X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja ginekolog powiedziala,ze watpi zeby to był czop.Już tak pomyślałam,ze moze wczoraj jak badała mnie sonda to coś naruszyla.Bo to wcale nie było galaretowate,wrecz zbita masa
    Badania moczu ok,nie ma bakterii na szczęście:)hemoglobina się nie zwiekszyla z hematokrytem więc pewnie.coś mi przepisze we wtorek.
    A tak poza tym to dziś zaczynamy 35 tydzień:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 12:15

monilia84 lubi tę wiadomość

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, z samej nazwy czop śluzowy można trochę wywnioskować jak tenże czop wygląda:)

a mnie dziś strasznie dokucza zgaga, pewnie dlatego, że wczoraj przesadziłam z ogórkową, ale leczę się mlekiem, siemię lnianę też coś tam pomaga;/ ech, byle do maja:)

mam pytanie, czy Wasze szkraby też codziennie mają czkawkę? i czy nadal maluchy są takie aktywne? bo mój leniuszkiem się zrobił:)

miłego dnia:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od dzisiaj to totalny len ale nocka byla intensywna i chyba odsypia,jak się urodzi to nocki chyba bede miala z glowy.I.pojdzie po tatusiu tak jak mi tesciowa opowiadala,ze zero spania w nocy i w dzien.Raz ma kilka razy dziennie czkawke a jest dzień ,ze w ogóle nie ma.

josephinka84 lubi tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po wizycie,mała ma się dobrze i waży jakieś 2400. Gbs będę miała następnym razem. Czy Wasze dzidzie tez nie chcą buźki pokazywać? Moja zawsze się chowa, za to pupę pokazuje chętnie; )
    Co do planu porodu mam taki jak Wy,przyjeżdżam na IP, duże rozwarcie i zanim skończa się formalności 2-3parte i mam moje drugie szczęście :)

pasia27, josephinka84, Marietta, katarzyna_d, Patrycja24, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio od dwóch wizyt nie chcę pokazywac buzi tylko.zasłania się raczka taka jest zmartwiona:)

• Guem Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja mam plan taki: Dostaje skurczy, jade do szpitala. Okazuje sie ze rozwarcie na 7. Przyjmują mnie na porodowke wypisuje papiery. Klada mnie na ktg, polozna krzyczy ze pelne, dzwonia po pediatriow. Dziecko jest na świecie. Patrzę na nie i w końcu wiem jak się nazywa ;).

Ooo i tego si będę trzymać :D
    To jest dobry plan :) też się będę go trzymać :) Choć w moim planie będzie jeszcze że dojeżdżam do mojego szpitala bo jednak prześladuje mnie myśl że urodzę w lesie po drodze bo nie zorientuję się że to już i wyjedziemy za późno.

pasia27 lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja mam plan taki: Dostaje skurczy, jade do szpitala. Okazuje sie ze rozwarcie na 7. Przyjmują mnie na porodowke wypisuje papiery. Klada mnie na ktg, polozna krzyczy ze pelne, dzwonia po pediatriow. Dziecko jest na świecie. Patrzę na nie i w końcu wiem jak się nazywa ;).

Baronowa jak dla mnie bomba-wygralas☺
    Co do napisania krocza to jak nam tłumaczyła położna w sr nie ma teraz standardów w nacinaniu ale tylko i wyłącznie jak jest konieczność. Ja wolę mieć nacięte niż pekniete-pozniej zwieracze że mi nie będą trzymać i kupa będzie wypadac☺☺☺
    Byłam w sr-mala jak zwykle się tam uruchamia i bierze czynny udział w zajęciach. A co do czkawki to jeżeli to ona to mam codziennie i czuje na dole przy jelitach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:16

josephinka84, pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Baronowa, to ja kradnę od Ciebie ten plan :D

Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nacięcia krocza- ja chciałabym, żeby położna w miarę możliwości nie cięła... nacięcie krocza równa się pęknięciu 2 stopnia, a jednak jak pęka to wzdłuż włókien mięsniowych, a nie w poprzek, zdecydowanie szybciej się goi... Cięcie ma jedną zaletę- wybiera położna w którym kierunku pękniesz, poza tym lepsze pęknięcie niż ciach prosty :)

Negra lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to witamy się w 33 tygodniu, i po dzisiejszej wizytacji, młoda skoczyła na wadze, ma 2271g i sugerowany przez usg termin porodu się przesunął się na 04.05.2016r. wszystko w jak najlepszym porządku, łożysko oki, szyjka nadal długa, dziecko skoczyło i ja też, czyli bilans od początku na dzień dzisiejszy to +4,9kg

no i wózek dojechał, na żywo jeszcze bardziej mi się podoba niż widziałam go na zdjęciach.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c4bb126952a.jpg

JustyśM, Patrycja24, Agnieszka0812, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam jeden szew tylkko bo bylam cieta ,fakt nic nie czulam bo mialam znieczulenie ale sam ten odglos szzzzzchhhhhhh ... do dzis mnie ciary przechodza. a co bedzie teraz kto to wie oby szybko i sprawnie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan porodu z SR a co bedzie to okaze sie na porodowce. Zrobilam dzisiaj cos dla siebie- bylam u fryzjera i zmienilam kolor wlosow :-)

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, nadrabiam Was znów. :)

Ja nastawiam się na nacięcie. Pęknięcia się boję, a przez paskudną infekcję mam do niego tendencje. Już teraz skóra mi tam pęka, bo jest osłabiona od leków ;/ Zdecydowanie wolę żeby nacięli niż bez kontroli poleci za daleko..

Patrycja24, super! Ja też ostatnio uznałam, że czas zrobić coś dla siebie i zmieniłam kolor. Od razu czuję się lepiej, bardziej świeżo - już miałam poczucie, że wyglądam jak zaniedbany wieloryb ;d. Do tego +13kg nie motywuje mimo, że nie przybrałam nigdzie poza brzuchem i ciągle jestem dość drobna.. sama liczba przeraża.

Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa gratuluje super wieści z wizyty :) malutka już ładnie waży super :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cięcia krocza to ja popekalam przy porodzie ale tak mnie poszyli ze przy drugim porodzie mowili ze wygladam jak pierworódka :)

Iwa81, pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Hej hej, nadrabiam Was znów. :)

Ja nastawiam się na nacięcie. Pęknięcia się boję, a przez paskudną infekcję mam do niego tendencje. Już teraz skóra mi tam pęka, bo jest osłabiona od leków ;/ Zdecydowanie wolę żeby nacięli niż bez kontroli poleci za daleko..

Patrycja24, super! Ja też ostatnio uznałam, że czas zrobić coś dla siebie i zmieniłam kolor. Od razu czuję się lepiej, bardziej świeżo - już miałam poczucie, że wyglądam jak zaniedbany wieloryb ;d. Do tego +13kg nie motywuje mimo, że nie przybrałam nigdzie poza brzuchem i ciągle jestem dość drobna.. sama liczba przeraża.
    Lubie tylko to, ze zrobilas cos dla siebie :-) ja od kilku lat robilam pasemka. Mam dosc geste i grube wlosy, do tego dlugie wiec samo nakladanie farby dlugo trwalo. Teraz mam sredni blond na calosci :-) choc ja bym to okreslila jako jasny braz.

Patrycja24
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24, to 'zazdroszczę' koloru. Zawsze chciałam mieć jasny brąz, ale przy moich ciemnych sama wizja farbowania co chwilę odrostów totalnie mnie zniechęcała. Tym bardziej, że moje włosy totalnie niepodatne na jakiekolwiek zabiegi.. nie dość, że ciężkie, grube, długie to średnioporowate i niechętne do współpracy.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plan byl inny, ale tez nie pokrylo mych wlosow :-P 2× dzisiaj byly farbowane. Grunt, ze efekt koncowy baaardzo mnie zadowala :-)

Asmee lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi się marzy fryzjer :-)
    Bylam raz się umówić blisko domu i zamknięte..odpuscilam przed świętami i mam plan na kwiecień ale to ciężko bo a to moi ma zmianę a ktos musi byc z malym a to cos tam ...ale nie przed porodem musze się odświeżyć bo nie wiem kiedy znów pójdę..he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 20:40

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też koleżanka zafarbuje włosy w święta a fryzjera mam we wtorek :)
    Przed porodem jeszcze pedicure i henna u kosmetyczki ;)
    A poród już za rogiem :)

‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ