Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarzyna w ciagu ostatnich dwoch tygodni brzuch tak urosl ze az sie boje co bedzie za 7 tygodni
a moja siostra zawsze byla sucha
przynajmniej mam motywacje zeby po porodzie zrzucic kilka kilogramow
katarzyna_d, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny168cm 62kg wazeBaronowa_83 wrote:A ile ważysz przy jakim wzroście?
Startowałam z waga 55kg! Ostatnie miesiące to chyba teraz najwięcej sie przybiera?? Nie wiem bo zmlodym to pod koniec mnie wywaliło a teraz stoi. Jak z dzieckiem jest wszystko ok to przestane schizowac !!
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
My po wizycie. Infekcja nieco osłabła ale dalej bierzemy mucovagin i trivagin. Skaczące ciśnienie to prawdopodobnie efekt skurczy przepowiadających - mam obserwować. Poza tym łożysko prawidłowo dojrzewa. Nasza Niunia będzie maleńka ale rozwija się dobrze. Po prostu ma drobną budowę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 18:48
katarzyna_d, Agnieszka0812, Iwa81, Aniu_leczka, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malvva wrote:Asmee jaką masz wydieline ? tydzien po zastosowaniu gynazolu czy jak to tam sie zwie mam skąpą żółtawą i nie wiem czy coś lepiej jest czy nie ;/ żadnego swedzenia ani pieczenia nie odczuwa.
Mi gynazol szkodził dodatkowo. Teraz po tygodniu mucovaginu mam żółtawą ale już bardziej lejącą, bo wcześniej był 'twarożek'. Swędzenia też nie odczuwam, ale gin uznała, że jeszcze tydzień mam aplikować mucovagin co 2 dzień (na zmianę z trivaginem do smarowania) żeby PH znów się nie zmieniło z kwaśnego.
NatiB lubi tę wiadomość
-
Katarzyna martwisz się wagą bo lekarz zwrócił na to uwagę? Bo ja też bardzo mało przytyłam, 8kg od początku ciąży a w ostatnim miesiącu tylko kilogram. Startowałam z niedowagą więc teoretycznie mogłam przytyć więcej niż przeciętnie. Do tego brzuch w pępku urósł tylko 10 cm. Ale z dzieckiem wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo, rośnie, przybiera na wadze, do tej pory cały czas była kilka dni do przodu. Lekarz tez nic nie mówił że coś nie tak z moją wagą więc do tej pory się tym nie martwiłam poza lekkim żalem że nie mogę się pochwalić piłką a jedynie piłeczką
zaczęłam się stresować wtorkowym usg.
-
nick nieaktualnyGuem wrote:Katarzyna martwisz się wagą bo lekarz zwrócił na to uwagę? Bo ja też bardzo mało przytyłam, 8kg od początku ciąży a w ostatnim miesiącu tylko kilogram. Startowałam z niedowagą więc teoretycznie mogłam przytyć więcej niż przeciętnie. Do tego brzuch w pępku urósł tylko 10 cm. Ale z dzieckiem wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo, rośnie, przybiera na wadze, do tej pory cały czas była kilka dni do przodu. Lekarz tez nic nie mówił że coś nie tak z moją wagą więc do tej pory się tym nie martwiłam poza lekkim żalem że nie mogę się pochwalić piłką a jedynie piłeczką
Wiesz co kobieto!!!! Pocieszyłaś mnie i to bardzo!! Dziękuję
-
Asmee wrote:Mi gynazol szkodził dodatkowo. Teraz po tygodniu mucovaginu mam żółtawą ale już bardziej lejącą, bo wcześniej był 'twarożek'. Swędzenia też nie odczuwam, ale gin uznała, że jeszcze tydzień mam aplikować mucovagin co 2 dzień (na zmianę z trivaginem do smarowania) żeby PH znów się nie zmieniło z kwaśnego.
te leki na recepte sa ? -
Guem wrote:Katarzyna martwisz się wagą bo lekarz zwrócił na to uwagę? Bo ja też bardzo mało przytyłam, 8kg od początku ciąży a w ostatnim miesiącu tylko kilogram. Startowałam z niedowagą więc teoretycznie mogłam przytyć więcej niż przeciętnie. Do tego brzuch w pępku urósł tylko 10 cm. Ale z dzieckiem wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo, rośnie, przybiera na wadze, do tej pory cały czas była kilka dni do przodu. Lekarz tez nic nie mówił że coś nie tak z moją wagą więc do tej pory się tym nie martwiłam poza lekkim żalem że nie mogę się pochwalić piłką a jedynie piłeczką
dokładnie zależy co lekarz mówi, ja od początku ciąży przytyłam ok 2kg,. przy czym dziecko waży 1600g , pytałam swojej gin czy tak może być, ona mi powiedziała że skoro dziecko rośnie to wyciąga sobie ze mnie tyle ile mu potrzeba, a jeśli moje wyniki nie są mega po bandzie to taki po prostu mój urok ciąży,
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny my już po wizycie. z małą wszystko dobrze
w 34 tc waży już 2,5 kg 
przeżyłam też szok- tam gdzie myślałam że są nóżki małej to w rzeczywistości jest główka! niestety okazuje się że mała ułożona jest miednicowo i zapewne czeka mnie cesarskie cięcie ...
główka jest pod prawymi żebrami a na dole po lewej stronie ma nóżki. dziwne jest to, że jak mała ma czkawkę to czuję ją właśnie na dole po tej lewej i tam też wtedy delikatnie się rusza. z tym ułożeniem to szkoda, ale pewno nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło
katarzyna_d, Patrycja24, monilia84, josephinka84, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyasioczek86 wrote:hej dziewczyny my już po wizycie. z małą wszystko dobrze
w 34 tc waży już 2,5 kg 
przeżyłam też szok- tam gdzie myślałam że są nóżki małej to w rzeczywistości jest główka! niestety okazuje się że mała ułożona jest miednicowo i zapewne czeka mnie cesarskie cięcie ...
główka jest pod prawymi żebrami a na dole po lewej stronie ma nóżki. dziwne jest to, że jak mała ma czkawkę to czuję ją właśnie na dole po tej lewej i tam też wtedy delikatnie się rusza. z tym ułożeniem to szkoda, ale pewno nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło
Lubie tylko to ze z córcia jest ok i ze tak ładnie rośnie!! A cesarki nie zazdroszczę !, ale jeszcze może zrobić niespodziankę i fiknąć
asioczek86 lubi tę wiadomość
-
katarzyna dzięki
ja się w sumie cesarki nie obawiam, ale wiem że potem są np. trudności z karmieniem i w ogóle. jutro wybadam sprawę co i jak bo dziś już jestem tym wszystkim zmęczona.
niedługo idę spać