X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Wiesz co najpier z pochwy i później tak zjechala w dol ku odbytowi , no i tyla :P gotowe

Tak sie ogoliłam ze się musiałam tłumaczyć przed lekarka ze juz nie umiem z takim brzuchem, bo mi bylo wstyd jak to wygląda :P

mi się jeszcze udaje w miarę ogolić przy pomocy lusterka,
    jutro mam wizytę, więc znowu będzie walka z owłosieniem :D

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie wole ogolic pare dni przd wizyta nie lubie isc calkiem na łyso :D

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    mi się jeszcze udaje w miarę ogolić przy pomocy lusterka,
    jutro mam wizytę, więc znowu będzie walka z owłosieniem :D

Ja tez z lusterkiem!! trzymam lusterko 2 paluchami u nogi :-) ale brzuch jest nisko i mi zasłania

Dzis byłam na oddziale ginekologi i położnictwa! Na porodówkach nie byłam bo same niunie sie dzis rodziły <3 tak tylko kuknęłam przez uchylone drzwi :-)

I widziałam 2 bliźniaczki ( wcześniaki) prze kochane ale jak śpiewały :P :P tak ze Sylika trzymaj sie tam :P

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam inny patent: stawiam lusterko na roku wanny ( mam dość duże),
    jedna noga na wannie i jedziemy :D jak coś nie dogolę zwykłą maszynką to poprawiam jeszcze elektryczną, i na razie jakoś to wygląda.

A słyszałyście kiedyś żeby gin mówił że w ostatnich tygodniach ciąży lepiej nie golić, mojej bratowej jak była w ciąży to jej lekarka właśnie tak mówiła, żeby się nie skaleczyć, nie zainfekować rany itp.

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    a ja sie wole ogolic pare dni przd wizyta nie lubie isc calkiem na łyso :D

ja muszę najlepiej w tym samym dniu, bo moja skóra źle znosi golenie, i zaraz mam wysypkę pomimo nakładania grubej warstwy kremu po goleniu żeby uniknąć podrażnień, więc jak świeżo ogolone to wygląda oki ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też mam problem ze skórą i na drugi dzień wysypka. Ciekawe jak przed porodem. Mówicie że lepiej się nie golić? Ja będę mieć cesarkę więc wolałabym się przygotować.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Kurcze ja też mam problem ze skórą i na drugi dzień wysypka. Ciekawe jak przed porodem. Mówicie że lepiej się nie golić? Ja będę mieć cesarkę więc wolałabym się przygotować.

ja broń Boże nie mówię żeby się nie golić ;) tak słyszałam od jednej osoby dlatego pytałam czy ktoś coś o tym słyszał.
    A przy cesarce to nie wiem jak jest , może golą sami ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wole sie sama przed porodem ogolic niz zeby mnie na szybko na sucho podgalali ;p takze w okolicacch terminu to co pare dni maszynka

pasia27 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy cesarce to troche trzeba zgolić z góry tam gdzie będzie ciecie! A przy porodzie Sn to zgolić trzeba od dołu bardziej gdzie mogą naciąć tak mi lek dzis mówiła ze nie musze sie na max łyso golić

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jak to jest z położną, trzeba ją sobie szukać, czy sama przychodzi po porodzie ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    dziewczyny, jak to jest z położną, trzeba ją sobie szukać, czy sama przychodzi po porodzie ?

Do mnie przyjdzie ta co chodzi przed porodem, nie wiem jak u was ! Może trzeba zgłosić sie do jakiejś ze urodziłaś :-)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Do mnie przyjdzie ta co chodzi przed porodem, nie wiem jak u was ! Może trzeba zgłosić sie do jakiejś ze urodziłaś :-)

a skąd wzięła się ta co do ciebie przychodzi przed porodem ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no sie zalamie nie dosc ze ta cholerna cukrzyca zylak na lewej nodze to i to dziadostwo na prawej wychodI nosz zachodz w ciaze i pieknie wygladaj... Moja 3 i ostatnia ciaza jak nic

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Dziewczyny no sie zalamie nie dosc ze ta cholerna cukrzyca zylak na lewej nodze to i to dziadostwo na prawej wychodI nosz zachodz w ciaze i pieknie wygladaj... Moja 3 i ostatnia ciaza jak nic

a to 3 kruszynka u Ciebie :)?

km5sdf9h3loowecn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza poroniona niestety

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a skąd wzięła się ta co do ciebie przychodzi przed porodem ?

Ja do niej na Fb pisałam, bo ona byla u nas po moim pierwszym porodzie :-)
    Zabuszka no u mnie tez jak by 3 ciąża bo ja druga poroniłam

31 marca będzie rocznica :-\

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Pierwsza poroniona niestety

przykro mi.

No właśnie Katarzyna nie wiem jak to jest u Nas , musze się do szpitala wybrać może coś się dowiem

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przychodzi polozna z osrodka, do ktorego naleze. Po porodzie trza tam zadzwonic i zglosic.

Patrycja24
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do położnej to ja podpytałam znajomych. Wybrałam jedną z polecenia, zadzwoniłam i umówiłam sie na spotkanie, poszłam i wypełniłam dokumenty. chodzę do niej na SR. Super babka, dzonię do niej cześciej niż do lekarki, zawsze chętna do pomocy.
    Podobno najlepiej skontaktować się z położną jeszcze przed porodem. Ja np chcę mojej dopytać o szczepionki itp. Zresztą ona robi indywidualne zajęcia dla par, takie przygotowanie do porodu, co też jest fajne, że sam
    Na sam. Poza tym świeże mamy mogą mieć wiele pytań, tym bardziej te, ktore nie chodzą na SR.
    Ja miałam dziś zajęcia z doradcą laktacyjnym i bardzo dużo się dowiedziałam :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez z przychodni. przed porodem uprzedze a po zadzwonie i umowie:) a ile czasu po porodzie zazwyczaj taka wizyta jest?

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ