X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli waga małego nie jest niższa niż waga z 10 centyla to jest w normie i nie ma co siac paniki tak jak to ta lekarka zrobiła

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Pati!!! Super, że już po wszystkim! Dużo, dużo zdrówka dla Was! Trzymacie się dzielnie:):):)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Jezeli waga małego nie jest niższa niż waga z 10 centyla to jest w normie i nie ma co siac paniki tak jak to ta lekarka zrobiła

a nawet gdyby była ponizej 5 centyla -to w tym przypadku /ciąża/ tj mierzenie i ważenie przez automat też jest ok /juz wspominałam oodchyleniach/
    na tym etapie dzieci rosną różnie i to nie jest wyznacznik ...
    bo jedna rodzi dziecko 4-5 kilowe a druga rodzi 2-3 kilowe na tym samym etapie ciazy ... jesli przeplywy i narządy dziecka są ok to nie ma co sie sugerować wagą ;) Candles - śpij spokojnie ;)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i maluchy rosną skokowo, jeden tydzien urosnie 50g następny 200g, nigdy niewiadomo w ktorym momencie mierzono. Poza tym, właśnie, mały nie musi ważyc 4 kg, może być mniejszy i też będzie dobrze. Nie powinna tak stresować ta gin.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati - święta prawda :)

ale ja ciagle nie rozumiem czemu ona sie czepia wagi - przeciez na ten tydzien ciazy jest ok ... nic a nic nie rozumiem ...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    w 16 dc cyklu miałam owulacje . brałam clostybegyt na wzrost pęcherzyków i właśnie wtedy miałam inseminacje. po brałam duphaston. we wcześniejszych cyklach tex aby skrócić cykle . naturalne mam po 55 dni
    Wiec tym bardziec ciąże liczysz jak z książkowego.
    Ja mialam cykle od 30,do 50 dni.
    Teraz owu byla w 26 dniu wiec liczę jakbym miała cykle 40 dniowe

tola2014 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jak bezsenność w szpitalu

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce tak to ta sama :(

mojemu mężowi od samego początku ta lekarka nie pasuje więc chyba czas na zmiane jakoś nie mam zamiaru co wizyta od niej wychodzić zestresowana,jeszcze mnie nastraszyła,że szpital ,ktory wybrałam nie przyjmie mi porodu bo mam cukrzyce ciążową,a diabetolog i dietetyk twierdzi,że żadnej cukrzycy nie ma :/

nam sie po prostu wydaje,że ona odsyłając nas wciąż do innych lekarzy chce komuś dać zarobić,bo defakto ona wypisuje mi tylko recepty na luteine i badania typu mocz,morfologia,glukoza i to wszystko ah no tak jeszcze usg robi na swoim średniowiecznym aparacie,na ktorym wg mnie i męża nic nie widać i ten aparat dawno ma już swoje lata świetlne za sobą :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 06:31

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Ach! No i 100 lat dla Marcelka ! :-)

Marcelek 19.02 skończył 3 latka :P tylko suwaka nie zmieniłam jeszcze :)

Dziękuję Wam bardzo jak będę coś więcej wiedziała to napisze póki co sama mała mogę dopiero po obchodzie zobaczyć :/

Larisa, maimama, tola2014, Patrycja24, JusWik, Negra, pasia27, madziak2202 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles ja tez chodzę do Dębski clinic do kretowicza. W poprzedniej ciąży właśnie problemy miałam bo różne rzeczy słyszałam a dzięki temu,że u niego jestem czuje się bezpieczna. Polecam!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za polecenie,ale ja już zdecydowałam że ide tam gdzie bede rodzić,tam też dokończą prowadzenie mojej ciąży ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam sie z kolejki w labo.. .jakos weszlo to pasiudztwo teraz jeszcze 8 47 i godz pozniej . tyle czasu zmarnowane na siedzenie w prsychodzni.

Pati gratuluje ci przeogromnie teraz tylko badania i oby niedlugo do domku. Duzo zdrowka i usmiechu.

Poprawka z wczoraj jednak cos na tym koncie jest rozliczenie mi przyszlo i moge poszalec po badaniu lece sobie na lumpki. Moze do tesco skocze a co . babcia z dziadkiem jakos rade sobie dadA z malym a ja mam dzis wychodne.

pasia27 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodzę do Dębski Clinik do dr. Kawki , on mnie zaleczył na tyle ze mogłam zajść w ciąże , chodz z 11 lekarzy przed nim
    Nie dawali mi szans , raczej słyszałam ze sie dzieci nie doczekam . Oboje z mężem jesteśmy mu wdzięczni i czujemy sie bezpiecznie oraz ufamy mu bezgranicznie . Polecam tez dr. Debska dobra specjalistka ale badania trwają krotko lecz konkretnie o wszystko mierzy dokładnie .
    Teraz dokończ tam gdzie zaczynałaś ale na przyszłość bedziesz wiedziała gdzie sie udać :)

Larisa, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam właśnie na wrześniowych mamusiach, że dziewczyny się poprzenosily na inny wątek bo ktoś tam się podszywa pod kogoś i jeszcze Blair coś namieszala. czy to ta sama Blair co kiedyś była u nas i zrobiła zamieszanie , że ktoś ją w kręcą do czegoś na fb?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups pomyliło mi się chyba z bree :)

• candles88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to za zamieszanie znowu ??? :/

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    A ja witam sie z kolejki w labo.. .jakos weszlo to pasiudztwo teraz jeszcze 8 47 i godz pozniej . tyle czasu zmarnowane na siedzenie w prsychodzni.

Pati gratuluje ci przeogromnie teraz tylko badania i oby niedlugo do domku. Duzo zdrowka i usmiechu.

Poprawka z wczoraj jednak cos na tym koncie jest rozliczenie mi przyszlo i moge poszalec po badaniu lece sobie na lumpki. Moze do tesco skocze a co . babcia z dziadkiem jakos rade sobie dadA z malym a ja mam dzis wychodne.

podziwiam Cię, że za pierwszym razem się udało. jeszcze niecała godzina i po

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    co to za zamieszanie znowu ??? :/

chyba chodzi o jakąś dziewczynę , która się podszywala pod kogoś innego. była też na grudniowkach. trochę tego nie ogarniam bo było kilka kont. to chyba ta od bliźniaków, tylko u tej wrześniowej chyba lekarz stwierdził, że jeden z bliźniąt nie żyje, potem, że żyje itd. a na innych wątkach ta sama osoba chyba dodawała zdjęcia, które komuś ukradła. jednym słowem, że komuś się chce w takie coś bawić. ....

• Sylika Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair była na bliźniaczym forum i jeszcze jakimś i okazało się ze to ten flakonik i oszustka.

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Kurna co Ci ludzie maja w glowach zeby sie podszywac za kogos. Ja teraz wiecej na fb pisze. Wkurzaja mnie takie dziewuchy, chyba sie nudza strasznie. Choc nasze majowki i tak jakos omijają. Milego dzionka mamusie.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ