Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
aaaguchaaa wrote:ja sie zastanawiam nad pianka - kokos. z ta gryka no coz... ponoc moze miec robaki. lle w tym prawdy.. nie wiem... ;/
Ooo to mnie przerazilas z tymi robakami. Ale moje znajome tez mialy gryke i byly bardzo zadowolone.. i kurcze nic nie mowily o robakach.. hmm.. no trudno juz mam kupiony.. ale bede go na pewno czesto ogladac.. -
nie wiem jak z tą gryką, ale kiedyś materace były z siana i mój teść nadal twierdzi że to najlepisze materace - siostrzenicą męża sam takie robił... w takim sianie to dopiero może się chyba zbierać różnych robaczków i alergenów, a dziewczyny całe i zdrowe
więc wydaje mi się że nie należy w żadną stronę przesadzać... ja też mam gryczano kokosowy, brałam pod uwagę też kokos-pianka-kokos ale ten akurat był w zestawie więc już nie szukałam nic innego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:31
Nacia, pasia27, JusWik lubią tę wiadomość
-
Ja trochę nie w temat
Wybrałam w końcu ubranka na wyjście w opcjach mniejszej i większej:
opcja 56
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c56a2eb1f6ee.jpg
ale muszę dokupić sweterek. grubszą bluzeczkę, bo w tym rozmiarze nic takiego nie mam, nie wiem czy ta cienka bluzeczka nie będzie za cienka
i 62
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/10acdf870751.jpg
oczywiście jak będzie bardzo zimno to ten kombinezonik będzie też w opcji 56 zamiast pajacyka, a jak bardzo ciepło to nie będę zakładać tego sweterka.
Czekam na sugestie doświadczonych mam - termin mamy na początek maja, a donoszona już w połowie kwietnia
EDIT: na liscie, której dostałam od położnej w punkcie ubranka do wypisu są: kaftaniki, sweterki, czapeczka, śpioszki lub pajacyk, pieluszka (typu pampers), 2 pieluszki tetrowe, rożek lub becik, kocyk, ew. skarpetki. To chyab przegięcie? Zasnatawiam się czy to co przygotowałam + pampers, pieluszka tetrowa i kocyk wystarczy czy pakować wszystko według tej listy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:49
Carolq, migussia, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Ja mam po starszaku materac pianka gryka kokos firmy Danpol i sprawdzałam czy nie ma robaków i wygląda na to że jest czysto. Teraz nie używam tego materaca ale jeszcze przed narodzinami dla spokoju go obejrzę czy nadal czysto. Ale fakt sporo o tym pisze na forach/blogach.
Co do kosmetyków, to popieram , żeby na początek nie szaleć, nie robić zapasów, trzeba wypróbować co służy naszemu maluchowi a co nie.
Sudokremu używałam u starszaka i pewnie maluchowi też dupsko tym potraktuję. Ale wiadomo w rozsądnych ilościach. A jak coś go odparzyło, i był problem sudokrem dalej dawał radę , jedynie co odstawiałam to chusteczki nawilżane na rzecz wody i wacików.
Emolienty są ok, ale tylko jak jest jakiś problem ze skórą, albo tylko od czasu do czasu , nie na codzień. Hipp u nas był ok, teraz już tylko Babydream:)
Karta zniżkowa do Rossmanna jak najbardziej polecam, korzystam, odkąd mam dziecko, aktualnie już z 10% rabatem więć zawsze coś oszczędzę
Teraz już można ją sobie wyrobić jeszcze w ciąży więc super sprawa:)
Carolq u mnie w zeszłej ciąży było zatrucie ciążowe - gestoza. U mnie to nadciśnienie 140/90 po 20tc, białko w moczu pojawiło się na samym finiszu ciąży, a obrzęków nie było. Poród przez cc, zielone wody i w książeczce młodego wpisane gestoza. Teraz mam powtórkę z rozrywki czyli póki co nadciśnienie od połowy ciąży, mocz póki co czysty i obrzęków brak. Ale teraz jestem bardziej monitorowana czyli wiadomo tabletki na obniżenie ciśnienia aktualnie 4 dziennie, magnez, ograniczenie soli. No i prawie co wizytę mam sprawdzane parametry wątrobowe np alt. Planowana cc, jeśli się nic nie będzie działo to w terminie porodu , jeśli coś wyjdzie w wynikach nie tak będzie szybciej żeby nie dopuścić właśnie do stanu przedrzucawkowego.
pasia27, Negra lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
duzo sie tutaj dziejewszystko czytam na bierzaco
mi zostały tylko zakupy w aptece w marcu zloze zamowienie i bede miala wszystko
odwiedziła mnie koleżanka i jeszcze dorzucił mi ciuszków chociaż mam juz pełno ;p
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88c65bcda8f7.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4f8c67908f2.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7ce41ab929e.jpg
patkaaxx90, Carolq, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
josephinka84 wrote:hej dziewczyny,
czy któraś z Was bierze Biofer (żelazo)? My po badaniach i okazało się, że moja hemoglobina poleciała;/
Co do materaców też trochę poczytałam i kupię lateksowo-kokosowy, boje się tych robali w gryce ;/josephinka84 lubi tę wiadomość
-
josephinka84 wrote:hej dziewczyny,
czy któraś z Was bierze Biofer (żelazo)? My po badaniach i okazało się, że moja hemoglobina poleciała;/
Co do materaców też trochę poczytałam i kupię lateksowo-kokosowy, boje się tych robali w gryce ;/
ja juz 2 miesiac biore tardyferona
najpierw miala hemoglobine 11,4 po zelazie 11,7 a norma chyba od 12josephinka84, Carolq lubią tę wiadomość
-
oj dziewczyny widzę że wyprawki już na końcówce u niektórych...Ja ze mam termin na drugą połowę maja to się tylko przyglądam Waszym wyprawkom i notuję co ile sztuk trzeba kupić... Mój plan na wyprawkę to dopiero po świętach jak dobrze pójdzie bo teraz przy remontowanym domu nawet nie było by co gdzie postawić... Ale śliczne te ubranka macie macieMiłosz
Honoratka
-
Nacia wrote:Godz. 19.55 a ja jem KFC! Dziewczyny prosze mnie opieprzyc! Bo maz to zamiast mi zwrocic uwage to jeszcze pojechal kupil i przywiozl
to grzech!
mamy prawo do takich malych grzeszkow.
Nacia, pasia27 lubią tę wiadomość
Patrycja24 -
Nacia wrote:Godz. 19.55 a ja jem KFC! Dziewczyny prosze mnie opieprzyc! Bo maz to zamiast mi zwrocic uwage to jeszcze pojechal kupil i przywiozl
to grzech!
Nacia ja kupiłam bułki i parówki i zaraz będziemy hot-dogi z mężem robićNacia, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
to grzech!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:30