X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile ważysz przy jakim wzroście?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna w ciagu ostatnich dwoch tygodni brzuch tak urosl ze az sie boje co bedzie za 7 tygodni :D a moja siostra zawsze byla sucha :D przynajmniej mam motywacje zeby po porodzie zrzucic kilka kilogramow :D

katarzyna_d, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    A ile ważysz przy jakim wzroście?
    168cm 62kg waze

Startowałam z waga 55kg! Ostatnie miesiące to chyba teraz najwięcej sie przybiera?? Nie wiem bo zmlodym to pod koniec mnie wywaliło a teraz stoi. Jak z dzieckiem jest wszystko ok to przestane schizowac !!

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Asmee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Infekcja nieco osłabła ale dalej bierzemy mucovagin i trivagin. Skaczące ciśnienie to prawdopodobnie efekt skurczy przepowiadających - mam obserwować. Poza tym łożysko prawidłowo dojrzewa. Nasza Niunia będzie maleńka ale rozwija się dobrze. Po prostu ma drobną budowę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 18:48

katarzyna_d, Agnieszka0812, Iwa81, Aniu_leczka, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee jaką masz wydieline ? tydzien po zastosowaniu gynazolu czy jak to tam sie zwie mam skąpą żółtawą i nie wiem czy coś lepiej jest czy nie ;/ żadnego swedzenia ani pieczenia nie odczuwa.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 <3

dzieki za pierwsza pomoc w przypadku tego skoku ciśnienia :-) dobrze mi doradziłaś z tym magnezem i melissa :-)
    Jesteś nie zastąpiona :-*

pasia27 lubi tę wiadomość

• Asmee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Asmee jaką masz wydieline ? tydzien po zastosowaniu gynazolu czy jak to tam sie zwie mam skąpą żółtawą i nie wiem czy coś lepiej jest czy nie ;/ żadnego swedzenia ani pieczenia nie odczuwa.

Mi gynazol szkodził dodatkowo. Teraz po tygodniu mucovaginu mam żółtawą ale już bardziej lejącą, bo wcześniej był 'twarożek'. Swędzenia też nie odczuwam, ale gin uznała, że jeszcze tydzień mam aplikować mucovagin co 2 dzień (na zmianę z trivaginem do smarowania) żeby PH znów się nie zmieniło z kwaśnego.

NatiB lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna martwisz się wagą bo lekarz zwrócił na to uwagę? Bo ja też bardzo mało przytyłam, 8kg od początku ciąży a w ostatnim miesiącu tylko kilogram. Startowałam z niedowagą więc teoretycznie mogłam przytyć więcej niż przeciętnie. Do tego brzuch w pępku urósł tylko 10 cm. Ale z dzieckiem wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo, rośnie, przybiera na wadze, do tej pory cały czas była kilka dni do przodu. Lekarz tez nic nie mówił że coś nie tak z moją wagą więc do tej pory się tym nie martwiłam poza lekkim żalem że nie mogę się pochwalić piłką a jedynie piłeczką :D zaczęłam się stresować wtorkowym usg.

• Asmee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, rozmawiałam dziś o wadze z moją lekarką. Ona uważa, że jeżeli dziecko rozwija się prawidłowo i wyniki krwi są w normie to nasza waga nie ma większego znaczenia.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Katarzyna martwisz się wagą bo lekarz zwrócił na to uwagę? Bo ja też bardzo mało przytyłam, 8kg od początku ciąży a w ostatnim miesiącu tylko kilogram. Startowałam z niedowagą więc teoretycznie mogłam przytyć więcej niż przeciętnie. Do tego brzuch w pępku urósł tylko 10 cm. Ale z dzieckiem wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo, rośnie, przybiera na wadze, do tej pory cały czas była kilka dni do przodu. Lekarz tez nic nie mówił że coś nie tak z moją wagą więc do tej pory się tym nie martwiłam poza lekkim żalem że nie mogę się pochwalić piłką a jedynie piłeczką :D zaczęłam się stresować wtorkowym usg.

Wiesz co kobieto!!!! Pocieszyłaś mnie i to bardzo!! Dziękuję <3

• malvva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Mi gynazol szkodził dodatkowo. Teraz po tygodniu mucovaginu mam żółtawą ale już bardziej lejącą, bo wcześniej był 'twarożek'. Swędzenia też nie odczuwam, ale gin uznała, że jeszcze tydzień mam aplikować mucovagin co 2 dzień (na zmianę z trivaginem do smarowania) żeby PH znów się nie zmieniło z kwaśnego.

te leki na recepte sa ?

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Guem Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszyłam ciebie a zestrachałam siebie :D
    A na poważnie na pewno będzie dobrze, ja innych scenariuszy nie przyjmuje :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:

dokładnie zależy co lekarz mówi, ja od początku ciąży przytyłam ok 2kg,. przy czym dziecko waży 1600g , pytałam swojej gin czy tak może być, ona mi powiedziała że skoro dziecko rośnie to wyciąga sobie ze mnie tyle ile mu potrzeba, a jeśli moje wyniki nie są mega po bandzie to taki po prostu mój urok ciąży,

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    te leki na recepte sa ?

Nie, spokojnie kupisz je w każdej aptece :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Nie, spokojnie kupisz je w każdej aptece :)

to super musze sobie kupic mze i mi pomoże ;) spróbowac nie zaszkodzi

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała polecać to warto też kupić sobie do podmywania 'plivia fem F'. Podmywałam trzy razy dziennie i rewelka, lepszy od tych wszystkich żeli. :)

malvva lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny my już po wizycie. z małą wszystko dobrze :) w 34 tc waży już 2,5 kg :)
    przeżyłam też szok- tam gdzie myślałam że są nóżki małej to w rzeczywistości jest główka! niestety okazuje się że mała ułożona jest miednicowo i zapewne czeka mnie cesarskie cięcie ...
    główka jest pod prawymi żebrami a na dole po lewej stronie ma nóżki. dziwne jest to, że jak mała ma czkawkę to czuję ją właśnie na dole po tej lewej i tam też wtedy delikatnie się rusza. z tym ułożeniem to szkoda, ale pewno nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło ;)

katarzyna_d, Patrycja24, monilia84, josephinka84, pasia27 lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    hej dziewczyny my już po wizycie. z małą wszystko dobrze :) w 34 tc waży już 2,5 kg :)
    przeżyłam też szok- tam gdzie myślałam że są nóżki małej to w rzeczywistości jest główka! niestety okazuje się że mała ułożona jest miednicowo i zapewne czeka mnie cesarskie cięcie ...
    główka jest pod prawymi żebrami a na dole po lewej stronie ma nóżki. dziwne jest to, że jak mała ma czkawkę to czuję ją właśnie na dole po tej lewej i tam też wtedy delikatnie się rusza. z tym ułożeniem to szkoda, ale pewno nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło ;)

Lubie tylko to ze z córcia jest ok i ze tak ładnie rośnie!! A cesarki nie zazdroszczę !, ale jeszcze może zrobić niespodziankę i fiknąć :P

asioczek86 lubi tę wiadomość

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna dzięki ;) ja się w sumie cesarki nie obawiam, ale wiem że potem są np. trudności z karmieniem i w ogóle. jutro wybadam sprawę co i jak bo dziś już jestem tym wszystkim zmęczona.
    niedługo idę spać :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dobrych wiesci z wizyt.
    Asioczek córcia to już duża dziewczynka super <3

asioczek86 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ