X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Domi całe szczęście ze Niuniek sie dobrze trzyma :) ile wazy ?
    Na Belly jest info ze możliwość jest do 33i0 takze jak sie wyrabiasz to chyba spoko :) ja mam w 32 dokładnie 31i4
    No właśnie nie wiem ile waży bo mi nie zrobił USG : (
    Teraz dotrwać do 14 marca, mam nadzieję że rośnie fajnie bo coraz mocniej kopie i czuję że jest większy więc mam nadzieję że wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:30

Carolq lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4cm było pół godziny temu teraz nie wiem ale powiem Wam jadę bez zzo skoro tak ładnie idzie, jeszcze trochę i Livka będzie z Nami ;)

Baronowa_83, josephinka84, TakaMama, maimama, Negra, katarzyna_d, pasia27, tola2014, JusWik, Patrycja24, Aniu_leczka, aaaguchaaa, Carolq lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Wróciłam od lekarza, mam jakieś upławy, ale na szczęście to nie był czop... szyjka długa, wszystko dobrze trzyma, USG będzie 14 marca (czyli w 33tyg. - nie za późno?) , mały tak się ruszał i obracał że położna nie umiała mu tętna złapać, była zaskoczona jakie z niego ruchliwe dziecko :) W końcu czuję Go po całych dniach :)
    Dostałam od położnej też listę z potrzebnymi rzeczami w szpitalu, w którym chcę rodzić, także w marcu wszystko popiorę i przygotuję :)

Idę Was doczytać :)
    Domi to dobrze ze to nie czop-mam nadzieję że u mnie to samo

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    4cm było pół godziny temu teraz nie wiem ale powiem Wam jadę bez zzo skoro tak ładnie idzie, jeszcze trochę i Livka będzie z Nami ;)
    Bedzie dobrze

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Baronowa Ty dalej w szpitalu? Skurcze ustąpiły?
    Narazie ustapily. Zobaczymy za 2-3 h.
    Doppler dobrze wyszedł.
    Mam nadzieje ze mnie wypuszcza

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • TakaMama Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam za Was kciuki, będzie dobrze !! :*

• Negra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati- trzymam kciuki za Was-powodzenia! Dzielna jesteś, dasz radę! Mąż jest z Tobą? Na pewno silne męskie ramię się przyda- choćby do wbijania w nie paznokci :-)

Baronowa- za Ciebie też trzymam kciukasy- mam nadzieję, że te skurcze to był tylko epizod i kolejne pojawią się dopiero za minimum 7tyg.

Ja dziś byłam w poradni diabetologicznej i mam odstawioną insulinę! Juuuppiiii! Od początku twierdziłam, że mi nie potrzebna, to się mnie lekarka nie słuchała :-) Teraz mam się u niej pokazać za miesiąc z wynikiem Hb glikojakiejśtam (Carolq o tym badaniu pisała?). Także trochę mi lżej na psychice, że przynajmniej z jednych zastrzyków rezygnuję :-D

I też dziś zaczynam 30 tc! Kolejny powód do radości :-)

pasia27, Rudzina, Patrycja24, Baronowa_83, Carolq lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracając do wyprawki kosmetycznej to co prócz Hippa kupiłyście?
    Widzę ze rosmana kosmetyki maja fajny sklad ale cos jeszcze.ktoras w temacie?
    A jeszcze kremik do buzi jaki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:07

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze nic nie mam z kremów, balsamów i płynów do kapieli.
    od dzis zaczelam pic sok z buraka z marchewką i jablkiem. Mam nadzieje ze poprawi mi sie morfologia bo wszystko na dolnej granicy. A powiem wam ze pyszny jest.
    och ta nasza Patka. Niesamowita dziewczyna.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia ja kupuję akurat z HIPPa oliwkę, żel do mycia i kremik przeciw odparzeniom, dodatkowo kupię mydełko rossmanowskie babydream tak na wszelki wypadek. A do buźki http://www.aptekagemini.pl/mustela-sun-mleczko-spf50-d-tw-40ml.html Jakoś tak najbardziej mi podpasował po przeczytaniu masy opinii..

pasia27 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Pasia ja kupuję akurat z HIPPa oliwkę, żel do mycia i kremik przeciw odparzeniom, dodatkowo kupię mydełko rossmanowskie babydream tak na wszelki wypadek. A do buźki http://www.aptekagemini.pl/mustela-sun-mleczko-spf50-d-tw-40ml.html Jakoś tak najbardziej mi podpasował po przeczytaniu masy opinii..
    A to do buźki to jest do codziennej pielęgnacji czy na słonko z filtrem?bo nie mogę wejść z.telefonu..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:

Ja kupowałam kosmetyki Linomag (żel do mycia i krem na odparzenia), bo oprócz dobrych opinii na znanym blogu :-) mają jeszcze super cenę. Jak Sroka używa, tzn dobre :-)
    Do buzi na początek nie będę nic używała (chyba, że Alantan jak będzie taka potrzeba), a później jak będzie mocniejsze słońce zaopatrzę się w krem z filtrem (ale jeszcze nie "przerabiałam" tematu, jaki)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia to jest raczej przeciwsłoneczne.. Nie myślałam o żadnym kremiku do codziennego smarowania, podobnie jak Negra na początku nie zamierzam nic stosować bez wyraźnej potrzeby ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Synek rozwija sie prawidlowo, o tydzien wyprzedza termin z OM :-) wydaje mi sie, ze podobny troche do taty. Ale wstydliwy po mamusi bo niezbyt chcial pokazac co ma miedzy nogami.

pasia27, Baronowa_83, JusWik, klaudia1534, migussia, Dariaaa88, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i podobno spory bo ma 1125g i jak tak dalej pojdzie to powinien miec 3700 do porodu ;-)

pasia27, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do twarzy i ciałka mam Ziajke, a do pupci alantan ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja gratki ! A który masz tc ? :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Kremów nie kupuje, bo nie widzę sensu smarować dziecka. Dopiero jak sie cos bedzie dzialo. Oliwki tez nie
    Kupuje tylko zel z rosmana, linomag zielony i mam bepanthen który uzywamy rodzinnie od 6 lat.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulzylo mi dziewczyny. Uff...
    Wierze, ze z Wami i Waszymi maluszkami tez bedzie wszystko ok, szczegolnie Pati z Livka i Baronowa ze swoim maluszkiem :-)

pasia27, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Ja kupowałam kosmetyki Linomag (żel do mycia i krem na odparzenia), bo oprócz dobrych opinii na znanym blogu :-) mają jeszcze super cenę. Jak Sroka używa, tzn dobre :-)
    Do buzi na początek nie będę nic używała (chyba, że Alantan jak będzie taka potrzeba), a później jak będzie mocniejsze słońce zaopatrzę się w krem z filtrem (ale jeszcze nie "przerabiałam" tematu, jaki)
    Ta seria Linomag to z apteki?nie widziałam nigdy w sklepach..tak alantan mam juz bo używam.od czasu do czasu u Kscperka przy wysypce itp
    Przy Kacperku nie uzywalam nic do buźki dopiero na jesień na wyjścia Nivea na kazda pogode ale teraz w sumie cale lato przed nami i sie zastanawiam :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ