X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    O ile ja czekałam zeby znów wrócily wtorkowe kubelki za 15zl wiec we wtorek obiad mam.z.glowy

Ja wlasnie tez kubelek mialam dzisiaj ale zeby nie bylo pol na pol z mezem :D ja calkiem zapomnialam o tych wtorkowych kubelkach. Dzieki ze mi przypomnialas na pewno jeszcze zdarze skorzystac z tego :) bo pozniej bedzie trzeba sie wziac za siebie i co nie co zrzucic..

pasia27 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam materacyk lateks-kokos

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Godz. 19.55 a ja jem KFC! Dziewczyny prosze mnie opieprzyc! Bo maz to zamiast mi zwrocic uwage to jeszcze pojechal kupil i przywiozl :) to grzech! :D

hehe ja dzisiaj pokecika zjadłam :P nie żałowałam sobie, po glukozie na czczo kazały mi pielęgniarki iść się najeść :D

a propo łóżeczka- jutro przyjdzie do nas kurier z łóżeczkiem/ kołyską <3 3 opcje ma, baez jednego boczku jest dostawką dopinaną materacykiem do naszego łóżka, można założyć boczek i mamy mini łóżeczko, można też założyć płozy i jest kołyska dla malucha :) jutro sie pochwalę jak poskładamy ;)

Madziuśka, xpatiiix3, Patrycja24, migussia, JusWik lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym mogła jeść czekolade na kilograaaaamy... I kupuje milke malinową i zjadam prawie całą...Tak mi zle pozniej z tym, ze za dużo cukru malemu daje ale nie jestem w stanie sie powstrzymać :(

Nacia, pasia27 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to obojetnie co zjem to mam zgage wiec juz nie wiem jaka diete musialabym wprowadzic :-P
    Uwazam, ze w granicach rozsadku powinnysmy pozwalac sobie na takie drobne przyjemnosci :-) potem przy karmieniu trzeba bedzie bardziej uwazacna to jemy.

Patrycja24
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze wszystko z umiarem :) jak zaczniemy karmic to pozostanie nam tylko powspominac dzisiejsza rozmowe jak to dobrze bylo jesc takie dobroci :)

NatiB nie przejmuj sie podobno dzieciaczki w brzuchu lubia slodki smak takze od malego uczysz co dobre :) wazne zeby nie przeginac :) chociaz wiem ze ciezko :D

tb73anlisarvnmt1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie nawet teraz zastanawiam co wpierniczyc bo mam na cos ochote a sama nie wiem na co :-P

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Wam :( cukrzycy ciążowi Pozdrawiają łakomczuchów

domi05, Rudzina, pasia27 lubią tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dobrze Wam :( cukrzycy ciążowi Pozdrawiają łakomczuchów

Ale nam pojdzie w boczki a Tobie nie :) tak dla pocieszenia :)

Carolq lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nam na SR mówili że przy kp nie stosuje się już diety eliminacyjnej (no chyba że ktoś jest alergikiem). czyli można jeść wszystko.

aaaguchaaa, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pomimo diety cukrzycowej [bylo podjerzenie, cukrzycy, stanelo na nietoleracji] czasem sobie pozwalam. no nie codziennie, ale od czasu do czasu, kostka czekolady uwazam ze nie aszkodzi - swojej diabetolog tez mowilam. ze niestety ale jestem tylko baba i to w ciazy.. i czy chce czy nie chce "chciejstwo" jak dopadnie to koniec. oczywiscie jak mam ochote na cos slodkiego to szukam zamiennikow, chociazby lody zamienie na wlasnoreczny sorbet [miksuje owoce, np maliny, truskawki i zamrazam, ale od czasu do czasu - zwlaszcza jesli cukry mam naprawde dobre, to sobie pozwole [oczywiscie w granicach bardzo zdrowego rozsadku] :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    dziewczyny, nam na SR mówili że przy kp nie stosuje się już diety eliminacyjnej (no chyba że ktoś jest alergikiem). czyli można jeść wszystko.

Tą metode uznaje moja kolezanka [mama zaraz 1.5 rocznej dziewczynki] a z zawodu polozna. karmi piersia [taka laktomaniaczka troche] i od poczatku je wszystko, w rozsadnych ilosciach. i uwaga- nawet cytrusy , tzn ma ochote na sok pomaranczowy to wycisnie i wypije. a mala zdrowa i bez alergii.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smaków to codziennie mogłabym jeść lody :)
    Czekoladowe i śmietankowe! Pyszne!!!
    Cały dzień przeleżałam w łóżku bo tylko jak leże skurcz ustępuje. Moja położna załatwiła mi w szpitalu jutro USG III trymestru. Jeśli trafię na spoko lekarza powiem mu o moich dolegliwościach to może mnie zbada...To nie jest prywatna wizyta więc różnie może być. Ważne, że Córeczkę obejrzę z każdej strony :) A wizytę u mojej lekarki mam w poniedziałek to ją poproszę żeby coś poradziła na ten twardy od rana do nocy brzuch.
    W sobotę chciałabym pojechac do Krakowa na zakupy i oglądanie wózków, ale narazie sobie tego nie wyobrażam, bo puki co ciezko mi chodzić :(
    Zrobiłam pierwsze pranie ciuszków i mam wrażenie, że strasznie te ciuszki sie twarde zrobiły... Nie wiem, czy to pralka, czy brak płynu do płukania. Wyprałam tylko w proszku dla dzieci i są jakieś takie twarde w dotyku. Jedna super mięciutka, misiowata bluza jakby nie jedt już taka miękka i delikatna... Aż boję się prać, żeby niczego nie zniszczyć :(

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:15

Różyczka lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) u mnie przeziębienie rozkręciło sìe na dobre,nos jak kulfon zatkany,ból gardła nie do opisania :/ dzisiaj biore sie za prasowanie i powoli zaczne ogarniać sie na uczelnie,od poniedziałku zaczynam zajęcia i musze wyzdrowieć do tego czasu :( co do wczorajszej wizyty u innej p.ginekolog zasugerowała,aby dokończyć już ciąże u tej,u ktorej zaczęlam bo zostały mi juz tylko 2 wizyty,a od 36tc obejmuje mnie pakiet wykupiony w klinice,a co do pomiarow małego mogą sie roznic pomiedzy soba do 4 tygodni i to jest norma i powiedziała jeszcze,że od początku ciąży mam infekcje dróg moczowych więc to nie jest przyjazne środowisko do prawidłowego rozwoju malucha,a dopayrywanie się chorób w dziecku,gdzie u nas wszyscy są zdrowi pod względem genetycznym wykazuje brak profesjonalizmu ze strony lekarza...więc te 10 dni różnicy w rozwoju malucha jest niemiarodajne bo pomiary zostały wykonane dla dzieciaczka z. 28 dniowych cykli,a nie tak jak w moim przypadku powinny być wykonane z cykli nieregularnych także tp wykazalo pierwsze usg z 11 tc -19 maj,a wg ruchów 10.05 także jestem spokojna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:38

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    hej :) u mnie przeziębienie rozkręciło sìe na dobre,nos jak kulfon zatkany,ból gardła nie do opisania :/ dzisiaj biore sie za prasowanie i powoli zaczne ogarniać sie na uczelnie,od poniedziałku zaczynam zajęcia i musze wyzdrowieć do tego czasu :( co do wczorajszej wizyty u innej p.ginekolog zasugerowała,aby dokończyć już ciąże u tej,u ktorej zaczęlam bo zostały mi juz tylko 2 wizyty,a od 36tc obejmuje mnie pakiet wykupiony w klinice,a co do pomiarow małego mogą sie roznic pomiedzy soba do 4 tygodni i to jest norma także jestem spokojna :)

Uwazaj na przeziebienie bo mnie trzyma juz od miesiaca :( i teraz jestem juz na drugim antybiotyku bo mam zapalenie uszu (jednego i drugiego) i jestem glucha od poltora tygodnia ;( cos okropnego.. mam nadzieje ze w koncu ten antybiotyk cos pomoze no jesli do poniedzialku nic to wyladuje u laryngologa na dobre. A wiadomo ze teraz to juz kazda chce byc zdrowa i oczekiwac malenstwa a nie meczyc sie z chorobami.. takze wykuruj sie bo masz organizm oslabiony i jak nie wyleczysz tak bedziesz chorowac jak ja :( trzymam kciuki zebys szybciutko sie tego pozbyla :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Współczuję tych przeziębień. Strasznie się boje ostatnio jakichkolwiek infekcji. Co do odżywiania podczas kp to moja siostra rowniez jadla wszystko. Wiadomo w granicach rozsadku i obserwowala malutka. Teraz Lenka ma 2 latka i jest okazem zdrowia. Tak wiec myślę ze każde dziecko jest inne i jedno brzusio będzie bolało po jakimś jedzeniu a innemu nic nie będzie. Trzeba obserwowac. Każda mama wie co najlepsze dla jej dziecka.
    Milego dzionka życzę, u mnie narazie piekne sloneczko świeci.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    My dziś zaczynamy 31 tydzień :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c31d2b32aa6e.jpg

Aniu_leczka, Nacia, klaudia1534, Carolq, migussia, Patrycja24, JusWik, JusWik, JustyśM, monilia84, pasia27, tola2014 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki fajny brzusio :)

domi05 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia przy kp to ja mam nadzieję że w końcu się najem tym, na co będę miała ochotę...;p Już sobie nawet wczoraj kupiłam kinderki bo mi taka ochota przyszła i mam zamiar je do szpitala spakować;p ale czy mi je pozwolą zjeść... ;p

Carolq, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ