X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przykład od 36 tygodnia mam na wypisie przy cukrzycy ze mam sie raz na tydzien zgłosić na ktg wiec pewnie zależy od wskazań .

• Nacia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Ja mam 33tc i nie mialam jeszcze w ogole robionego ktg..

Iwa81 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc tez sie zastanawiam jak z tym ktg tez mialam tylko przed porodem robione bo poprzednia ciaza ksiazkowa i porod z zaskoczenia bez boli i wgl.
    dzis mam do diabetolog ale chyba nie bedzie zle przekroczen brak choc cos wiecej zaczynam jesc .
    musze sie zmieryc ile ja mam brzuszka.
    juz sroda zaraz swieta;) jeszcze pogoda ma byc ladna no marzy sie juz wiosna wiosna;)

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co za wiosna idzie? Maj i nasze dzieciaczki w wozkach na spacerkach! I Dzien Matki spedzony z naszymi malenstwami <3

Patrycja24, Carolq, malvva lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas tez cudowne sloneczko,a ja zaraz nastawie pranie, bo posciel chce wyprac, obiadek a potem do mamy, bo obiecalam, ze jej pazurki zrobie przed swietami

Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na ktg,po bolach w nocy i kluciach postanowiłam rano pojechacr i sprawdzic,mała strasznie się ruszala jakby mi przy cipce miała wypasc.I tak rozwarcia nie ma,szyjka 2,63,z mała wszystko ok.Ale czekam na te ktg,ktore pani z dyzurki powinnna mi podlaczyc,już dwa razy pochodzIła moja lekarka i ja upominala.Muszę zrobić jutro badanie moczu bo być moze to jednak ten pęcherz:/Wody plodowe w normie,a w brZuchu mam 100 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:04

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ktg nie miałam ani razu...

Carolq cieszę się, że wszystko w porządku, czekamy na info co powie lekarz.

Mój berbeć się znowu wywinął w poprzek, okropnie kłuje mnie w pachwinie, nie tak jak zawsze, boli tak, że za każdym ukłuciem aż podskakuję :/ Wogóle mam takie uczucie, jakbym miała strasznie zmęczony brzuch... Całą noc na zmianę, albo dzieć kopał, albo twardniała macica tak, że aż bolało mnie obrócić się na bok. Nie czekam na kwiecień, pakuję torbę, bo zaczynam się stresować...

edit-Baronowa- jak Twoja przepuklina? Rano miałam już niezłą gulkę przy pępku, trochę opadła, z tym coś się robi teraz, czy trzeba żyć poprostu? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:07

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    A co za wiosna idzie? Maj i nasze dzieciaczki w wozkach na spacerkach! I Dzien Matki spedzony z naszymi malenstwami <3
    Ja tam zyje nadzieja, ze moj syneczek urodzi sie w Dzien Matki :-)

Nacia, monilia84 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg robi sie najwcześniej od 30 tygodnia i jeśli nie ma wskazań dopiero wykonują przy porodzie. Nie wiem dla mnie to nie jest jakieś super komfortowe ściskają brzuszek i trzeba leżeć :/. Lekarka wzięła od de mnie wczorajsze usg i poszła .
    Położna co mnie rejestrowała 3 razy sie pytała czy przypadkiem nie mam terminu na 20 marca ;P hehe bo mówi
    Ze mam brzuszek jak bym miała rodzic . I czy sa wskazania do cesarki itd. ;P hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:12

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin na 28 no ale oby zaczelo sie troche wczesniej:)

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maly od 3 dni nie rusza sie. Cisza spokoj. Noce przespane. Wczoraj wieczorem troszke sie poruszal bo go lekarz kilka godzin wczesniej na badaniu pozgniatal :) ale to tylko chwilke pokopal i znowu cisza.. nic!

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no urodzic w Dzien Matki to chyba najpiekniejszy prezent <3 no ja juz bede miala synka przy sobie w ten dzien ale Wam zycze wspanialego prezentu :)

Iwa81, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ktg miałam robione w dniu terminu porodu i po terminie :)
    My si zbieram na wizytę :-) kurde po co brałam ten espumisan przed wizyta :P

Marietta, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Juz po ktg , wszystko w porządku wyszło . Czekamy na przyjęcie teraz przez lekarza .
    Duzo wód nie jest złe o ile nie jest ich za duzo jeśli wskaźnik jest powyżej 20 jak u mnie to juz jest wielowodzie, ale to jest dolna granica wiec tez na spokojnie jednak juz wymaga monitorowania .
    No trudno będę miała wiecej czasu na forum :)

No widzisz, będzie dobrze :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    U mnie maly od 3 dni nie rusza sie. Cisza spokoj. Noce przespane. Wczoraj wieczorem troszke sie poruszal bo go lekarz kilka godzin wczesniej na badaniu pozgniatal :) ale to tylko chwilke pokopal i znowu cisza.. nic!

moja dzień i noc szaleje, ale już się jakoś przyzwyczaiłam,
    jak tylko dotknę brzucha zaraz mam odpowiedz w postaci wypięcia czegoś :D

Nacia lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 26.05 :-) byloby super gdyby sie udalo.

Iwa81, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na dzień matki.. ale chyba się nie uda wstrzelić. :)

KTG miałam robione raz, ostatnio w szpitalu i nie uważam, żeby to było przyjemne.. Obwiązali mnie tymi bandażami, pół godziny leżenia na plecach, gdzie generalnei to nie jest najwygodniejsza pozycja.. mała się buntowała i kopała w to, co ją uciskało. ;/

Iwa81 lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez go glaskam dotykam a on nic.. chyba wie co go czeka za niedlugo :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja to super, zamawiam literki :)
    Fajnie jeśli nie ma wskazań do ktg przed terminem, ja bardzo mile wspominam pierwsze prawie 5 miesięcy ciąży. Bez problemów, powikłań, wszystko książkowo. Teraz zamartwiam się każdy stuknięciem, czy mam za mały czy za duży brzuch, dlaczego mała rusza się tak dużo/tak mało itd. Tęsknię za czasem kiedy optymistycznie nie dopuszczałam do siebie żadnych złych myśli. I hasło które mi przyświecało od września "byle do wiosny" i już mamy wiosnę :)
    Ja z praniem i pakowaniem nadal czekam. Mam jedynie torbę dla siebie do szpitala gdybym musiała znów na kilka dni sie położyć ale bez przyborów porodowych. Jeszcze teraz sobie wymyśliłam że chciałabym odświeżyć ściany w salonie więc w następny weekend jeszcze szybkie malowanie i dopiero po tym ruszam z ostatnimi przygotowaniami. Już czuję że będę żałować tego dodatkowego remontu ale jak już córcia będzie z nami to będzie trudniej zorganizować malowanie.

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe u mnie termin z 1 usg 28.05 a z kolejnego 24.05[oba w preciagu 2 tyg, bo roznica miedzy om a usg >10dni, wiec chcial 2 usg skontrolowac ktory termin realniejszy. a ze miedzy 24 a 28, parzysta data to 26...;) moze moze... choc moja mama mowi, ze jak 2x2 urodze 27. bo 26 to oprocz dnia matki tez Boze Cialo, a jak Boze Cialo, t procesja. twierdzi, ze historia lubi sie powtarzac, a ona swoje pierwsze dziecko wlasnie dzien po Bozym Ciele urodzila [poszla na procesje, i w nocy wody jej odeszly :)] no zobaczymy hehe choc wiadomo, urodzic na dzien mamy to byloby cudownie:)

Marietta lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1448 1449 1450 1451 1452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ