Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariaaa88 wrote:A ja tam kupuję wszystko przed, nawet jak nie będę używać to cóż takie życie. Mam i nakładki i laktator najwyżej komuś wydam. Ale i tak mam zamiar karmić.
Dziewczyny nowe witamy. Patka was pewnie dopisze jak bedzie miec czas bo same rozumiecie ze teraz to malo go bedzie.Nacia, Carolq lubią tę wiadomość
-
agucha- mamy ten sam termin porodu;) fajnie ze nie tylko ja zostaje na sam koniec;D choc nie wiadomo jak to bedzie.
Pati piekna malutka , teraz bedzie juz tylko lepiej;D
w piatek wizyta moze w koncu sie cos dowiem bo od 6 tyg nie wiem nicznaczy o age i rozmiry mi chodzi.
Co do wyprawki kazdy ma swoje przemyslenia ja jednak po pierwszym porodzie mialam duzo rzeczy ktore sie nie sprawdzily tAk ze ne szaleje z niczym . laktator mam reczny aventa =bo kiedys wygralam w konkursie a przyznam sie ze jestem z tych co nie mysla karmic piersia wole odciAgac..
aaaguchaaa lubi tę wiadomość
-
A jak juz zostal poruszony temat kremu to kupujecie juz jakies kosmetyki dla malenstwa? Bo chcialabym juz pokupic te podstawowe kosmetyki ale spotkalam sie z kilkoma opiniami ze kosmetykow nie powinno sie kupowac wczesniej bo nie wiadomo czy maluch nie bedzie na cos uczulony.. i niewiem czy kupowac czy nie i jakiej firmy nivea, johnson baby czy moze te z rossmanna. Jesli chodzi o kosmetyki dla dziecka jestem "zielona" bo to moje pierwsze malenstwo
takze chetnie poslucham waszych zdan na ten temat..
A z tym dopisaniem oczywiscie ze sie nie spieszy. Tak jak pisalam w wolnej chwili na spokojnie. Teraz najwazniejsza coreczka -
zabuszka wrote:agucha- mamy ten sam termin porodu;) fajnie ze nie tylko ja zostaje na sam koniec;D choc nie wiadomo jak to bedzie.
Pati piekna malutka , teraz bedzie juz tylko lepiej;D
w piatek wizyta moze w koncu sie cos dowiem bo od 6 tyg nie wiem nicznaczy o age i rozmiry mi chodzi.
Co do wyprawki kazdy ma swoje przemyslenia ja jednak po pierwszym porodzie mialam duzo rzeczy ktore sie nie sprawdzily tAk ze ne szaleje z niczym . laktator mam reczny aventa =bo kiedys wygralam w konkursie a przyznam sie ze jestem z tych co nie mysla karmic piersia wole odciAgac..
ehehe. To zostaniemy razem na placu boju. btw.. tez wizytuje w ten piatek -
Nacia ja chyba zdecyduje sie najpierw srobowac babydream. maja krotki i dobry sklad [bez slsow, pegow itp] jesli zobacze ze to nie to, wtedy kupie oilatum, emolium lub po prostu rozejrze sie za czyms innym. skora dziecka to najlepszy sedzia. to nasze dzieci zdecyduja czy beda odpowiadaly im dane pieluchy, chusteczki, kosmetyki
a co do innyc kremow, to na poczatek nie bede uzywac, no chyba e do pupy [alantan czy cos. a na odparzenia itp, sudocrem lub tormentailum[czy jakos tak to sie nazywalo] jak juz zaczniemy na dobre spacerowac to wtedy jakis krem z filtrem] -
Witaj Carolq ..
Wiesz Ty w sumie przytyłaś 2,5kg a ja 6kg od ostatniej wizyty czyli w ciągu 3tyg lekarz mi powiedział że to troche za duzo i mam trzymac diete no ale jak ja mam tą diete utrzymać jak mnie wciąż ciągnie do jedzenia
JusWik mmm ale mi smaka narobiłaś tym sokiem chyba też sobie taki zrobięJusWik, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Aaaguchaaa czyli najbezpieczniej wstrzymac sie z kosmetykami ewentualnie jakies mniejsze opakowania pokupic.. juz chcialabym miec wszystko pokupione i przygotowane a tu niestety wychodzi na to ze musze poczekac az maly zdecyduje jakie kosmetyki mu odpowiadaja
a sudocrem to chyba jakis dobry krem na odparzenia tak? Bo moze chociaz to kupie
-
nick nieaktualny
-
Z tego co poczytałam, to generalanie sudokrem jest polecany, ale na powazniejsze odparzenia - potrafi zdziałać cuda, ale mamy odradzają codzienne stosowanie jeśli nic wielkiego się nie dzieje, bo jak sie zadzieje to juz niewiele zostaje do wykorzystania
małe opakowanie warto mieć. Wiem, że różne firmy i szkoły rodzenia obdarowują 'próbkami' produktów i to jest niezłe rozwiazanie, bo możesz sprawdzic na dziecku co Wam służy bez kupowania całego opakowania.
Rudzina -
Carolq wrote:Sudokrem sie nie nadaje dla dziewczynek , znaczy tak słyszałam
O serio nie hmmm dobrze wiedzieć do syna używałam Zawsze Sudocremu ...
candles88 trzymam kciuki by było dobrze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 11:36
-
aaaguchaaa wrote:o Liveczka juz na pierwszej strone
super.. a i ja mam prosbe o dopisanie, bo wlasnie zobaczylam, ze mnie tam nie ma
[tp 28.05, czekamy na dziewczynke:) ]
Pati - jak Livia oddycha sama i toleruje Twoj pokarm to cudownie, teraz to tylko patrzec jak rosnie. pewnie niedlugo Was wypuszcza!!
co do prania i rasowania ja chyba bede robic to po swietach, ze wzgledu na maly metrazz Mala dostanie polki u nas w szafie, wiec jednak bedzie sie kurzylo.. w worki nie pakowalabym. bo mam wrazenie ze ubrania przechowywane w workach pozniej dziwnie pachna [pomimo ze czyte, wyprane wyplukane wyprasowane]
Laktator- kos mial do czynenia z elektrycznym canpol easy start?- glosny? i czy ogolnie warto kupic
Nakladki - no wlasnie pies tu pogrzebany... chyba w szkole rodzenia pogadam z polozna niech mi pomoze rozmiar dobrac
Ja mam tn laktator i szczerze polecam !! według mnie nie jest głośny i nie bola sutki, ma fajne poziomy regulacji. Ja kupiłam uzywany w bardzo dobrym stanie za 80 zł i jestem mega zadowolona -
Carolq wrote:Sudokrem sie nie nadaje dla dziewczynek , znaczy tak słyszałam
Bede miala synka takze moze sudocrem podejdzie a jak nie to bede szukac innych wynalazkow. W ogole nie orientuje sie w tych wszystkich kosmetykach dla dzieciaczkow.. najwyzsza pora cos z tym zrobic -
Nacia wrote:A jak juz zostal poruszony temat kremu to kupujecie juz jakies kosmetyki dla malenstwa? Bo chcialabym juz pokupic te podstawowe kosmetyki ale spotkalam sie z kilkoma opiniami ze kosmetykow nie powinno sie kupowac wczesniej bo nie wiadomo czy maluch nie bedzie na cos uczulony.. i niewiem czy kupowac czy nie i jakiej firmy nivea, johnson baby czy moze te z rossmanna. Jesli chodzi o kosmetyki dla dziecka jestem "zielona" bo to moje pierwsze malenstwo
takze chetnie poslucham waszych zdan na ten temat..
Idąc tym tropem myślenia, to oprócz kosmetyków nie powinnyśmy kupować praktycznie nic: żadnych pieluszek, chusteczek czy nawet proszku do prania dla dzieci- bo wszystko może uczulaćTylko kto to wszystko kupi i ogarnie, jak zaczniemy np. rodzic wcześniej?
Wydaje mi się, że we wszystkim trzeba zachować logikę i umiar- i będzie ok.
Jeśli chodzi o kosmetyki, to polecam zakup tylko niezbędnego minimum- czyli czegoś delikatnego do kąpieli (żadnych emolientow- one są tylko dla tych dzieci, które ich naprawdę potrzebują), czegoś ochronnego do pupki i dodatkowo- opcjonalnie kremu na odparzenia z cynkiem. I tyle wystarczy. Żadnych zestawów kosmetyków, niepotrzebnych balsamów, kremow, szamponów, oliwek itp bo dzieci wcale tego nie potrzebują.
Z firm moi faworyci to Babydream, Hipp i Linomag, przy czym żadnej firmy nie można brać w ciemno, bo każda ma w ofercie również buble (niestety)Mam po dwa typy z każdej i innych nawet nie oglądam. Pomocny w wyborze jest napewno blog Sroki
pasia27 lubi tę wiadomość
-
bo powoduje zarastanie warg sromowych, owszem - jesli sie go uzywa nieumiejetnie [znaczy laduje sie duzo, wszedzie. "tak na gruuuboooo i czesto"[czesto t profilaktycznie]] u mnie sudocrem jest opcja, tylko w razie koniecznosci.[ cienkawarstwa tylko w okolicy posladkow, omijajac narzady plciowe]
p.s. u dziewczynek w ogole trzeba omijac okolice krocza ze wzgledu na to, ze sluzowka jest delikatna, i w zasadzie czy to sudocrem, czy tormentiol moge spowodowac stany zapalne blony sluzowej] -
nick nieaktualny