X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Guem Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin z om 28, z pierwszego usg 24 a z późniejszych wcześniej i śmieję się że urodzę wcześniej żeby córcia miała czas na zrobienie laurki :D
    Płaczliwy dzień mam dzisiaj. Podczytuję blog Matki Nieidealnej i dzisiaj zupełnie jakby mi myśli wyjęła i je zapisała http://www.matka-nie-idealna.pl/ciemna-strona-przyszlego-macierzynstwa/

• Asmee Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też się śmieje, że mam namawiać córcię, żeby w Boże Ciało się nie urodziła ;d

Ja literek szukałam stojących białych i drukowanych, bo mała ma 'j' w imieniu :)
    Kupiłam na www.skarbydomowe.pl i jestem mega zadowolona z ceny i wykonania.
    https://www.instagram.com/p/BCp4GhNA7mz/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq będzie dobrze kochana :) najważniejsza opieka, ale pewnie sprawdzą czy tych wód Ci mocno przybywa i wypuszczą Cię, tak mi się wydaje. Wiem że szpital to nie jest dobre miejsce bo lepiej w domku ale tam dobrze się Wami zajmą. Córcia to duża dziewczynka poradzi sobie na pewno :)

Powodzenia na wizytach :) my wizytujemy w piąteczek zobaczymy co tam u mojego synka słychać czy doszedł juz do 2kg :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin z om na 13 maja a z usg 17 wiec raczej do dnia mamy nie przeciagne ;p
    ale jeszcze w tym roku obejde pierwzy raz w zyciu dzień mamy :)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam nadzieje ze ba dzien mamy bede juz miała niemowlaka, a nie noworodka ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • malvva Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie kopniaki mojej córeczki w żebra to masakra ale juz tak niedaleko <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/758f0e40c059.jpg

Marietta lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Wiecie że niektóre dziewczyny przez całą ciążę nie mają ktg?chyba że przed samym porodem.
    W pierwsze ciąży miałam dopiero w dzień porodu ;-) i najgorsze jest to ze caly poród bylam podlaczona do ktg..monitorowali i upominali jak zle oddychalam bo Kacperkowi spadalo tętno..a skurcze tak bolały ze ciężko bylo nad sobą zapanować haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Patrycja to super, zamawiam literki :)
    Fajnie jeśli nie ma wskazań do ktg przed terminem, ja bardzo mile wspominam pierwsze prawie 5 miesięcy ciąży. Bez problemów, powikłań, wszystko książkowo. Teraz zamartwiam się każdy stuknięciem, czy mam za mały czy za duży brzuch, dlaczego mała rusza się tak dużo/tak mało itd. Tęsknię za czasem kiedy optymistycznie nie dopuszczałam do siebie żadnych złych myśli. I hasło które mi przyświecało od września "byle do wiosny" i już mamy wiosnę :)
    Ja z praniem i pakowaniem nadal czekam. Mam jedynie torbę dla siebie do szpitala gdybym musiała znów na kilka dni sie położyć ale bez przyborów porodowych. Jeszcze teraz sobie wymyśliłam że chciałabym odświeżyć ściany w salonie więc w następny weekend jeszcze szybkie malowanie i dopiero po tym ruszam z ostatnimi przygotowaniami. Już czuję że będę żałować tego dodatkowego remontu ale jak już córcia będzie z nami to będzie trudniej zorganizować malowanie.
    To prawda ja też teraz wszystkim jeszcze bardziej się przejmuje (nie sądziłam że można jeszcze bardziej bo jeśli chodzi o dziecko to jestem straszna panikara)ruchy,wyniki badań ahhh ciekawe czy już dużo siwych włosów mam-nie widzę bo blond na głowie to dobrze.
    Nie chcę nic mówić ale umie zima pełna para śnieg sypie.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustysM fuuuuuuu wyganiaj ta zime!!!!niech idzie w zapomnienie, pora na wiosne! :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś..nawet mi nie mów..ja w pierwsze ciąży jakas szczęśliwsza bylam,zero stresu,zero przemyslen o chorobach potencjalnych małego,zero myśli o porodzie,o badaniach,wynikach,czy się rusza nie rusza..eh pelen light cala ciążę!!

A teraz..od początku ciągle obawy..po prostu masakra..zupelnie inne mam.podejscie i myśli!to bardzo stresujące psychiczni ...dlatego z tego powodu juz nie zdecyduje się na 3dziecko ...a bardzo bym chciała..eh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz zapadła decyzja ze 3 dziecka nie robimy. Za starzy jestesmy :P

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pasiu, rozumiem ja Was! oj jak rozumiem! to akurat moja pierwsza ciaza... ale w zasadzie do polowy ciazy to jakas gehenna byla.. chcialoby sie napisac, ale jak sobie prztypomne, ehhh.. lepiej nie bede o tym myslec...

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa jeśli cyferki z twojego nicka oznaczają rocznik,to ja jestem tylko rok młodsza od Ciebie:)
    I podobnie jak Pasia tez za pierwszym razem wszystko było na luzie teraz schizuje. Chyba za drugim razem jestem bardziej świadoma tego,co się ze mna i wokół mnie dzieje. ..

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg wyszedł jeden skurcz,ale co się nameczylam lezac,plackiem to masakra

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak byłam na usg i leżałam na plecach, to mi się zrobiło niedobrze i myślałam, że odlecę ... i tak się wierciłam mojemu lekarzowi. Ale strasznie się czułam.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę juz na patologii ciąży , w sali jesteśmy w 5 fajne dziewczyny sa wiec nie jest złe ;) jeszcze nie sa takie hardkorowe przypadki , chodz jedna ma chorego dzidziusia :( tak sie cieszę ze z Niunia wszystko ok . Jutro i w piątek Niuni maja podać sterydy na rozwój płucek.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/45782d43fb13.jpg

Guem, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d19dcea0135.jpg

domi05, Nacia, KokoszaNell, Marietta, Iwa81, Aniu_leczka, nick nieaktualny, JustyśM, Kłosia, Guem, nick nieaktualny, nick nieaktualny, pasia27, nick nieaktualny, Madziuśka, Narinka lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz kacik. Do tego chce biale rameczki a w nich metryczka, zdjecie USG i fotki z sesji noworodkowej :-)

Patrycja24
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Leżę juz na patologii ciąży , w sali jesteśmy w 5 fajne dziewczyny sa wiec nie jest złe ;) jeszcze nie sa takie hardkorowe przypadki , chodz jedna ma chorego dzidziusia :( tak sie cieszę ze z Niunia wszystko ok . Jutro i w piątek Niuni maja podać sterydy na rozwój płucek.

Carolq a co Ci dolega ze dali Cie na patologie? Kurcze chyba nie bylam na bierzaco w wpisami :/ jakbys mogla w skrocie powiedziec. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok..

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1449 1450 1451 1452 1453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ