X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna ze SR mowila, ze maja 48h od momentu zgloszenia.

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to dobrze wiedziec, no ok, super! dziekuje Ci a info! to ja zmykam spac:) dobranoc!!

Patrycja24 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygląda czop sluzowy?cholera bylam przed chwilą w lazience,i wyciągnęłam tak z 1 cm czegos co wygladalo jak ciasto drożdżowe,kolor beżowy.Nic mnie tam nie swedzi ani nie piecze.Konsystencję mialo ciasta drożdżowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 05:31

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czopem nie pomoge bo nie pamietam jak wygladal mi odeszed dopiero w szpitalu ponoc jak bez krwi i boli ti jeszcze masz czas. Pati pisala kiedys ze to przezroczysty glucior jest

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz pi pobraniu krwi na badania , po badaniu tętna płodu i badaniu cukru . O 9 sterydy jedna dawka , pozniej obchód i zobaczymy . W szpitalu nie jest tragicznie , nawet śmiesznie pewnymi momentami . My sie czujemy ogólnie dobrze , mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze :::) najważniejsze ze Niunia dobrze :) Buziaki i pozdrawiam Was :)

monilia84, Patrycja24, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się z wami w czwartkowy poranek . Co do czopa to też nie do końca wiem jak to wygląda ale raczej nie jest całkiem przezroczysty, bo ja takie coś przezroczyste(przypominające klej ktorym przykleja się próbki kremow w gazetach ) znalazłam 1,5miesiaca temu.
    Wczoraj pizze na obiad zamówiliśmy i wieczorem jak i dzisiaj rano spędzam "mile" chwilę na kibelku,wczoraj to myślałam że zemdleje.Ostatnia pizza!!!!
    Carolq - NAPEWNO będzie dobrze innej opcji nie ma! !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 06:53

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Jak wygląda czop sluzowy?cholera bylam przed chwilą w lazience,i wyciągnęłam tak z 1 cm czegos co wygladalo jak ciasto drożdżowe,kolor beżowy.Nic mnie tam nie swedzi ani nie piecze.Konsystencję mialo ciasta drożdżowego

Poli ja też do końca nie wiem jak wygląda czop, wydaje mi się że na początku może mieć taki mleczny kolor, tyle wyczytałam, a później z krwią jest. Przy Klaudii nie wypadł mi albo nawet nie zauważyłam. Ja w niedziele miałam takie dziwne przeczucie że właśnie wypadł mi czop taki mleczny. Dzisiaj już czwartek i skurczy nie mam, także myśle że to mógłbyć zwykły śluz.
    A jak u Ciebie Poli ??? coś się dzieje ??
    Carolq wrote:
    Hej ja juz pi pobraniu krwi na badania , po badaniu tętna płodu i badaniu cukru . O 9 sterydy jedna dawka , pozniej obchód i zobaczymy . W szpitalu nie jest tragicznie , nawet śmiesznie pewnymi momentami . My sie czujemy ogólnie dobrze , mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze :::) najważniejsze ze Niunia dobrze :) Buziaki i pozdrawiam Was :)

Carolq będzie dobrze :) Najważniejsze że dostaniesz już sterydy że w razie czego będzie to wspomagawcze dla maleństwa :) Myśle że jeszcze do porodu Was wypuszczą :)

Carolq lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Justyś to niedobra pizza :( Współczuje przygód z kibelkiem. Ja przez tę dietę cukrzycową zapomniałam jak smakują fast-foody :) Ale nadrobie po porodzie ehhehe

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do polożnej to do nas przychodzi po porodzie jak zgłosi szpital urodzenie dziecka. Ale pamietam że przyszła raz chyba ściągnąć mi szwy i tyle ją widziałam. Ale ja nie potrzebuje żeby mi przychodziła bo przy drugim dziecku wiele się już wie a poza tym zawsze ktoś pomoże mi i doradzi :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chyba że stresu mnie brzuch boli,nie mam skurczy.Wczoraj byłam na ip i nie bylo rozwarciaw ,szyjka taka jak być powinna.Na ktg jeden skurcz się pojawil.Idę dziś na badania,bo te kłucie mogło być od pęcherza,i właśnie jak się mylam rano to znalazłam kawalek no czegoś podobnego do ciasta.Nie było w tym żadnego przezroczystego śluzu.A tak to am cały czas mleczno biały sluz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 07:19

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Co do polożnej to do nas przychodzi po porodzie jak zgłosi szpital urodzenie dziecka. Ale pamietam że przyszła raz chyba ściągnąć mi szwy i tyle ją widziałam. Ale ja nie potrzebuje żeby mi przychodziła bo przy drugim dziecku wiele się już wie a poza tym zawsze ktoś pomoże mi i doradzi :)
    Ja na szczęście miałam szwy rozpuszczalne, zobaczyła jak się goi, ale babeczka naprawdę bardzo fajna, była raz i zostawiła do siebie nr telefonu. Mam nadzieję, że nadal pracuje w tej samej przychodni i to ona przyjdzie do mnie na patronaż

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ale u mnie piekna pogoda! A po niedzieli ma byc po 17 stopni! :) wiosna przychodzi wielkimi krokami :)

Myslicie ze mycie okien moze mi zaszkodzic?

katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie zabieram za mycie okien-wolę nie ryzykować tym bardziej że od czasu do czasu mam klocie w szyjce.

pasia27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ok.. tez nie bede ryzykowac.. wynajme tego chudzielca moja siostre :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 07:59

Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje pomylam. Powoli ale jakos umylam. Witam się i ja u nas pogoda super. Strach rolety odslaniac bo Slonce zaraz porazi:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:02

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    No to ok.. tez nie bede ryzykowac.. wynajme tego chudzielca moja siostre :D
    Ja tez tak zrobilam :-D i do tego moja siostra tez chudzielec.

Nacia lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W maju, w okolicach terminu to sama obskocze okna i powiesze firanki ;-)

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w maju w okolicach terminu, to chyba kazd bedzie zawziecie wieszac i zdejmowac firanki :) heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:25

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, po przespanej nocy pierwsi raz od kilku dni, jelita sie uspokoiły!! Jak widać ja musze chyba trzymać dietę lekarka mi to dala wyraźnie do zrozumienia !!

W sumie smażonego nie jem wcale! Raz w tyg sie trafi kotlet!! A tak to zupy i jakies mięso z tej zupy gotowane! Zero soków tylko mineralna! No i najważniejsze pieczywo !! Musi być ciemne !!
    W sumie to z wszystkim sie dostosowałam z wyjątkiem tego chleba :-\ ale od wczoraj juz bułeczki ziarniste jadłam.

Dzis wyjeżdża do teściowe na 5 dni :-) mysle ze dojade :-) żadnych samolotów nie będę miec haha niby tylko 50 km, jest piękna pogoda damy rade:D

Carloq zdrówka dla was <3 <3

Carolq, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mycie okien podzieliłam na parę dni. Wczoraj załatwiłam sypialnię, za chwilę wezmę się za salon a pozostałe to tak szybko oblecę jutro.

Bardziej zastanawiam się nad praniem firanek bo później trzeba je prasować i tu jest problem ze staniem przy prasowalnicy, ale zobaczę.
    Pogoda taka ładna to pomyślałam żeby poprać małego też ubranka bo jeszcze tego nie zrobiłam, codziennie biorę sie za pakowanie torby do szpitala i jescze tego nie zrobiłam ehehhe :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ