WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta a to mój laptop taki uzdolniony :) a mój mąż chciał go przez okno wyjeb*** :P:P

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna nieciekawa dolegliwosc-problemy z oddychaniem nie mogę nabrać powietrza do końca a męczę się strasznie,zadyszki to normalka.
    W nocy jak się przewraca z boku na bok to kości mi strzelają szczególnie s kregoslupie.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś mi juz troszkę przeszło bo brzuch sie obniżył !! Ale za to mam rewolucje jelitowe :-\ wzdęcia klucia całego brzucha i bole jelit!! Ehhh wole juz zadyszki

• Marietta Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Super wieści :) teraz napewno już tak zostanie aż do porodu :)

Te większe opakowanie to majtki jednorazowe a to mniejsze opakowanie majtki wielorazowego użytku :P
    Ja mam dwie koszule jedną nową a druga stara, ale wole rodzić szpitalnej z powodu wymiotów przy porodzie ;p

Ja tam jakos nie szaleje z tą wyprawką dla mnie !! biore to co najbardziej potrzebne

Najważniejsze smoczki :) koleżanka opowiadała mi że jej niunia płakała cały czas i nie wiedzieli czemu, a wystarczyło smoka dać :)

Wieści dobre, ale lekarka mówi, że wód jest mega dużo, więc jak będzie chciał malec to się prześlizgnie jeszcze kilka razy ;)

Ja też chciałabym bety dla mnie ograniczyć do minimum :) u nas nie ma "szpitalnych" koszul, trza swoje mieć wszystko, łącznie z kubkiem, sztućcami i całą resztą :)

Justyś- u mnie też powietrza brakuje w płucach ostatnio... a co do kości- przed ciążą w łóżku robiłam skręt tułowia leżąc na plecach, przeskakiwały wszystkie kręgi od dołu do góry, a teraz nie mam jak sobie poustawiać kosteczek :) za to stawy biodrowe bolą jakby mi ktoś za przeproszeniem "nogi z dupy" wyrywali... :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta super, że się synek obrócił :) oby tak został :)
    Na który szpital się zdecydowałaś?
    Ja na Żeromskiego. A torbę mam dużą sportową, ale skoro mam brać prawie wszystko łącznie z przyborami do jedzenia to musi być duża ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Wy już popakowane i gotowe. ja zacznę robić pranie i prasowanie kolo 10.04 . termin mam na 18.05 wiec mam nadzieje, ze nie będzie za późno i dziecię nie postanowi wcześniej urodzić się. co do wyprawki chyba mam już wszystko i tez nie mam pojęcia czy spakować się do walizki ba kółkach czy może do takiej sportowej.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam-mam jedna średnia na kółkach i średnia sportową tylko ciekawe czy się zmieszczę w jedną.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    U mnie też jak by była dziewczynka, to Kalinka :) ale mężowi to się kojarzyła z tirówką pod lasem :P;p

A wiec był spory :P;p jest Mikus i nie ma kłótni :)

Widzę mamy podobne perypetię :P:P
    I gusta w wyborze imion :-) moj na poczatku mial opory z wybraniem, ale teraz nie wyobraza sobie, zeby maly mial inaczej na imie.

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja się zastanawiam-mam jedna średnia na kółkach i średnia sportową tylko ciekawe czy się zmieszczę w jedną.
    Ja sie tez zastanawiam. Mam sporo walizek na kolkach i dosc duza torbe sportowa. Tyle, ze walizka,w ktora chcialam sie spakowac wydaje mi sie duza. Nie wiem czy to nie obciach? A znowu taka o wymiarach do bagazu podrecznego jest chyba za mala. Sama nie wiem. Pakowanie zaczynam po swietach.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dostalam info, ze godzine temu przyszla na swiat Zosia (coreczka mojej kolezanki) :-) 3950 g i 58 cm. Ale sie wzruszylam.

Marietta, pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po spaniu...,już wyspana a o 9 zetnie mnie na drzemke,kurcze wczoraj duzo pochodzilam potem całe popołudnie siedzialam przy stole bo byłam na imieninach a to u jednego dziadka.A.to u drugiego i już wieczorem widzialam.,ze dlonie mam jak u shrekowej,i wstalam teraz czuje się taka opuchnięta.Niby kostki widac ale.skora jest taka naciagnieta...to chyba za wcześnie na jakiekolwiek obrzeki

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli ale ranny ptaszek z Ciebie. Ja jak wstanę po 6, to potem w dzień z godzinkę muszę się przespać :)
    Ja powinnam wstawać 6-7 i zjeść coś bo walczę z Acetonem i cukrzycą. A wstaję przeważnie 7.30 a to trochę późno.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Marietta super, że się synek obrócił :) oby tak został :)
    Na który szpital się zdecydowałaś?
    Ja na Żeromskiego. A torbę mam dużą sportową, ale skoro mam brać prawie wszystko łącznie z przyborami do jedzenia to musi być duża ;)

Nie, nie wybrałam nawet szpitala :/ za nic nie umiem się zdecydować. Czym się kierowałaś ostatecznie wybierając Żeromskiego? Planujesz rodzić sn? Dylemat mam ogromny...

a spakuję się chyba w torbę podróżną, ale wielkości bagażu podręcznego, dla siebie dużo ciuchów nie biorę przecież ;) a pieluchy, podkłady, sztućce wezmę osobno zapakowane w taką eko torbę wielkorazową jak w marketach są- jest plastkowa, nie ubrudzi się, więc od razu można tam składować bety do prania ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    I po spaniu...,już wyspana a o 9 zetnie mnie na drzemke,kurcze wczoraj duzo pochodzilam potem całe popołudnie siedzialam przy stole bo byłam na imieninach a to u jednego dziadka.A.to u drugiego i już wieczorem widzialam.,ze dlonie mam jak u shrekowej,i wstalam teraz czuje się taka opuchnięta.Niby kostki widac ale.skora jest taka naciagnieta...to chyba za wcześnie na jakiekolwiek obrzeki
    Nie za wcześnie. Jak nie pilnuje ilości wypijanej wody to puchną mi nogi. Takze dzisiaj leż, pij duzo. Jak masz pokrzywe to możesz ze dwie szklanki wypic. Jest dobra na obrzeki

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.Nie pospalam też dzisiaj w sumie o 4 zasnelam bo mąż na pępkowym kolegi był bo mu sie w lutym urodzilo i wrócił po 3....,a ja leżałam i myślałam-spać nie mogłam. Ale nie mam do niego pretensji-nie ciągnął mnie po nocy żebym po niego jezdzila wrócił cichutko tylko jak się polozyl,zaczął chrapac to już musiałam się wynieść do drugiego pokoju.
    Tez mam spuchniete dłonie i stopy. Baronowa mówisz że pokrzywa pomaga-podpijam czasami (na zmiane z rumiankiem,czasami koper wloski-zwyklej nie pijam)ale jak mówisz że 2 dziennie mogą zdziałać cuda to sprobuje i dużo wody tak?Recepta na dzisiejszy dzień jest:)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocka do kitu,spalismy dzisiaj u tesciow a to.nie to co w moim wlasnym lozeczku:)odkad jestem w ciazy wole wracac do domu ale już się wczoraj zgodzilam zostac.Migdalow nie wzielam i zione ogniem:/

• Asmee Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My też dzisiaj po słabej nocce, mimo że w swoim własnym wygodnym łóżku. Mała znów uciskała jakiś nerw i budził mnie ból ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś zauwazylam po szpitalu. Tam bylo gorąco wiec piłam po 3 litry wody do tego kroplówki. I nagle zeszlo mi wszystko z nóg. A juz nie mogłam kucać tak mnie nogi bolalo. Teraz pilnuje ile pije i nie puchną ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • malvva Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zaczal bolec lewy posladek przy chodzeniu :/ taki promieniujacy ból, czyżby to ta rwa kulszowa ;/

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malva może być rwa. Ja miałam ją to z kilka dni mnie męczyła. Takie napady bólowe.

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ