Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam,
Od 5:30 zmagam sie z bólami jelit!! Mam mega zaparcia
zjadłam pól reklamówki suszonych śliwek..
Dzis wizytuje !!! Wreszcie
Troche mnie wczoraj uspokoiłyście!! No i te 2 kolejne cm w obwodzie brzucha ! Gdzies tydz temu bylo 107 a dzis 109.
Trzymam kciuki za resztę wizytujących
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Ja mam 105 w pasie. Takze nie masz małego brzuszka. Za to przybrania tylko 7 kg zazdroszczę bardzo. Dzidziuś rośnie nie ty. Kazda by tak chciałakatarzyna_d wrote:Witam,
Od 5:30 zmagam sie z bólami jelit!! Mam mega zaparcia
zjadłam pól reklamówki suszonych śliwek..
Dzis wizytuje !!! Wreszcie
Troche mnie wczoraj uspokoiłyście!! No i te 2 kolejne cm w obwodzie brzucha ! Gdzies tydz temu bylo 107 a dzis 109.
Trzymam kciuki za resztę wizytujących
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej ja sie witam z izby przyjęć czekam na doktora az przyjdzie z obchodu i mnie wsadzi gdzies . Zobaczymy jak to bedzie

No wy macie Male brzuszki moje 120 cm niestety jest ogromnym zbiornikiem dla wód
Czekam na ktgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 08:30
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCarolq wrote:Hej ja sie witam z izby przyjęć czekam na doktora az przyjdzie z obchodu i mnie wsadzi gdzies . Zobaczymy jak to bedzie

No wy macie Male brzuszki moje 120 cm niestety jest ogromnym zbiornikiem dla wód
Trzymaj sie !! Tam rękami i nogami
będzie dobrze zobaczysz !!
Carolq lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:Hej ja sie witam z izby przyjęć czekam na doktora az przyjdzie z obchodu i mnie wsadzi gdzies . Zobaczymy jak to bedzie

Czekam na ktg[/QUOTE
Ja miałam wielowodzie w ostatnim miesiącu w poprzedniej ciąży, chciała mnie gin posłać wcześniej do szpitala, ale nie poszłam, córka urodziła się dzień przed terminem I to tylko dlatego,ze lekarz na wizycie przebił mi pęcherz. Teraz jest zdrowa sliczna pierwszoklasistka :)Poza tym wód może być więcej, jeśli dziecko akurat się wysiusialo, wiec nic się nie martw, przebadaja Cię, poobserwuja i będzie git
-
Carolq wszystko będzie dobrze, ważne że będziecie pod opieką swojego lekarza. Tylko nie wczytuj się w Internet i nie słuchaj koleżanek z sali żeby się bardziej nie stresować. Lekarze na pewno zrobią wszystko żeby było jak najlepiej dla was

Wy się martwicie brzuszkami 105 cm a ja się zastanawiam czy jeszcze przekroczę setkę
bo u mnie 90 do 92 wieczorem.
Na zaparcia polecam kawę zbożową. Ja nie dopiję kubka a już lecę do wc. I przy wszystkich tych przyspieszaczach bardzo ważne jest picie dużej ilości wody żeby wypchnęła to co zdziała błonnik inaczej wszystko zostaje i może być jeszcze gorzej. -
Dokładnie, chciałabym przybrać tylko 7 kg, właśnie się zważyłam i mam +12 kg, ehh,w pasie jakieś 109cm.Baronowa_83 wrote:Ja mam 105 w pasie. Takze nie masz małego brzuszka. Za to przybrania tylko 7 kg zazdroszczę bardzo. Dzidziuś rośnie nie ty. Kazda by tak chciała

Marietta lubi tę wiadomość
-
szpital jest ogólnie paskudny. Ale łapanie tętna i ktg jest superCarolq wrote:Hej ja sie witam z izby przyjęć czekam na doktora az przyjdzie z obchodu i mnie wsadzi gdzies . Zobaczymy jak to bedzie

Czekam na ktg
. Nawet jak dziecko nie szaleje to przynajmniej wiesz, ze wszystko ok
Carolq lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:Hej ja sie witam z izby przyjęć czekam na doktora az przyjdzie z obchodu i mnie wsadzi gdzies . Zobaczymy jak to bedzie

Czekam na ktg
Carolq- ja też mam 120 w pasie, tzn mam nadzieję, że tyle mam maksymalnie, bo tydzień temu było 118
U mnie też wód bardzoooo dużo jak twierdzi ginka, na tyle dużo, że dziecko jest w stanie przez te wody wykonywac jeszcze obroty góra- dół.
Czy to źle jeśli jest więcej wód? Lekarka sugerowała, że wszystko w porządku...
maimama co ro jest 12 kilomaimama wrote:Dokładnie, chciałabym przybrać tylko 7 kg, właśnie się zważyłam i mam +12 kg, ehh,w pasie jakieś 109cm.
ja mam 163 cm wzrostu i naliczyłam już 16 kilosów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:12
-
Carolq Kochana, nie martw sie, grunt ze obie bedziecie pod fachowa opieka!! Z Krolewna, na pewno jest wszystko w porzadku! wielowodzie, to nie koniec swiata! zobaczysz wyklaruje sie wszystko na Wasza korzysc!! poglaszcz Malutka ode mnie a Ciebie sciskam mocno mocno i wysylam dobra energie! My z Maja trzymamy kciuki za Was!
Carolq lubi tę wiadomość

-
Pod warunkiem że je łapiąBaronowa_83 wrote:szpital jest ogólnie paskudny. Ale łapanie tętna i ktg jest super
. Nawet jak dziecko nie szaleje to przynajmniej wiesz, ze wszystko ok 
jak trafiłam na ip z bólami brzucha przy których nie czułam ruchów zanim zszedł lekarz dwie panie położne/pielęgniarki nie pamiętam już jak sie przedstawiły żebym się nie stresowała zabrały mnie do pokoju ktg żeby posłuchać serduszka. Od razu zaznaczyły że ciąża jest jeszcze bardzo wczesna (początek 28 tygodnia) więc może być trudno złapać serduszko i do tego łożysko na przedniej ścianie to utrudnia. Mnie uspokajały ale widziałam ich spojrzenia miedzy sobą jak na zmianę próbowały znaleźć dzidzię. Nie wiem ile to trwało ale dla mnie to była wieczność aż zszedł lekarz i na usg pokazał mi bijące serce i że mała fika na całego
dla mnie ktg to mega stresujące badanie, choć jak już się udawało znaleźć malucha to był to najbardziej uspokajający dźwięk
-
Dokladnie z tej stronyGuem wrote:Patrycja zamawiałaś ze strony mwl.pl czy innej bo też chciałabym zamówić i szukam jakiegoś polecanego miejsca
I jak wykonanie, długo czekałaś?
jestem zadowolona z wykonania. Na stronie maja, ze czas wykonania 14 dni roboczych i tyle tez czekalam. Do tego te autka dostalam gratis
dla dziewczynek sa chyba motylki.
Patrycja24 -
dla mnie dziwne było, ze dziewczyny MAJĄ ktg

Miałam tylko jak już leżałam w szpitalu po terminie
teraz też miałam bo leżałam w szpitalu, to mają obowiązek robić -
nick nieaktualnyJuz po ktg , wszystko w porządku wyszło . Czekamy na przyjęcie teraz przez lekarza .
Duzo wód nie jest złe o ile nie jest ich za duzo jeśli wskaźnik jest powyżej 20 jak u mnie to juz jest wielowodzie, ale to jest dolna granica wiec tez na spokojnie jednak juz wymaga monitorowania .
No trudno będę miała wiecej czasu na forum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:53
Marietta, Patrycja24, josephinka84, Iwa81, monilia84, pasia27, tola2014 lubią tę wiadomość

[/link]