X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 31

katarzyna_d lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Od 5:30 zmagam sie z bólami jelit!! Mam mega zaparcia :-( zjadłam pól reklamówki suszonych śliwek..

Dzis wizytuje !!! Wreszcie

Troche mnie wczoraj uspokoiłyście!! No i te 2 kolejne cm w obwodzie brzucha ! Gdzies tydz temu bylo 107 a dzis 109.

Trzymam kciuki za resztę wizytujących

Iwa81 lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka powodzenia na wizycie,trzymam kciuki✊.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Witam,

Od 5:30 zmagam sie z bólami jelit!! Mam mega zaparcia :-( zjadłam pól reklamówki suszonych śliwek..

Dzis wizytuje !!! Wreszcie

Troche mnie wczoraj uspokoiłyście!! No i te 2 kolejne cm w obwodzie brzucha ! Gdzies tydz temu bylo 107 a dzis 109.

Trzymam kciuki za resztę wizytujących
    Ja mam 105 w pasie. Takze nie masz małego brzuszka. Za to przybrania tylko 7 kg zazdroszczę bardzo. Dzidziuś rośnie nie ty. Kazda by tak chciała ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mnie nie denerwujcie ja mam w pepku 112cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 08:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja sie witam z izby przyjęć czekam na doktora az przyjdzie z obchodu i mnie wsadzi gdzies . Zobaczymy jak to bedzie :(
    No wy macie Male brzuszki moje 120 cm niestety jest ogromnym zbiornikiem dla wód :(
    Czekam na ktg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 08:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej ja sie witam z izby przyjęć czekam na doktora az przyjdzie z obchodu i mnie wsadzi gdzies . Zobaczymy jak to bedzie :(
    No wy macie Male brzuszki moje 120 cm niestety jest ogromnym zbiornikiem dla wód :(

Trzymaj sie !! Tam rękami i nogami :-) będzie dobrze zobaczysz !!

Carolq lubi tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Czekam na ktg[/QUOTE

Ja miałam wielowodzie w ostatnim miesiącu w poprzedniej ciąży, chciała mnie gin posłać wcześniej do szpitala, ale nie poszłam, córka urodziła się dzień przed terminem I to tylko dlatego,ze lekarz na wizycie przebił mi pęcherz. Teraz jest zdrowa sliczna pierwszoklasistka :)Poza tym wód może być więcej, jeśli dziecko akurat się wysiusialo, wiec nic się nie martw, przebadaja Cię, poobserwuja i będzie git :)

• Guem Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wszystko będzie dobrze, ważne że będziecie pod opieką swojego lekarza. Tylko nie wczytuj się w Internet i nie słuchaj koleżanek z sali żeby się bardziej nie stresować. Lekarze na pewno zrobią wszystko żeby było jak najlepiej dla was :)
    Wy się martwicie brzuszkami 105 cm a ja się zastanawiam czy jeszcze przekroczę setkę :D bo u mnie 90 do 92 wieczorem.
    Na zaparcia polecam kawę zbożową. Ja nie dopiję kubka a już lecę do wc. I przy wszystkich tych przyspieszaczach bardzo ważne jest picie dużej ilości wody żeby wypchnęła to co zdziała błonnik inaczej wszystko zostaje i może być jeszcze gorzej.

• maimama Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja mam 105 w pasie. Takze nie masz małego brzuszka. Za to przybrania tylko 7 kg zazdroszczę bardzo. Dzidziuś rośnie nie ty. Kazda by tak chciała ;)
    Dokładnie, chciałabym przybrać tylko 7 kg, właśnie się zważyłam i mam +12 kg, ehh,w pasie jakieś 109cm.

Marietta lubi tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/089200c8271c.jpg
    Nareszcie sa :-) kurier byl 10 min temu

Patrycja zamawiałaś ze strony mwl.pl czy innej bo też chciałabym zamówić i szukam jakiegoś polecanego miejsca :) I jak wykonanie, długo czekałaś?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Czekam na ktg
    szpital jest ogólnie paskudny. Ale łapanie tętna i ktg jest super :). Nawet jak dziecko nie szaleje to przynajmniej wiesz, ze wszystko ok ;)

Carolq lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Czekam na ktg

Carolq- ja też mam 120 w pasie, tzn mam nadzieję, że tyle mam maksymalnie, bo tydzień temu było 118 ;)
    U mnie też wód bardzoooo dużo jak twierdzi ginka, na tyle dużo, że dziecko jest w stanie przez te wody wykonywac jeszcze obroty góra- dół.

Czy to źle jeśli jest więcej wód? Lekarka sugerowała, że wszystko w porządku...
    maimama wrote:
    Dokładnie, chciałabym przybrać tylko 7 kg, właśnie się zważyłam i mam +12 kg, ehh,w pasie jakieś 109cm.
    maimama co ro jest 12 kilo ;) ja mam 163 cm wzrostu i naliczyłam już 16 kilosów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:12

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq Kochana, nie martw sie, grunt ze obie bedziecie pod fachowa opieka!! Z Krolewna, na pewno jest wszystko w porzadku! wielowodzie, to nie koniec swiata! zobaczysz wyklaruje sie wszystko na Wasza korzysc!! poglaszcz Malutka ode mnie a Ciebie sciskam mocno mocno i wysylam dobra energie! My z Maja trzymamy kciuki za Was!

Carolq lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    szpital jest ogólnie paskudny. Ale łapanie tętna i ktg jest super :). Nawet jak dziecko nie szaleje to przynajmniej wiesz, ze wszystko ok ;)
    Pod warunkiem że je łapią :) jak trafiłam na ip z bólami brzucha przy których nie czułam ruchów zanim zszedł lekarz dwie panie położne/pielęgniarki nie pamiętam już jak sie przedstawiły żebym się nie stresowała zabrały mnie do pokoju ktg żeby posłuchać serduszka. Od razu zaznaczyły że ciąża jest jeszcze bardzo wczesna (początek 28 tygodnia) więc może być trudno złapać serduszko i do tego łożysko na przedniej ścianie to utrudnia. Mnie uspokajały ale widziałam ich spojrzenia miedzy sobą jak na zmianę próbowały znaleźć dzidzię. Nie wiem ile to trwało ale dla mnie to była wieczność aż zszedł lekarz i na usg pokazał mi bijące serce i że mała fika na całego :) dla mnie ktg to mega stresujące badanie, choć jak już się udawało znaleźć malucha to był to najbardziej uspokajający dźwięk :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że niektóre dziewczyny przez całą ciążę nie mają ktg?chyba że przed samym porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:39

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Patrycja zamawiałaś ze strony mwl.pl czy innej bo też chciałabym zamówić i szukam jakiegoś polecanego miejsca :) I jak wykonanie, długo czekałaś?
    Dokladnie z tej strony :-) jestem zadowolona z wykonania. Na stronie maja, ze czas wykonania 14 dni roboczych i tyle tez czekalam. Do tego te autka dostalam gratis :-) dla dziewczynek sa chyba motylki.

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie dziwne było, ze dziewczyny MAJĄ ktg :)
    Miałam tylko jak już leżałam w szpitalu po terminie
    teraz też miałam bo leżałam w szpitalu, to mają obowiązek robić

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wzorow jest tyle, ze ciezko sie zdecydowac. No i na plus cena, 8 zl za literke a u mnie w miescie wolaja 20.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po ktg , wszystko w porządku wyszło . Czekamy na przyjęcie teraz przez lekarza .
    Duzo wód nie jest złe o ile nie jest ich za duzo jeśli wskaźnik jest powyżej 20 jak u mnie to juz jest wielowodzie, ale to jest dolna granica wiec tez na spokojnie jednak juz wymaga monitorowania .
    No trudno będę miała wiecej czasu na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:53

Marietta, Patrycja24, josephinka84, Iwa81, monilia84, pasia27, tola2014 lubią tę wiadomość

‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ