X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troche glupie pytanie ale jak dodajecie zdjecia na tym forum? Bo korzystam z telefonu i nie mam tutaj zadnej opcji zalacznika czy czegos :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupuejcie rajstopki na pierwsze miesiące?

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Domi mam nadzieje ze tez zjem cos porządnego słodkiego , chociaz karmienie i słodkie to kiepski pomysł
    :/ ale moze po jednym na dzien uda Nam sie wszamac ;P
    Ja dzis troszkę pospalam od jutra wdrażam plan ogarniania meza mojego bo chodzi na 9 do pracy a dopiero sie goli wiec wyjdzie gdzies za godzinę :/ masakra jakaś niech on sie ogarnia troszkę szybciej za chwile bedzie dziecko i ja tez nie mede miała możliwości wyjścia tobą z psem itd. Kazdy powinien miec swoje obowiązki :( a on sie rusza jak mucha w smole , robi duzo bo robi ale za nim sie wyproszę za nim minie chwilka bo
    Oczywiście nigdy nie od razu , to mija tyle czasu za ja juz zapomialam ze miał to zrobić :(

• domi05 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq mnie trochę szwagierka pocieszyła że ona też jadła wszytko tylko z głową i nawet po słodkim było ok, ale zdaję sobie sprawę s tego ze może być różnie... a jeszcze przy moim szczęściu to pewnie kolejne pół roku bez słodyczy będzie ;p najwyżej sobie na święta w grudniu odbiję ;p

Carolq lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:

Ja nie kupuję ;) Kupię jakoś koło września-października jak zrobi się chłodniej.. Chyba, że maj będzie bardzo zimny to wtedy podskoczę do sklepu

domi05, pasia27 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje kupiłam tylko cieplejszy kombinezonik na lato dla noworodków :)

domi05 lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Córci kupiłam kilka par na ciuchach, zupełnie nowe, w różnych rozm a zapłaciłam po 1-2 zł, więc nie majątek. Natomiast synkowi nigdy nie założyłam rajstop z dwóch powodów: po pierwsze miałam kategoryczny zakaz od męża, któremu została trauma z dzieciństwa- Panie w jego przedszkolu, w latach 80-tych zdejmowały dzieciom spodenki i maluchy biegały tylko w rajstopkach- mąż bardzo to przeżył :-) A po drugie rajstopki wydają mi się jakieś takie mocno dziewczęce- do sukienek i spódniczek. Synkowi zakładałam kalesonki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:50

JusWik, domi05, pasia27 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ja nie kupuję. Dopiero na jesień-zimę.
    Nie mam doświadczenia, ale rajstopy na sezon letni wydają mi się zbędne.
    Nie kupuję też żadnych bucików bo wiem, że to wydatek bezsensowny i mało skarpetek gdyż słyszałam, że ciągle spadają i lepsze są śpiochy, czy pajacyki takie ze stópkami. To samo z niedrapkami, podobno praktyczniejsze są śpiączki z takimi rękawiczkami zawiniętymi co je można wywiną na rączkę i nic nie spada. No, ale co mama to inna opinia :) Przekazuję tylko co słyszałam :)
    Dziś o 14.00 zobaczę moją Córeczkę :)

migussia, JusWik, domi05, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Dziewczyny troche glupie pytanie ale jak dodajecie zdjecia na tym forum? Bo korzystam z telefonu i nie mam tutaj zadnej opcji zalacznika czy czegos :)
    Zapodaj > na forum > wybierz plik i rozm 500x500 i załaduj > skopiuj BBC kod i tutaj wklej ;)

Nacia lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Zapodaj > na forum > wybierz plik i rozm 500x500 i załaduj > skopiuj BBC kod i tutaj wklej ;)

Dzieki wielkie :) w zyciu bym na to nie wpadla :)

A chcialam dodac zdjecie wozka retro. I zapytac o wasze zdanie lub opinie bo moze juz ktoras z was taki ma :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a69c03aba6b9.jpg

Cigaretta lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia każdy ma swój gust i każdemu co innego się podoba :) Jeśli kupowałabym tylko gondolę to rozważyłabym opcję retro bo buja się rewelacyjnie i niezwykle lekko, ale opcja założenia na ten stelaż spacerówki a tym bardziej nosidełka nie przemawia do mnie.. Ale od razu mówię, że to jest tylko moje zdanie i każdy może mieć inne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:30

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia bardzo ładny !

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Dzieki wielkie :) w zyciu bym na to nie wpadla :)

A chcialam dodac zdjecie wozka retro. I zapytac o wasze zdanie lub opinie bo moze juz ktoras z was taki ma :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a69c03aba6b9.jpg
    Mialam roana marita. Boski wozek. Wielgachna gondola i pompwane kola. Ale niestety ciężki:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ile z Was juz ma 3 z przodu...a wózek śliczny taki stylowy

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam do czynienia z takim wózkiem podobnym retro itd. ma moja kuzynka. Fajnie wygląda i też mi się bardzo podobają ale największy minus - brak skrętnych kół, każdy skręt to męczarnia . Nie wiem gdzie mieszkasz i gdzie będziesz wychodzić na spacery ale zastanów się nad tym że żeby skręcić takim wózkiem musisz podnieść przednie koła, później tylnie. ale jak to woli , ja nie lubię się męczyć :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Ja miałam do czynienia z takim wózkiem podobnym retro itd. ma moja kuzynka. Fajnie wygląda i też mi się bardzo podobają ale największy minus - brak skrętnych kół, każdy skręt to męczarnia . Nie wiem gdzie mieszkasz i gdzie będziesz wychodzić na spacery ale zastanów się nad tym że żeby skręcić takim wózkiem musisz podnieść przednie koła, później tylnie. ale jak to woli , ja nie lubię się męczyć :)
    To tez zależy. Mi sie tym wygodnie jeździło. A w parasolce ze skrętnymi koloami ja blokowalam, bo mnie to wkurza ;).

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

No tez zastanawialam sie nad tymi kolami ale po miescie jezdzic nim nie bede tylko na wsi czyli zero chodnikow i kraweznikow :) a nosidelko mam z maxi cosi i osobno pozyczony od kolezanki stelaz :) a tak strasznie mi sie on podoba tylko wlasnie nie wiedzialam jaki jest w praktyce.. trudno zaryzykuje :) ta gondola i duze kola bardzo do mnie przemawiaja :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno nie zaglądałam, synek zabkuje teraz, po kilku nieprzespanych nocach wyszedł ząb a już widać kolejne, dobrze oby przed majem wyszło jak najwięcej. U nas dziś podwójne święto, bo Adi kończy 15 mcy a mama wkroczyła w 27 tc, czyli ostatnia prosta 3 trymestr :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:09

pasia27 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Oj ile z Was juz ma 3 z przodu...a wózek śliczny taki stylowy
    patka ja zaczynam 29 tydzień czyli 28+0

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• candles88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jeszcze raz,musze sie pożegnać z wątkiem naszym na jakis czas,wyszlam wlasnie od lekarza psychologa,poniewaz nie daje sobie ze soba rady po tym wszystkim co mnie spotkalo w czasie ciazy, i zostala u mnie zdiagnozowana depresja okoloporodowa,wiec wole Wam nie psuc humorkow,bo widze,ze wiele z Was ipjuz wyczekuje tego dnia z radością,pozdrawiam Was cieplutko trzymajcie sie :*

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ