterek. grubszą bluzeczkę, bo w tym rozmiarze nic takiego nie mam, nie wiem czy ta cienka bluzeczka nie będzie za cienka

i 62
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/10acdf870751.jpg
    oczywiście jak będzie bardzo zimno to ten kombinezonik będzie też w opcji 56 zamiast pajacyka, a jak bardzo ciepło to nie będę zakładać tego sweterka.
    Czekam na sugestie doświadczonych mam - termin mamy na początek maja, a donoszona już w połowie kwietnia

EDIT: na liscie, której dostałam od położnej w punkcie ubranka do wypisu są: kaftaniki, sweterki, czapeczka, śpioszki lub pajacyk, pieluszka (typu pampers), 2 pieluszki tetrowe, rożek lub becik, kocyk, ew. skarpetki. To chyab przegięcie? Zasnatawiam się czy to co przygotowałam + pampers, pieluszka tetrowa i kocyk wystarczy czy pakować wszystko według tej listy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:49

Carolq, migussia, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie w szpitalu podobno nie daja ubranek wiec bede musiala wziac wiecej. Ale dopytam jeszcze bo moze tez mi wystarczy po jednym zestawie na wyjscie tylko..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:15

cd9bskjojgq3qzff.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

czy któraś z Was bierze Biofer (żelazo)? My po badaniach i okazało się, że moja hemoglobina poleciała;/

Co do materaców też trochę poczytałam i kupię lateksowo-kokosowy, boje się tych robali w gryce ;/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po starszaku materac pianka gryka kokos firmy Danpol i sprawdzałam czy nie ma robaków i wygląda na to że jest czysto. Teraz nie używam tego materaca ale jeszcze przed narodzinami dla spokoju go obejrzę czy nadal czysto. Ale fakt sporo o tym pisze na forach/blogach.
    Co do kosmetyków, to popieram , żeby na początek nie szaleć, nie robić zapasów, trzeba wypróbować co służy naszemu maluchowi a co nie.
    Sudokremu używałam u starszaka i pewnie maluchowi też dupsko tym potraktuję. Ale wiadomo w rozsądnych ilościach. A jak coś go odparzyło, i był problem sudokrem dalej dawał radę , jedynie co odstawiałam to chusteczki nawilżane na rzecz wody i wacików.
    Emolienty są ok, ale tylko jak jest jakiś problem ze skórą, albo tylko od czasu do czasu , nie na codzień. Hipp u nas był ok, teraz już tylko Babydream:)
    Karta zniżkowa do Rossmanna jak najbardziej polecam, korzystam, odkąd mam dziecko, aktualnie już z 10% rabatem więć zawsze coś oszczędzę :)
    Teraz już można ją sobie wyrobić jeszcze w ciąży więc super sprawa:)

Carolq u mnie w zeszłej ciąży było zatrucie ciążowe - gestoza. U mnie to nadciśnienie 140/90 po 20tc, białko w moczu pojawiło się na samym finiszu ciąży, a obrzęków nie było. Poród przez cc, zielone wody i w książeczce młodego wpisane gestoza. Teraz mam powtórkę z rozrywki czyli póki co nadciśnienie od połowy ciąży, mocz póki co czysty i obrzęków brak. Ale teraz jestem bardziej monitorowana czyli wiadomo tabletki na obniżenie ciśnienia aktualnie 4 dziennie, magnez, ograniczenie soli. No i prawie co wizytę mam sprawdzane parametry wątrobowe np alt. Planowana cc, jeśli się nic nie będzie działo to w terminie porodu , jeśli coś wyjdzie w wynikach nie tak będzie szybciej żeby nie dopuścić właśnie do stanu przedrzucawkowego.

pasia27, Negra lubią tę wiadomość

1usai09kwwuzztpj.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

duzo sie tutaj dzieje ;) wszystko czytam na bierzaco :) mi zostały tylko zakupy w aptece w marcu zloze zamowienie i bede miala wszystko ;)

odwiedziła mnie koleżanka i jeszcze dorzucił mi ciuszków chociaż mam juz pełno ;p

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88c65bcda8f7.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4f8c67908f2.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7ce41ab929e.jpg

patkaaxx90, Carolq, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    hej dziewczyny,

czy któraś z Was bierze Biofer (żelazo)? My po badaniach i okazało się, że moja hemoglobina poleciała;/

Co do materaców też trochę poczytałam i kupię lateksowo-kokosowy, boje się tych robali w gryce ;/
    Mi tez ostatnio morfologia poleciala w dół i pije sok z buraków z marchewką i jablkiem ale jaki rezultat bedzie to dam znac jak zrobie badania przed kolejna wizyta. ;-)

josephinka84 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• malvva Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    hej dziewczyny,

ja juz 2 miesiac biore tardyferona

najpierw miala hemoglobine 11,4 po zelazie 11,7 a norma chyba od 12

josephinka84, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny widzę że wyprawki już na końcówce u niektórych...Ja ze mam termin na drugą połowę maja to się tylko przyglądam Waszym wyprawkom i notuję co ile sztuk trzeba kupić... Mój plan na wyprawkę to dopiero po świętach jak dobrze pójdzie bo teraz przy remontowanym domu nawet nie było by co gdzie postawić... Ale śliczne te ubranka macie macie :)

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tak pati pospieszyla :) tatus wlasnie lozeczko sklada *,*

fistaszek88, Carolq, Nacia, pasia27, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny szalejecie ze wszystkim :-)

Candles fajny brzuch :-)u mnie to trojaki co najmniej hahah

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Dziewczyny, a jakie macie materacyki do lozeczek?
    Kokos-gryka nie bylo i nie ma.robakow w nim haha

Negra, Nacia, xpatiiix3, Agusia ;) lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa ja mam materacyk pianka-kokos. O tej gryce dużo czytałam i jakoś ta możliwość pojawienia się robaków mnie zniechęciła ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godz. 19.55 a ja jem KFC! Dziewczyny prosze mnie opieprzyc! Bo maz to zamiast mi zwrocic uwage to jeszcze pojechal kupil i przywiozl :) to grzech! :D

pasia27 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Godz. 19.55 a ja jem KFC! Dziewczyny prosze mnie opieprzyc! Bo maz to zamiast mi zwrocic uwage to jeszcze pojechal kupil i przywiozl :) to grzech! :D
    I bardzo dobrze. Raz nie zawsze :-P mamy prawo do takich malych grzeszkow.

Nacia, pasia27 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:

Nacia ja kupiłam bułki i parówki i zaraz będziemy hot-dogi z mężem robić :D

Nacia, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff to dobrze ze nie jestem sama :) no a co niech maly w brzuszku poznaje rozne smaki! :)

pasia27, klaudia1534 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    O ile ja czekałam zeby znów wrócily wtorkowe kubelki za 15zl wiec we wtorek obiad mam.z.glowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:30

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ