Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja już po wizycie i nienajlepsze wieści,najprawdopodobniej nie obędzie sie od zmiany lekarza pani doktor wykonała pomiary, synuś 1100g, wg pani doktor,ktora liczy mi ciąże i tp z 28 dniowych cykli,gdzie zaznaczałam tyle razy,że mam cykle 31 dniowe,pani doktor wyliczyla,ze moja ciąża będzie trwać 10 miesiecy
i uznala,że wg niej maluch jak na 27t6d ( gdzie tak naprawde jest 27t3d ) jest adekwatny do wzrostu dziecka z 25t4d także maluch ma brak 15 dni...od wizyty mineło już kilka godzin i zaczęly mi sie skurcze z nerwow i spinanie brzucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:44
-
xpatiiix3 wrote:Niunia się urodziła o 20.00 7 pkt jest cudowna ,nic więcej nie wiem jeszcze... Zdjęcia nie mam niestety praktycznie od razu ją zabrali... I brzuch jaki mam płaski za jedno parcie wyszła
I głośno płakała.! Silna baba z Niej
JusWik, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycandles88 wrote:ja już po wizycie i nienajlepsze wieści,najprawdopodobniej nie obędzie sie od zmiany lekarza pani doktor wykonała pomiary, synuś 1100g, wg pani doktor,ktora liczy mi ciąże i tp z 28 dniowych cykli,gdzie zaznaczałam tyle razy,że mam cykle 31 dniowe,pani doktor wyliczyla,ze moja ciąża będzie trwać 11 miesiecy
i uznala,że wg niej maluch jak na 27t6d ( gdzie tak naprawde jest 27t3d ) jest adekwatny do wzrostu dziecka z 25t4d także maluch ma brak 15 dni...od wizyty mineło już kilka godzin i zaczęly mi sie skurcze z nerwow i spinanie brzucha
tez zastanawiałam się jak to liczą. ja mam cykle 55 dniowe czasem dłużej a termin mam wyłączony jak przy 28. wiem dokładnie kiedy miałam owulacje (16 dc) i cały czas siedzi mi w głowie czy aby dobrze termin mam wyliczony -
Pati gratuluję! Dużo zdrówka dla córeczki i oczywiście dla Ciebie :*
Candles ja bym na Twoim miejscu poszła na konsultację do innego lekarza i poznała inną opinię na ten temat. A Ty się Kochana postaraj nie denerwować bo maleństwo też to czuje :*xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak naprawde termin liczony z ovu nie ma sie nim co kierować , wszyscy mówi by kierować sie pierwszym terminem z usg ,
Pati gratkiściskamy mocno silne babeczki :*
Candlles spokojnie jutro poszukaj innego lekarza , podstawa to jest ufać lekarzowi i miec pewność ze wszystko co robi jedz dla nas dobre
My po szkole rodzenia , pozniej miałam naświetlanie pod ciepła lampa nagdarstkow mam
Sprawdzić czy pomoże mam taka nadzie , bo nawet nic nie moge robicmoge zapomniec o prasowaniu , prowadzeniu auta i innych czynnościach ja nawet czasami nie czuje rak nie mówiąc juz o tym ze nie moge ich zgiąć czy nimi ruszyć
..., mam nadzieje ze pomoże jak nie Kochana Pani Karina co prowadzi szkole rodzenia mówiła ze bedziemy działać dalej z innymi rzeczami
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
candles88 wrote:ja już po wizycie i nienajlepsze wieści,najprawdopodobniej nie obędzie sie od zmiany lekarza pani doktor wykonała pomiary, synuś 1100g, wg pani doktor,ktora liczy mi ciąże i tp z 28 dniowych cykli,gdzie zaznaczałam tyle razy,że mam cykle 31 dniowe,pani doktor wyliczyla,ze moja ciąża będzie trwać 10 miesiecy
Patrycja24 -
candles88 wrote:ja już po wizycie i nienajlepsze wieści,najprawdopodobniej nie obędzie sie od zmiany lekarza pani doktor wykonała pomiary, synuś 1100g, wg pani doktor,ktora liczy mi ciąże i tp z 28 dniowych cykli,gdzie zaznaczałam tyle razy,że mam cykle 31 dniowe,pani doktor wyliczyla,ze moja ciąża będzie trwać 10 miesiecy
-
Candles- to jest lekarka, która prowadzi Twoją ciążę od początku? I ta sama, która ustalała Ci termin CC? Czy to są zupełnie różne babki?
Może maluch jest po prostu drobny? Mam bardzo szczupłą koleżankę, której lekarze próbowali wmawiać, że synek jest za mały, aż w końcu trafiła do super lekarki, która spojrzała na nią, na męża i stwierdziła: "proszę Państwa- a po kim niby to dziecko ma być duże?!". Po porodzie okazało się, że wszystko z małym ok. Do tej pory (3,5l.) jest drobny, ale taka jego uroda po prostu. Może u Was jest podobnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:02
pasia27 lubi tę wiadomość
-
candles88 wrote:wg dzisiejszego usg synek urodzi sie 2.06,a wg pierwszego usg w 11 tc urodzi sie 19.05 oczywiscie pani doktor podwazyla wszystkie usg,ktore byly do tej pory robione uznala,ze powinnam sie udac do lekarza,ktory zajmje sie patologią ciąży
Może to ostatnie usg prenatalne zrobisz u specjalisty i on wykona dokładne pomiary dziecka odpowiadające dlugosciom cykli a nie od razu zakladajac 28dni..ehNegra lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:No to się nie denerwuj i idź skonsultuj to z innym specjalistą tym bardziej ze masz juz ustalony termin cc?
Może to ostatnie usg prenatalne zrobisz u specjalisty i on wykona dokładne pomiary dziecka odpowiadające dlugosciom cykli a nie od razu zakladajac 28dni..eh
A w kwestii Cc, jeśli maleństwo jest malutkie, rozważyłabym przesunięcie terminu o jakieś 2tyg- niby niewiele, a dziecko będzie trochę większe i dojrzalsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:13
-
aaaguchaaa wrote:Domu a ten żel babydream to ten z pompka? Bo ja taki dzis kupiłam. I pampki i sudocrem. P.s. pampki 2 jak sa po 36,99(jumbo pack) to wychodzs jakies 46gr za pampersa w Rossmanie!
Ja właśnie przeliczyłam i w aptekagemini pampersy 2 (3-6kg)100szt 44,99-0,44gr/szt
A 76szt twz rozm 2-35,39-46gr/sztzamówię do aptecznej paki he
-
Negra wrote:Ostatnie usg może być kluczowe, więc dobrze, żeby zrobił je ktoś wykwalifikowany.
A w kwestii Cc, jeśli maleństwo jest malutkie, rozważyłabym przesunięcie terminu o jakieś 2tyg- niby niewiele, a dziecko będzie trochę większe i dojrzalsze.